Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Cafe στην Αθήνα? Ελάτε μαζί μου.



Είστε ή ήρθατε στην Αθήνα? 

Μην αφήνετε την Οικονομική Κρίση και 
το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 
να σας χαλάσουν την ζωή!


Αγωνιστείτε! ... 
Αντιμετωπίστε τα με τον κλασσικό Ελληνικό τρόπο:

"Επισκεφτείτε τα πιο "γκλαμουράτα" cafe της Αθήνας!"


Ακολουθεί κατάλογος των cafe που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε, όταν έρθετε ή βρίσκεστε στην Αθήνα.


ACHE BY EGOMIO
Κύπρου 57, Γλυφάδα, 210-89 42 949
Το -πρώην σινεμά «Αίγλη», που έχει μεταμορφωθεί στο πολυτελέστατο Ache, προσφέρει τον καλύτερο espresso της Γλυφάδας, ποικιλία κοκτέιλ, ενώ από γεύσεις έχεις να επιλέξεις από σούσι μέχρι φιλέτο. Όταν έχει καλό καιρό, τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο είναι must.

BIG APPLE Σκουφά 69, Κολωνάκι, 210-36 43 820,( Big Apple South) Παλαιά Λεωφ. Ποσειδώνος 1 & Μωραϊτίνη 3, Δέλτα Φαλήρου, 210-94 85 190
Το Μεγάλο Μήλο δεν είναι μόνο η Νέα Υόρκη, ούτε μπορείς να το βρεις μόνο στο κλασικό spot της Σκουφά. Το θεματικό αυτό café πηγαίνει και south, και με φόντο τα χρώματα του Μανχάταν, σε προσκαλεί για ένα ποτάκι μετά το καθιερωμένο κυριακάτικο σινεμά.

ΒΟΧ
Κωλέττη 4, Εξάρχεια, 210-38 47 597
Ενδείκνυται για απογευματινό φλερτ με τη συνοδεία καφέ ή ζεστής σοκολάτα, χαζεύοντας τις εικαστικές εκθέσεις που συχνά φιλοξενεί στο χώρο του. Στην κονσόλα του καλεί πολλούς DJ’s και ραδιοφωνικούς παραγωγούς, και οι μουσικές του προτιμήσεις ανήκουν στο φάσμα της ethnic και της pop/rock σκηνής.

CAFE ΚΑΦΕ
Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα, 210-89 44 996
Με τις διαφορετικές αλλά πάντα design καρέκλες του και όλο το νέο στυλ bistro που αναδύει, μετά το πρόσφατο make over του, συνεχίζει να μονοπωλεί τις σαββατιάτικες βόλτες μας. Το μενού έχει ανανεωθεί κι αυτό με τη σειρά του και προσφέρει gourmet πιάτα και την καλύτερη ζεστή σοκολάτα των Νοτίων προαστίων- με κουβερτούρα Valhrona. Plus, επιτρέπεται το κάπνισμα. Ζητάς κάτι άλλο;

LE CAFÉ DE L’ART
Πλ. Μεσολογγίου 6, Παγκράτι, 210-72 55 998, 69778 - 91613, www.lecafedelart.gr
Το café που έδωσε μια extra καλλιτεχνική νότα στη γνωστή πλατεία του Παγκρατίου, έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένος προορισμός της αρτίστικ κοινωνίας της Αθήνας, που είτε στολίζουν τους τοίχους με τις εκθέσεις τους είτε απολαμβάνουν τον καφέ τους σε ένα από τα cozy τραπέζια του.

DA CAPO
Τσακάλωφ 1, Κολωνάκι, τηλ. 2106253065
Η απόλυτη Μέκκα των πολιτικών, των δημοσιογράφων, και γενικά όλου του καλού κόσμου της Αθήνας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν το Da Capo δεν θα χάσει ούτε σπιθαμή από τη γοητεία του, και φυσικά, ούτε έναν από την πελατεία του. Για ευνόητους λόγους, τα καλύτερα τραπέζια είναι φυσικά αυτά στον πεζόδρομο.

ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ
Δελφών 5, Κολωνάκι, τηλ. 2103608269
Οι φοιτητές της Νομικής αλλά και οι πτυχιούχοι αυτής της πόλης δεν το αλλάζουν με τίποτα. Ακόμα κι αν γοητευτούν από άλλες επιλογές, πάντα σε αυτό θα γυρίσουν. Με πιο freestyle χαρακτήρα, το Εν Δελφοίς παραμένει σταθερή αξία, με τα τραπεζάκια έξω να αποτελούν πρώτο λαχείο στο crowd spotting.

FACES
Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα, 210-89 80 140
Στο χώρο που σημαδεύτηκε από το Egomio, άνοιξε πριν λίγο καιρό το stylish νέο café, Faces. Οι μεσογειακές γεύσεις με τις απαραίτητες πινελιές πρωτοτυπίας και το πολυτελές ντεκόρ με λευκό φόντο ενδείκνυνται για chatting, ενώ τα τραπεζάκια έξω είναι η ιδανική τοποθεσία για να κάνεις το δικό σου face control στις παρουσίες που παρελαύνουν από τη Ζησιμοπούλου.

FERIALE
Σόλωνος 86 & Ασκληπιού, Κολωνάκι, 2103613286
Σε μία από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του Κολωνακίου, το Feriale το πρωί σου σερβίρει espresso, το μεσημέρι καλόγουστο φαγητό, ενώ μετά τις 7.00 μ.μ. γνωστοί dj΄s με θητεία στο αξέχαστο Wild Rose (Γιώργος Αργιτάκης) και στη συχνότητα του Εν Λευκώ (Μανώλης Οικονόμου) το μεταμορφώνουν σε νυχτερινό μπαράκι. Με γήινα χρώματα στη διακόσμηση, cozy πατάρι και έναν ημιυπαίθριο χώρο στο πεζοδρόμιο, γεμίζει ευχάριστα την ημέρα μας.

GELLE ROYALEΣίνα & Σκουφά 67, Κολωνάκι, 210 3606186
Απόλαυσε τον espresso σου σε ένα περιβάλλον που θυμίζει Μιλάνο και αν έχεις όρεξη για μελέτη, πιάσε μια συλλογή διηγημάτων από τη βιβλιοθήκη. Μοντέρνα αισθητική σε ένα stylish café bar που εμπνέει συζητήσεις και ενδείκνυται για eye flirting.

ISTIOPLOIKOS
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ. 2104134084
Όταν το πόδι σου πατήσει πάνω στο deck, για μια στιγμή θα πιστέψεις ότι βρίσκεσαι στα αλήθεια σε ιστιοπλοϊκό. Αφού γυρίσεις στην πραγματικότητα, θα καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια του και ενώ απολαμβάνεις καφέ, κοκτέιλ ή ένα από τα μεσογειακά πιάτα, θα αναπολήσεις τις αναμνήσεις του περασμένου καλοκαιριού και θα αρχίσεις να μετράς τις εβδομάδες για το επόμενο. Ναι, είναι πολλές ακόμα…

ΚΑΦΕΚΟΥΤΙ
Σόλωνος 123, τηλ. 2103840559
Με φανερή έμφαση στις πιο εκλεπτυσμένες μαύρες μουσικές, και με τους φοιτητές και τους καλλιτέχνες μπαινοβγαίνουν από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για ποτό, σίγουρα θα βρεις κι εσύ μια θέση στο mixed κοινό του.

KITCHEN BAR
Λ. Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι, 210-98 12 004, Μαρίνα Ζέας, Φρεαττύδα, Πειραιάς, 210-4522338, Κ. Βάρναλη 6, Χαλάνδρι, 210-6892015 www.kitchenbar.com.gr
Η φιλική ατμόσφαιρα, η παιχνιδιάρικη αλλά ταυτόχρονα grande αισθητική συνδυάζεται ευχάριστα με την ευρηματική κουζίνα και την όρεξη για ένα χαλαρό ποτάκι. Τα δύο café των νοτίων προαστίων είναι ιδανικά για μια καθημερινή απογευματινή έξοδο δίπλα στη θάλασσα.

ΜΟΜΜΥ
Δελφών 4, Κολωνάκι, τηλ. 2103619682
Για ποτό ή φαγητό οι μποέμ και οι καλλιτεχνική τύποι αυτής της πόλης ποτέ δεν παραλείπουν να περάσουν μια βόλτα από το Mommy. Τα κοκτέιλ κατεβαίνουν σαν νεράκι, ειδικά αν τα συνοδεύεις με φαγητό, υπακούγοντας στον ρυθμό που σου υπαγορεύει η μουσική της κονσόλας.

NUEVE
Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, τηλ.: 210 8015050, www.nueve.gr
Το κρυφό χαρτί του Κεφαλαρίου είναι το εννιά, όπως υποδηλώνει η ιταλική ονομασία του Nueve. Στον πανέμορφο, friendly χώρο του -που ακροβατεί ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο στιλ- θα απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ, τέλειο καφέ, ψαγμένο τσάι, αλλά και γευστικά μεσογειακά πιάτα. Όσο για τη μουσική, η κονσόλα δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα 80’s κομμάτια αλλά και στην ελληνική pop. Κάθε Πέμπτη διασκέδασε με την ψυχή σου, στις βραδιές καραόκε.

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ
Κεχαγιά 26 & Μάρκου Ρενιέρη, Φιλοθέη , 210-68 37 037
Απλά το απόλυτο meeting point των Β.Π. που σέβονται τον εαυτό τους –και το status τους. Από το κλασικό στέκι της Φιλοθέης περνάνε καθημερινά άτομα από όλες τις ηλικίες, για να πιουν τον καθιερωμένο καφέ, να τσιμπήσουν κάτι από το γευστικότατο μενού του ή απλά για να χαζέψουν τον κόσμο και να τσεκάρουν τι νέο «παίζει» στην –Παλιά- αγορά.

OPUS
Πανδώρας 9 & Μεταξά 48, Γλυφάδα, 210-8980050
Το ολοκαίνουριο δημιούργημα του Αντώνη Ρέμου, Κώστα Πηλαδάκη και της πετυχημένης ομάδας του Akanthus, φιλοδοξεί να κλέψει την αφρόκρεμα των θαμώνων της Ζησιμοπούλου. Με το μοντέρνο design, τις gourmet γευστικές απολαύσεις και όλο το feeling της προσιτής πολυτέλειας είναι δεδομένο ότι θα τα καταφέρει.

PISINA
Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Πειραιάς, 210 4511324, www.pisinacafe.gr
Ο ναός του σύγχρονου design και τις προσεγμένης luxurious αισθητικής. Όπως κατάλαβες, το σήμα κατατεθέν του είναι η εντυπωσιακή πισίνα, αλλά μέχρι να ξαναέρθει το καλοκαίρι και να την απολαύσεις, μπορείς να αποζημιωθείς δοκιμάζοντας υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις , ακούγοντας lounge μουσική σε έναν χώρο βγαλμένο από τις glossy σελίδες περιοδικών διακόσμησης.

ΣΚΟΥΦΑΚΙ
Σκουφά 47-49, Κολωνάκι, τηλ. 2103645888
Βόλτα στο Κολωνάκι χωρίς μια στάση στο Σκουφάκι για καφέ ή ποτό, δε νοείται στη συνείδηση μας. Βέβαια την ίδια νοοτροπία έχουν και όλοι οι άλλοι, για αυτό και για να βρεις τραπέζι με τη μία πρέπει προηγουμένως να έχεις κάνει τάμα στον Άγιο Φανούριο να στο φανερώσει.

SHOWROOM Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι, 2103646460
Με δημιουργίες Missoni είναι ντυμένο από πάνω έως κάτω, αυτό το Showroom. Όμως, δεν πρόκειται για fashion event, αλλά για κολωνακιώτικο café με εξαιρετικά fingerfood και γευστικά κοκτέιλ που φιλοξενεί όσους τυχερούς κάνουν lunch break στο Κολωνάκι. Αν είσαι ένα από αυτούς, δοκίμασε οπωσδήποτε την νέα εκδοχή της bolognaise με φιλέτο αντί για κιμά-δια χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη.

SOHO
Βουτάδων 54 Β, Γκάζι, τηλ. 210 3422663
Με σκηνικό που σε παραπέμπει στην ομώνυμη συνοικία του Λονδίνου, mojito με γεύση Αβάνας και καπουτσίνο με άρωμα Ιταλίας, είναι σίγουρο ότι εδώ θα κάνεις ένα ευχάριστο ταξίδι στον κόσμο. Η μουσική που προτιμάει είναι οι πιο πρόσφατες δημοφιλείς επιτυχίες, ενώ τα μεσογειακά του πιάτα σε προκαλούν να μην αφήσεις ούτε ψίχουλο.

STAVLOS
Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210-34 67 206, 210-34 52 502, www.stavlos.gr
Το κλασικό στέκι του Θησείου, προσφέρει όλα θέλεις από ένα μαγαζί συν μια γκαλερί που φιλοξενεί χειροποίητα αντικείμενα και έργα. Με το φως του ηλίου σου σερβίρει στο αίθριο ελληνικές και μεσογειακές νοστιμιές μαζί με καφέ, ενώ καθώς βραδιάζει μεταμορφώνεται σε ένα ατμοσφαιρικό μπαράκι με αδυναμία στη ροκ μουσική.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ PARKΠάρκο Φλοίσβου, Π.Φάληρο, 210 9885140
Η μοντέρνα και ταυτόχρονα cozy αισθητική στο café restaurant στο Πάρκο του Φλοίσβου, σε προδιαθέτουν να καθίσεις με τις ώρες. Ιδανικό για να πιεις το espresso σου, να φας και τελειώσεις με το τέλειο σουφλέ σοκολάτα που σερβίρουν, μετά από μια βόλτα στην παραλία του Φαλήρου. Και που ξέρεις; Μπορεί να σε πάρει το βράδυ…

ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ
Σκουφά 73, Κολωνάκι, 210-36 04 400
Το πρώτο γουρουνάκι πίνει καφέ. Το δεύτερο απολαμβάνει το φαγητό και το τρίτο γουρουνάκι δροσίζεται με κοκτέιλ, ακούγοντας mainstream μουσική. Είναι σίγουρο όμως ότι και τα τρία περνάνε τέλεια, χαζεύοντας μερικές από τις πιο sexy παρουσίες του Κολωνακίου.

TEASE PLUS
25ης Μαρτίου, Χολαργός, 210-6520000, www.teaseplus.com
Για καφέ, ποτάκι, σοκολάτα και φαγητό, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα βόρια προάστια και το Tease Plus. Οι τρεις εντελώς διαφορετικές αίθουσες του δεν μας αφήνουν να βαρεθούμε ποτέ και μας προσφέρουν ακριβώς αυτό που θέλουμε: ένα stylish μαγαζί όπου μπορούμε να ξημεροβραδιαζόμαστε πίνοντας, τρώγοντας και διασκεδάζοντας. 



Πηγή: Περιοδικό Μen 24 


10 σχόλια:

ELENI είπε...

καλημερα....ετοιμαζομαι ....βαζω ....κατι ......καλοκαιρινο .....και φυγαμε.....
σμουτσ!!

IonnKorr είπε...

Ωραία Ελένη

Κάτι καλοκαιρινό ? ε ... ναι!

(Ελπίζω όχι το μαγιώ σου)! χα..χα..

tania είπε...

@IonnKoorr ωραία αναρτηση !! Σε καποια απο αυτα εχω πάει..(ΓΛΥΦΑΔΑ) Ευελπιστω τωρα το καλοκαιρι που θα κατεβω Αθηνα να παω στα ..πολιτιστικα κέντρα που μας ανεφερες !! φιλια!!

IonnKorr είπε...

Τάνια

Πολιτιστικά κέντρα ????

χα..χα..

ΗΩΣ είπε...

Αμάν! Ούτε που τα ξέρω. Και το έλεγα ότι σε λάθος μέρη πάω κάθε φορά που κατεβαίνω. Να 'σαι καλά βρε Ιονν που ενημερώνεις.
Μια χαμογελαστή καλημέρα!!!!!!!!!

ELvA είπε...

Στα ''πολιτιστικα'' σου κεντρα, δεν εβαλες oμως τιμες για ενα καφε σε ολα αυτα τα μουρατα μαγαζια για...κιουριες και κιουριους..περιοπης! ;(

Να μη τρελλαθουμε κιολας απο τον...πολυ πολιτισμο! Οι τιμες για ενα latte σε κατι τετοια μουρατα μερη ειναι διπλασιες απο..Στοκχολμη! Θελουν και τουρισμο με τετοιες τιμες! :(

Εκτος κι αν μας κερνας ολους,ΕΣΥ, βρε Ιοnn! Μη ξεχασεις, ομως, να φερεις και το..μπλοκακι των επιταγων σου!Θα σου χρειαστει! :)

IonnKorr είπε...

Εμ ... είσαι ανενημέρωτη

Για αυτό και φροντίζω για την ενημερότητά σου πάνω σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Επιτρέπεται να κατεβαίνεις Αθήνα και να μην ξέρεις που θα πας?

IonnKorr είπε...

Έλβα

Αυτά τα μαγαζιά που λες είναι φίσκα και δύσκολα βρίσκεις θέση ακόμα και τις καθημερινές.

Όσο για τιμές ... έτσι και τις χαμηλώσουν θα χάσουν τους πελάτες.

Τι τον πέρασες τον Έλληνα, Σουηδό να πάει στα φτηνιάρικα?

Υ.Γ. Όσο για το κέρασμα, τώρα που έρχονται τα 135 δις εξ Ευρώπης, Αμερικής και Ιαπωνίας θα κερνάμε όχι μόνον τους καφέδες αλλά και τα αεροπορικά εισιτήρια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι χρωστάμε για την διαφήμηση του big apple?
Καλά βρε!!πάντα ρέστος είσαι??
Τσιφούτη..φραγκοφονιά..πανάσχημε, γρουσούζη..Ζηλιάρη..
χμ!χμ! Καλές γιορτές με φιλιά
(εμείς δεν είμαστε τσιγκούνηδες:Ρ :Ρ)
ΜΗΤΣΟΣ

IonnKorr είπε...

Βρε Λίτσα απαίσια

Λέω κι εγώ ποιός Μήτσος είναι αυτός που μου στέλνει και φιλιά από πάνω!!!!!

χα..χα..

Βρε δικό σου είναι το μαγαζί Big Apple?
(αλλά μάλλον για την καθαρίστρια σε κόβω)

Άμα είναι δικό σου περιμένω ποσοστό επί των κερδών με τόση διαφήμιση που σου έκανα.

Από τότε που ανέβασα την ανάρτηση έμαθα ότι η πελατεία διπλασιάστηκε.