Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Υπερπληθυσμός. Γινόμαστε υπερβολικά πολλοί. Μήπως κάποιοι ασχολούνται με το θέμα εν αγνοία μας?


Κι όμως, 
ενώ εμείς κάνουμε ήσυχοι τα μπάνια μας 
και ασχολούμαστε με τα καθημερινά προβλήματα
κάποιοι
έχουν δει, σοβαρά, το θέμα του Παγκόσμιου Υπερπληθυσμού.


Στην Αφρική, Ασία και Νότια Αμερική, οι πληθυσμοί αναπαράγονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Ενώ, στις αρχές του 20ου αιώνα, σε μια μέση Αφρικανική οικογένεια δέκα παιδιών πέθαιναν τα οκτώ και ζούσαν τα δύο, τώρα η αναλογία αυτή έχει αντιστραφεί.

Το κύμα των μεταναστεύσεων προς τον Πρώτο Κόσμο διαρκώς ογκούται.
Οι Κυβερνήσεις και οι πολιτικοί είναι προφανές ότι αδυνατούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Στο μεταξύ οι πόροι της Γης εξαντλούνται.

Η "Παγκόσμια Οικονομική Ελίτ" βλέπει πλέον την πιθανότητα να παρέμβει "υπερ-κοινοβουλευτικά" να πλησιάζει συνεχώς.

Αυτό που άλλοτε ήταν στα πλαίσια της Συνομωσιολογίας μπαίνει τώρα στο προσκήνιο της Πραγματικότητας.

Δείτε το ακόλουθο video με τους Ελληνικούς υπότιτλους και θα καταλάβετε.

31 σχόλια:

Prths είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση, Ionn... Ανοίγει ένα πολύ ουσαιαστικό θέμα. Για αρχή, και με κάθε καλή διάθεση, είμαι επιφυλακτικός απέναντι στις θεωρίες συνομοσίας - και το "αποκαλυπτικό" ύφος τους. Συχνά εστιάζουν στην (αληθινά διαφορετική και πόσο;)ηθική τοποθέτηση "υμών και ημών". Εδώ πχ στηλιτεύει την έπαρση κάποιων να αποφασίζουν τη ζωή και το θάνατο των άλλων! Μεγάλο θέμα αλλά ο συγκινησιακός εντυπωσιασμός δεν το βοηθάει. Το ενδιαφέρον, για μένα, είναι σ'ένα παράδοξο: αυτό που παρουσιάζεται αρχικά ως διαφορά (η αντίθεση μεταξύ των μεγάλων της οικονομίας και των κοινών θνητών) κρύβει πολλά στοιχεία ομοιότητας. Νομίζω η αλήθεια είναι οτι είμαστε όλοι, ατομικά και συλλογικά, σε απορία απέναντι στη χαοτική δυναμική της οικονομίας (και της κοινωνίας) μας. Ή, αλλιώς, στην απουσία "σταθερών" και "συνταγών" που να εγγυώνται ισοροπία.

CsLaKoNaS είπε...

1. Είδες ότι έκανες ανάρτηση χωρίς να απαντήσεις στα προηγούμενα σχόλια πρόεδρε. Συμβαίνει καμια φορά γι αυτό να μην κυνηγάς τους άλλους όταν δεν απαντάνε σε σένα!

2. Η παρούσα ανάρτηση είναι μάλλον χιουμοριστική. Δεν πέφτω στο επίπεδο να σχολιάσω καραγκιόζηδες με μουστάκι όπως το παληκάρι του βίντεο.

3. Ο υπερπληθυσμός της γης είναι η κυριότερη αιτία της οικολογικής καταστροφής σε ό,τι αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Είναι δεδομένο γι αυτό να μην ακούτε τους Νταλαρείς και του Φαρισαίους της Greenpeace, της WWF που βγάζουν δυσεκατομμύρια πλασάροντας ψευδείς πληροφορίες. Είναι άλλο να έχεις οικολογική συνείδηση και άλλο να την εμπορεύεσαι!

4. Επίσης είναι άλλο ο έλεγχος των γεννήσεων που είναι αναγκαίος ειδικά σε κάποιες χώρες της Αφρικής και της λατινικής Αμερικής ή της Ασίας και άλλο το ολοκαύτωμα που λέει ο μαλάκας του βίντεο!

5. Δε χωράμε! Πρέπει να αραιώνουμε!! Είναι γεγονός και είναι αδιαμφισβήτητο. Θα επιτευχθεί ή με έλεγχο των γεννήσεων ή με πόλεμο. Διαλέξτε...

Για το τέλος σας αφιερώνω ένα τραγουδάκι...

Ήταν ένα μικρό καράβι
που ήταν α-α-αταξίδευτο
ω-ε, ω-ε, ω-ε, ω-ε

Κι έκανε ένα μακρύ ταξίδι
μέσα εις τη-στη-στη Μεσόγειο
ω-ε, ω-ε, ω-ε, ω-ε

Και σε πέντ’-έξι εβδομάδες
σωθήκαν ολες-όλες-όλες οι τροφές
ω-ε, ω-ε, ω-ε, ω-ε

Και τότε ρίξανε τον κλήρο
να δούνε ποιός-ποιός-ποιός θα φαγωθεί
ω-ε, ω-ε, ω-ε, ω-ε

Κι ο κλήρος πέφτει στον πιο νέο
που ήταν α-α-αταξίδευτος
ω-ε, ω-ε, ω-ε, ω-ε

Το τραγουδάκι κολλάει και για την κοινωνική κατάσταση της χώρας! :)

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Ρε πρόεδρε, δε σε πιστεύω... Πέρσι ασχολήθηκα πολύ με το θέμα, τότε που ξέσπασε ο θόρυβος με τη δήθεν επικίνδυνη γρίπη της Νόσου των Χοίρων και βρήκα πάρα πολλά πράγματα...

Για τους τρόπους με τους οποίους επιχειρούν ήδη μείωση του πληθυσμού χρησιμοποιώντας τις φαρμακοβιομηχανίες, για το ναζιστικό παρελθόν ορισμένων εξ αυτών, για τον Διεθνή Κώδικα Τροφίμων που προσπαθούν να "φτιάξουν" κατά το δοκούν, για τα επικίνδυνα συστατικά των εμβολίων που χορηγούνται σε έγκυες και σε πάρα πολύ μικρά μωρά και διάφορα άλλα όμορφα και εποικοδομητικά...

Παραθέτω άρθρο που έγραψα σε φόρουμ που συμμετείχα.

"Aν διαβάσει κανεις μελέτες της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικές με την παγκόσμια οικονομία θα βρει γρήγορα την συσχέτιση της ανεπιθύμητης έξαρσης του πληθυσμού της γης με τα οικονομικά προβλήματα παγκόσμιας κλίμακας. Με αυτό το σκεπτικό βασική στρατηγική των κεφαλών της παγκόσμιας οικονομίας είναι η μειωση του υπερπληθυσμού.

Η μείωση αυτή του πληθυσμού δεν αφορά βέβαια τόσο στς πρωτοκοσμικες χώρες αλλά κυρίως τις χώρες του τρίτου κόσμου όπου η υγειονομική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη. Μία πανδημία που αριθμεί στην Ελλάδα 100 νεκρούς στην Αφρική μπορεί να αριθμήσει χιλιάδες ή και εκατομμύρια.

ΤΟ θέμα μας εδώ είναι μια συγκεκριμένη πανδημία κι ένα συγκεκριμένο εμβόλιο κι όχι τα εμβόλια στο σύνολό τους. Έχω επανειλημμένα διατυπώσει πως οι ΗΠΑ θεωρούν το Μεξικό ώς απειλη για την εθνική τους ασφάλεια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν τον πληθυσμό του, πράγμα που όμως δεν καταφέρνουν. Και, τι σύμπτωση, η πανδημία (όπως και άλλες που έχουν προηγηθεί) ξεκίνησε από εκεί ακριβώς, μετά από εμβολιασμούς που έγιναν στον τοπικό πληθυσμό. Και το Μεξικό αριθμεί τα περισσότερα θύματα παγκοσμιως.

Απορίας άξιoν είναι ότι οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου φαίνεται να ακολουθούν πειθήνια και να εκτελούν διαταγές ώστε να μπορέσει έστω και μακροπρόθεσμα να εκτελεστεί και η "επιθυμία" του Κίσινγκερ για δραματική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη.

Κάποιος που γνωρίζει έστω και λίγα ιστορικά δεδομένα μπορεί να δει πως δεν είναι καθόλου απίθανο ένα σενάριο ελιτίστικης μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Ως τα μέσα του περασμένου αιώνα, η Ευρώπη σαρωνόταν από ένα κύμα φασιστών που την αιματοκύλησαν. Οι άνθρωποι εκείνοι ήταν αυτοί ακριβώς που ξεκίνησαν να εξολοθρεύουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Οι Εβραίοι, οι Πολωνοί κλπ. έχουν να διηγηθούν διάφορες ιστορίες. Η δίκη της Νυρεμβέργης υποτίθεται εδωσε ένα τέλος στην "καριέρα" όλων αυτών. Λέω υποτίθεται γιατί η ιστορία αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι παρανοϊκοί τύπου Χίτλερ, Κίσσινγκερ, Στάλιν κλπ. έχουν εκλείψει απ' τον πλανήτη. Είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμο να μην βλέπουμε τις γενοκτονίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον πλανήτη, βλ. Παλαιστίνη, Σομαλία, Κουρδιστάν, Ιράκ, Αφγανιστάν.

Η αλήθεια είναι πως αν επιχειρηθεί μείωση του πληθυσμού δεν θα γίνει αδιακρίτως παγκοσμίως. Αυτό που ουσιαστικά γίνεται είναι να στοχοποιούνται συγκεκριμένες χώρες. Αλλά τι μας αφορά; Ανήκουμε σε αυτές; Μάλλον όχι, είμαστε μια μικρή χώρα με τάσεις μείωσης. Αν ήταν όλοι σαν κι εμάς δε θα υπήρχε πρόβλημα συνωστισμού..."

ΗΩΣ είπε...

Ένα μόνο έχω να σου πω. V for Vendetta. Αν κι εμείς δεν φαίνεται να έχουμε πρόβλημα για πολλές γενιές ακόμη αν πάρουμε τα μέτρα μας. Και δεν εννοώ birth control αλλά έλεγχο της εισροής μεταναστών.
Υ.Γ. Η φωτό της πυραμίδας πολύ καλή. Εννοείται ότι την έκλεψα!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Σε σχέση με το βίντεο: επειδή κυκλοφορούν διάφορα στο διαδίκτυο καλό είναι να τηρεί κανείς θέση επιφυλακής απέναντί τους.

Παρόλα αυτά το θέμα που θέτει είναι πολύ πιθανόν να άπτεται της πραγματικότητας. Η επιλεκτική μείωση του πληθυσμού περιοχών της γης δεν αποτελεί ιστορικό παράδοξο. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και είναι ένας απ' τους άξονες πολιτικής των φασιστικών κινημάτων.

IonnKorr είπε...

Καλώς ήρθες

φίλε Prths

Για αρχή, είμαι επιφυλακτικός απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας.
Προσυπογράφω.


Νομίζω η αλήθεια είναι οτι είμαστε όλοι, ατομικά και συλλογικά, σε απορία απέναντι στη χαοτική δυναμική της οικονομίας (και της κοινωνίας) μας. Ή, αλλιώς, στην απουσία "σταθερών" και "συνταγών" που να εγγυώνται ισορροπία.
Εντυπωσιακή η αναφορά σου αυτή. Ακριβώς έτσι.

Φίλε είσαι εντυπωσιακά σωστός.

IonnKorr είπε...

Λάκωνα

1. Είδες ότι έκανες ανάρτηση χωρίς να απαντήσεις στα προηγούμενα σχόλια πρόεδρε. Συμβαίνει καμια φορά γι αυτό να μην κυνηγάς τους άλλους όταν δεν απαντάνε σε σένα!

Την ξέρεις την παροιμία:
"δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις".

Είναι άλλο να έχεις οικολογική συνείδηση και άλλο να την εμπορεύεσαι!
Εμ ... με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

Δε χωράμε! Πρέπει να αραιώνουμε!! Είναι γεγονός και είναι αδιαμφισβήτητο.
Εμ ... δεν είναι??

IonnKorr είπε...

Φυσικένια

Διαβάζοντας το κείμενο που έγραψες έχω την εντύπωση ότι αν μου έλεγε κανείς ότι γράφηκε από ευαισθητοποιημένο αναλυτή διεθνούς πολιτικής και όχι από σένα θα τον πίστευα.

Με αυτό θέλω να πω, βέβαια, όχι ότι δεν είναι δικό σου, αλλά πόσο διεισδυτική και ξεκάθαρη σκέψη έχεις πάνω σε κρίσιμα διεθνή θέματα. Προφανώς συμφωνώ και με όσα αναφέρεις.

IonnKorr είπε...

Ηώς

Ναι όσοι ζουν σήμερα μάλλον δεν θα αντιμετωπίσουν έντονα το πρόβλημα αυτό. Οι επόμενες γενεές όμως θα ζήσουν τον απόλυτο εφιάλτη.

tania είπε...

IΩΝΑ περσι είχα διαβλασει κάτι σχετικό!! πιστεύω οτι κάπου ισχύει!! Και φυσικά υπάρχουν κάποιοι που "φροντίζουν" πριν απο μας για μας!! φιλιά!!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ionn Το θέμα που θέτεις είναι αναμφισβήτητα πολύ σοβαρό και θα έλεγα επίκαιρο. Δεν θα παραστήσω τον γνώστη παγκόσμιας πολιτικής ή τον θεωρητικό επί ελέγχου πληθυσμού.
Με προβληματίζει όμως - ίσως αφελώς - γιατί άραγε το θέμα του υπερπληθυσμού του πλανήτη απασχολεί αρχικά και βασικά άτομα με τεράστια οικονομική ισχύ τα οποία είναι βέβαιον ότι ελέγχουν τα όργανα που χρηματοδοτούν χώρες; Ειπώθηκε από προηγούμενους αξιολογότατους φίλους ότι "εμείς (η Ελλάδα) δεν κινδυνεύουμε γιατί πάσχουμε από υπογεννητικότητα.
Όμως οι κύριοι και οι κυρίες των διαφόρων αυτών λεσχών δεν ενδιαφέρονται, για τον έλεγχο του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη αλλά δια του ελέγχου του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη ενδιαφέρονται στην αύξηση του αριθμού των μηδενικών που θα έχουν οι καταθέσεις των και η ισχύς που τους προσδίδουν τα μηδενικά αυτά. Και δυστυχώς υπάρχουν και ζωντανά μηδενικά που υπηρετούν τους σκοπούς αυτούς με τη ανοχή αν όχι με την έγκριση των λαών.
Και μια ερώτηση: Μήπως αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, είναι πρόβα τζενεράλε για τον τρόπο αποτελεσματικότερης επιβολής των μεθόδων ελέγχου που θα χρησιμοποιηθούν;
Ιονν είσαι πάντα παραγωγός ενδιαφέροντος.
Τώρα να αστειευτώ λίγο;
Και ποιος μου λέει εμένα ότι η ανάρτηση σου αυτή Ιονν δεν είναι παγίδα με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις και να φακελωθούν οι αντιρρησίες; ε;
Για αυτό κλείνω κραυγάζοντας
ΖΗΤΩ Η ΛΕΣΧΗ BILDENBERG

Wicca είπε...

Το δυσάρεστο είναι ότι δεν δίνεται αξία στην ανθρώπινη ζωή, ακριβώς γιατί είμαστε πολλοί και δε θα λείψει κανείς αν αφανιστεί ένας ολόκληρος λαός. Ετσι, μπορούν οι 'επιστήμονες' να χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα λαούς τριτοκοσμικούς εξετάζοντας τη δράση 'εργαστηριακών' μικροβίων, και ακολούθως την αντιβιωτική δράση των αντιστοιχων φαρμάκων. Και αυτό εν αγνοία των ίδιων των λαών και της παγκόσμιας κοινότητας!
Πολλοί σημαίνει αυτόματα ότι η ζωή δεν έχει την αξία που είχε; Και ότι κάποιοι πρέπει να θυσιαστούν για να 'ζησουν' καλύτερα οι υπόλοιποι; Και ο κλήρος πέφτει: να μαντέψω;

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Aνακρίτρια, η "άγνοια" της Παγκόσμιας Κοινότητας είναι μία έννοια ελαστική που διευρύνεται και συρρικνώνεται κατά το δοκούν.
Αν μπεις στο σάιτ του τμηματος Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρεις πάρα πολλές αναφορές για πειράματα που γίνονται σε φυλακές του "Πολιτισμένου" κόσμου, για μαζικούς δοκιμαστικούς εμβολιασμούς σε ανθρώπους Τριτοκοσμικών Χωρών, για διασπορά σε "υπανάπτυκτες" περιοχές διαφόρων μικροβίων -όπως γράφεις- και ακολούθως κλινική μελέτη της δράσης των υπαρχόντων ή υπό κατασκευή φαρμάκων.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας(;)...
Μπορείς να βρεις διάφορες πηγές που αναφέρονται στην κατασκευή εργαστηριακών μικροβίων με ανασυνδυασμό του γονιδιώματός τους. Φερ' ειπείν συνδυάζεται ένας ιός που διασπείρεται εύκολα στον πληθυσμό αλλά είναι σχετικά ακίνδυνος (πχ. νόσος των χοίρων) με έναν ιό ο οποίος διασπείρεται δύσκολα αλλά εμφανίζει μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας (πχ. νόσος των πουλερικών). Με την υπάρχουσα βιοτεχνολογία δεν είναι καθόλου δύσκολο αυτό. Το "πρόβλημα" είναι η αναποτελεσματικότητα των υπαρχόντων φαρμάκων να αντιμετωπίσουν έναν τέτοιον ιό. Έτσι λοιπόν, γίνονται πειράματα απ' τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε στο μέλλον να υπάρξει τέτοιου είδους φάρμακο, αρκετά ακριβό βέβαια και προσιτό σε λίγους μόνο...

Οι επιλογές λοιπόν δεν είναι μόνον δύο: πόλεμος ή ειρήνη(έλεγχος γεννήσεων). Υπάρχει και μία τρίτη επιλογή: Η ασθένεια.

Επισημαίνω βέβαια κι εγώ, ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε σενάρια συνωμοσιολογίας.

ღ oneiremataღ είπε...

Ίωνα διάβασα την ανάρτησή σου αυτή κι είδα και το βιντεάκι και πώς να το πω?...
προβληματίστηκα,"αγριεύτηκα"!
Παρόλο που δεν μου είναι εντελώς άγνωστα όλα αυτά, κάτι έχει πάρει και μένα το αυτί μου...άλλωστε πέρισυ ήμουν κι εγώ από κείνους που βροντοφώναζαν εδώ μέσα -κι όχι μόνο- απ' αυτά που είδα διαβάσει σε μπλοκ κι είχα συζητήσει με άλλους, κατά του εμβολίου της γρίπης των χοίρων...
θυμήθηκα και το βιβλίο που είχα διαβάσει παλιότερα κι έχει γίνει και ταινία -κι έχω δει αρκετές φορές- "ο επίμονος κηπουρός" με ανάλογο θέμα για τα παιχνίδια των φαρμακοβιομηχνιών...κι όμως είναι "άγριο πράγμα" και μόνο να το σκέφτεσαι...

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Robert McNamara, World Bank

“Overpopulation and rapid demographic growth of Mexico is already today one of the major threats to the national security of the United States.” Unless the U.S.-Mexico border is sealed, “we will be up to our necks in Mexicans for whom we cannot find jobs.” –Robert McNamara, then-World Bank president, March 19, 1982

“…There are only two possible ways in which a world of 10 billion people can be averted. Either the current birth rates must come down more quickly. Or the current death rates must go up. “There is no other way. “There are, of course, many ways in which the death rates can go up. In a thermonuclear age, war can accomplish it very quickly and decisively. Famine and disease are nature’s ancient checks on population growth, and neither one has disappeared from the scene…. “To put it simply: Excessive population growth is the greatest single obstacle to the economic and social advancement of most of the societies in the developing world.” –Robert McNamara, Oct. 2, 1979

ZouZouna είπε...

Eίδαμε και πάθαμε ως κόσμος ολόκληρος, να σώσουμε τα παιδιά της Αφρικής και τώρα μιλάμε για υπερπληθυσμό!
Δεν γεννάμε, φωνάζουμε πως έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ήρθαν οι αλλοδαποί και γεννάνε τα παιδιά τους, δεν μας αρέσει...

Δεν νομίζω πως θα καταλήξουμε ποτέ, πουθενά, παρά στο παράξενο σύμπαν σου, δεν ξέρω μετά απο πόσους αιώνες.

Ευχαριστημένη είμαι που απο θέση, δεν έφερα παιδιά σε τούτο τον κόσμο! Τι να τους παραδώσω!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

IonnKorr, θα μου συγχωρήσεις τις διαρκείς παρεμβάσεις αλλά βρίσκομαι στο στοιχείο μου.

@Κερασένια 1,
Ο "αγώνας" σωτηρίας δεν αποτελεί παρά μία κατ' επίφαση προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας. Είναι ουσιαστικά η στάχτη που κλείνει τα μάτια. Ορισμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις παρέχουν τροφή, νερό και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάποιες περιοχές της γης. Παράδειγμα η UNICEF που αποτελεί παρακλάδι του ΟΗΕ, που διασυνδέεται με τον ΠΟΥ που είναι διαπλεκόμενος με τις ιατροφαρμακευτικές εταιρίες... ο τζίρος των οποίων έχει ήδη υπερκαλύψει αυτόν της βιομηχανίας όπλων.

Αν κοιτάξει κάποιος έναν χάρτη Παγκόσμιας Πληθυσμιακής Πυκνότητας, θα βρει την Αφρική να απέχει μακράν των συνθηκών υπερπληθυσμού μαστιζόμενη από έλλειψη τροφής και θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα. Θα δει επίσης ότι το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Ινδοκίνας, στην Γηραιά Ήπειρο, σε 2-3 Αφρικανικά κράτη και στη Λατινική Αμερική, σε περιοχές κυρίως που η Παγκόσμια Οικονομία αναζητά φτηνά εργατικά χέρια.

Τυχαίο;

Ο υπερπληθυσμός είναι προϊόν δύο κυρίως γεγονότων: της έλλειψης ελέγχου γεννήσεων και των παρεμβάσεων του ανθρώπου στη διαδικασία της φυσικής επιλογής (άνοδος βιοτικού επιπέδου, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

Το πρώτο αφορά στις αναπτυσσόμενες χώρες, το δεύτερο στον Δυτικό Κόσμο. Λογικά λοιπόν, οι χώρες που αναμένεται να πληγούν από μια επερχόμενη πολιτική μείωσης του πληθυσμού είναι οι δεύτερες.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

@Κερασένια 2,

Δεν γεννάμε, φωνάζουμε πως έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ήρθαν οι αλλοδαποί και γεννάνε τα παιδιά τους, δεν μας αρέσει...

To κύριο πρόβλημα που δημιουργεί η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα είναι η γήρανση του πληθυσμού η οποία έχει προφανείς αρνητικές συνέπειες στην εθνική οικονομία καθώς απειλεί τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και την υγιή ηλικιακή κατανομή του εργατικού δυναμικού και άρα την παραγωγικότητα.

Η Ελλάδα όμως δεν έχει καμία πολιτική σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού και μετανάστευσης με αποτέλεσμα τα προβλήματά της με την πάροδο του χρόνου να διογκώνονται. Η μόνη πολιτική που έχει να επιδείξει είναι ένα ασυνεχές φάσμα νομοθετημάτων που μακράν απέχουν της Παγκόσμιας Οικονομικής Λογικής.
Προφανώς με την έλευση του ΔΝΤ θα γίνει (γίνεται ήδη) προσπάθεια συντονισμού της Ελλάδας με τα διεθνή στάνταρς.
Αυτό όμως θα έχει δύο σοβαρές παράπλευρες απώλειες:
-Ανατροπή του συνόλου σχεδόν του χάρτη των εργασιακών δικαιωμάτων.
-Σοβαρή απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, έστω και αν αυτή δε θα είναι άμεσα εμφανής.


...Εν ολίγοις Κερασένια, δεν έκανες και πολύ άσχημα να μην φέρεις παιδιά στον μάταιο τούτο κόσμο...

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Διόρθωση:

Οι χώρες που αναμένεται να πληγούν από μια επερχόμενη πολιτική μείωσης του πληθυσμού είναι οι πρώτες (αναπτυσσόμενες).

IonnKorr είπε...

Τάνια


Και φυσικά υπάρχουν κάποιοι που "φροντίζουν" πριν απο μας για μας!


Ναι, κάποιοι μας "φροντίζουν" πάντα.

χα..χα..

IonnKorr είπε...

Χριστόφορε

Με προβληματίζει όμως γιατί άραγε το θέμα του υπερπληθυσμού του πλανήτη απασχολεί αρχικά και βασικά άτομα με τεράστια οικονομική ισχύ τα οποία είναι βέβαιον ότι ελέγχουν τα όργανα που χρηματοδοτούν χώρες;

Δεν το βλέπω περίεργο. Όταν έχεις ένα μαγαζί δεν σε προβληματίζει η βιωσιμότητά του??

Όμως οι κύριοι και οι κυρίες των διαφόρων αυτών λεσχών δεν ενδιαφέρονται, για τον έλεγχο του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη αλλά δια του ελέγχου του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη ενδιαφέρονται στην αύξηση του αριθμού των μηδενικών που θα έχουν οι καταθέσεις των και η ισχύς που τους προσδίδουν τα μηδενικά αυτά.

Σωστά. Αλλά γιατί αυτό είναι επιλήψιμο δεν το καταλαβαίνω. Κάθε ζωντανός οργανισμός ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα κέρδη του. Οι πλούσιοι γιατί πρέπει να έχουν άλλη συμπεριφορά?????

Και οι φτωχοί έτσι δεν σκέφτονται???

----
Και ποιος μου λέει εμένα ότι η ανάρτηση σου αυτή, Ιονν, δεν είναι παγίδα με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις και να φακελωθούν οι αντιρρησίες; ε;
Ακριβώς έτσι. Αλλά οι άλλοι, οι πολλοί, δεν το ψυλλιάστηκαν!!!

χα..χα..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

είναι σίγουρο ότι οι ισχυροί αυτου του κόσμου "φρόντιζαν και φροντίζουν"
εν αγνοία μας..
και το ότι δεν χωράμε πλέον δεν το αμφισβητει κανείς.
.και δεν είναι στο χέρι μας αν θα είμαστε οι πρώτοι..δευτεροι και παει λέγοντας στη λίστα για αποσυμφόρηση του πλανήτη..
για αυτό καλέ μου ionna..;
αστο στην άκρη..
και ζήσε την κάθε στιγμή σου σαν να΄ταν η τελευταία..
Γιατί, εν κατακλείδι εσύ και εγώ μπορεί στο μέτρο της ατομικής προσπάθειας και καλής θέλησης να προσπαθούμε..αλλά..δεν φτάνει..
αλλοι είναι οι κυρίαρχοι και ρυθμιστές..
Μπορει να ακουγεται πεσιμιστικό..αλλά άποψή μου
όλα τ'αλλα είναι για να γεμίζουμε σελίδες και θεωριες...

υ.γ.τι όμορφες μουσικές μας βάζεις τώρα τελευταία;κάτι ε΄χει αλλάξει σε σένα ή μου φαίνεται;; :)

IonnKorr είπε...

Το δυσάρεστο είναι ότι δεν δίνεται αξία στην ανθρώπινη ζωή, ακριβώς γιατί είμαστε πολλοί και δε θα λείψει κανείς αν αφανιστεί ένας ολόκληρος λαός.

Μόνον λαός? Λαοί ολόκληροι.

IonnKorr είπε...

Φυσικένια

Το θέμα το έχεις ψάξει σχεδόν επιστημονικά.

Δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ.

IonnKorr είπε...

Ονειρομάτα

όμως είναι "άγριο πράγμα" και μόνο να το σκέφτεσαι...

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν άγριο Κόσμο.
Απλά, το αντιλαμβανόμαστε, μόνον όταν έρθουμε σε επαφή με την αγριότητά του.

IonnKorr είπε...

Eίδαμε και πάθαμε ως κόσμος ολόκληρος, να σώσουμε τα παιδιά της Αφρικής και τώρα μιλάμε για υπερπληθυσμό!

Ναι, πολύ σωστή παρατήρηση!!!!!!!!!!!

IonnKorr είπε...

Φυσικιένια

Τα σχόλια σου σημαντικότερα κατά πολύ της ίδιας της ανάρτησης.

Μιλάμε ότι έχεις ντοκτορά στο θέμα.

Τι παραπάνω να πουν οι επίσημοι διεθνείς αναλυτές???

IonnKorr είπε...

Πέλα

αλλοι είναι οι κυρίαρχοι και ρυθμιστές..
Μπορει να ακουγεται πεσιμιστικό..αλλά άποψή μου
όλα τ'αλλα είναι για να γεμίζουμε σελίδες και θεωριες...


Σωστή η οπτική σου γωνία.
Άλλοι καθορίζουν τα πάντα. Ότι και να λέμε εμείς ...

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμά μας να ασχολούμαστε και να παρατηρούμε το γίγνεσθαι της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

τι όμορφες μουσικές μας βάζεις τώρα τελευταία; κάτι έχει αλλάξει σε σένα ή μου φαίνεται;; :)

χα..χα..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

εε..αυτο το χα..χα.. λιγο αμήχανο φαίνεται..και να είχα τις αμφιβολίες μου..τωωωρα ότι και να πεις δεν με πείθεις!!! :))

Ανώνυμος είπε...

Κάθε ζωντανός οργανισμός ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα κέρδη του. Οι πλούσιοι γιατί πρέπει να έχουν άλλη συμπεριφορά?????

Και οι φτωχοί έτσι δεν σκέφτονται???


Σωστή η παρατήρηση. Η εξέλιξη της κοινωνίας των ανθρώπων διέπεται απ' τον κοινωνικό Δαρβινισμό κι αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο.

Ο Ισχυρός επιβιώνει συνεπώς καθένας θέλει να γίνει ισχυρός. Θέμα φυσικής επιλογής.

Δεν είναι κακό να είναι κανείς πλούσιος. Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που αποκτάει την περιουσία του.

Επειδή όμως στο θέμα αυτό υπάρχει μια μεγάλη παρανόηση Θα επαναφέρω τον Βίλχεμ Ράιχ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν δεν είναι μόνο θέμα των ισχυρών η καταδυνάστευση των μαζών αλλά είναι θέμα και των ανθρώπων των μαζών που στη νοοτροπία είναι πανομοιότυποι με τους ισχυρούς.

Τις περισσότερες φορές ένας φτωχός υπάλληλος μιας εταιρίας μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρός απ' τον ίδιο τον πρόεδρο της, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να "ομοιάσει" μαζί του και να κερδίσει την εύνοιά του.

Νομίζω η συνεχής αντιπαραβολή των "αθώων" φτωχών απέναντι στους "ενόχους" πλούσιους κρύβει την πραγματική βάση των κοινωνικών προβλημάτων του πλανήτη.

Ο ανθρώπινος ψυχισμός που οδηγεί σε συγκεκριμένες πράξεις προκειμένου κάποιος να αποκτήσει ισχύ δεν είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων.

Απλά σε όλους αρέσει να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να μεταθέτουν τις ευθύνες τους αλλού.

IonnKorr είπε...

Φυσικένια

Μένω κυριολεκτικά άναυδος από την ταυτότητα απόψεων.