Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Το μίσος των Νεοελλήνων για την Επιστήμη και την Γνώση



Αναδημοσιεύω την ανάρτηση
που έκανε στους Ενωμένους Μπλόγγερς
ο blogger Κλεισθένης.

Εδώ φτάσαμε λοιπόν!!!!!!!!!!!!!

Να θεωρούνται προδότες της Ελλάδας οι μορφωμένοι!!!!!!

Σε μια απόλυτα διεφθαρμένη χώρα που έχει περιθωριοποιήσει κάθε Επιστήμη και Γνώση και έχει προσφέρει θέσεις και αξιώματα μόνον σε κομματικά στελέχη διορίζοντας τους πάντες με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο, έφθασαν μερικοί να μιλούν για "Προδοσία των Σπουδασμένων"!!!!

Ακολουθεί το κείμενο. Διαβάστε το και κρίνετε:

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Η προδοσία των σπουδασμένων.

Η Ελλάδα μετά το ’50 καταστραμμένη απ’ τον πόλεμο, την κατοχή (των Γερμανών μην το ξεχνάμε) και τον εμφύλιο έσφιξε τα δόντια, δούλεψε, έκανε το «σκατό» της  παξιμάδι, στάθηκε στα πόδια της και αποφάσισε να σπουδάσει τα παιδιά της, δεν μιλάω για τους έχοντες, αυτοί πάντα σπούδαζαν τα παιδιά τους και μας τα φόρτωναν στο σβέρκο, μιλάω για τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες, που με πολλούς κόπους και θυσίες έστελναν τα παιδιά τους να μορφωθούν, να σπουδάσουν. Πράγματι τα παιδιά σπούδασαν, μορφώθηκαν και τα επακόλουθα δυστυχώς δεν ήταν τα αναμενόμενα.
Οι φουρνιές των σπουδασμένων αντί να σταθούν συμπαραστάτες και αρωγοί του φτωχού και ταλαιπωρημένου λαού, καβάλησαν το καλάμι της εξουσίας, υποτάχτηκαν στις σειρήνες του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού και ξεπούλησαν ιδεώδη, αξίες και καταγωγή, πλαισιώνοντας κόμματα και θεσμούς, που λειτούργησαν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, ξεπουλώντας και την ψυχή τους στο διάβολο για αναγνωρισιμότητα, χρήμα και καλοπέραση.
Χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και τη μόρφωση όχι για να βοηθήσουν το λαό, δίνοντάς του καθοδήγηση και βοήθεια για να λύσει τα προβλήματά του αλλά του κάθισαν στο σβέρκο, παρασύροντάς τον με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. Η σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας (κατοχή, κατά σύμπτωση πάλι Γερμανική) δηλώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι σπουδασμένοι έχοντας την εξουσία, αφού παραπλάνησαν το λαό υπερχρέωσαν τη χώρα, κατασπατάλησαν τον πλούτο που είχε δημιουργήσει με σκληρή δουλειά και στερήσεις, πλούτισαν γρήγορα και με περίσσιο θράσος δηλώνουν ότι είναι παιδιά αγωγιάτη, ταχυδρόμου κτλ.
Ο ταλαίπωρος λαός, που είχε επενδύσει στη μόρφωσή τους, ότι είχε και δεν είχε, μάταια περίμενε οι σπουδασμένοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας και να την οδηγήσουν στην πρόοδο, δίνοντάς του καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, οι της τρίτης ηλικίας απόμαχοι της ζωής, περίμεναν μια αξιοπρεπή σύνταξη για να ζήσουν ήρεμα τα τελευταία τους χρόνια μετά από σκληρή δουλειά και θυσίες. Τα σπουδασμένα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ όμως ακόμη και τους γέροντες δεν τους σεβάστηκαν και μεταφέρουν τα χρέη που δημιούργησαν σπαταλώντας και κλέβοντας, στις καμπουριασμένες πλάτες των πατεράδων και παππούδων τους, αποτελούν ΌΝΕΙΔΟΣ για την κοινωνία και θα στηλιτευτούν σαν προδότες της πατρίδας, όχι στα ποινικά ή αστικά δικαστήρια αλλά στη συνείδηση των γερόντων και της νέας γενιάς, που έρχεται με θυμό και οργή, με νεανικό ενθουσιασμό και σφρίγος και που θα σαρώσει κάθε τι βρώμικο στην Ελλάδα.
Αυτό που συνήθως λέμε «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» δεν ισχύει για αυτούς τους σπουδασμένους, που για τη μόρφωση και καλοπέρασή τους υπόφεραν οι μεγαλύτεροι.
Ξέχασαν τα ΜΟΥΛΑΡΙΑ και τις αξίες και την καταγωγή τους, η επίσκεψη, για παράδειγμα στα χωριά τους, γίνεται όχι για να βοηθήσουν με πράξεις ή υποδείξεις τους συγχωριανούς τους αλλά για να επιδείξουν τον πλούτο που ΠΑΡΑΝΟΜΑ απέκτησαν. Χτίζουν βίλες, κυκλοφορούν στα κατσάβραχα με πολυτελή αυτοκίνητα και αδιαφορούν για την φτώχια και τη δυστυχία που υπάρχει γύρω τους.
Μου είναι αδιανόητο όλες αυτές οι κλεψιές και οι παρανομίες να μείνουν ατιμώρητες, ελπίζω ότι η νέα γενιά, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την αποχαυνώσουν και να την καταστήσουν απαθή και απολιτικοποίητη, θα βρει τρόπο να επιβάλει τις πρέπουσες τιμωρίες, το λεγόμενο χάσμα των γενεών πρέπει να γεφυρωθεί ενώνοντας τους νέους με τους γέροντες για το καθάρισμα της σαπίλας που υπάρχει και που οι σπουδασμένοι δημιούργησαν. Το καθάρισμα αυτό είναι θέμα βαθιά πολιτικό και ιδεολογικό.
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Θ. Κολοκοτρώνης.
Νέοι καθαρίστε την «κόπρο του Αυγεία», δεν είναι σύνθημα αλλά παλλαϊκή απαίτηση
.

---------------------------------------------
Άντε λοιπόν.

Φτιάξτε κρεμάλες, 
κρεμάστε τους μορφωμένους 
για να πάει μπροστά η Ελλάδα!!!!!!!!!!




Το άρθρο το έγραψε ο Κλεισθένης στο blog Ιδεοπηγή.
Αλλά δεν ήταν μόνο οι Ενωμένοι Bloggers που το αναδημοσίευσαν.

Εντύπωση προκαλεί η πληθώρα των blogs και sites που έσπευσαν και αυτοί με την σειρά τους να αναδημοσιεύσουν αυτό το άρθρο.
Μερικές ιστοσελίδες που αναδημοσιεύτηκε:
και άλλα πολλά ... αλλά βαρέθηκα να τα γράφω.

Αυτά επειδή μερικοί νομίζουν ότι αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και όχι ευρέως διαδεδομένη άποψη στην σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία.

38 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Καλά μου φαίνεται, έχεις πάθει παράκρουση εσύ!
Εξέπεμπες την ηρεμία και κουνούσες το χέρι σου αυστηρά όταν "κραύγαζα"
Πριν καλά-καλά αναρτήσεις του Ινδοευρωπαίους σου, ασχολείσαι με το τι είπε ο blogger Κλεισθένης...!

Να υποστηρίζεις τα θέματά σου..!

kariatida62 είπε...

Πάνω στα νεύρα μας πολλά λέμε...
Εσύ επι παραδείγματι δεν με περιέγραψες σαν μια θεούσα "χαζιοβόλα"?
Ε δεν είπα τίποτα,
κατάλαβα πως δεν το εννοούσες...

IonnKorr είπε...

Δεν το λέει μόνον ο blogger Κλεισθένης.

Πολλοί το λένε.

Όχι βέβαια με τέτοια ένταση, αλλά το λένε.

Μιλάμε ότι πολλοί κινούνται πια στα όρια της παράνοιας.

Τέτοιο μίσος για την Γνώση ούτε οι μαύροι της Αφρικής!!!!!!!!!!!!

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Ποτέ δεν σε είπα "θεούσα χαζιοβόλα"

Αυτό εσύ το έγραψες στην ανάρτησή σου ότι κάποιοι σε είπαν.

Δεν ξέρω ποιούς εννοούσες αλλά πάντως όχι εμένα.

Εγώ μόνον "ελληνοκεντρίστρια" σε προσφώνησα.

kariatida62 είπε...

Και ο καυμένος ο Στελάρας τι φταίει τώρα???χαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

Μια στιγμή να το βρω και θα στο φέρω...

IonnKorr είπε...

Τι εννοείς βρε Κάρυ?

Και ο καυμένος ο Στελάρας τι φταίει τώρα?

Ότι ο Καζαντζίδης δεν έχει θέση στα blogs των "σπουδαγμένων??????

χα..χα..

kariatida62 είπε...

Καλά τι τόκανες εκείνο το σχόλιο που μου έγραφες πως σου θυμίζω κάτι γριές θεούσες που κάνουν το σταυρό τους όταν περνούν έξω απο την εκκλησία και φωνάζουν άθεος! Βέβηλος και τα συναφή??? Τα θυμάσαι?
Πού τα χαντάκωσες και δεν μπορώ να τα βρω να στα φέρω? Πως με σκιαγραφούσες τότε? Αστα ρε Ιοννα πολλά λέμε όταν μας εκνευρίζουν ε δεν τα εννούμε κι'όλα!
----
Καλά σ'αρέσει ο Στελάρας εσένα, επιστήμονα άνθρωπο???
Θα με τρελάνεις εσύ απόψε!!!

IonnKorr είπε...

Κάρυ

"Καλά τι τόκανες εκείνο το σχόλιο που μου έγραφες πως σου θυμίζω κάτι γριές θεούσες που κάνουν το σταυρό τους όταν περνούν έξω απο την εκκλησία και φωνάζουν άθεος! Βέβηλος και τα συναφή??? Τα θυμάσαι?"

Μάλλον αλλού θα στο έγραψαν. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.

kariatida62 είπε...

A!!!!Πα,πα!!! Ρε Ιοννα δεν περίμενα ποτέ να μη παραδέχεσαι τα ίδια τα λόγια σου...κάποιος θα τα θυμάται δεν μπορεί!
Κάποιος μαρτυρας θα υπάρχει..δεν μπορεί!
Δεν το περίμενα να μη παραδεχτείς ότι τάπες!
Μάλλον θα μετάνιωσες και τάσβησες , δεν εξηγείται αλλιώς!

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Δεν σβήνω ποτέ σχόλια.

Ακόμα και υβριστικά. Υπάρχουν πολλά τέτοια στο βλογ μου.

Προφανώς δεν έσβηνα το δικό σου.

Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Κι υπήρχε θα γράφτηκε χιουμοριστικά και όχι με τον τρόπο που το παρουσιάζεις.

IonnKorr είπε...

Για τον Καζαντζίδη

δες εδώ τι γράφει ένας μουσικός του με επιστολή σε μία εφημερίδα:

«Kύριε διευθυντά, τα σέβη μου

Λέγομαι Kώστας Σταματάκης, ήμουνα παλιά προσωπικός ακορντεονίστας του Στέλιου Kαζαντζίδη. Tυχαίνει από γεννησιμιού μου να είμαι τυφλός, αλλά παρ' όλο που η παλιοκοινωνία δεν με βοήθησε, κατόρθωσα να γίνω πολύ καλός ακορντεονίστας, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μου προτείνει κι ο Kαζαντίδης να είμαι μαζί του. Δυστυχώς, όμως, ήταν άλλα τα κίνητρά του που το έκανε αυτό. Για πολλά χρόνια με είχε χαμάλη του (1963-75), κάνοντας ατελείωτες πρόβες μαζί με τον Xρ. Nικολόπουλο, φτιάχνοντάς του τα τραγούδια ή κάνοντας πρόβες σε διάφορους τραγουδιστές που ήτανε να τραγουδήσουν στην εταιρεία δίσκων που ήταν να κάνει. Eχω βάλει μαζί του και τραγούδια. Ολα αυτά συνέβησαν χωρίς ούτε μία δραχμή για αμοιβή.

Οταν έφτασα σε οικονομική απόνγωση, έφυγα στην Aμερική. Eκεί δούλευα. Γνώρισα και μια κοπέλα και παντρεύτηκα. Γυρίζουμε στην Eλλάδα, κάνουμε κι ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, αλλά δυστυχώς η τύχη μου ήταν και πάλι πολύ κακή. Πέθανε η γυναίκα μου από πνευμονικό οίδημα, αφήνοντάς μου το μωρό 1 2/2 χρονών. Πώς το μεγάλωσα, μόνο εγώ και ο Θεός το ξέρει. Eυτυχώς που βρέθηκαν μερικοί άγιοι άνθρωποι, που μου συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οπως ο κ. Ξανθόπουλος της AEΠI, η K. Πανάγου, ο Xρ. Nικολόπουλος, ο Γ. Nταλάρας, η Π. Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι, που με κράτησαν στη ζωή.

Ο Kαζαντζίδης δεν μου έδωσε ούτε μία δεκάρα ούτε ένα τηλέφωνο για το κακό που με βρήκε. Tη μόνη φορά που επιχείρησε να δείξει ενδιαφέρον, τηλεφώνησε στον X. Nικολόπουλο και του είπε να μην πάρει τη αμοιβή της ενορχήστρωσης από ένα δίσκο, αλλά να μου τη δώσει εμένα.

Kαταλήγοντας, σας λέω εσείς οι δημοσιογράφοι μη νιώθετε δέος προς τον Kαζαντζίδη, έχει κάνει πολλά κακά πράματα στο πέρασμά του. Ξέρετε πόσων συνθετών και στιχουργών τα τραγούδια έχει πάρει δίνοντάς τους ψίχουλα; E. Παπαγιαννοπούλου, Kαραπατάκη, K. Bίρβο, Γ. Bασιλόπουλο, Στεφ. Bαρτάνη και πολλούς άλλους. Δεν τα λέω όλα αυτά από κακία, δεν έχω κακίες εγώ, είναι μάταιες. Eγώ ξέρω καλύτερα από όλους, αλλά είναι αδικία αυτός ο ανθρωπος να ζητάει και τα ρέστα από πάνω.

Bγαίνει και κάνει τον κακομοίρη να τον λυπάται ο κόσμος, δεν φταίει ο κόσμος αν αυτός πάει κάθε βράδυ στο καζίνο.

Aς μας πει ο κύριος Kαζαντζίδης πήγε ποτέ να δει ένα συνάδελφό του άρρωστο; Πήγε ποτέ σε νοσοκομείο να συμπαρασταθεί, πήγε ποτέ σε κηδεία; Πέθαναν τόσοι φίλοι του κολλητοί. Πυθαγόρας, Kαλδάρας, Aγγελόπουλος, M. Xιώτης, Zαμπέτας, Γ. Bασιλόπουλος. Ούτε λουλούδια έστειλε. Aυτός είναι ο Kαζαντζίδης.

Ψάξτε παρακαλώ και θα βρείτε πάρα πολλά, μην τον αφήνετε να κινείται σαν μεσσίας, είναι μία ασήμαντη προσωπικότητα σαν άνθρωπος.

Ο έντονα διαμαρτυρόμενος και πονεμένος μουσικοσυνθέτης

K. Σταματάκης».


Αυτό για να μην θεοποιείς ανθρώπους που δεν το αξίζουν.

kariatida62 είπε...

Λοιπόν θα ξενυχτίσω όλο το βράδυ μέχρι να το βρω το σχόλιό σου,εφ'΄σον με διαβεβαιώνεις ότι δεν έχεις σβήσει ποτέ τίποτα!
-----
Για το Καζαντζίδη έχω να σου πω:
Δεν ήμουν ποτέ Καζαντζιδική...
Μεγαλώνοντας εκτίμησα πολύ το μέταλλο της φωνής του! Αυτό και μόνον αυτό!
Δεν θεοποιώ ανθρώπους και πολύ περισσότερο τραγουδιστές γιατί όλοι μας έχουμε αδυναμίες..έχουμε αδικήσει κλπ. κλπ.
Για την κατηγορία του κυρίου που μου αναφέρεις τι να σου πω συγχωρέθηκε ο άνθρωπος και δεν βρίσκεται εν ζωή να μιλήσει...οπότε αργά το θυμήθηκε να τον κατηγορήσει!
Και τώρα αρχίζω το ψάξιμο, ίσως να το έγραψες και αλλού! Θα ψάξω και θα στο φέρω στο υπόσχομαι!

iamaticus είπε...

ΕΛΑ BREEEE IONNKORR....

Tι μ....κιες....γραφει αυτος ο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΝΕΚΕΣ????

Καλα που μου τον ανεφερες....

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ....
ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΣ ....ΣΕ ΜΠΕΤΑΤΖΗ!!!!

ΣΗΜ:Κανεις....
ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ....ΦΕΥΓΕΙΣ....
Μια ζωη !!!!γ....το!!!!!

ευχαριστιες

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

IonnKorr είπε...

Για τον Καζαντζίδη

Αυτό που σου αναδημοσίευσα δεν γράφηκε μετά τον θάνατο του Καζαντζίδη. Δημοσιεύτηκε κατά την διάρκεια της δίκης του με τον Νικολόπουλο.

Ο Καζαντζίδης πήγαινε κάθε βράδυ στο καζίνο της Πάρνηθας. Εκεί έχασε περιουσίες ολόκληρες. Το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος σε συνέντευξή του. Υπάρχει στο Google.

H δισκογραφική εταιρεία του του έσπασε το συμβόλαιο όταν δεν μπορούσε άλλο να κρύβει το πάθος του δωροδοκώντας δημοσιογράφους.

Αυτός ήταν ο τραγουδιστής της φτωχολογιάς. Ένας άρρωστος τζογαδόρος.

IonnKorr είπε...

Ίαμε

χα..χα..

"Tι μαλακίες....γραφει αυτος ο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΝΕΚΕΣ????
Καλα που μου τον ανεφερες....
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ....
ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΣ ....ΣΕ ΜΠΕΤΑΤΖΗ!!!!"


Μα πες μου υπάρχει χώρα στο Κόσμο που μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων της να θεωρεί την Επιστήμη ως "αμερικανόφερτο προϊόν" σαν την coca-cola ένα πράγμα??????

όχι πες μου.

Μήπως αντί για φυσικός πρέπει να δηλώνω χειρομάντης για να μην με κρεμάσει αύριο στο Σύνταγμα ο Κλεισθένης (ή κάθε "Κλεισθένης")???????

kariatida62 είπε...

ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!!!!!
Κάρυ

Πάντως Κάρυ, κάτι φορές, μου θυμίζεις κάτι φανατικές χριστιανές γυναίκες που έρχονται να σε πείσουν να γίνεις Ορθόδοξος Χριστιανός ή μάρτυρας του Ιαχωβά ή Παλαιοημερολογίτης ή Πεντηκοστιανός και μόλις αρχίσει η κουβέντα και βάλεις στο τραπέζι μερικές αμφιβολίες για την ύπαρξη του Χριστού ως ιστορικού προσώπου αρχίζουν και φωνάζουν.
- Βλασφημία
- Αγαπώ τον Θεό
- Είμαι δούλη του Θεού
- Μεγάλος είναι ο Θεός
- Αγιασθήτω το Όνομά του

Και μένεις κάγκελο!

Αναρωτιέσαι, γιατί μου λέει ότι είναι μεγάλος ο Θεός? Είπα εγώ ότι είναι μικρός???

Γιατί μου λέει ότι τον αγαπά. Είπα εγώ ότι τον μισώ???

Κάπως έτσι...

1 Δεκεμβρίου 2010 3:11 μ.μ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

kariatida62 είπε...

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ:
Ιοnna,μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη γιατί σαν τον Πάγκαλο θα αναγκαστείς να επαναρθώσεις για τους χαρακτηρισμούς σου στο πρόσωπό μου και να τα μαζέψεις πίσω!

Τι χαρακτήρα λοιπόν μου έδωσες τότε?
Τι θα σκεφτόταν όποιος σε διάβαζε και δεν με ήξερε καλά???
----
Για τον Καζαντζίδη δεν μαλώνω...χαχα! Μάλωσε μόνος σου!(που έλεγε και ο Χατζηχρήστος)χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα!

IonnKorr είπε...

Ε ... Κάρυ

φαίνεται καθαρά η παρομοίωση

Δεν εννοούσα θεούσα αλλά εθνοκεντρίστρια.

Απλή παρομοίωση ήταν!!!!

Μην διαστρέφεις τα πράγματα.

Εννοούσα τόσο φανατική με τον εθνικισμό όπως μια παλαιοημερολογίτισσα με τον Θεό!!!

Είναι ξεκάθαρο.

IonnKorr είπε...

Κάρυ
(για τον Καζαντζίδη)

εσύ άρχισες.

Εγώ απλά το συνέχισα.

kariatida62 είπε...

Επομένως για να λυθεί η παρεξήγηση!
Δώσε μου τον ακριβή χαρακτηρισμό σου για το πρόσωπο μου να το κονρνιζάρω στο blog ΜΟΥ!
Περιμένω....
Απο κάτω θα γράψω τάδε έφη: Ιοnnkorr!

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Μην περιμένεις χαρακτηρισμό από μένα.

Δεν χαρακτηρίζω κανέναν.

Οι άνθρωποι είναι ευμετάβλητοι. Σήμερα έτσι αύριο αλλιώς. Όπως κάτσει κι όπως τους έρθει.

Καλό βράδυ. Πάω για ύπνο.

kariatida62 είπε...

To περίμενα!!!
Να δω αύριο πώς θα με χαρακτηρίσεις...χιουοριστικά πάντα!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Υπνο ελαφρύ...

Dreameraki είπε...

Aγαπάτε αλλήλους!!
Καληνύχτες!Καλές βδομάδες!!

Despina είπε...

τώρα...
μετά απ ' όσα διάβασα...
να φτιάξω κρεμάλα????

καλή εβδομάδα
με πολύ γνώση!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμ... ναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι να πει κανείς...

Μερικά πράγματα είναι υπεράνω σχολίων!!

Είναι απίστευτος ο σκοταδισμός στον οποίο ζει αυτή η χώρα. Μεσαιωνικός σε πολλές περιπτώσεις...

CsLaKoNaS είπε...

Λυπάμαι Πρόεδρε αλλά το κείμενο είναι ανάξιο σχολιασμού.

mar9659 είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ιοννάκο μου!!Συμφωνώ με την
Δέσποινα μετα απο οσα που διάβασα να κάνω κρεμάλα;

το μόνο που θα συμπληρώσω είναι:
Ιόννας -Κάρρυ σημειώσατε Χ
(χάχαχα)
Καλή μας εβδομάδα!!!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Δεν τον γνωρίζω τον «Κλεισθένη» και δεν καταλαβαίνω επίσης τι εννοεί.
Ελπίζω να είναι λόγια απόγνωσης άρα λόγια χωρίς σκέψη.. της στιγμής..
Και όχι ένα απ τα συνηθισμένα κόλπα πολλών τα οποία στρέφουν τον ένα κλάδο
ή το ένα κοινωνικό στρώμα (των εργαζομένων) εναντίον του άλλου.
Παρ όλα αυτά όπως υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών για τους οποίους κόπτεσαι
μονίμως (καλά κάνεις φτάνει να κοιτάς και παραπέρα.. εγώ δεν αποκαλώ κανέναν «κοντόφθαλμο»)
Αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους υπηρέτες των κυρίων τους (που επικρατούν συνήθως) και οι άλλοι ..που τους τρώει το μαύρο σκοτάδι γιατί μέσα στις πολλές τους απαιτήσεις είναι κι αυτή η παράδοξη.. να προσφέρουν στην Πατρίδα τους.
Δεν ξέρω βέβαια για σένα τι είναι πατρίδα.. μήπως να μας έλεγες καμιά φορά.. (δεν μιλάω για χώρα ,κράτος ,Ελλάδα, για πατρίδα σου λέω..)Και μη μου απαντήσεις ότι όλοι την Πατρίδα επικαλούνται.. είμαι χαζή αλλά όχι τόσο όσο με νομίζεις..

Και μια απορία με όλο τον σεβασμό..( για τους μπετατζήδες και λοιπή «πλέμπα» )
Ποιος φταίει που ένας εργάτης μένει αμόρφωτος?( εκτός της άπονης ζωής )
Και γιατί μένει αμόρφωτος ?
Για τον Καζαντζίδη (και συγνώμη που ανακατεύομαι σε προσωπική συζήτηση)
ένα προϊόν μιας συγκεκριμένης εποχής ήταν.. Σήμερα μπορεί κάποιος να τον ακούει
όχι γι αυτόν αλλά για κείνη την εποχή μαζί με όλα όσα κουβαλούσε.. που χάθηκε.
Όμως αυτός δεν παρέσυρε κανέναν όπως το μικυ
Δεν εξαργύρωσε την λατρεία που του είχε ο κόσμος παρά μόνο για την τσέπη του.. ίσως.. δεν έχω παρακολουθήσει τη ζωή του

kariatida62 είπε...

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ! ΒΡΕ!!!!
ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!
ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!!!!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

αυτό δεν προσπαθούν τόσα χρόνια βρε Ιον..αν θέλεις να έχεις ενα λαό υποχείριο σου κράτα τον μακριά από την γνώση..Πάνε και πιο παλιά..οι μόνοι που είχαν δικαίωμα στη γνώση ήταν ο κλήρος και οι αρχοντες ολούθε
Και προσπαθουν να το περάσουν με μύριους τρόπους νέο σλογγαν λοιπόν..
¨"η αγνοια..η αμάθεια σε πάει στον παράδεισο"χα..χα..και μη χειρότερα..
να ζωστούμε και εμείς με φυσεκλικια και κατευθείαν στον παράδεισο προς δόξαν των..
ΓΊΝΕ ΕΣΥ ΧΕΙΡΟΜΆΝΤΗς ΚΑΙ ΕΓΏ ΚΑΦΕΤΖΟΎ θα'χουμε και ΜΠΕΤΑΤΖΗ για ένα κεραμίδι πάνω απ'το κεφάλι μας την ΚΑΡΥ να μας τραγουδάει τις πικρες και τους καημούς καιιι ΓΙΑΝΤΑΑΑΑΑ ΧΑ..ΧΑ..(τρομάρα μας τι άλλο θα ακούσουμεεεε..)

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Το δεύτερο τραγούδι τ'αναγκαλίσω!!
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!!

kariatida62 είπε...

Ιonna οι σπουδα"σμ"ένοι πρέπει να είναι μαζί με τους σπουδα"γμ"ένους, για να έρθει η πρόοδος!
Αν δεν αντιλαμβάνεσαι το αλληγορικό μου να μου το πεις να στο εξηγήσω...

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

βρε ΦΑΝΤΟΜΑΑΑΑ..περνάς αφήνεις τα ίχνη σου στο μονοπάτι-blog σου..χα..χα.. και ούτε φωνή ούτε ακρόαση
Καρυυυυυυυυ τζάμπα φαιά ουσια ξοδεύεις.. την έκανε πάλι..χα..χα..
ΑΦΑΝΤΟΣΣΣΣ.....

IonnKorr είπε...

Βρε Πέλα

μην φωνάζεις

Θα επανέλθω και θα σχολιάσω.

Αλλά εντάξει γνωστά είναι πάνω κάτω αυτά.

Πάντως θα αντισχολιάσω στο σχόλιο του καθενός αναλυτικά.

Τρέχω και με γραφειοκρατικά ρε γαμώτο.
Ατέλειωτα είναι.

Θα σχολιάσω το απόγευμα.

Ελένη Μπέη είπε...

Τι να σας πω!

Εγώ πάντως τον ιστολόγο Κλεισθένη δεν τον έχω υπ' όψιν μου. Δεν μπορώ να ξέρω, επομένως, τι πρεσβεύει ούτε κι αν τα γραφόμενά του που αναδημοσιεύτηκαν εδώ τα εννοεί έτσι ακριβώς όπως τα γράφει ή περιέχουν κάποια δόση ειρωνείας.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον βρίσκω κι εντελώς άστοχο. Το λέω αυτό έχοντας πλήρη επίγνωση ότι κινδυνεύω να με παρεξηγήσει και να με περάσει ο οικοδεσπότης γενεές δεκατέσσερις.

Πιστεύω βαθύτατα πως το μόνο πράγμα που μπορεί να ανυψώσει τον άνθρωπο είναι η έρευνα και η γνώση αλλά με μία προϋπόθεση: να πορεύονται παράλληλα η γνώση με τον ανθρωπισμό. Τότε μόνον μπορούμε να μιλάμε για (δια)μορφωμένο άνθρωπο. Διαφορετικά μπορούμε να μιλάμε για σπουδαγμένο (το "άνθρωπο" τίθεται υπό αμφισβήτηση).

Υπ' αυτό το πρίσμα, λοιπόν, ένα κάποιο δίκιο το έχει ο ιστολόγος Κλεισθένης όταν μιλάει για "σπουδασμένα γαϊδούρια" και μάλιστα για όσα έγιναν κάτοχοι θέσεων εξουσίας, θα προσθέσω εγώ. Κι αν δεν συμμερίζομαι την άποψή του, είναι επειδή γενικεύει τόσο άσκεφτα. Γιατί δεν είναι όλοι οι σπουδαγμένοι "γαϊδούρια", όπως δεν είναι και όλοι οι αγράμματοι "άγγελοι". Εξάλλου, ο τρόπος γραφής του υποδηλώνει άνθρωπο που κάμποσα γράμματα τα έμαθε όσο να πεις -δεν φαντάζομαι να συγκαταλέγει εαυτόν στα "γαϊδούρια".

Αυτά από μένα και συμπαθάτε τη φλυαρία.

Ελένη Μπέη είπε...

Δεν ξέρω τι έγινε και δημοσιεύτηκε το σχόλιο εις τριπλούν. Το ένα πρόλαβα και το έσβησα. Για το άλλο δεν βγάζει το καλαθάκι να το πετάξω. Θα επιληφθείς, Ionn, να μην πιάνω τζάμπα τόπο;

Συγγνώμη!

Ελένη Μπέη είπε...

Αμάν, τα καμώματα του blogger σήμερα.

Τα πέταξα τελικά τα άχρηστα, Ionn. Σειρά σου να καθαρίσεις αυτά τα δυο νέα άχρηστα τώρα.