Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Το καίριο ερώτημα Ηθικής προς τον Κένταυρο.



Βρε Κένταυρε. 
Σε εκτιμώ. Είσαι φίλος αλλά με προκαλείς.
Προσπαθείς να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα.
Και το χειρότερο, εμφανίζεσαι 
εσύ ως αγνός ιδεαλιστής και 
εγώ ως στυγνός αμοραλιστής!!!!!


Σου άφησα στην προηγούμενη ανάρτηση μία αιχμή. Είσαι Έλληνας ή Φυσικός?
Για να μην σε φέρω σε δύσκολη θέση, σου έδωσα, εγώ, την διπλωματική απάντηση:


Άκου φίλε μου,
- η "φιλοπατρία" (με καλή έννοια) είναι γονίδιο. Ή τόχεις ή δεν τόχεις. Όσοι νοιώθουν υπερβολική αγάπη για την πατρίδα τους νομίζουν πάντοτε ότι οι άλλοι την παραμελούν. Και θέλουν συνεχώς, σε κάθε κοινωνική επαφή τους, να υπενθυμίζουν ότι αυτός είναι ο κεντρικός σκοπός της ανθρώπινης ζωής. Εσύ π.χ. βάζεις πρώτα την Ελλάδα και μετά την Φυσική. Θα έλεγα ότι την Επιστήμη την βλέπεις, μάλλον, σαν ένα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν την χώρα να βγεί από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της.
- η "απόλυτη ελευθερία" από την άλλη πλευρά είναι πάλι γονίδιο. Όποιος τόχει νοιώθει όλα τα Κοινωνικά Σύνολα (όπως Κράτη, Έθνη, Θρησκείες, Κόμματα, Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι, Δήμοι, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, φιλοσοφικά, θεολογικά δόγματα, Κοινωνικές Ηθικές και Βιοηθικές, έθιμα, ήθη κ.α) να τον περισφίγγουν και να τον ζορίζουν.
Εγώ π.χ. βάζω την Φυσική πάνω από την Ελλάδα. Την Ελλάδα την βλέπω σαν μια χώρα, όπου αναγκαστικά ανήκω, και η οποία μου παρέχει τα (πενιχρά έστω) εφόδια για να μπορώ να ασχολούμαι με την Επιστήμη.


Εσύ, όμως, επιμένεις. Γράφεις:
"Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνω ανόμοια πράγματα.
Η Φυσική όπως και κάθε επιστήμη δεν είναι ταυτισμένη με καμιά χώρα, είναι ένα παγκόσμιο απόκτημα και όλοι έχουν την συνεισφορά τους.
Όταν αναφέρομαι ότι ο Έλληνας Αρχιμήδης ανακάλυψε την αρχή του,αυτό δεν το κάνουμε για να δώσουμε μια υπεροχή στους Έλληνες ιστορική αναφορά γίνεται.Οπως λέμε οι Γερμανοί ανακάλυψαν τη τυπογραφία αυτό δεν τους κάνει ξεχωριστούς σαν λαό.
Ο Αινστάιν ήταν Εβραϊκής καταγωγής με Γερμανική κουλτούρα αυτό σαν ιστορική αναφορά και τίποτα άλλο.
Λέμε μερικές φορές ότι Κολοκοτρώνης ήταν από την Αρκαδία αυτό δεν έχει καμιά αξία δεν δίνει στους Αρκάδες μια ιδιαιτερότητα.
Δεν πιστεύουμε όταν λέμε ότι οι Έλληνες στη Αρχαιότητα δημιούργησαν πολιτισμό για να δείξουμε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν κάτι ιδιαίτερο,αυτό το στοιχείο το χρησιμοποιεί ο Γεωργιάδης για να μαζέψει οπαδούς.
Γενικά αυτή που θέλουν να ελέγχουν τους λαούς τους εμποτίζουν με την ιδέα του ξεχωριστού και τους δίνουν ιδιότητες που στη πραγματικότητα έχουν όλοι οι άνθρωποι,τους κάνουν ομάδα κοπάδι για να του κατευθύνουν.
Μέχρι εδώ έχουμε την ίδια άποψη με σένα,εμείς όμως όπως πχ η φίλη μας η Κάρυ είμαστε δεμένοι με αυτό τόπο μας αρέσει αυτός ο τόπος ,η φύση,τα έθιμα του ο πολιτισμός του τα τραγούδια του.Οταν απομακρυνόμαστε έχουμε αυτό που περιγράφει ο Όμηρος το Νόστο.
Αυτό για μας είναι η πατρίδα."


-------------------------------------------


Αλλά, Κένταυρε, από τις πολλές, αφελείς έως ανόητες, Χριστιανικές ρήσεις, μία ρήση την βλέπω απόλυτα σωστή:

"Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει". (Ματθ. Στ' 24)

Δηλαδή πρέπει να επιλέξεις: "Ή Θεόν ή Μαμωνάν"


Και όσο οι αφέντες-κύριοι έχουν κοινά συμφέροντα και συνεργάζονται (όπως οι Θρησκευτικοί Ηγέτες με το Χρήμα) δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Τι γίνεται όμως όταν διαφωνούν???? 
Όταν οι διαφορές τους είναι κάθετες? Όταν πρέπει να διαλέξεις??
"Εκεί σε θέλω κάββουρα να περπατάς στα κάρβουνα"

--------------------------------------------------------

Σου απευθύνω λοιπόν το "καίριο ηθικό ερώτημα":

Πριν το θέσω, θα πω δύο λόγια προκαταρκτικά:
Η Φυσική είναι η Επιστήμη που προσπαθεί να βρει την αλήθεια αλλά και το "Θεϊκό Σχέδιο", για το πως δημιουργήθηκε η Γη, ο Γαλαξίας, το Σύμπαν. Επιπλέον ποιοί είναι οι Φυσικοί Νόμοι που κρύβονται πίσω από κάθε φαινόμενο στον Κόσμο.
Με απλά λόγια η Φυσική είναι η Επιστήμη που αναζητά την "Απόλυτη Αλήθεια".


Η Φυσική μοιάζει πολύ με την Αρχαιολογία.
Όπως η Αρχαιολογία σκάβει έναν αρχαίο ναό και βρίσκει, σιγά-σιγά, βαθμαιαία και αποσπασματικά, κομμάτια του περιβόλου, του ιερού, κίονες και βωμούς και προσπαθεί να αναπαραστήσει τον αρχαίο ναό όπως ήταν στην εποχή του
έτσι και η Φυσική βρίσκει κατακερματισμένους Φυσικούς Νόμους και προσπαθεί να βρεί την αρχέγονη "Ενιαία Εξίσωση" που χρησιμοποίησε ο "Θεός" για να κατασκευάσει το Σύμπαν. Δηλ. προσπαθεί να αναπαραστήσει όλο το "Σχέδιο Δημιουργίας και Λειτουργίας του Σύμπαντος".

Αυτά σου είναι γνωστά.

Πάμε παρακάτω.

--------------------------------------


Τώρα θα κάνουμε μια υπόθεση.

Θα υποθέσουμε ότι είμαστε, και οι δύο μας, αρχαιολόγοι, και μάλιστα επικεφαλής μιας αρχαιολογικής αποστολής, ενός μεγάλου Πανεπιστημίου των ΗΠΑ και εκτελούμε ανασκαφή σε έναν αρχαίο Μακεδονικό Ναό.

Συνεχίζοντας την υπόθεση, θεωρούμε ότι βρίσκουμε, μέσα στον ανασκαπτόμενο ναό, αρχαίες επιγραφές που αποδεικνύουν,  πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήταν πρωτο-Σλαβικής καταγωγής (Επιστημονικά, κάτι τέτοιο, είναι τελείως ανακριβές αλλά το υποθέτω γιατί άλλος είναι προφανώς ο στόχος της ανάρτησης).

-------------------------------------------------
Διακρίνουμε τρεις "απαντητικές" περιπτώσεις:

1. Συνεχίζουμε τις ανασκαφικές εργασίες και ανακοινώνουμε στα Παγκόσμια Επιστημονικά Αρχαιολογικά Περιοδικά την Επιστημονική Αλήθεια.

2. Εσύ δηλώνεις παραίτηση από την αποστολή και αποσύρεσαι από το εγχείρημα χωρίς άλλη ανάμειξη.

3. Ζητάς να καλυφθεί ή να καταστραφεί ο ναός και να μην μαθευτεί ποτέ το φοβερό μυστικό.
-------------------------------------------------

Σου αναφέρω, υποθετικά, και τις πιθανές συνέπειες:

1. Σε περίπτωση που προτιμήσεις την πρώτη απάντηση:
- Είσαι πραγματικός Επιστήμονας.
- Έχουμε την ικανοποίηση ότι αποκαλύψαμε στους κατοίκους του Πλανήτη Γη μια "Επιστημονική Αλήθεια" και ότι διακατεχόμαστε από "Επιστημονική Ηθική".
- Αλλά, είναι ενδεχόμενο, να προκληθεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα στο Ελληνικό Κράτος (που σε μια έσχατη περίπτωση να φτάσει μέχρι και την απόσχιση της Μακεδονίας).
- Γινόμαστε στόχοι εξτρεμιστικών εθνικιστικών οργανώσεων που μας κατηγορούν για Έσχατη Προδοσία.
- Το ξένο Πανεπιστήμιο μας παρέχει μια αξιοπρεπή ζωή (σε μας και στις οικογένειές μας) σε κάποιο μέρος της Αμερικής αλλά ζούμε την υπόλοιπη ζωή μας για πάντα μακριά από την Ελλάδα (και την Αρκαδία), συνεχώς προστατευόμενοι από αστυνομική φρουρά και υπό συνεχή απειλή δολοφονίας  (όπως περίπου ο Rushdie Salman που έγραψε το βιβλίο "Σατανικοί Στίχοι" και προκάλεσε την αιώνια κατακραυγή όλων των μουσουλμάνων της Γης).
- Η Κάρυ εγκαταλείπει τα εκσφενδονιζόμενα κέικς, ζώνεται μπαζούκας και πολυβόλα, και, σαν άλλη Μπουμπουλίνα, μας κυνηγά, σε όλα τα μέρη της Γης, για να μας ανατινάξει (ελπίζω να μην μας βρει).

2. Σε περίπτωση που προτιμήσεις την δεύτερη απάντηση:
Δεν είσαι ούτε πραγματικός Επιστήμονας ούτε πραγματικός Έλληνας. Είσαι δειλός (και πας να την σκαπουλάρεις) ή στην χειρότερη περίπτωση καιροσκόπος (δηλαδή κοιτάς ότι σε βολεύει  και δεν έχεις ιδανικά)

3. Σε περίπτωση που προτιμήσεις την τρίτη απάντηση:
- Είσαι πραγματικός Έλληνας. Αλλά μην τολμήσεις να ξαναμιλήσεις για Βιοηθική ή γενικότερα, για Επιστημονική Ηθική. Γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί η επιστημονική κρίση σου να περιορίζεται και να προσαρμόζεται ανάλογα με το κριτήριο: 
- - αν είσαι Έλληνας ή Τούρκος, 
- - Κομμουνιστής ή Καπιταλιστής, 
- - Άθεος ή Ένθεος, 
- - Χριστιανός ή Μουσουλμάνος, 
- - Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός 
- - γυναίκα ή άντρας
- - και πάει λέγοντας. 
Αν κάνεις κάτι τέτοιο δεν είσαι "ηθικός επιστημονικά" αλλά αντίθετα "απόλυτος διαστρεβλωτής της Επιστημονικής Αλήθειας".
Τρεις Απαντήσεις - Τρεις "Αλήθειες".
Πρέπει να διαλέξεις!

--------------------------------------
Αν, λοιπόν, δώσεις την πρώτη απάντηση (άρα διακατέχεσαι από Επιστημονική Ηθική), τότε μπορείς να κρίνεις και το δεύτερο σκέλος της ανάρτησης.

Ας υποθέσουμε ότι ένας Έλληνας φυσικός ανακαλύπτει την εξίσωση που διέπει την αστείρευτη "Ενέργεια του Κβαντικού Κενού" και κατασκευάζει την απλή μηχανή που απαιτείται για την παραγωγή της.

Έχει δύο επιλογές:
- Ή να παραδώσει την συσκευή στην Ελληνική Κυβέρνηση και να μετατρέψει την Ελλάδα (το πιο αντι-επιστημονικό και διεφθαρμένο κράτος της Γης), σε παγκόσμια Υπερδύναμη του Πλανήτη (εφόσον θα μπορεί να παράγει άπειρη Ηλεκτρική Ενέργεια, εντελώς δωρεάν, χωρίς ρύπανση περιβάλλοντος, χωρίς εργοστάσια, χωρίς καμία παρενέργεια στην ανθρώπινη υγεία). Στην περίπτωση αυτή το μόνο που μπορεί να αναμένει είναι μερικά εύσημα από την Ελληνική Πολιτεία και άντε και καμιά θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Θράκης (παράβαλλε την μεταχείρηση της Ελληνικής Πολιτείας στον φυσικό Νανόπουλο)
- Ή να τοποθετήσει την μυστική εξίσωση και το σχέδιο χρήσης σε μυστικές τραπεζικές θυρίδες των ΗΠΑ και της Ελβετίας και να πάρει αυτοκαταστρεφόμενα δείγματα της συσκευής, να τα εμφανίσει στις γιγάντιες Πετρελαϊκές, Πυρηνικές, Φωτοβολταϊκές Εταιρείες Παραγωγής Ενέργειας της Γης και να επιτύχει συμφωνία με την οποία να του προσφέρουν αξιοπρεπή διαβίωση σε κάποιο τόπο του Πλανήτη και να δεχθούν τον όρο ότι είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του οι θυρίδες θα ανοιχτούν και η μυστική εξίσωση θα παραδοθεί στον ΟΗΕ ως κτήμα όλου του Ανθρώπινου Πληθυσμού.
Η ανταμοιβή των Μεγάλων Ενεργειακών Εταιρειών θα είναι ότι για το χρονικό διάστημα των είκοσι ετών συν το υπόλοιπο της ζωής του εφευρέτη θα μπορέσουν να υπερ-εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματα που διαθέτουν και να τελικά μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους σε άλλες Ανθρώπινες Δραστηριότητες αφού μετά η Ενέργεια θα είναι πλέον δωρεάν.
-------------------------



- Απαντήσεις του τύπου "ναι μεν αλλά" δεν γίνονται δεκτές (δηλαδή δεν μπορείς να απαντήσεις βάζοντας όρους και προϋποθέσεις).
- Μυστικές απαντήσεις μέσω e-mail επίσης απορρίπτονται
- Απάντηση υπό την μορφή ερώτησης επίσης απορριπτέα.

Μόνη δεκτή και έντιμη (το τονίζω έντιμη) απάντηση είναι η ευθεία: ή 1 ή 2 ή 3.


------------------------------
Υ.Γ. Καταλαβαίνω την δυσκολία σου να απαντήσεις. 
Συμβουλή μου είναι να μην απαντήσεις. 
Κάνε πως δεν είδες την ανάρτηση. Τετάρτη πρωί, θα βάλω άλλη και όλα θα ξεχαστούν.



59 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Εις τον προθάλαμόν σας με προσοχήν εμβαίνω και εξέρχομαι άνευ ψιθύρου.

IonnKorr είπε...

Χριστόφορε

Σοφή συμπεριφορά.
Δεν είναι να μπλέκεις μ'αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά που πίνεις θέλω κι εγω!!!!!
Τωρα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κι ας ειναι και ληγμένα!!!!

IonnKorr είπε...

Κούλα διαβόητη

χα..χα..

Κοίταξε να πετύχεις την Δευτέρα και μην μπλέκεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν!!!!!

χα..χα..

iamaticus είπε...

ΙΟΝΝΚΟΡΡΑ ΧΑΙΡΕ!!!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ!!!

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ...

ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ...

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOGGI ΜΟΥ (πολυ θα το ηθελα αν συμφωνησουμε ολοι).....

ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΑ+ΑΠΟΛΥΤΑ. (ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ):.

Εγω λοιπον...

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΣΗ!!!!!
(αν και υλιστης φιλελευθερος διεθνιστης αθρησκος-αγνωστικιστης).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε καμαρώνω που θίγεις θέματα αιχμηρά.. Θέματα που μπορεί να χωρίσιυν κόσμο, που θέλουν σκέψη...
Δεν τγρομάζεις να γίνεις δυσάρεστος.

Θα αφήσω τον Κένταυρο να απαντήσει όπως θέλει. Εγώ θα κάνω κάτι άλλο... Θα σου αποδείκω - ελπίζω ότι η ανάρτηση σου και οι ερωτήσεις σου έχουν ένα αδύνατο σημείο...

Κάπουν μπάζουν Ιονα... και συγνώμη που το λέω έτσι... αλλά στα δύσκολα, ελπίζω να δέχεσαι και την κριτική... Εχεις αποδείξει ότι το κάνεις...

Λοιπο΄ν με δύο λόγια και μετά θα το αναπτύξω. Το αδύνατο σημείο στις "στριμόκωλες" πράγματι ερωτήσεις σου (ότι και να απαντήσεις, από κάπου την έχεις "βάψει", είναι ότι οι ερωτήσεις σου αγνοούν τον περιβάλλοντα χωρό της Ελλάδος.
Να στο πω και διαφορετικά... σαν Φυσικός... Δεν μπορεί ένα σύστημα να φέρεται σαν κλειστό ενώ είναι ανοικτό...

Συνεχίζεται

iamaticus είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ....

Εννοειτε ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ....

Εννοειτε ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΩ ΣΤΗΝ "ΑΡΚΑΔΙΑ" ΜΟΥ!!!!.....

Και βεβαια ΘΑ ΔΕΧΘΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ....

ΤΟΝ ΖΕΟΝΤΑ ΡΟΥΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΑ", ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ "ΑΡΚΑΔΙΑ"....

που αλλωστε ΔΙΨΑ+ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιβαλλόμεθα από έθνη αγγέλων Ιωνα. Ούτε από λαούς με Ιονιο νοοτροπία ιδεολογία.

Καμία διαφωνία να ερίομαστε ανοικτοί στο διαφορετικό, να δείχνουμε κατανόηση, να ξεπεράσουμε πατρίδες και σύνορα, να δούμε το δάσοε και ΄ποχι το δεντράκι που λέγεται Ελλαδίτσα.

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ? Αν και οι "γείτονες" έχουν ίδια νοοτροπία.

Εμ δεν έχουν !!! Τα παιδιά τους μαθαινουν στα σχολεία να μας αντιοπαθούν (στο στρατό τους να μας μισουν), ότι τους κλέψαμε εδάφη που πρέπει να πάρουν πίσω.
Ή ότι έχουν ζωτικά συμφέροντα (Τουρκία, πετρέλαια, Αιγαίο) που θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο γράφοντες διεθνείς συνθήκες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Οταν δεν τους συμφέρει. Όταν τους συμφέρει το αλλάζουν.

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Μη βιατείς να με πεις συνωμοσιολόγο. Πειράζαμε κανένα στη ΚΙωνσταντινούπολη το 55 ? Κάνανε προβοκάτσια για να ξεσηκώσουν τον τουρκικό όχλο ή όχι ? Δεν τα ξέρεις ? Από αγάπη μας έδιωξαν ?

Αμ οι Αλβανοί που ξερογλύφονται με την "Τσαμουριά" ? Εγώ έκανα τον χάρετη τους ? Οι οι "μακεδόνες" που οργανώνονται απο την δεκαετία του 70 ? Οι οι Βούλγαροπι ποου ακόμα φυσάνε και δεν κρυώνουν που έφτασαν δεύτερη στη Θεσσαλονίκη ?

Ψέμματα όλα αυτά Ιωνα ? Εθνικξιστική προπαγάνδα ?

Αυτοί είναι οι γείτονες μας ! Με αυτούς θα το παίξουμε "υπεράνω" ?

Συνεχίζεται

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην ανάρτησή σου έχω τις εξής ερωτήσεις:
1. Ο Κένταυρος είναι αυτό που λέμε μισός ζώο μισός άνθρωπος ή καμία σχέση;
2. Κι αν είναι, πώς γίνεται μισό άλογο να΄ναι αγνός ιδεαλιστής;
3. Ο αμοραλιστής τί είναι;
4. Αν οι Φυσικοί δεν είναι Έλληνες οι Φυσικομαθηματικοί είναι μισοί Έλληνες;
5. Ο Μαμωνάς ποιός είναι;
6.Το Κβαντικό κενό είναι ένα κενό που δημιούργησε το Κβο Βάντις ή καμία σχέση;

Επειδή αν δεν απαντήσεις σοβαρά σίγουρα θα με βρίσεις, δώσε αυτά που θα δώσεις και στην Κούλα-ληγμένα εμπρόθεσμα ότι θες-να τελειώνουμε με τον Κένταυρο τον Μινώταυρο και τον Hercules! :P:P

Ανώνυμος είπε...

Αν ένας Τουρκος ή ένας Αλβανος, Σκοπιανός ή Βιούλγαρος Ιων έκανε στο μπλογκ του την αντίστοιχη ερώτηση. το 90 % θα απαντούσε να "θαφτεί η αλήθεια που πάει κόντρα στα Εθνικα (τους) συμφέροντα. Και το 10 % θα έτρεμε μη το μάθουν οι άλλοι, θα έκανε την πάπια !!

Σε αυτούς θα είμαστε της πρώτης λύσης βρε Ιον ?

Πες ότι μένεις σε μία ασφαλή γειτονιά. Αγκαλίτσα οι γείτονες, ξεκλείδωτες οι πόρτες, όλη μια παρέα, ζούμε καλά και εμείς και οι γείτονες.

Σε μια τέτοια γειτονιά, αν βρεθεί ένας θησαυρός σε κοινόχρηστο δρόμο, τον μοιράζεστε. Ποιός λέει όχι ?

Φαντάσου τώρα ότι ζεις σε μία κακόφημη γειτονια. Αναγκαστικά, δεν το επέλεξες. Με τη γυθναικμούλα σου και τα παιδάκια σου. Δραπέτης ο ένας από τις φυλακές δεξιά, έμπορας ναρκωτικών από την αριστερή πάντα, σεσημασμένος μαχαιροβγάλτης μένει από πίσω, νταής εξοπλισμένος μέχρι το λαιμο από μπροστά...

Αφήνεις ξεκλείδωτα Ιωνα ? Δεν έχεις κανένα μαντρόσκυλο να κοβει βόλτες στο κήπο και ένα δεύτερο μέσα ? Αγκαλίτσα και θεωρητικές συζητησούλες με τους γείτονες ? Θα σε καταλάβουν ?
Κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα ή φοβάσαι για τη γυναίκα σου και τα πάιδιά σου ? ΚΑΘΕ βράδυ !!

Να μετακομίσεις ΑΔΥΝΑΤΟΝ !!!

Φωνάζεις και εκείνο τον μπάτσο που είναι ξάδελφος να ριχνει μία ματιά τα βράδυα.. κι ας μην τον χωνευεις τόσο... Και λές στον αδελφό της γυναικας σου τον τέως Λοκατζή που δεν τον αντέχεις ούτε για τάβλι να σου βρει κανένα όπλο στη μάυρη, να ρίχνει καμιά ματιά, να σου κάνει λίγο εξάσκηση. Σε σέμα και στη γυναίκα σου και ΚΥΡΙΩΣ στα παιδιά σου !! Αυτά θα ζήσουν σε καιρους που όλ,ο δυσκολεύουν...

Κατάλαβες Ιωνα φίλε μου ? Να είμαι πρόβατα μέσα σε πρόβατα ναι. Αλλά πρόβατο μέσα σε καπηλειό που μεθάνε λύκοι ?

Τη γνώμη μου πάντα. Και κάθε άλλη άποψη σεβαστή.

IonnKorr είπε...

Κίρκη

Μοιάζεις τόσο πολύ με την Κουλίτα που σχεδόν σας έχω ταυτίσει ως άτομα.
Η μόνη σας διαφορά είναι ότι η Κουλίτα δεν είναι ακόμα έγκυος (που θα πάει όμως ...)

Για αυτό σας αγαπώ εξίσου.

Υ.Γ. Τα ληγμένα και στις δυό σας. Να τα μοιραστείτε δίκαια. χα..χα.

IonnKorr είπε...

Gip

Βρε Gip το να δηλώνεις Έλληνας, όπως κάνεις εσύ, είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό από μένα.

Δέχομαι όλες τις απόψεις.
π.χ.

- Είμαι Ολυμπιακός

- Είμαι εθνικιστής

- Είμαι Πασόκος

- Είμαι Νεοδημοκράτης

- Είμαι Χριστιανός

- Είμαι Βουδιστής

- Είμαι με τον Μπουτάρη

- Είμαι με τον Ψωμιάδη

- Είμαι Βούλγαρος

- Είμαι Τούρκος

- Είμαι Έλληνας

Αυτό που δεν μπορώ, είναι το λίγο από εδώ και λίγο απ' κει.

Δηλαδή δεν μπορώ τις απαντήσεις του τύπου:
- Ξέρεις είμαι Ολυμπιακός αλλά σε κάποιες περιπτώσεις γίνομαι και Παναθηναϊκός


Για αυτό έθεσα το ερώτημα στον Κένταυρο και όχι σε σένα.

Εσύ το δηλώνεις ξεκάθαρα:
"Είμαι κατά πρώτον Έλληνας και κάνω ότι μπορώ, ακόμα και θα διαστρέψω (χωρίς ενδοιασμούς) οποιαδήποτε Επιστημονική ή άλλη Αλήθεια, για το καλό της Ελλάδας. Λέω ναι στην Φυσική και στην Επιστήμη όσο δεν πάει κόντρα στην Ελλάδα. Από την στιγμή που κοντράρει της λέω όχι."

Κατανοητό και καθόλου κατακριτέο. Θέμα επιλογής.

IonnKorr είπε...

Ίαμε

χα..χα..

Έθεσες θέμα γηπέδου!!!!!

Είσαι απίστευτος βρε.

Θα έλεγα ο πιο πονηρός Έλληνας!!!!

χα..χα..

MelidonisM είπε...

...καταλαβαίνεις
πως εγώ
ως Κρητικός
και τρισέγγονο του Επιμενίδη
ό,τι και να πώ
δε θα με πιστέψεις...
θα σε εκνευρίσω πάλι
και θα πεις ..αρχ..ίδι! :-)

IonnKorr είπε...

Μιχάλη

χα..χα..

Γιατί να με εκνευρίσεις?

Που είσαι "Κρής" και μάλιστα κρατάς από το γένος του Επιμενίδη?????

Η ντομπροσύνη πάντα μου άρεσε!!!

Όμως ξέρεις τι έλεγε ο Επιμενίδης για τους Κρήτες????
"Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί".

Ήξερε κάτι που εμείς δεν ξέρουμε????

χα..χα..

MelidonisM είπε...

αλήθεια να 'πα ή ψέμα
δεν κατέχω
πάντως εσύ τσίμπησες ως θέλησα...
πως ταχα κάπου σε εκνεύρισα...

:-)

IonnKorr είπε...

Μιχάλη

Για να τονίσεις εσύ την Κρητική σου καταγωγή αλλά ταυτόχρονα και το Επιμενίδη κάτι ήξερες:

Προφανώς το πασίγνωστο "λογικό παράδοξο του Επιμενίδη"

Έχουμε δύο δεδομένα:
1. Ο Επιμενίδης είναι Κρητικός
2. Ο Επιμενίδης λέει ότι όλοι οι Κρήτες είναι ψεύτες

- Άρα ο Επιμενίδης λέει ψέματα
- Επομένως οι Κρήτες λένε την αλήθεια
- Επομένως και ο Επιμενίδης λέει την αλήθεια
- Οπότε, ως τελικό συμπέρασμα, οι Κρήτες είναι ψεύτες!!!


---------------------
Τώρα για να το επεκτείνουμε λίγο:
- Οι Κρήτες είναι Έλληνες
- Οι Κρήτες είναι ψεύτες
- Άρα και οι Έλληνες είναι ψεύτες!!!

------------------
χα...χα..

Μελιδόνη, αγόρασε περικεφαλαία, κράνος, ασπίδα και περικνημίδες.
Να αντέχουν στον πετροπόλεμο!!!

χαχαχαχαχαχαχα

elena porcupine είπε...

Εμένα πότε θα πεις ότι μ' αγαπάς μπροστά σε όλο τον κόσμο;

Ο καθένας με τον πόνο του!!!

:-)

Ε, αφού δεν μπορώ να σχολιάσω το θέμα, να μην πω κι εγώ κάτι;χιχιχι!!!

Καλημέρες!!!

IonnKorr είπε...

Ποτέ

MelidonisM είπε...

@porcupine

Σε αυτό εδώ το ποστ,όλα είναι
σχετικά και κολλάνε

είπες

((((Εμένα πότε θα πεις ότι μ' αγαπάς μπροστά σε όλο τον κόσμο;))))

1.Λες αλήθεια,που την κρατάτε οι δυό σας από μας κρυφή,
κάπου όταν έρχεται ο Ίων στο Κιλκίς.

2.Λες ψέματα και σαν σκαντζοχοιρίνα
τονε τυλίγεις στην άβυσσο
για να δαγκώσει τη λαμαρίνα!

IonnKorr είπε...

Βρε Μελεπιμενίδη

χα..χα..

Τι πα να κάνεις βρε συ!!!!!!

Με Επιμενιδικά τερτίπια να βγάλεις λαυράκια?????

IonnKorr είπε...

Βρε άτιμοι σχολιαστές

χα..χα..

Μια σοβαρή ανάρτηση δεν μπορώ να κάνω.

Έτοιμοι είσαστε, να την γυρίσετε στο σορολόπ!!!!

Αμ δεν σας ξέρω? Τώρα θα σας μάθω!!!!

χα..χα..χα..χα..

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Δειλά ερωτώ;
Στο ερώτημα:
«Ή Θεόν ή Μαμωνάν» θα μπορούσα να προσθέσω και μια τρίτη επιλογή για να διαμορφωθεί ως παρακάτω:

«Η Θεόν ή Μαμωνάν ή Μαμ Ιονν αν»
. Γίνεται παρακαλώ;

iamaticus είπε...

....ΕΛΑTE ΠΑΙΔΙΑ+ ΙΟΝΝΚΟΡΡΑ....

Ναι ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ: Το δεχομαι!!!

Αλλα ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ!!!!...

ΒΕΒΑΙΑ ....
Περιμενω...
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟ..(στο bloggi μου...ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ...)

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ...
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ...Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΑΣΗΣ "ΑΡΚΑΔΙΑΣ"!!!!!

Αρχικα ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΑΡΚΑΔΙΑ":...
Σαν ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ (απο υπεροχο τοπιο γηινο που ειναι). ΣΤΟΝ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΞ ΗΜΩΝ!!!



ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:...

Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡΑΣ ΤΗ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ...."ΦΥΣΙΚΟΥΣ"!!!!
(ενα ειδος...μονοκαλλιεργειας!!...
"ΘΕΙΚΗΣ" ΕΠΙΒΟΛΗΣ!!!).


Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ:...

Απο ΝΥΜΦΕΣ , ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟΥΣ....και που κατακοποι απο τη σκεψη...κοιμουνται σε κορυφες ονειρευομενοι την ταξη των Αστερισμων...ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑ!!!.


Η ΚΑΡΥ:...

Απο ΣΑΤΥΡΟΥΣ ΤΡΑΓΟΠΟΔΑΡΟΥΣ...(εποπτες και τιμωρους ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ).

ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ (ΟΙ ΣΑΤΥΡΟΙ)...
"ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΩΤΑ"σε ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ (η και λαθρομεταναστες)!!!

ευχαριστιες

iamaticus είπε...

....ΑΑΑΑΑΑ ΝΑΙ!!!!

Α)ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΕΓΩ...
ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ(γονιδιακα)!!!
ΠΟΝΗΡΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ (ως ειθιστε)
ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΕΡΩ!!!! (ως Μεγαλεξανδρος του Θεοφιλου).

Β)ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ (εκ μερους μου)...

ΜΕ:GIP ,MEΛΙΔΟΝΗ....

... και τα κοριτσια που ηρθαν αλλες με ματια ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΑ απο ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ (τι μας σκαρωνει παλι αυτος ο Ιοννκορρας)...

κι αλλες ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΜΙΣΟΚΛΕΙΣΤΑ απο ΗΔΥΠΑΘΕΙΑ (να κοιμηθουν παραδομενες.. απο εξαντληση μιας κυοφοριας, στους λειμωνες της Αρκαδιας)!!!!

ΑΝΤΕ ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟ BLOGGI MOY...
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ!!!!

...Ακουγεται ΕΠΙΚΟ ΓΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΜΟΥ!!!!...σκονη και χλαπαταγη (των οπλων)..."ΑΡΚΑΔΙΚΗ"!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!

ευχαριστιες

ΗΩΣ είπε...

σήμερα είπα δεν θα προβληματιστώ και δεν θα φιλοσοφήσω. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ! Θα επανέλθω από αύριο όμως, διότι μια ίντριγκα μου έρχεται με αυτή την ανάρτηση, και θα γίνει φοβερός διάλογος.

Dreameraki είπε...

Κένταυρος Κεντάυρου μάτι βγάζει!
Πσσσσσ τι είπα πάλι!!
Χαχχαχαχα!
Τα ληγμένα που λέγαμε!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Ionn,

από χτες που διάβασαμε την ανάρτηση με τον Άλι, τα ερωτήματά σου αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Για τούτο και δε βιάστηκα να απαντήσω.

Πριν γράψω ο,τιδήποτε άλλο θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συνομιλητές μου, ότι κάθε άποψη είναι σεβαστή.

Το αντικείμενο της ανάρτησης, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, δεν είναι ποια άποψη είναι σωστή ή λανθασμένη και ποια θα έπρεπε να υπερισχύσει, αλλά το γεγονός πως δεν είναι δυνατόν κάποιος να πατάει σε δύο βάρκες και να θεωρεί την τακτική αυτή σωστή κι επιβεβλημένη.
Οι περισσότεροι από μας συνηθίζουμε να κινούμαστε στο χώρο του γκρι. Δηλαδή ωραίο το άσπρο, καλό και το μαύρο… αλλά το γκρι είναι τις περισσότερες φορές πιο ουδέτερο κι επομένως βολικότερο.
Όμως κάπως έτσι μάλλον κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Υπάρχουν πράγματα ασύμβατα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε η να ακολουθούμε ταυτόχρονα. Συμφωνώ πως τα ερωτήματα της ανάρτησης από κάπου «μπάζουν», αλλά δε γίνεται διαφορετικά διότι έτσι ακριβώς είναι και η πραγματικότητα, καθώς η ιδανική πολιτεία ήταν μόνο στο μυαλό του Πλάτωνα. Έτσι λοιπόν, επιλέγοντας να κερδίσω κάτι από κάπου, πάντοτε χάνω κάτι από κάπου αλλού. Αυτός είναι κανόνας της ζωής και αποδίδεται από την ρήση πως «δεν μπορώ να έχω την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

συνεχίζεται...

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Ενισχυτικά παραθέτω άλλο ένα ερώτημα, γνωστό και μη εξαιρετέο.

Εν τέλει, οι Έλληνες είμαστε χριστιανοί ή πατριώτες? Όσοι πιστεύετε πως φέρετε και τις δύο ιδιότητες, μη βιαστείτε να απαντήσετε. Το ερώτημα δεν είναι τόσο απλό όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Διότι αυτές οι δύο ιδιότητες δεν μπορούν να συνυπάρξουν αυτούσιες.

-Είμαι χριστιανός? Συνεπώς ακολουθώ την εντολή «ου φονεύσεις» χωρίς καμία προϋπόθεση. Όταν μου χτυπούν το ένα μάγουλο, γυρίζω και το άλλο. Όταν έχω δύο χιτώνες, δίνω τον έναν σε αυτόν που στερείται, χωρίς να εξετάσω την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία του. Δεν αποκρύπτω ποτέ την αλήθεια καθώς και η ψευδομαρτυρία είναι αμαρτία.
Συνεπώς, δεν πιάνω όπλο στο χέρι μου για κανένα λόγο. Ούτε για να υπερασπιστώ τη χώρα μου, ούτε για να υπερασπιστώ το σπίτι μου, ούτε για να σώσω τη ζωή μου. Περιθάλπω τον συνάνθρωπό μου από όποια χώρα κι αν κατάγεται. Υπερασπίζομαι την αλήθεια, όποιες συνέπειες κι αν συνεπάγεται αυτό σε προσωπικό ή εθνικό επίπεδο.

-Είμαι πατριώτης? Τότε όταν ο εχθρός απειλήσει τη χώρα μου, παίρνω το όπλο και τον πολεμώ. Όταν προκαλέσει το εθνικό μου συναίσθημα, απαντώ με τον ίδιο τρόπο. Προκειμένου να υπερασπιστώ τα εδαφικά μου δικαιώματα, δεν παραχωρώ στον γείτονα ούτε μέτρο. Αποκρύπτω την αλήθεια όταν το κρίνω σκόπιμο για την εθνική μου ακεραιότητα.
Όλα τα παραπάνω είναι κατανοητά και σεβαστά. Ακολουθώ τους νόμους της φύσης και πολεμώ οποιονδήποτε με απειλεί για να επιβιώσω. Όμως, είμαι χριστιανός τύποις και όχι κατ’ ουσίαν. Ίσως νομίζω πως είμαι, ίσως χρησιμοποιώ δικαιολογίες του τύπου «η θανάτωση στο πεδίο της μάχης δεν αποτελεί φόνο», αλλά αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα. Απλά δεν είμαι Χριστιανός γιατί δεν ακολουθώ την χριστιανική διδασκαλία στο σύνολό της.

Σπεύδω εδώ να τονίσω ότι δε μέμφομαι με το σχόλιό μου καμία από τις δύο ιδιότητες. Απλά προσπαθώ να καταδείξω την ασυμβατότητά τους. Γιατί εν καιρώ ειρήνης βέβαια, μπορώ να ισχυρίζομαι πως είμαι και χριστιανός και πατριώτης, αλλά εν καιρώ πολέμου θα πρέπει να διαλέξω είτε το ένα είτε το άλλο. «Θεόν ή Μαμωνάν»! Μέση οδός δεν υπάρχει…

Και απαντώντας στο πρώτο ερώτημα της ανάρτησης, γράφω ευθέως πως ως τώρα στη ζωή μου, ήμουν πάντοτε με το μέρος της αλήθειας, όποιες συνέπειες και αν είχε αυτό.

:)))

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

ανοίγεις τεράστια νέα θέματα.

Πάντως το ερώτημα που θέτω είναι το τέλειο τεστ:

Αν ήσουν αρχαιολόγος και έβρισκες στην Μακεδονία ναό που θα αποδείκνυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν πρωτο-Σλάβοι, θα μάζευες όση δυναμίτιδα έβρισκες και θα τον ανατίναζες.

Τότε μπράβο είσαι ο σωστός Έλληνας!!!!

Όμως, μαζί με τον ναό ανατινάζεις και την Αλήθεια.

IonnKorr είπε...

Το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό.

Είναι καθοριστικό της αντίληψής σου.

Τι σκοπεύεις να κάνεις όταν το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο?

Εκεί είναι το ζουμί.

IonnKorr είπε...

Ηώ

Δεν είναι ίντριγκα.

Είναι η φιλοσοφία ζωής του καθενός.

IonnKorr είπε...

Ντριμερίνι

χα...χα....

"Τα ληγμένα που λέγαμε!"

Ναι φαντάστηκα ότι θέλεις και συ τα ληγμένα σου. Αλλά δεν έχω άλλα! Όσα είχα τα πήραν η Κίρκη και η Πορκουπίνα.

χα..χα..

IonnKorr είπε...

Βρε Χριστόφορε

Μην κάνεις το δίλημμα, τρίλημμα!!!

Αρκετές δυσκολίες έχουμε μέχρι εδώ. Μην επιβαρύνουμε την κατάσταση.

Θα περάσω και για τον Δημήτριον μόλις ξεμπερδέψω από τον Μακεδονικό τάφο!!!!

χα..χα..

IonnKorr είπε...

Ίαμε

Θα μπορούσα να σε χαρακτηρίσω απλά:

"Ίαμος ο Συσκοτιστής"

xa..xa..

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Σου απάντησα εμμέσως πλην σαφώς με τη φράση:

ως τώρα στη ζωή μου, ήμουν πάντοτε με το μέρος της αλήθειας, όποιες συνέπειες και αν είχε αυτό.

Τη στάση αυτή έχω κρατήσει και σε στιγμές που το μαχαίρη έφτανε στο κόκκαλο.

Που πάει να πει πως όχι, δε θα ανατίναζα το Ναό. Κατά τη γνώμη μου ο πολιτισμός είναι πανανθρώπινο επίτευγμα και όχι εθνικό.

Και η αλήθεια είναι παναθρώπινη αξία και δεν μπορει να διαπλέκεται με κανενός άλλου είδους εθνικιστικές ή άλλες αντιλήψεις.

Απλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του και θέτει τις δικές του προτεραιότητες.

IonnKorr είπε...

Βρε Δήμητρα

δεν είχα καμία αμφιβολία ότι εσύ δεν θα αντίναζες τον ναό.

Καμία.

Απλά λέω ότι αυτή η ερώτηση είναι η βασική που διακρίνει τους "πραγματικούς επιστήμονες" από τους εθνικιστές.

Γιατί π.χ. όταν ρωτάς αν ο άλλος κάνει μάθημα φυσικής σε ένα σχολείο ή ένα πείραμα σε ένα εργαστήριο τότε όλοι φυσικοί είναι.

Η καίρια διαφορά βρίσκεται στην προτεραιότητα.

IonnKorr είπε...

Γιατί με την "ευρεία έννοια" και ο Λιακόπουλος φυσικός είναι.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Καταλαβαίνω τι λες απλά προσπαθώ να είμαι πιο συγκεκριμένη.

Η επόμενη ανάρτησή μου θα αφορά στην απόδειξη της Γενικής Σχετικότητας του Einstein από τον Eddington.

Για όσους δε γνωρίζουν την ιστορία, ο σχεδιασμός του εγχειρήματος έγινε στα παρασκήνια του Α Παγκοσμίου πολέμου με τον Einstein να εργάζεται σε Γερμανικό και τον Eddington σε Αγγλικό έδαφος.
Όταν ο δεύτερος γνωστοποίησε τις προθέσεις του κατηγορήθηκε από τους συναδέλφους του στο Κέιμπριτζ ως προδότης της Αγγλίας. Αν τότε υπαναχωρούσε, η ανάδειξη της αλήθειας θα έπρεπε να περιμένει. Όμως δεν το έκανε πράγμα που θεωρώ πολύ σημαντικό, κυρίως τοποθετώντας το στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής εκείνης.

Συνήθως εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς θαυμάζουμε κι επικροτούμε αυτή τη στάση ζωής. Επί της ουσίας όμως λειτουργούμε ανάποδα.

a-kentavrou είπε...

IONA δεν σε αγνοώ,μόλις τώρα είδα την ανάρτηση ,βιάζομαι πρέπει να φύγω ,θα την μελετήσω καλύτερα.
Πάντως θέλω να σου τονίσω δεν έχω στόχο οι απόψεις μου να υπερισχύσουν,χρησιμοποιείς την διαλεκτική και τα επιχειρήματα σου αν με πείσουν μπράβο σου.

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Πολύ ωραίο το παράδειγμα που φέρνεις.
Χωρίς την συνδρομή του πιθανώς ο Einstein να παρέμενε άγνωστος και κάποιος άλλος αργότερα να έδρεπε τους καρπούς της δημοσιότητας ως σκαπανέας της Σχετικότητας.

Όλα παίζονται στο Επιστημονικό Πεδίο στο να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση, στον κατάλληλο χρόνο και να προωθήσουν την μελέτη του ερευνητή.

IonnKorr είπε...

Κένταυρε

Πάντως εμένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ντόμπροι.

Αυτοί που τρώνε το γλυκό τους (π.χ. τον εθνικισμό τους) στην γωνιά τους χωρίς να θέλουν να φάνε και το γλυκό του άλλου (π.χ. την επιστημονική αλήθεια).

Είσαι φίλε μου εθνικιστής? Αγαπάς την πατρίδα σου, την θρησκεία σου, το κόμμα σου, την φιλοσοφία σου, την ποδοσφαιρική σου ομάδα? Μεγιά σου και χαρά σου. Να τα χαίρεσαι και να περνάς καλά με αυτά.

Τι θέλεις όμως και μπλέκεις και στα χωράφια του άλλου?
π.χ.
Όταν είσαι Ολυμπιακός πραγματικός δεν μπορείς να δικαιολογήσεις το γκολ που σούριξε ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να φταίει ο διαιτητής, ο επόπτης ή κάποιος άλλος, τέλος πάντων. Αν λες ότι ο αντίπαλος τόβαλε με την αξία του απλά δεν είσαι Ολυμπιακός.
Είσαι σκέτος φίλαθλος!!!!!!!!

Έτσι και εδώ. Αν ανατινάζεις τα επιστημονικά δεδομένα για να υποστηρίξεις την ιδεολογία σου απλά έχεις πάρει διαζύγιο από την Λογική και την Αλήθεια.

Λογική και Συναίσθημα δεν συμβιβάζονται. Είναι αντίθετα.

Λέει π.χ. η Κάρυ (και δεν είναι μόνη της είναι η πλειονότητα των Ελλήνων ερευνητών):
"Πως να μιλήσουμε πάνω σ'αυτό το σενάριο αφού δεν υφίσταται και ούτε πρόκειται ν'ανακαλυφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον! Εχει αποκλειστεί ως πιθανότητα!
Επομένως δεν θα μπορούσα ν'ανακαλύψω Μακεδονικό Ναό με Σλαβικά στοιχεία... και δεν θα με βασάνιζαν τέτοιου είδους σκέψεις! Βλέπεις θα ήμουν ΕΛΛΗΝΙΔΑ αρχαιολόγος, όχι Γερμανίδα, Αμερικάνα, Κορετάτισα, Ιταλιδα, Ζιμπαμπουανή ή ότι άλλο θες! "ΕΛΛΗΝΙΔΑ" αρχαιολόγος!!!"


Είναι λοιπόν αναγκαστικό: Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ αρχαιολόγος δεν μπορεί να ανακαλύψει Σλαβικό τάφο. ¨Ή θα είναι Ελληνικός ή θα τον ανατινάξει!!!!!!!

(Σκέφτομαι, βέβαια, τους εκατοντάδες Τούρκους αρχαιολόγους που ανακαλύπτουν αρχαία Ελληνικά μνημεία στην Έφεσο, στην Σμύρνη, στην Αλικαρνασσό κα. και τους Βούλγαρους που κάνουν το ίδιο στην παραλία της Μαύρης Θάλασσας πόσο κουράγιο έχουν???)

Αυτό δεν μ'αρέσει. Το να τα θέλεις όλα δικά σου. Και τον Εθνικισμό και την Αλήθεια.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Επανέρχομαι τώρα πάλι για να απαντήσω μιας και μπλέξαμε με τους τάφους:
Ρωτάς: Αν ήσουν αρχαιολόγος και έβρισκες στην Μακεδονία ναό που θα αποδείκνυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν πρωτο-Σλάβοι, θα μάζευες όση δυναμίτιδα έβρισκες και θα τον ανατίναζες.
Και λες: «Τότε μπράβο θα είσαι σωστός Έλληνας»
Δηλαδή Ελληνας σημαίνει Παραχαράκτης της Ιστορίας; Ψεύτης; Ο κλέφτης της αλήθειας; Αυτός που χτίζει την ιστορία του σε απάτες; Ο βάρβαρος που καταστρέφει έργα τέχνης; Τότε δεν θα ήμουν Ελλην με την πραγματική σημασία της λέξης. Θα ήμουν βάρβαρος με την πραγματική σημασία της λέξης. Νομίζω!!!!
Άσχετα βέβαια τώρα τι είμαι εγώ ο ίδιος αν με ρωτήσει κανείς. Ιδέαν δεν έχω.

kariatida62 είπε...

Ξέχασες να φέρεις και τους ευγενικούς σχολιασμούς σου απο τον Ιαμο για μένα...προφανώς τα σχολιά σου που χαρακτηρίζουν εμένα χαρακτηρίζουν και το πλήθος των Ελληνων ερευνητών!
Εδώ ο λόγος σου:
"Είναι άσκοπο να συζητάς μαζί της.
Ο Διάλογος προϋποθέτει "Λογική Αντιπαράθεση Απόψεων".
Βλέπεις ότι μπορείς να συζητήσεις με την Κάρυ σε τέτοιο παράλογο επίπεδο??
Μοιάζει σαν να μιλάς σε παιδί 12 χρονών."

Θάστελνα το ΙΑΜΟ να στα φέρει για να μην πατήσω τον όρκο μου...αλλά μέχρι νάρθει ο Ίαμος όλα θα τάπαιρνε η λήθη οπότε σου τάφερα και αυτά δωράκι...την τούρτα πέρνα απο το σπίτι μου θα σου την πετάξω απο το παράθυρο καθώς κοιτάς μέσα!

iamaticus είπε...

@@IONNKORR XAIΡΕ !!!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ+ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΣΤΟ BLOGGI ΜΟΥ...

ΜΕ ΤΟ "ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ":

....ΕΛΛΗΝ η ΦΥΣΙΚΟΣ!!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ!!!!

Τωρα "ηνεγκεν η ωρα"...

ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ!!!

(συνεχιζει)

elena porcupine είπε...

Έχασα κάτι σημαντικό?

Όχι ε?

ΟΚ!Την κάνω...

Καληνύχτα Χωροχρόνε μου!!!Σήμερα δε φοβάμαι...χιχιχιχι!!!

iamaticus είπε...

@@...ΙΟΝΝΚΟΡΡ...(ΣΥΝΕΧΕΙΑ).

Βεβαια ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΝΑ ΜΗ ΘΑΥΜΑΖΩ...ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ....
ΤΟΝ:

ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ...

ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ


ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ...."Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ",ΜΕΤΑ "Ο ΙΕΡΕΑΣ"...και στην υπηρεσια τους (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ )...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "Ο ΠΟΙΗΤΗΣ" και "Ο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ"....

....και ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!!

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΗΝ ...."ΥΒΡΙΝ"...
ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ+ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ????

Να γιατι:
Ας πουμε ....
Εγω σα γιατρος βρισκω το φαρμακο για τον καρκινο....
ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ????
ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ????

ΘΑ ΜΕ ΕΚΟΒΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!

ΓΙΑΤΙ:
ΑΥΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ(θα δωθει στο λαο)!!!!

τι ξερουν αυτοι(οι κυριαρχοι)???

Ο καρκινος ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (στατιστικο δεδομενο).

ΑΡΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ "ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ"!!!!
.....και πολεμους....
ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

(συνεχιζεται)

δήμητρα♥♥♥q είπε...

@Χριστόφορε

σε φαντάζομαι αρχαιολόγο Έλληνα, τίμιο, αγνό και αμόλυντο να βρίσκεις τάφο που αποδεικνύει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι... Σλάβος. Και να πρέπει λέει να βγεις να το ανακοινώσεις στις ειδήσεις του Χατζηνικολάου, με τον Τράγκα στο αριστερό παράθυρο και τον Πρετεντέρη στο δεξί...!!!!
Και την ώρα που μιλάς να βγαίνουν οι: Άδωνις, Καρατζαφέρης, Βορίδης και λοιποί και να κάνουν παρέμβαση στο δελτίο!!

Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου κακομοίρη μου!! Μισός θα φύγεις από το στούντιο!! Κάτι θα σου λείψει.. δε μπορεί.. τώρα χέρι θα είναι.. πόδι.. κεφάλι...

τι να σου πω... έχει και η φαντασία τα όριά της!!

χα χα

iamaticus είπε...

@@ ....IONNKORR (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ....

Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ ΚΟΛΑΣΤΗΚΕ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ"....πριν ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ???)

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!

Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ!!!!

...."ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΖΗΛΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ"!!!!

Αλλα ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ Ο ΖΗΛΩΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΒΡΥΝ"....
....και να γινει "ΑΓΑΛΜΑ"...ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΗΤΕΣ+ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ....
η και να ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ....

"ΤΑΛΙΜΠΑΝ"!!!!!...ακομα και ΙΟΥΔΑΣ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

iamaticus είπε...

...ΚΕΝΤΑΥΡΕ ΧΑΙΡΕ!!!!

Κοιτα Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΟΥ....
ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ!!!!

Αν θες...
(ΘΑ ΜΕ ΤΙΜΟΥΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ)...

ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ BLOGGI MOY...ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ....
Και βεβαια ΑΝ ΘΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

iamaticus είπε...

...ΚΕΝΤΑΥΡΕ...

ΝΑ ΕΔΩ:
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ-ΕΩΣΦΟΡΟΣ

....εμαθα και νεα ...κολπα

iamaticus είπε...

....ΝΑ.. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΙΟΝΝΚΟRR....

...ΣΚΕΨΟΥ...ΚΑΙ...
"ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ"!!!!!

ΕΔΩ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ

iamaticus είπε...

ΩΧΧΧΧ...ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ:

efialtes

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

to alataki είπε...

Tώρα θα φάω καμμιά πέτρα από αυτές που βρήκατε στο ναό, αλλά θα... βοηθήσω να μπερδευτούν περισσότερο τα αιώνια και αναπάντητα ερωτήματα.

1ον. Η φυσική διερευνά την απόλυτη αλήθεια.

2ον. Η απόλυτη αλήθεια της φυσικής διερευνάναι από τον επιστήμονα φυσικό.

3ον. Ο επιστήμονας φυσικός ως άνθρωπος διακατέχεται από ελαττώματα και συναισθήματα.

4ον. Τα συναισθήματα απέχουν παρασάγκας από την απόλυτη αλήθεια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Η απόλυτη αλήθεια είναι και πολύ αριστοκράτισσα για να πέσει στο χαμηλό επίπεδο της επικοινωνίας με τον Άνθρωπο.
Στέλνει πότε-πότε την ξαδέρφη της, τη Μισή Αλήθεια...

Άντε, βοήθειά μας...

a-kentavrou είπε...

Iona αφού η συζήτηση μεταφέρθηκε στον Ιαματικό ,άφησα τις σκέψεις μου εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ion
****

Δεν με ρώτησες γιατί θεώρησες ΔΕΔΟΜΕΝΗτην τρίτη απάντηση. Έτσι λες. Όμως σου είπα άλλο. Ότι όλοι μα όλοι οι γύρω μας σε αντίστοιχη περίπτωση θα επέλεγαν την Τρίτη λύση. Δεν θα έκαναν ΠΟΤΕ κάτι κόντρα στα Εθνικά τους συμφέροντα.

Εγώ δεν παίρνω θέση γιατί η ερώτηση είναι υποθετική και όπως παραδέχεσαι Επιστημονικά λανθασμένη. Δεν μπορώ να κριθώ και να παρω μία ταμπέλα από μία τόσο υποθετική και τόσο λανθασμένη ερώτηση.
Εδώ πας να κρίνεις ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ άνθρωπο από μία μη πραγματική ερώτηση.

Σου απάντησα ήδη τις προάλλες - θεωρώντας το παιχνίδι - που "μπαζει". Πάει να κατηγοριοποιήσει με λαθος τρόπο.

Σήμερα μετά την απάντηση σου στο σχόλιο μ ου σου λέω μην βιάζεσαι να με βάλεις σε κουτάκι. Είμαι πολύ χοντρός για να μπω και μάλιστα εύκολα !!

Πατριώτης είμαι. Και Έλληνας. Σε πραγματικές συνθήκες - αχρείαστες να είναι - θα φανεί το πόσο μακριά πάει αυτό. Όπως και σε όλους μας...

ΠΟΛΥ φιλικά




Εμείς δυστυχώς είμαστε πλέον σαν λάοσ στην ΤΕΤΑΡΤΗ περίπτωση. Αδιάφοροι για το αποτέλεσμα και από όπου τα πιάσουμε καλύτερα.

iamaticus είπε...

@@ ...ΣΤΟΝ ΙΟΝΝΑ+ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Θελω ολους να σας ευχαριστησω ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ BLOGGI MOY.

ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ "ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΑ"...

ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΑΣ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...

ΕΙΝΑΙ .....ΤΟ "ΧΙΟΥΜΟΡ"!!!!...

και ΟΧΙ (σε πρωτο λογο)μια ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ (με φιλοσοφικο+ηθικο υποστρωμα)!!!!!

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΙΟΝΝΚΟΡΡ ΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...
"ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ"...επικαλουμενος μια βαρεια παραδοση "νεοελληνικη"που σημερα συνεχιζει με ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε.!!!!χαχαααααα!!!


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ (διλημμα):...
πχ: ΕΛΛΗΝ η ΦΥΣΙΚΟΣ!!!!
(κρυβει προφανως ειρωνικο-χιουμορικο πυρηνα).
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΘΗ ΕΝΝΟΙΑ...εννοω.

Ετσι ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....
(κι ετσι ...σας προσκαλεσα).

Γι αυτο ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ...
Η ΚΑΡΥ....ΜΕΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑ!!! .....ΑΠ ΤΟΝ ...ΙΟΝΝΚΟΡΡΑ!!!!!χαχαααα!!....

...και γεννουν...ΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ!!!!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

Ολοι οι πρωταγωνιστες...

"ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ"...ειναι ατομα ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.
Ολοι εχουν ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ,
"ΤΟ ΙΔΙΟΝ" ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝ!!!
(...εεε και γω μεσα...χαχαααα!!!).


ΕΜΕΝΑ...πρεπει να με αναγνωρισετε...
ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ...

(συνηθως αδερφη..χαχαααααα!!!)..που:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΜΠΑΡΕ ....ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ!!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

Τα υπολοιπα παιδια ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ!!!
(με ευφανταστα χειροκροτηματα και...γιουχα!!!!χαχααααα!!!).

γι αυτο....
ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...

..."ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΑΦΡΑΔΑ"...!!!!

..ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ των αναλυσεων!!!
....πιστεψτε με!!!!!



ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ