Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κλοπή Διαδικτυακής και Πραγματικής Ταυτότητας: Ουτοπία στο Παρόν, Εφιάλτης στο Μέλλον.




Έγραψα αυτήν την ανάρτηση με αφορμή 
το περιστατικό κλοπής κωδικών που συνέβει στον Gip.
Η κλοπή διαδικτυακής ταυτότητας ταυτότητας 
είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση.
Σήμερα όχι και τόσο. 
Στο μέλλον όμως, 
καθώς όλες οι ανθρώπινες εργασίες 
θα γίνονται ηλεκτρονικές, 
θα είναι εφιαλτική.



"Κλοπή ταυτότητας" (identity theft) στο Διαδίκτυο ονομάζεται η πρακτική του να χρησιμοποιεί κανείς την εικονική ταυτότητα ενός άλλου ατόμου χρησιμοποιώντας τον όνομα χρήσης και τον κωδικό πρόσβασής του σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες. Σκοπός όσων επιχειρούν κλοπή ταυτότητας μπορεί να είναι η οικονομική εξαπάτηση αλλά και ο εξευτελισμός ή η διάδοση φημών για ένα άτομο στο διαδικτυακό του περιβάλλον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούνται για να εξευτελίσουν κάποιο άτομο στους πραγματικούς και εικονικούς τους φίλους.


--------------------------------------------
Ενέργειες που πρέπει να γίνουν αν κλαπούν οι κωδικοί facebook

*Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει όταν δημιουργείς κωδικούς πρόσβασης. Μη χρησιμοποιείς κωδικούς που εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί (ημερομηνία γέννησης κ.α.)

*«Google yourself!» Χρησιμοποίησε μια μηχανή αναζήτησης ανά τακτά διαστήματα και πραγματοποίησε αναζήτηση με το όνομά σου ή το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς στο Διαδίκτυο. Έτσι θα μπορείς να εποπτεύεις την εικονική σου παρουσία.

*Σε περίπτωση που έρθεις αντιμέτωπος / η με περιστατικό κλοπής ταυτότητας και γνωρίζεις το δράστη ζήτησέ του να σβήσει τα μηνύματα και να αποκαταστήσει την αλήθεια σε περίπτωση διάδοσης φημών.

*Επικοινώνησε με τον πάροχο της υπηρεσίας όπου έχει γίνει η κλοπή ταυτότητας και ενημέρωσέ τον για το περιστατικό.

*Δημιούργησε νέο e-mail, προφίλ, κ.λπ.

*Μπορείς να κάνεις μια ανώνυμη καταγγελία του περιστατικού στη Safeline.

*Κάνε μια αναφορά για το περιστατικό στους διαχειριστές της ιστοσελίδας που χρησιμοποιείς, π.χ. για το Facebook εδώ.


Αυτό το πρόβλημα έχει γίνει ήδη οξύτατο στις ΗΠΑ και σε μερικά χρόνια θα είναι το ίδιο και εδώ.
Δείτε αυτήν την ανταπόκριση:

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν οι κλοπές της ιατρικής ταυτότητας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μια ομοσπονδιακή έκθεση του 2007, περισσότεροι από 250.000 Αμερικανοί κάθε χρόνο πέφτουν θύματα κακοποιών, οι οποίοι οικειοποιούνται το όνομα και την ασφάλιση υγείας των θυμάτων τους και τους φορτώνουν με χρέη δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Ο αριθμός αυτός έχει αναμφίβολα αυξηθεί από το 2007, λόγω της αυξημένης χρήσης ηλεκτρονικών συστημάτων ιατρικής αρχειοθέτησης, τα οποία έχουν αναπτυχθεί χωρίς εκτεταμένες προστατευτικές δικλείδες, αναφέρει η Pam Dixon, διευθύντρια ενός μη κερδοσκοπικού φόρουμ για την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων. Επιπλέον, εκτός από τα καταγεγραμμένα περιστατικά, αναρίθμητοι είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν πέσει θύματα τέτοιας κλοπής, προσθέτει η κ. Dixon.


Η πιο απλή μορφή αυτού του εγκλήματος είναι να μάθει κάποιος το όνομά σου και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και να τα χρησιμοποιήσει για επείγουσες ιατρικές υπηρεσίες, τις οποίες πολλά νοσοκομεία υποχρεούνται να παρέχουν ανεξάρτητα από το αν ο ασθενής έχει ασφάλιση υγείας ή όχι. Στη συνέχεια, όμως, οι υπηρεσίες αυτές χρεώνονται. Σε πρόσφατο άρθρο στους New York Times αναφέρεται η περίπτωση 37χρονου μάνατζερ, ο οποίος ανακάλυψε ότι χρωστάει υπέρογκα ποσά για ιατρικές υπηρεσίες που δεν είχε λάβει ποτέ, όταν θέλησε να αγοράσει σπίτι και κατέθεσε αίτηση για υποθήκη. Εκτός από πολλαπλές επισκέψεις σε τμήματα επειγόντων σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, είχε χρεωθεί ακόμη και με έναν λογαριασμό 19.000 δολαρίων για χρήση ιατρικού ελικοπτέρου σε απομακρυσμένη τοποθεσία στην οποία δεν είχε πάει ποτέ.

Μια άλλη παραλλαγή του εγκλήματος είναι να μάθει κάποιος τον αριθμό της ιδιωτικής σου ασφάλισης και να χρεώσει το ασφαλιστικό σου πρόγραμμα με οποιαδήποτε υπηρεσία, από μια απλή φυσική εξέταση έως μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Κάτι τέτοιο είναι εκπληκτικά εύκολο να γίνει, καθώς πολλοί ιατροί και νοσοκομεία δεν ζητάνε αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας, παρά μόνο τα βασικά στοιχεία της ασφάλισης.

Ακόμη πιο συχνά είναι τα περιστατικά κατά τα οποία υπάλληλοι ενός ιατρείου ή νοσοκομείου «κατεβάζουν» ζωτικά προσωπικά δεδομένα από το ηλεκτρονικό σύστημα αρχειοθέτησης και τα πωλούν στη μαύρη αγορά ή τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι για ψεύτικες απαιτήσεις προς ασφαλιστικές εταιρείες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου της Cleveland Clinic, ο οποίος το 2006 κατέβασε τα αρχεία 1.100 ασφαλισμένων του κρατικού προγράμματος Medicare και έδωσε τις πληροφορίες στον ξάδελφό του, ο οποίος στη συνέχεια κέρδισε ψεύτικες αποζημιώσεις υγείας ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν τα θύματα δεν γνωρίζουν ότι η ιατρική τους ταυτότητα έχει κλαπεί, οι ασφαλιστικές εταιρείες απλά συνεχίζουν να πληρώνουν τις ψεύτικες απαιτήσεις, έως ότου τα ίδια τα θύματα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την ασφάλιση υγείας τους και ανακαλύψουν ότι το όριό τους έχει εξαντληθεί.

Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι τα ιατρικά δεδομένα του κλέφτη, π.χ. ομάδα αίματος, αλλεργίες, φαρμακευτική αγωγή ή ιατρικό ιστορικό, μπορεί να μπερδευτούν με τα ιατρικά δεδομένα του θύματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά λάθη σε περίπτωση επείγοντος ιατρικού περιστατικού, καθώς οι γιατροί θα αντιμετωπίσουν τον ασθενή βάσει λανθασμένων πληροφοριών.

Για την κλοπή της ιατρικής ταυτότητας δεν υπάρχει καμία από τις προστασίες που υπάρχουν για την παραδοσιακή κλοπή ταυτότητας. Βάσει της νομοθεσίας για τις πιστωτικές κάρτες, μπορείς να ζητήσεις δωρεάν αναφορά της πιστωτικής σου κατάστασης και, σε περίπτωση κλοπής, χρεώνεσαι μόνο με 50 δολάρια από το ποσό που έχει κλαπεί. Στην περίπτωση της ιατρικής ταυτότητας, δικαιούσαι μεν να λάβεις αντίγραφο των ιατρικών σου αρχείων, αλλά το πληρώνεις με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Ακόμη χειρότερα, αν τα ιατρικά σου δεδομένα μπερδευτούν με τα ιατρικά δεδομένα κάποιου άλλου, είναι σχεδόν αδύνατο να τα ξεμπλέξεις, καθώς τα ιατρικά δεδομένα του κλέφτη προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο. (Πηγή: Healthview.gr)





22 σχόλια:

magda είπε...

Καλημέρα και χρόνια σου πολλά και καλά !
Σ ευχαριστώ για τις τόσο πολύτιμες συμβουλές σου σχετικά με το διαδίκτυο.
Όλα αυτά που περιγράφεις όντως συμβαίνουν και τα ακούμε και τα διαβάζουμε.
Καλή χρονιά :)

IonnKorr είπε...

Μάγδα

Χρόνια πολλά και πάλι.

Ναι τώρα είναι ένα θέμα που δεν πολυδίνουμε σημασία, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, στο μέλλον όμως θα αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή της καθημερινότητας.

Χαίρομαι που σε βλέπω να σχολιάζεις στο blog μου.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν ο Σεφ δεν έχει περάσει ιλαρά κινδυνεύω ?

Μέχρι που θα συμπαθ΄ησω την Καπετανόκιτσα αν την συμπαθεί εκείνος ?

Μπρρρρρρρρρρρρρρρ

Χαχαχα

Πολύ χρησιμα τα όσα έγραψες. Θα είναι πράγματι απειλή στο μέλλον !

Υπάρχουν όμως και θετικές παρενέργειες :

Γιωργάκηηηηηηηηηη τι γύρευες αχαϊρευτε προχθές το βράδυ στο Μοτέλ "Κόκκινη Καλτσοδέτα" ? Με ποιά ξεπέτω γύρναγες ; Διαζύγιο !
(η soft εκδοχή . Η hard είναι διαζύγιο ΜΕΤΑ από τον πλάστη στο κεφάλι !!)

-Εγώ γυναικούλα μου ? Πως σου ήρθε ?

- Ηρθε ο λογαριασμός της πιστωτικής !!

- Τον φούστη τον Σεφ !! Πάλι με εκθέτει !! Δεν διαβασες τι έγραψε ο Ιον ? Μου έκλεψε τα στοιχεία !!

- Α... καλά... Να προσέχεις !!

(έλα μου ντε !! Που πήγα και πλήρωσα με πιστωτική ο μακάκας !!)

Χαχαχαχαχαχα

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι σε αυτή τη χώρα θα βρεθούμε απροστάτευτοι απέναντι στην απειλή αυτή πολύ περισσότερο απ' ότι αλλού!! Για προφανείς λόγους!!

Τουλάχιστον να είχαμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες... να πεις χαλάλι. Αλλά με το ελληνικό μπάχαλο, λες, εκ του μη όντως... γιατί??

@GiP,
θα συμμαζευτείς επιτέλους?? Μοτέλ από δω, κουκουνάρες από κει, νυφούλες ψάχνουμε να δοκιμάσουμε... Ειδικά αυτές τις κουκουνάρες, γιατί τις ανακατεύεις πουλάκι μου??
Άμα φας ξύλο στο τέλος, να μη μου πεις μετά ότι δε σε προειδοποίησα!!

IonnKorr είπε...

Λοιπόν gip

Πέραν από την πλάκα.

Η κλοπή διαδικτυακής ταυτότητας μπορεί να προκαλέσει απίστευτα προβλήματα ακόμα και τώρα.

Δες ένα παράδειγμα.

Πριν μερικούς μήνες αλληλογραφούσα με μία blogger από την Ανταρκτική.

Η γυναίκα αυτή, μηχανικός στο επάγγελμα δεν έβρισκε κάποια σοβαρή δουλειά στις ΗΠΑ, που να την ικανοποιεί, και αποφάσισε να πάει σε μεγάλη επιστημονική βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στην Ανταρκτική. (Είμαι επίτηδες κάπως ασαφής για να μην έχουμε ... παρενέργειες). Εκεί ο μισθός είναι πολύ καλός.

Μιλήσαμε στα μέιλ κάμποσα βράδια, κάποιες βδομάδες, και έμαθα ότι θα μείνει κάπου τρία - τέσσερα χρόνια εκεί και μετά με την προϋπηρεσία και την εμπειρία που θα έχει θα βρει δουλειά σε βιομηχανίες στα Βραχώδη Όρη.

Στην Ανταρκτική η ζωή είναι πολύ δύσκολη, ακόμη και μέσα στην βάση. Κυρίως, λόγω κλίματος, ο άνθρωπος προσβάλλεται από μελαγχολία και άλλα ψυχολογικά νοσήματα. Γενικά γίνεται πολύ επιρρεπής στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η γυναίκα αυτή λάτρευε την Ελλάδα.
Διάβαζε στο δωμάτιό της, όταν δεν είχε εργασία, Όμηρο, Πλάτωνα Αριστοτέλη.
Η λατρεία για την Ελλάδα βέβαια μεταφερόταν στο πρόσωπο του οποιουδήποτε Έλληνα blogger θα επικοινωνούσε μαζί της.

Με κάλεσε να πάω να κάνω διακοπές (15 μέρες) εκεί στο διάμερισμά της.
Όλα πληρωμένα, φαγητό, διαμονή και όλες οι δραστηριότητες μέσα στην βάση. (Όλα, πλην εισιτηρίων, προσφορά του Αμερικανικού Δημοσίου στους φιλοξενούμενους του προσωπικού). Επιπλέον επειδή ήταν επόπτρια των φορτηγών που μετέφεραν προμήθειες μεταξύ των εκεί ερευνητικών κέντρων παρεχόταν δωρεάν και οι εκεί περιηγήσεις.

Αλλά, μετά, θα έπρεπε να την φιλοξενήσω και εγώ στην Ελλάδα, ένα αντίστοιχο διάστημα.
Προφανώς εκεί σταμάτησε η επικοινωνία.

--------
Αν τώρα ένας hacker είχε υποκλέψει τους κωδικούς και απλά διάβαζε την αλληλογραφία του μέιλ θα μπορούσε να πάει αυτός στην θέση μου. Θα γινόταν δεκτός ως "Αλκιβιάδης".
Προφανώς αρκούσε να ήταν απλά Έλληνας. Δεν γινόταν αντιληπτή η υποκλοπή.

Θα πέρναγε "ζωή και κότα" δεκαπέντε μέρες και μετά αν διέθετε και την διεύθυνσή του σπιτιού μου θα μπορούσε να την δώσει στην φιλόξενη blogger και να της δηλώσει ότι την περιμένει να την φιλοξενήσει στην Ελλάδα.

Έτσι ένα πρωί κτυπάει το κουδούνι.
- Ποιός είναι, παρακαλώ?
- Γειά σου Ionn. Eίμαι η φίλη σου από την Ανταρκτική. Ήρθα να με φιλοξενήσεις δεκαπέντε μέρες στην Ελλάδα όπως συμφωνήσαμε.


.....

Anael είπε...

..... ??
πάνω στο καλύτερο το'κοψες!!
O.M.G.! και ακόμα δεν έχουμε δει τα χειροτερα..

εγώ πάντως καλού κακού εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ εικοσαψήφιους κωδικούς..
το πιο πιθανό είναι να με κλέψουν την ώρα που προσπαθώ να τους θυμηθώ!:))

kariatida62 είπε...

Χρόνια Πολλά και κυρίως καλά!
Καμμιά συμβουλή για καρτοσύνδεση έχεις? Είμαι δύο ώρες και μόλις πάω να συνδεθώ κάτι μου δείχνει και με πετάει έξω...
Μόνο στης Δήμητρας κατάφερα να μπω και ν'ευχηθώ!
Είσαι το δεύτερο μπλογκ που καταφέρνω να μπω στα σχόλια...

Καλά εμένα δεν χρειάζεται να μπουν χάκερς να σπάσουν κωδικούς μου!
Απλά με ρωτούν και τους τα όλα δίνω εθελοντικά ...χαχαχα!(θυμάσαι τί έγινε με το μέιλ μου)
---
Σ'οποιον δεν καταφέρω να μπω για να ευχηθώ στέλνω τους χαιρετισμούς μου απο εδώ μέσα...όλοι θα μπειτε στου ΙΟΝΝΑ δεν μπορεί, θα με δείτε!
Καλή χρονιά νάχουμε...
Φιλιά σ'όλους!

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Είσαι στο μυαλό μου.
Ακριβώς όσα λες θα γίνουν στην Ελλάδα στην όχι και τόσο μελλοντική Ελλάδα.

Επειδή θα μπούμε στην ηλεκτρονική εποχή κάπως απότομα, κάτω από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό την οικονομική πίεση του μικρότερου δυνατού κόστους, ο τομέας της "Διαδικτυακής Ασφάλειας" θα πάει περίπατο.

Έτσι όλες οι Ελληνικές Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά και ο Ιδιωτικός τομέας που θα συνδεθεί μαζί τους, θα γίνεται εύκολος στόχος των απανταχού hackers.

Επειδή, πιστεύω, ότι οι Έλληνες πάσχουν από το "σύνδρομο των πιγκουίνων"

δηλ. όπως οι πιγκουίνοι οι οποίοι ενώ είναι αρκετά μεγαλόσωμα και δυνατά πουλιά, αδυνατούν να συντονιστούν με αποτέλεσμα μέσα στο πυκνότατο κοπάδι τους να διεισδύουν αρπακτικά, με το μισό τους μέγεθος και την μισή τους δύναμη, και να κατακρεουργούν κάθε αδύναμο μέλος, χωρίς οι σύντροφοι του να αντιδρούν

έτσι και οι Έλληνες που αν και είναι ευφυείς ως άτομα αδυνατούν να συντονιστούν ομαδικά θα αποτελέσουν τον εύκολο στόχο.

Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα μοιάζει με "ψηφιακό Ελντοράντο".

Hackers από Ασία, Αμερική και λοιπή Ευρώπη θα αλωνίζουν στα διάτρητα ηλεκτρονικά συστήματα των Ελληνικών Υπηρεσιών κλέβοντας μισθούς, συντάξεις, νοσήλεια, κάρτες, δάνεια και οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους.

Όπως την πάθαμε με την Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας αντίστοιχα και πολύ χειρότερα θα πάθουμε με την Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών μας.

Θα καθόμαστε, θα κάνουμε επιτροπές επί επιτροπών, θα ψάχνουμε μήπως οι νόμοι και οι ενέργειες μας παραβιάζουν ιδιωτικό απόρρητο και ατομικά δικαιώματα ενώ οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες (αλλά και απλοί πιτσιρικάδες) όλου του Πλανήτη θα αλωνίζουν ξετινάζοντας όποιον άτυχο Έλληνα πολίτη βρουν στο διαδικτυακό δρόμο τους.

Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά εκεί οδηγεί τα πράγματα η απερίγραπτη "Ελληνική Τσαπατσουλιά" και η περιώνυμη Ελληνική απέχθεια για Γνώση και Επιστήμη"!!!!

zoyzoy είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το πόστ και η ιστορία σου ομολογώ.
Εγώ μια έρευνα την έκανα να δώ τι γίνεται στον Γκούγκλη και είμαι ήσυχη προς το παρόν.

Αλλά είναι τρομακτικό να ξέρεις ότι κινδυνεύεις και'δω ως ανώνυμος!
Φαντάσου δηλαδή να βγούν και τα φορολογικά μας στοιχεία!(έχω και μεγάλη περιουσία :))

Δεν κατάλαβα γιατί δεν δέχτηκες την πρόταση!
Αγάς στα Γιάννενα θα'σουν:))

Un par de neuronas... είπε...

Εγώ δεν έχω την ταυτότητα μου χωρέυντας στο διαδίκτυο...

Πέρασα να σε αφήνω το Χρόνια πολλά μου και τα 5 ευρώ!!!!

♫♫♫ Feliz Navidad!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥


…………(¯`O´¯)
…………*./ | \ .*
…………..*♫*.
………, • '*♥* ' • ,
……. '*• ♫♫♫•*'
….. ' *, • '♫ ' • ,* '
….' * • ♫*♥*♫• * '
… * , • Feliz' • , * '
…* ' •♫♫*♥*♫♫ • ' * '
' ' • . Navidad . • ' ' '
' ' • ♫♫♫*♥*♫♫♫• * ' '
…………..x♥x
…………….♥

Φιλιά πολλά και καλές γιορτές!!!

Με πολύ αγάπη από Ισπανία.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

[...]Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα μοιάζει με "ψηφιακό Ελντοράντο".[...]

Πραγματικά πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια σε πολλούς τομείς θα μοιάζουμε με το Ελντοράντο!!
Τούτες τις μέρες ξετρύπωσα διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στην εκπαίδευση... Και κρατάω κάτι καυτές πατάτες που δεν ξέρω πώς να τις διαχειριστώ. Ίσως κάπου, κάπως, κάποτε μιλήσω για διάφορα...

Όταν όμως σκέφτομαι όσα γράφεις εδώ, αλλά και διάφορα άλλα και τραγελαφικά που συμβαίνουν αλλού, κι επειδή μεγαλώνω τρία παιδιά και πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον τους, λέω μήπως πρέπει να τα πάρουμε και να φύγουμε από τούτη τη χώρα!!

Vangel Greko είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Ιον;

Η άγνοια & η ημιμάθεια σε τούτη τη χώρα μας έχει καταστρέψει!!

Τα σέβη μου!!

elena porcupine είπε...

Σοφά και μελετημένα τα όσα λες, αλλά καταλαβαίνεις πως δεν θα σταθώ σ´ αυτά!!! :-)

Άνοιξες θέμα με τύπισσα στην Ανταρκτική και θα το αφήσω ασχολίαστο;χαχαχα!!!(αυτό δεν περίμενες;)

Καλά βρε γερομπισμπίκη, στους πιγκουίνους έφτασε η χάρη σου;Γι' αυτό έχουν στο εξωτερικό τόσο άσχημη άποψη για μας;Και γιατί δεν πήγες να ησυχάσει η ανθρωπότητα από σενα;ε;ε;ε;

Δεν μπορεί!!!Στους -45 όλο και κάποια μετάλλαξη θα γινόταν πάνω σου!!! Χαχαχα!!!Κάτι μου λέει πως την απέριψες την τύπισσα, μόλις είδες φωτό της!!!Μόνο στις ταινίες κυκλοφορούν κάτι γυναικάρες σε τέτοια μέρη και απογοητεύτηκες με την πραγματικότητα ε;χαχαχα!!!

Θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά έχω και δουλειές!!!

Καλημερούδιαααααααααα.................

IonnKorr είπε...

Αναέλα

xa..xa..

πάνω στο καλύτερο το'κοψες!!

Τι περίμενες βρε Αναέλα? Να περιγράψω ερωτικές σκηνές??? χα..χα..

Θεώρησα την συνέχεια ευκόλως εννοούμενη.
Πάντως αν το σκεφτείς, αν συνέβαινε πραγματικά, θα ήταν αρκετά σημαντικό πρόβλημα.

Φαντάσου λοιπόν ξαφνικά να κτυπά την πόρτα σου μια κοπέλα, που έχει διανύσει τον μισό Πλανήτη για να έρθει από την Ανταρκτική μέχρι το σπίτι σου και να σου πει (στο θυροτηλέφωνο) ότι ήρθε να περάσει δεκαπέντε μέρες μαζί σου στην Ελλάδα σε ανταπόδοση αυτών που πέρασες εσύ μαζί της στην Ανταρκτική.

Παραβλέποντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει, κάτι τέτοιο, στο στενό σου περιβάλλον, σκέψου τι θα έκανες??

Θα της έλεγες "έπεσες θύμα απάτης, τα μπογαλάκια σου και δρόμο, πίσω στην Ανταρκτική?

Δεν θα ένοιωθες κάπως υπεύθυνος που δεν έλαβες μεγαλύτερα μέτρα προστασίας ώστε να αποφύγεις ένα τέτοιο περιστατικό??

Άρα αν θέλω να λέγομαι άνθρωπος, θα έπρεπε να της νοικιάσω ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο, να πληρώνω και την διατροφή της, να ξοδέψω χρόνο (που μπορεί να μην έχω εκείνη την περίοδο) και να την συνοδεύω σε μερικές περιηγήσεις μέσα στην Αθήνα για μια βδομάδα ώστε να μετριάσω κάπως τον πόνο της από αυτήν την κατάσταση απάτης που βρέθηκε.

--------------
Πάντως όσο κι αν είναι τραβηγμένο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τεράστιου φάσματος προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν από την κλοπή απλά και μόνο του λογαριασμού email.

IonnKorr είπε...

Κάρυ

χα..χα..

Καλά εμένα δεν χρειάζεται να μπουν χάκερς να σπάσουν κωδικούς μου!
Απλά με ρωτούν και τους τα όλα δίνω εθελοντικά ...χαχαχα!(θυμάσαι τί έγινε με το μέιλ μου)


Δεν υποφέρεσαι!!!!!!!!!!!!

Είναι πολλά εκατομμύρια οι άνθρωποι που από έμφυτη καλοσύνη θα έκαναν το ίδιο.
Για αυτό και το "fishing" ξεπερνάει το "hacking".

Αν δεν ξέρεις τι είναι το fishing σου εξηγώ άλλη φορά.

kariatida62 είπε...

Το fishing το μαθαίνω...αφού είμαι κοντά σε ψαράδες χαχα!
Το θέμα είναι τι ψάρι είσαι? Αν είσαι χάνος σαν κι'εμένα τσιμπάς με την μία...αν είσαι όμως έξυπνη μουρμούρα σαν κι'εσένα ξέρεις ν'αποφεύγεις τα δολώματα!χαχαχαχαχα!
Βέβαια σιγά-σιγά και ο χάνος θα μάθει...και καμμιά φορά μπορεί να εξελιχθεί πιο έξυπνος απο μια μουρμούρα,δηλαδή να φάει το σκουλικάκι και ν'αφήσει το αγκίστρι στον ψαρά....χαχα!
Όταν έρθει η στιγμή που θα εξελιχθώ σε μουρμούρα τότε τρέμετε όλοι σας! χαχαχαχαχαχαχα!

IonnKorr είπε...

Ζουζού

Καλά έχουμε πολλά να δούμε στο μέλλον. Κωμικά αλλά τραγικά.

Νάσαι καλά.

IonnKorr είπε...

Βερόνικα

χρόνια πολλά και σε σένα.
Νάσαι καλά, καλή μου φίλη.

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Όταν όμως σκέφτομαι όσα γράφεις εδώ, αλλά και διάφορα άλλα και τραγελαφικά που συμβαίνουν αλλού, κι επειδή μεγαλώνω τρία παιδιά και πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον τους, λέω μήπως πρέπει να τα πάρουμε και να φύγουμε από τούτη τη χώρα!!

H κατάσταση θα χειροτερεύει. Αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να εγκαταλείψουμε την χώρα. Ε ... κάπου θα ισορροπήσουμε.

IonnKorr είπε...

Άθλιο Πορκουπίνι
χα..χα..

IonnKorr είπε...

Vangel Greko

Τα βλέπω δύσκολα. Το μέλλον θα δείξει πόσο θα δυσκολευτούμε.

IonnKorr είπε...

Κάρυ

"Βέβαια σιγά-σιγά και ο χάνος θα μάθει...και καμμιά φορά μπορεί να εξελιχθεί πιο έξυπνος απο μια μουρμούρα,δηλαδή να φάει το σκουλικάκι και ν'αφήσει το αγκίστρι στον ψαρά....χαχα!
Όταν έρθει η στιγμή που θα εξελιχθώ σε μουρμούρα τότε τρέμετε όλοι σας!"


Ωχ και μόνο που το σκέφτομαι αρχίζω να τρέμω από τώρα.

χα..χα..