Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δεν με ανησυχεί που στο τέλος θα μας πετάξουν από την Ευρωζώνη, με ανησυχεί μήπως μας πετάξουν έξω και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.




Κάθε μέρα η Ελληνική Οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Όπως πάνε τα πράγματα, στο τέλος κανείς ξένος επενδυτής δεν θα θελήσει να δανείσει ούτε ένα δολάριο την Ελλάδα (με οποιοδήποτε επιτόκιο.)

Σύμφωνα με άρθρο (που η πλήρης μορφή του δημοσιεύεται στο in.gr) η κατάσταση στις αγορές ξεπέρασε κάθε όριο.

Σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφάλωσαν την Τετάρτη (21-10-2010) τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), όπως άλλωστε και το spread στο 10ετές ομόλογο, με την αγορά να επικεντρώνει την προσοχή της στις διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν με το ΔΝΤ και την ΕΕ σχετικά με το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα που θα απαιτηθούν κυρίως για το 2011 και το 2012.


Οι αναλυτές αναφέρουν, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι διακυμάνσεις στην αγορά των περιφερειακών κρατικών τίτλων (της ευρωζώνης) είναι πιθανόν να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των 10ήμερων διαβουλεύσεων για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα μέχρι το 2012.


Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την «τρόικα» ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κομισιόν βρίσκονται μέτρα όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων και η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας.


Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων διευρύνθηκε μέχρι τις 488,5 μονάδες βάσης (+25 μονάδες σε σχέση με την Τρίτη), στο υψηλότερο επίπεδο που έχουν καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με το CMA Datavision.


Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ έναντι αθέτησης πληρωμών κοστίζει πλέον 488.500 ευρώ, έναντι 463.000 ευρώ στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τρίτη.


Τα αντίστοιχα CDS σε Πορτογαλία και Ισπανία είναι 219 (+18) και 151,2 μονάδες (+6) αντίστοιχα


Η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ 12ετίας, στις 529 μονάδες (την Τρίτη είχε σκαρφαλώσει έως τις 485 μονάδες).


Το spread έχει διευρυνθεί κατά περίπου 80 μονάδες βάσης από την Δευτέρα και είναι πλέον υπερτριπλάσιο της Πορτογαλίας και υπερπενταπλάσιο της Ισπανίας, δύο χωρών που θεωρούνται οι πιο αδύναμοι κρίκοι στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα.

Το επιτόκιο του τίτλου διαμορφώνεται στο 8,30% και του περισσότερου ευμετάβλητου 2ετούς στο 7,76%.


Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο spread στα πορτογαλικά ομόλογα είναι στις 159 μονάδες, 4 μονάδες χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009. Το επιτόκιο του 10ετούς Πορτογαλικού τίτλου είναι στο 4,72%.
.
Υ.Γ. Προσωπικά, πάντως, εγώ ελπίζω στο θαύμα. Υπάρχει και ο "από μηχανής θεός" των αρχαίων ελληνικών τραγωδιών!!
.

34 σχόλια:

CsLaKoNaS είπε...

Εγώ επιμένω πως όλα αυτά είναι φτιαχτά. Οι αγορές απλά μας δείχνουν το δρόμο προς το ΔΝΤ. Και το κάνουν επειδή μπορούν. Έτσι θεωρούν οι ξένοι ότι θα διασφαλίσουν τα χρήματα που έχουν επενδύσει εδώ.

IonnKorr είπε...

Η λέξη "φιαχτά" είναι παρατραβηγμένη και πολυσύμαντη.

Οι αγορές απλά μας δείχνουν το δρόμο προς το ΔΝΤ. Και το κάνουν επειδή μπορούν. Έτσι θεωρούν οι ξένοι ότι θα διασφαλίσουν τα χρήματα που έχουν επενδύσει εδώ.
Συμφωνώ. Όποιος δανείζει θέλει να εξασφαλίσει και την αποπληρωμή.

Αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κανείς πλέον σε όλο τον Πλανήτη δεν εμπιστεύεται την Ελληνική Οικονομία. Αυτή είναι μια "παγκόσμια ψύχωση" που δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί.

Θυμήσου τους παγκόσμιους οικονομικούς νεολογισμούς:
- "Greek economy" = "ανοικοκύρευτη οικονομία"
- "Greek logistics" = "δόλια λογιστική"!!!!

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ ξέρεις τι λέω;
Πως θέλουν να μας ξεπουλήσουν όσο όσο γιαυτό γίνεται όλο αυτό.
Και οι Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές ότι έχουμε και γιαυτό κάνουν όλη αυτή την φασαρία.
Μας έχουν τρελάνει με λέξεις που ηχούν στα αυτιά μου πια σαν σειρήνες.
Κρίση – φτώχια – Γερμανία – νομισματικό ταμείο.
Έλεος !!
Την πραγματική κατάσταση και τα βρόμικα παιχνίδια δεν θα τα μάθουμε ποτέ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Και με το χθεσινό σου αλλά και το σημερινό σου κείμενο παρ'όλο το "αισιόδοξο" σου Υ.Γ. όπου κάτι από το αρχαίο ελληνικό θέατρο ελπίζεις ότι θα μας σώσει, μας έβαλε πάλι σε προβληματισμούς.
Όχι πως δεν τους έχουμε ήδη αλλά έχεις μια ικανότητα κάθε φορά που επικοινωνείς να βάζεις το καρφί πάνω στην πληγή, με δυο μόνο λόγια. Πράγμα πολύ χρήσιμο γιατί αν αποχαυνωθούμε στα Μέσα Μαζικου Εξευτελισμού λέμε "έλα μωρέ υπερβολές!!"
Αλλά λάθος κάνω μάλλον γιατί τα παραπάνω μέσα μας ενημέρωσαν ότι η Κυρία (καππα κεφαλαίο παρακαλώ) ανεκοίνωσε την κάθοδό της στη πολιτική! Αλληλούια!
Επιτέλους θα μπούνε ορισμένα πράγματα στην Θέση τους.
Αλήθεια, ένα μπουκάλι της σαμπάνιας που το έβαλα άραγε;
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

CsLaKoNaS είπε...

Δε διαφωνούμε IonKorr

Γι αυτό και μας πάνε στο ΔΝΤ. Για να έρθει μια ομάδα ξένων που κατά τους δανείστες μας δε θας λέει ψέματα να μας ελέγξει και να μας τακτοποιήσει.

Σκέψου πως μας βλέπουν οι δανειστές μας!

Το 2004 το 3% έλλειμα έγινε σε μία νύχτα 7% από τον Αλογοσκούφη. Το 2009 το 7% έγινε σε μία νύχτα 12% από τον Παπακωνσταντίνου. Δεν είμαστε σοβαροί! Αυτό βλέπουν και δε θέλουν τώρα περισσότερο από ποτέ- που και οι ίδιοι ζορίζονται οικονομικά- να χάσουν τα λεφτά που έχουν επενδύσει.

Η εμπιστοσύνη θα επανέλθει όταν έρθει το ΔΝΤ. Δεν πιστεύω ότι είμαστε τόσο χάλια όσο η Πορτογαλία αλλά πρέπει όπως λες να αποκατασταθεί η διεθνής εμπιστοσύνη. Και αυτό οι ξένοι θεωρούν πως θα το πετύχουν μέσω ΔΝΤ.

Επισης και η Σταλαγματιά δεν έχει άδικο έτσι όπως τα βλέπει. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

ELENI είπε...

ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΙΣ ...ΧΑΖΗ ΞΑΝΘΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ ...ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ ....ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ...ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=8pzYaY1Xv50
ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

ELvA είπε...

Η εμπιστοσύνη, λεει ο CsLaKoNaS, θα επανέλθει όταν έρθει το ΔΝΤ;!! Για ονομα....
Κατι τετοια ειπε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. που ειναι απο τους προθυμοτερους θιασωτες του ΔΝΤ και μιλαει για 'συνυπευθυνότητα' και 'συνενοχή των εργαζομένων', ομως ξεχναει οτι πληρωνουμε αυτες ακριβως τις επιλογες και τακτικες των μονοπωλιων που προωθηθηκαν απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που τωρα μας σπρωχνει με ευκολια στο ΔΝΤ, οι σκληρες ρυθμισεις του οποιου φυσικα εγκρινονται και απο την ΕΕ. Περιττο να πουμε οτι τετοιοι διακανονισμοι θα ειναι ο ταφος των εργασιακων και ασφαλιστικων δικαιωματων των εργαζομενων, που θα υποφερουν για χρονια και θα δουλευουν μεχρι τα βαθεια γεραματα για να τα βγαλουν περα..
Oσο για την ''αποκατασταση της διεθνους εμπιστοσύνης'' τι να την κανω, οταν θα εχουν διαλυσει καποιες ταξεις και σπρωξει στην απελπισια χιλιαδες νεους και ανεργους;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε ούτε από την Ευρωζώνη ούτε από την Ε.Ε. αλλά ούτε και από το ΔΝΤ μιας και καμία συνθήκη δεν ορίζει πως μπορεί να φύγει μία χώρα μέλος από αυτούς τους οργανισμούς.

Απλώς(;) θα πληρώνουμε ακριβότερα τα χρήματα που δανειζόμαστε.

IonnKorr είπε...

Αναστασία

Τελικά οι Γερμανοί κοντεύουν να ανακτήσουν την αντιπάθεια που είχαν στην Ελλάδα, αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

IonnKorr είπε...

Χριστόφορε


χα..χα..

Πρόσεξες και το υστερόγραφο. Ο "από μηχανής θεός θα μας σώσει"

Θυμάμαι όταν πρωτοδιάβασα τραγωδία (δεν θυμάμαι ποιά ήταν) και το σενάριο έφθασε στο ζενίθ της περιπλοκότητας και ενώ περίμενα να δω το τέλος (και που το πάει ο τραγωδός) ξαφνικά πετάχτηκε ο θεός αυτός και "καθάρισε" τα πάντα>

Κάπως έτσι βλέπω και τώρα την κατάσταση. Κάτι "μαγικό" θα γίνει και όλα θα τελειώσουν.

Λες να είναι η Τζούλια η αναδυόμενη μάγισσα που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο με μία μαγική "πίπα"?? (την πίπα της διακομματικής ειρήνης εννοώ. Μην πάει αλλού το μυαλό σας!)

Άντε να ανοίξουμε και σαμπάνιες?

IonnKorr είπε...

Ωραία Ελένη

Μην ανησυχείς για την ηλιοθεραπεία. Και να βρέξει την Κυριακή στάχτη θα ρίξει άρα θα βοηθήσει στο μαύρισμα!!

Χαζή? Αναίσθητη? Για τί να σε πω έτσι.

Θα σε πω απλώς "ξανθιά"! (Νομίζω ότι αρκεί, γιατί να χρησιμοποιούμε περιττές λέξεις?) χα..χα..

Υ.Γ. Μην παρεξηγείσαι. Τα γράφω για να ερεθίσω και να τσαντίσω την Ηώ (άμα τα δει). χα..χα..

kariatida62 είπε...

Μα χθες, ακόμα άκουσα ότι Διευθυντής της Τράπεζας Ελλάδος, υπέγραψε απόφαση τέτοια ώστε το σορτάρισμα των κρατικών ομολόγων να μην γίνεται σε μία μέρα απο την χρονική περίοδο της πράξης, όπως συμβαίνει παντού αλλά μέσα σε 10 ημέρες!!! Έτσι λοιπόν οι κερδοσκόποι χωρίς νάχουν δώσει ένα ευρώ μέσα σε 10 ημέρες που έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις τιμές των ομολόγων βγάζουν τρελλά κέρδη!
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν πρέπει να πιαστεί και δικαστεί για εσχάτη προδοσία ή όχι; Τα δελτία ειδήσεων το έκαναν γαργάρα και δεν ακούστηκε τίποτα! Σε μερικές μόνο ραδιοφωνικές εκπομπές το ανακοίνωσαν! Μόλις χθες τον έβγαλαν τον Διευθυντή σε διαθεσιμότητα! Ακούσατε τίποτα για το σχετικό κύριο εσείς;
Ρωτάω γιατί με τις δουλειές που έχω μπλεχτεί δεν προλαβαίνω να δω τα δελτία ειδήσων, ολόκληρα!

Black~Martini είπε...

Tην ειδηση που αναφερε η Καριατιδα την εχω ακουσει εδω και καιρο...
Την ειδηση οτι σε ασχημη οικονομικη κατασταση βρισκονται ακομα η Πορτογαλια,Ισπανια...κλπ...δεν αναφερεται πουθενα...Τα ελλειμματα των κρατων μελων της Ευρωζωνης γιατι δεν ακουγονται;;..Αφου ειναι υπαρκτα...Αλλα σορυ...η Ελλαδα παντα ηταν το κοροιδο της ΕΕ.
Ολη η ευρωπη ειναι για φουντο....Ολοι δανειζονται μεταξυ τους!!!...Αααααα...και εχουν βαπτισει το 2010.''ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ''....οταν κεντρικος στοχος ολων των χωρων της ΕΕ...ηταν η ευημερια των πολιτων.
Δεν υπαρχει πουθενα αυτο...Οπως δεν υπαρχουν και οι βιομηχανιες που μεταφερθηκαν στις αναπτυσσομενες χωρες...Εκει λοιπον αυξηθηκαν οι θεσεις εργασιας..σε αντιθεση με της Ευρωπης....Εκει αυξηθηκε η καταναλωση των προιοντων....απο τους Ευρωπαιους..μιας και τους αρμεξαν οικονομικα...Δεν θα πω αλλα....βαριεμαι!! Αληθεια βαριεμαι!!...Τιποτα δεν θα γινει...Ουτε Θεοι...ουτε διαβολοι και τριβολοι!!...Εχουμε πολεμο..και ο σωθων σωθιτο με καθε τροπο.Και να ξερεις πως στον πολεμο επιτρεπονται ολα!!!
Καληνυχτα....

IonnKorr είπε...

Καρυάτιδα

Αφού υποψιάζεσαι πως παίζεται το παιγνίδι. Η Τράπεζα Ελλάδας έβγαλε μία "τεχνική" απάντηση που καλύπτει απόλυτα την επίμαχη αλλαγή του Τ-3 σε Τ-10. Βρίσκεται
εδώ

Στην συνέχεια ο Παπακωνσταντίνου βγήκε λίγο πριν στο δελτίο του Χατζηνικολάου και αποδέχθηκε την εξήγηση της Τράπεζας.

Το ζήτημα είναι ότι η κίνηση αυτή εκτίναξε τα spreads στα ύψη. Όσοι το ήξεραν, εδώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, πούλησαν Ελληνικά ομόλογα που δεν είχαν και ξανα-αγόρασαν, μετά 10 μέρες, πολύ φτηνότερα κερδίζοντας εκατομμύρια euro και ταυτόχρονα στέλνοντας την Ελλάδα, βαθύτερα, στην χρεωκοπία.

Ποιοί το ήξεραν εκ των προτέρων?
- Τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί
παράγοντες,
- προσκείμενοι στο υπουργείο Οικονομίας,
- παράγοντες στην ΕΕ καθώς ενδεχομένως και
- μερικοί διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που εμφανίζονται να "εκβίασαν" την Ελλάδα να κάνει αυτήν την αλλαγή.

IonnKorr είπε...

Φίλε Λάκωνα

Φοβάμαι ότι ούτε το IMF θα καλμάρει την κατάσταση.

Σύμφωνα με μία υποψία μου, η αναβλητικότητα να πάρουμε το δάνειο δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά στο ίδιο το Ταμείο το οποίο σχεδιάστηκε να χρηματοδοτεί Tριτοκοσμικές χώρες και γενικά χώρες με λίγο αναπτυγμένη οικονομία όπως η Ουγγαρία αλλά δεν μπορεί να "αναλάβει" χώρες με αναπτυγμένη οικονομία δυτικού τύπου όπως η Ελλάδα.

Οι λεγόμενοι "κερδοσκόποι", που στην πραγματικότητα είναι οι διεθνείς αγορές, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακάμψει και θα την πιέσουν ανελέητα και στα spreads και στα CDS.

Αν το IMF αναλάβει εξ'ολοκλήρου το βάρος της Ελλάδας τότε ριψοκινδυνεύω την πρόβλεψη να γίνει το ίδιο αντικείμενο πίεσης των "κερδοσκόπων". Αυτό θα σημάνει βέβαια "πτώση δολάριου κατά κάποια δεκαδικά".

Στην περίπτωση αυτή όλη η παγκόσμια "κεδοσκοπία" θα "παίξει" πλέον με το δολάριο στέλνοντας την Παγκόσμια Οικονομία σε νέο κύκλο ύφεσης.

Αυτό υποπτεύομαι ότι είναι η ουσία του αδιεξόδου στο θέμα της διεθνούς αδυναμίας για οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

IonnKorr είπε...

Ελβα

Περιττο να πουμε οτι τετοιοι διακανονισμοι θα ειναι ο ταφος των εργασιακων και ασφαλιστικων δικαιωματων των εργαζομενων, που θα υποφερουν για χρονια και θα δουλευουν μεχρι τα βαθεια γεραματα για να τα βγαλουν περα..
Oσο για την ''αποκατασταση της διεθνους εμπιστοσύνης'' τι να την κανω, οταν θα εχουν διαλυσει καποιες ταξεις και σπρωξει στην απελπισια χιλιαδες νεους και ανεργους;


Σε ολόκληρο αυτό το κείμενο συμφωνούμε!

Η διαφωνία μας έγκειται στο πως θα βγούμε από το αδιέξοδο.

IonnKorr είπε...

Ιωάννη


Συμφωνώ απόλυτα στο εξής:
Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε ούτε από την Ευρωζώνη ούτε από την Ε.Ε. μιας και καμία συνθήκη δεν ορίζει πως μπορεί να φύγει μία χώρα μέλος από αυτούς τους οργανισμούς.
Απλώς, θα πληρώνουμε ακριβότερα τα χρήματα που δανειζόμαστε.


Πιστεύω ότι η μόνη λύση στα παγκόσμια Οικονομικά Αδιέξοδα είναι η αύξηση των Εθνικών Χρεών.

- Η Ελλάδα κάποτε (όταν έγινε κράτος) χρωστούσε μερικά εκατομμύρια δραχμές
- Σήμερα χρωστά 300 δισεκατομμύρια euro.
- Λογικό είναι στην επόμενη τριετία να χρωστά ένα τρισεκατομμύριο (έστω και με 10% επιτόκιο)
- Στο απώτατο μέλλον θα χρωστά ένα τετράκις, και λοιπόν!

Άλλη ορθολογιστική λύση δεν υπάρχει. Να μην φοβόμαστε τους αριθμούς. Γιατί ανάλογα αυξάνει και Εθνικός Πλούτος.

IonnKorr είπε...

Μαρτίνα

οι βιομηχανιες μεταφερθηκαν στις αναπτυσσομενες χωρες...Εκει λοιπον αυξηθηκαν οι θεσεις εργασιας..σε αντιθεση με της Ευρωπης.

Νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον.

Στο εξής οι μόνοι που θα δουλεύουν (χειρωνακτικά) θα είναι οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Νοτιοαμερικάνοι και ο υπόλοιπος Πλανήτης θα ζεί σε βάρος τους.

ΗΩΣ είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω τόσο με τον CsLaKoNaS όσο και με την Σταλαγματιά. Το περιέγραψαν πολύ γλαφυρά. Μας παίζουν το ντέφι και χορεύουμε, διότι το αυτομαστίγωμά μας όρια δεν έχει! Και ποιοί θα την πληρώσουν; Οι μ@λ@κες οι Έλληνες, όπως πάντα, που άμα τους τρομοκρατήσεις σωστά ξεπουλάνε μέχρι και τη μάνα τους.

Υ.Γ. Το είδα με τις ξανθιές Ionn, όπως και το άλλο με τον φεμινισμό, μην κοιτάς που δεν μιλάω, είπα απλά να μην βγω από το θέμα της ανάρτησης.
Υ.Γ.2 Δεν αντέχω, θα το πω. Εμείς οι 2 ένα blog μόνο μεταξύ μας θα έπρεπε να ανοίξουμε, να τσιγκλιζόμαστε όλη μέρα. Να δοκιμάσουμε και τη συνεργασία βρε παιδί μου....

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Πάντως καλό είναι να περιμένουμε τις προτάσεις του IMF η οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν. Μην τα βάφουμε όλα μαύρα κι άραχνα.

ELvA είπε...

CsLaKoNaS

Προς θεου, μη ξεφυγουμε απο τα λογια και τη γραμμη του... αρχηγου... Καρατζαφερη! Θα ερθει και το ΔΝΤ δε το γλυτωνουμε, το πως ομως θα ειμαστε εμεις στην Ελλαδα μετα απο αυτο, δεν ακουω πανω σ αυτο τιποτα. Αλλα, γιατι να ενδιαφερει καποιους που δεν περιμενουν απο μια ψωρο-συνταξη να ζησουν; Ετσι ομως ειναι οταν καποιοι δεν εργαζονται στην Ελλαδα, δεν εχουν το φοβο να της ανεργιας και λενε ο τι θελουν, επειδη ακριβως υπαρχουν γονεις απο πισω που κανουν γενναιες εισφορες καθε μηνα στο λογαριασμο του βλασταριου τους στο εξωτερικο! Εκτος χορου, πολλα τραγουδια ξερουμε...Βρειτε δουλεια μερικοι πρωτα, δουλεψτε να δειτε τι ωραια που φερονται στους υπαλληλους οι εταιρειες και μετα τα ξαναλεμε....Εκτος βεβαια αν ειστε αφεντικα, εκει, παω πασσο!

ELvA είπε...

Oσοι θελουν να δουν τι πραγματικα ισχυει πισω απο τις πολιτικες του ΔΝΤ και της Γερμανιας ας διαβασουν στο παρακατω link το αρθρο του Πάνου Παναγιώτου (διευθυντή ΕΚΤΑ) με τιτλο
''Τα «περίεργα» στοιχεία για την ελληνική κρίση του ΔΝΤ''.
Eιναι πολυ κατατοπιστικο!

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/04/1.html

55fm είπε...

Απαντώ με μια αγκαλιά λουλούδια που σε περιμένουν στη γειτονιά μου!
Όσο ουτοπιστική ή ρομαντική και αν φανώ μη ξεχνάμε ότι σε αυτές τις αξίες στηρίχθηκαν μεγάλοι πολιτισμοί!
Όπως στρώσαμε κοιμόμαστε...
Και χάσαμε τον ύπνο μας, γιατί τα στρωσίδια μας ήταν δανεικά,κλεμμένα, και χλιδογυαλιστερά...έτσι με ευκολία γλυστρίσαμε ως το δάπεδο,καλέ μου φίλε!
Καλό μεσημέρι!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Λες να είναι η Τζούλια η αναδυόμενη μάγισσα που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο με μία μαγική "πίπα"?? (την πίπα της διακομματικής ειρήνης εννοώ.
Για τους κρετίνους που βλέπουν Star ισχύει :(

Οσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας: πράγματι υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερο χρέος και ελλείμματα αλλά το σημαντικό είναι αν μπορεί μία χώρα να το πληρώνει και δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς να δανειστεί από τους ξένους και μιας και δεν παράγουμε πολλά προϊόντα μελογικό αποτέλεσμα να υποθηκεύουμε το μέλλον μας.

@Black~Martini
Η έννοια της φτώχειας είναι σχετική μιας και εξαρτάται από το ΑΕΠ ανά κάτοικο μιας χώρας το οποίο, προφανώς, αλλάζει όχι μόνο χρονικά αλλά από χώρα σε χώρα. Για να μείνω στην Ελλάδα πριν από μερικές δεκαετίες φτωχός ήταν κάποιος που δεν είχε ΙΧ, ψυγείο, τηλεόραση και άλλα υλικά αγαθά που πλέον τα έχουν οι περισσότεροι. Η λύση στο πρόβλημα μας βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, δηλαδή στις αποφάσεις που παίρνουν οι Ελληνες πολίτες όταν ψηφιζουν.

Πράγματι ο αρχικός σκοπός του ΔΝΤ ήταν να χρηματοδοτεί τριτοκοσμικές χώρες αλλά τα δημόσια οικονομικά μας είναι τόσο τραγικά που σχεδόν γίναμε και εμείς μία τέτοια χώρα.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Ελλάδα του 1830 με αυτή του 2010. Τότε ήμασταν μια διαλυμένη χώρα, αν μπορούμε να θεωρήσουμε ένα τέτοιο κράτος χώρα, ενώ τώρα είμαστε μία χώρα που ανήκει στον πρώτο κόσμο και είμαστε μέλη των σημαντικότερων διεθνών οργανισμών.

Σμμφωνώ με το σχόλιο του (της;) 50fm

Black~Martini είπε...

ποιος σου ειπε οτι ο υπολοιπος πλανητης θα ζει εις βαρος τους;;;...αχχαχαα...Βρε καλε μου..επιτηδες εχουν αφησει τους μεταναστες να μπουν και να παραμενουν παρανομα στις δυτικες χωρες.Με αυτον τον τροπο πεφτουν τα ημερομισθια...Μετα ερχεται η τεχνιτη κριση και αρχιζουν οι φοροι....Αλυσιδωτα γινεται και μειωση μισθων....
Συμπερασμα;;;..Η αναγκη θα σε κανει να εργαζεσαι σαν τον Κινεζο και τον Ινδο....Ετσι και θα ερθουν οι περιβοητες επενδυσεις!!..
Τι μας περιμενει δεν λεγεται...αλλα κανω την κινεζα...ετσι για προπονηση!!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Θέλει πάρα πολύ προσπάθεια για να υποβιβαστούμε οι κάτοικοι της Δύσης ώστε να φτάσουμε το επίπεδο των Ινδών και των Κινέζων, παρόλο που το βιοτικό τους επίπεδο τους ανεβαίνει συνέχεια.

Τα ημερομίσθια στη Δύση δεν πέφτουν και από όσο γνωρίζω αυτό συμβαίνει μόνο στις κατεστραμένες χώρες.

Μία χώρα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις βελτιώνοντας τις υποδομές της και την παιδεία των κατοίκων της. Είναι άσκοπο να επενδύσει κάποιος σε μία χώρα μόνο και μόνο επειδή το εργατικό δυναμικό της είναι πολύ φτηνό μιας και η παραγωγικότητα των εργαζομένων θα είναι μικρή.

akrat είπε...

χαχα
βρε αισθάνομαι άσχημα χωρίς το δάνειό μου...
πρέζα έγινε..

IonnKorr είπε...

Φίλε Cs

Ας περιμένουμε να δούμε.

Είδες τι έγινε σήμερα Πέμπτη. Πέρασαν τις 600 τα spreads. Σε επίπεδα Πακιστάν η Ελλάδα! (δες το in.gr)

IonnKorr είπε...

Ηώ

To αυτομαστίγωμά μας όρια δεν έχει! Και ποιοί θα την πληρώσουν; Οι μ@λ@κες οι Έλληνες, όπως πάντα, που άμα τους τρομοκρατήσεις σωστά ξεπουλάνε μέχρι και τη μάνα τους.

Μην είσαι απλοϊκή. Μακάρι να ήταν αυτομαστίγωμα. Αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγχτη.

IonnKorr είπε...

Έλβα

το αρθρο του Πάνου Παναγιώτου (διευθυντή ΕΚΤΑ)

Δεν το είχα υπ' όψη μου. Ναι είναι σοβαρό άρθρο. Όταν βρω τον χρόνο θα το κοιτάξω προσεκτικότερα. Φαίνεται αξιόλογο.

IonnKorr είπε...

Έλβα

Δεν σε αναγνωρίζω:
Προς θεου, μη ξεφυγουμε απο τα λογια και τη γραμμη του... αρχηγου... Καρατζαφερη! ...
Αλλα, γιατι να ενδιαφερει καποιους που δεν περιμενουν απο μια ψωρο-συνταξη να ζησουν;
Ετσι ομως ειναι οταν καποιοι δεν εργαζονται στην Ελλαδα, δεν εχουν το φοβο να της ανεργιας και λενε ο τι θελουν, επειδη ακριβως υπαρχουν γονεις απο πισω που κανουν γενναιες εισφορες καθε μηνα στο λογαριασμο του βλασταριου τους στο εξωτερικο!
Βρειτε δουλεια μερικοι πρωτα, δουλεψτε να δειτε τι ωραια που φερονται στους υπαλληλους οι εταιρειες και μετα τα ξαναλεμε
Εκτος βεβαια αν ειστε αφεντικα, εκει, παω πασσο!


Τι επίθεση είναι αυτή στον Λάκωνα!

- Έχετε κάθετα διαφορετικές απόψεις, εντάξει.
- Έχει οξύτητα λόγου, εντάξει.

Αλλά ... οπαδός Καρατζαφέρη, βλαστάρι πλούσιων γονιών, αφεντικό!!!

Δεν το παρατραβάς???

IonnKorr είπε...

Βρε Όλγα

εδώ μιλάμε για spreads και swaps, βριζόμαστε και αλληλοπροσβαλλόμαστε βάναυσα και συ μας φέρνεις λουλούδια?

Χα..χα..

Πέρασα από το blog σου και ανάσανα γιατί στο δικό μου με έχει πιάσει κατάθλιψη!!!!!

Y.Γ. Καλά.. τέτοια "αυτο-δυσφήμιση" σε blog δεν θα έχει ματαγίνει!!!!

IonnKorr είπε...

Ιωάννη

Η επόμενη ανάρτησή μου θα είναι:

"Τζούλια, μάγισσα! Σώσε την Ελλάδα με την μαγική σου ... πίπα"!

Y.Γ. Πλάκα κάνω. Μην στηθούν οι θεατές του STAR TV και περιμένουν κατά χιλιάδες το καυτότερο θέμα της μπλοκόσφαιρας!!!!

και δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς να δανειστεί από τους ξένους και μιας και δεν παράγουμε πολλά προϊόντα

Δεν παράγουμε πολλά προϊόντα αλλά καταναλώνουμε πολλά προϊόντα και αυτό οι χώρες-εξαγωγείς το λαμβάνουν σοβαρά υπ'όψη.

IonnKorr είπε...

Φίλε akrat

"Ένα δάνειο την μέρα, τον Γερμανό τον κάνει πέρα" χα..χα..