Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Αρχίζει το Mundial !!!!

Η περιπέτεια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής 
για την Εθνική Ελλάδας
 ξεκινάει απόψε το μεσημέρι (14:30, ΝΕΤ)
από το στάδιο «Νέλσον Μαντέλα» του Port Elizabeth
Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα στο εναρκτήριο ματς του Β' Oμίλου, γνωρίζοντας πως με μια ήττα ίσως αποχαιρετάει νωρίς τις όποιες ελπίδες του για κάτι καλύτερο στη διοργάνωση, ενώ αντίθετα με νίκη βάζει γερές βάσεις για μια ακόμα έκπληξη.
Αν και το ονειρεμένο καλοκαίρι του 2004 αποτελεί ακόμα σημείο αναφοράς για τον Ότο Ρεχάγκελ και τους παίκτες του όμως η πρόκληση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν παύει να είναι τεράστια για όλους τους Έλληνες διεθνείς.
Άλλωστε μόνο μια φορά στο παρελθόν η Εθνική είχε δώσει το παρόν ξανά στο κατά τεκμήριο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη. 16 χρόνια πριν πιο συγκεκριμένα στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο που τότε το ατιμωτικό ρεκόρ των τριών ηττών με παθητικό 10-0 γκολ άφησε ανεξίτηλα το σημάδι του στην ομάδα, ακόμα και αν λίγοι εκτός Ελλάδος θυμούνται τι συνέβη τότε.
Η Εθνική μπορεί από τότε να κέρδισε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να πήρε άλλες δυο σπουδαίες προκρίσεις, αλλά ακόμα στο μυαλό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι πως θα αποτινάξουν αυτόν τον ζυγό. Έστω και αν οι ίδιοι δεν φέρουν προσωπικά καμία ευθύνη.
Απόψε, λοιπό, έχουν τη «χρυσή» τους ευκαιρία για να τα καταφέρουν. Μια νίκη φτάνει με το Κορέας φτάνει. Όλα τα άλλα θα έρθουν φυσικά.
Το  Port Elizabeth (στα αφρικάανςDie Baai) είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Αφρικής, που βρίσκεται στην επαρχία Ανατολικού Ακρωτηρίου, 770 χλμ. ανατολικά του Κέιπ Τάουν
Η πόλη συχνά αναφέρεται με τα αρχικά της, PE, καθώς και με τα προσωνύμια «Η Φιλική Πόλη» ή «Η Ανεμώδης Πόλη». Απλώνεται 16 χλμ. κατά μήκος της ακτής  Algoa και είναι ένας από τους σημαντικότερους λιμένες στη Νότια Αφρική. Είναι επίσης γνωστή και ως Πρωτεύουσα των Θαλάσσιων Σπορ της Αφρικής.
Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που επισκέφθηκαν την περιοχή ήταν οι Πορτογάλοι εξερευνητές Βαρθολομαίος Ντιάζ, ο οποίος έφτασε στή νήσο St Croix του κόλπου Algoa το 1488, και ο Βάσκο ντα Γκάμα, ο οποίος αναφέρει το κοντινό νησί Bird island το 1497. Για αιώνες, η περιοχή αναφερόταν απλώς στους χάρτες πλοήγησης ως "τόπος προσάραξης με φρέσκο νερό".

Ακολουθούν μερικές photos από το Port Elizambeth της Νότιας Αφρικής.








Δεκάλογος Συμπεριφοράς Γυναικών κατά την διάρκεια του Mundial

1. Από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου οφείλεις να διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες ώστε να ξέρεις τι συμβαίνει στο Μουντιάλ και να μπορείς να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις. Αν δεν το κάνεις θα σε κοιτάνε με μισό μάτι ή απλά θα σε αγνοούν. ΜΗΝ παραπονεθείς αν δεν σου δίνει κανείς σημασία.

2. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ η τηλεόραση είναι δική μου, δική μου. Ανά πάσα στιγμή. Χωρίς εξαιρέσεις.

3. Δεν με πειράζει αν πρέπει να περάσεις μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού εφ'όσον συρθείς στο πάτωμα και δεν μου αποσπάσεις την προσοχή. Αν αποφασίσεις να σταθείς γυμνή μπροστά μου βεβαιώσου ότι δεν θα πουντιάσεις γιατί δεν θα έχω χρόνο να σε πάω στο γιατρό ή να σε νταντεύω.

4. Όταν έχει αγώνα θα είμαι τυφλός, κουφός και μουγκός - εκτός αν χρειαστώ κι άλλη μπύρα ή κανένα σάντουιτς. Δεν θα 'σαι στα καλά σου αν περιμένεις να ακούσω αυτά που έχεις να πεις, να ανοίγω την πόρτα, να απαντάω στο τηλέφωνο ή να σηκώσω το μωρό που μόλις έπεσε από τον δεύτερο όροφο...ξέχνα το.

5. Όταν θα πηγαίνεις για ψώνια να κανονίζεις ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον 2 εξάδες μπύρα στο ψυγείο όπως επίσης και πολλά σνακ. Α, και μην κάνεις γκριμάτσες όταν έρχοντε οι φίλοι μου για να δούμε κάποιο ματς. Σε αντάλλαγμα θα σου επιτραπεί η χρήση της τηλεόρασης μεταξύ 12-6 το ξημέρωμα, εκτός και αν έχει επανάληψη κάποιου καλού ματς.

6. Please αν είμαι εκνευρισμένος γιατί η ομάδα μου χάνει ΜΗΝ μου λες ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι ή ότι είσαι σίγουρη πως θα κερδίσουν την επόμενη φορά. Αν το κάνεις θα θυμώσω κι άλλο και θα σε αγαπάω λιγότερο. Δεν πρόκειτε ποτέ να ξέρεις περισότερα για το ποδόσφαιρο από μένα και τέτοιου είδους εμψυχώσεις θα οδηγήσουν σε χωρισμό ή διαζύγιο!

7. Είσαι καλοδεχούμενη να κάτσεις μαζί μου για να δούμε -έναν- αγώνα και μπορείς να μου μιλήσεις στο ημίχρονο, μόνο όταν θα χει διαφημίσεις και μόνο αν το σκορ με ευχαριστεί. Ξαναλέω, ΕΝΑΝ αγώνα, οπότε μην σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις το Μουντιάλ σαν μια φτηνή δικαιολογία για να περνάμε όλη τη μέρα μαζί!

8. Αν νομίζεις ότι θα κάνουμε έρωτα αυτόν τον μήνα...είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Μοναδική περίπτωση ένα στα πεταχτά, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, φυσικά.

9. Τα replay των γκολ είναι πολύ σημαντικά. Δεν με νοιάζει αν τα έχω δει ή όχι ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

10. Πες στους φίλους σου να μην κανονίσουν οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις που απαιτούν την παρουσία μου γιατί "Δεν θα πάω|.

2 σχόλια:

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Καταλαβα....και τσιτσιδες να περνάνε μπροστά με φτερά.. πουπουλα ...μαστίγια και γόβες στιλέτο,εσείς δεν θα βλέπετε τίποτε άλλο,απο μπλε..κοκκινα..πράσινα σωβρακάκια να κυνηγάνε τον θεό την στρόγγθλη πουά μπαλίτσα...
Σας αφήνουμε λοιπόν αγκαλιά με την Τv..και δεν θα φταίμε εμείς...λέω τώρα για τις παντόφλες απ'έξω...:)

IonnKorr είπε...

Γειά σου Πέλα

Τώρα τι να σου πω.

Χάσαμε και το πρώτο ματς.
Βράσε ρύζι.