Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αργοναυτική Εκστρατεία (13ος αιώνας π.Χ) - Μέρος 5β: Φρίξος και Έλλη (β)


Και ενώ όλα ήταν έτοιμα στο βωμό, 
στον κεντρικό ναό του Ορχομενού, 
για την θυσία του Φρίξου και της Έλλης 
έγινε το θαύμα ...

Ένας ιπτάμενος κριός εμφανίστηκε στον ουρανό, πέρασε σαν αστραπή πάνω από τα κεφάλια του πλήθους των πολιτών που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την τελετή της θυσίας που απάλλασσε την πόλη από τον φοβερό λοιμό, και προσγειώθηκε απαλά πάνω στο βωμό την στιγμή που ο δήμιος είχε ήδη σηκώσει το μαχαίρι για να κόψει τους λαιμούς των θυμάτων.
Αστραπιαία τα δύο παιδιά, με ένα γρήγορο άλμα, πήδηξαν στην ράχη του "ουρανοκατέβατου" σωτήρα τους.


Ο κριός αμέσως ανυψώθηκε και γρήγορα χάθηκε μέσα στα σύννεφα αφήνοντας άναυδους τους παρισταμένους. Το μόνο που πρόλαβαν να δουν ήταν το "χρυσόμαλλο" τρίχωμά του καθώς "χρύσιζε" έντονα, αντανακλώντας τις ακτίνες του Ήλιου που πέρναγαν μέσα από τα αραιά σύννεφα.


Τι είχε συμβεί?
Οι σπαρακτικές ικεσίες της Νεφέλης είχαν συγκινήσει, τελικά, την θεά Ήρα που αποφάσισε να δράσει μόνη της, δίχως την συγκατάθεση των άλλων Ολυμπίων.
Έτσι, επενέβη την ύστατη στιγμή και έσωσε τα δύο παιδιά, στέλνοντας (σε συνεννόηση με τον Ερμή) ένα ιπτάμενο "Χρυσόμαλλο Κριό", παραβαίνοντας, όμως, την Κοσμική Νομοτέλεια που απαγόρευε την χρήση θαυμάτων από τους θεούς για εξυπηρέτηση ιδιοτελών επιδιώξεων (δηλ. "ρουσφετιών").

Χάρτης που δείχνει την θέση του Ορχομενού στον Ελλαδικό χώρο
καθώς και τις σημαντικότερες πόλεις της εποχής εκείνης.
δηλ. την Ιωλκό στην Θεσσαλία, την Θήβα στην Βοιωτία, την Αθήνα στην Αττική
τις Μυκήνες, το Άργος και την Τίρυνθα στην Πελοπόννησο
και την Κνωσσό στην Κρήτη.
Επίσης φαίνεται το Αιγαίο από τον Ορχομενό μέχρι τα Στενά
από όπου πέρασε ο Χρυσόμαλλος Κριός.
Ο Χρυσόμαλλος Κριός αφού άφησε τον Ορχομενό πέταξε πάνω από την Βόρεια Εύβοια και μετά χάθηκε στον ουρανό του Αιγαίου Πελάγους.

Στον Ορχομενό, το θαύμα προσκάλεσε αντιστροφή της κατάστασης. Ο λαός, που πριν ζητούσε, μέσα στην απόγνωση του λοιμού, την θυσία των πριγκίπων, τώρα άρχισε να κατηγορεί τον Αθάμαντα για "ασπλαχνία" που δέχθηκε να θυσιάσει τα παιδιά του. Η κατάσταση εξελισσόταν απειλητική για τον Αθάμαντα και την Ινώ αλλά ένα νέο δεδομένο έσωσε τον θρόνο τους.

Στον Ορχομενό κατέφθασε, μυστικά, ο Ολύμπιος Ζεύς που παρέδωσε στο βασιλικό ζεύγος ένα βρέφος.
Το βρέφος αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο θνητό βρέφος. Ήταν ο καρπός της συνεύρεσης του "ηγέτη των θεών" με την Σεμέλη, αδελφή της Ινούς, δηλ. ο μελλοντικός θεός Διόνυσος.
Το βρέφος είχε μείνει χωρίς την μητέρα του καθώς η ζηλότυπη Ήρα, που ανακάλυψε την παράνομη σχέση του άστατου Δία, την είχε οδηγήσει στο θάνατο.
Έτσι, ο πρώτος των Ολυμπίων αποφάσισε να αναθέσει στην Ινώ την ανατροφή και φροντίδα του μικρού γιού του, εμφανίζοντας το θεϊκό βρέφος ως ένα από τα δικά της παιδιά, ώστε να διαφύγει από την επιβουλή της αδυσώπητης Ήρας.
Σε αντάλλαγμα ο Δίας ηρέμησε τα πνεύματα και επανέφερε την γαλήνη και την υποταγή στους αγανακτισμένους Ορχομένιους.

Η βασίλισσα του Ορχομενού, Ινώ
ταίζει με σταφύλια τον μικρό Διόνυσο.
Αλλά η Ινώ ήθελε και προσωπικό κίνητρο για να αναθρέψει τον Διόνυσο. Ο Δίας δεν είχε επιλογή. Αναγκάσθηκε να ικανοποιήσει το μίσος της για την Νεφέλη.
Έτσι, καθώς, ο Χρυσόμαλλος Κριός έφτασε πάνω από τον Ελλήσποντο η Έλλη έσκυψε να δει το Στενό, ζαλίστηκε και έπεσε στην θάλασσα.

Η Έλλη γλυστρά και πέφτει από την πλάτη του Χρυσόμαλλου Κριού,
πάνω από τον Ελλήσποντο.
Ο Φρίξος αδυνατεί να την συγκρατήσει.
Αλλά η Νεφέλη που υποψιαζόταν κάποια συναλλαγή μεταξύ του Δία και της Ινούς είχε παρακαλέσει τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα, να μεριμνά για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών της. Έτσι ο Ποσειδών μόλις είδε την Έλλη να πέφτει στο νερό, αμέσως την άρπαξε πριν πνιγεί, την μετέτρεψε σε θαλάσσια νύμφη και την έστειλε στα "Υποθαλάσσια Ανάκτορά" του για να ζήσει αιώνια μαζί με την μητέρα της Νεφέλη.

Η Έλλη βυθίζεται στα τρικυμιώδη νερά του Ελλήσποντου
παρά τις προσπάθειες διάσωσης του Φρίξου.
Όμως, όσοι άνθρωποι, στον Ελλήσποντο, είδαν την Έλλη να πέφτει στο νερό, έμειναν με την πεποίθηση ότι πνίγηκε και μετέφεραν την θλιβερή είδηση σε διερχόμενους εμπόρους που την μετέφεραν με την σειρά τους στον Ορχομενό. Περιχαρής η Ινώ, για τον θάνατο της Έλλης, αφοσιώθηκε με πάθος στην ανατροφή του Διόνυσου, παράλληλα με το μεγάλωμα των δικών της παιδιών.

Ο Φρίξος συνεχίζει μόνος το ταξίδι προς την Αία (Κολχίδα)
πάνω στην ράχη του "Χρυσόμαλλου Κριού".
Στο μεταξύ ο Χρυσόμαλλος Κριός, φέροντας στην ράχη του πλέον μόνον τον Φρίξο, πέρασε τα Στενά (δηλ. τον Ελλήσποντο, την Προποντίδα και τον Βόσπορο) και βγήκε στον Εύξεινο Πόντο (ή αλλιώς, Μαύρη Θάλασσα). Από εκεί συνέχισε κατά μήκος της Μικρασιατικής Παραλίας και έφθασε στην Αία (δηλ. στην Κολχίδα).

Ο Αιήτης, ο Φρίξος με τον Χρυσόμαλλο Κριό
και η κόρη του Αιήτη Χαλκιόπη.
(εικονογραφία σε αρχαίο αγγείο).
Εκεί, προσγειώθηκε στο ανάκτορο του σημαντικότερου βασιλέα της εποχής, του περιβόητου Αιήτη. Ο Αιήτης ειδοποιημένος από τον Δία (που ήθελε ο Φρίξος να μείνει μακριά από την Ελλάδα ώστε να μην διεκδικήσει ποτέ τον θρόνο του Ορχομενού από τα παιδιά της Ινούς) υποδέχθηκε με τιμές τον Ορχομένιο πρίγκηπα. Του πρόσφερε μάλιστα ως σύζυγο την κόρη του Χαλκιόπη.
Ευχαριστημένος ο Φρίξος από την φιλοξενία, θυσίασε τον "Χρυσόμαλλο Κριό" και πρόσφερε το δέρμα του (το περίφημο "Χρυσόμαλλο Δέρας") στον Αιήτη. Αυτός το ανήρτησε σε ένα ναό, ως δώρο του Δία και επομένως σύμβολο της μεγάλης του δύναμης και επιβολής.

Όλα έδειχναν να έχουν τακτοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του Δία.

Όμως, η Ήρα δεν κάθησε με σταυρωμένα χέρια. Άρχισε μία τεράστια επιχείρηση πολυετών αναζητήσεων, σε όλη την Οικουμένη, με σκοπό να βρει να βρει το νόθο παιδί του άντρα της (δηλ. τον Διόνυσο) και να το σκοτώσει.

Ο μικρός Διόνυσος διαφεύγει την οργή της Ήρας ιππεύοντας
την προσωπική του ιπτάμενη λεοπάρδαλη.
Μετά παρέλευση μιας τριετίας η Ήρα τελικά κατάφερε επιτέλους να ανακαλύψει που βρισκόταν ο νόθος γιός του Δία που τόσο μισούσε. Αλλά όταν έφθασε στον Ορχομενό, μαινόμενη και έτοιμη για να τον σκοτώσει, διαπίστωσε ότι ο μικρός Διόνυσος είχε πλέον δραπετεύσει για την Αίγυπτο, ιππεύοντας την ιπτάμενη λεοπάρδαλη που του πρόσφερε ο πατέρας του Δίας, για τις μετακινήσεις του.

Η θεά Ήρα στο θεϊκό της ανάκτορο, στον Όλυμπο,
σε πλήρη μεγαλοπρέπεια.
Χάνοντας την ευκαιρία για πάντα, η Ήρα, να σκοτώσει τον Διόνυσο, έστρεψε την οργή της στον Αθάμαντα και την Ινώ (που ο Δίας, αφού ολοκλήρωσε τον σκοπό του, τους εγκατέλειψε ανυπεράσπιστους στο έλεος της ανελέητης συζύγου του).

Η Ήρα έβαλε αμέσως σε λειτουργία το εκδικητικό της πρόγραμμα.
Πρώτα φρόντισε να αποκαλυφθεί στον λαό του Ορχομενού το υποχθόνιο σχέδιο που είχε χρησιμοποιήσει η Ινώ για να φέρει λοιμό στον Ορχομενό (δηλ. να ψήνονται οι σπόροι του σίτου) . Αμέσως, όλοι άρχισαν να καταφέρονται κατά της "καταχθόνιας" βασίλισσας και του "άβουλου" βασιλέα.
Στην συνέχεια φρόντισε για την διάδοση των φημών για την δωροδοκία του Μαντείου των Δελφών.
Αμέσως η λαϊκή οργή μεταβλήθηκε σε εξέγερση.
Οι κατακτητές Αθαμάνες σφαγιάστηκαν ή εκδιώχθηκαν και ο Αθάμας, η Ινώ και τα παιδιά τους εξορίστηκαν από το βασίλειο του Ορχομενού. (Η Νεφέλη είχε λάβει την δικαίωσή της.). Η Ινώ, μάλιστα, γλίτωσε το λυντσάρισμα, εξ'αιτίας της προειδοποίησης της θεάς Αφροδίτης που προστάτευε πάντοτε τόσο αυτήν όσο και τον πατέρα της τον Κάδμο.

Η Αφροδίτη, θεά του έρωτα και του κάλλους. 
Μετά την εξορία του, ο Αθάμας και η οικογένειά του, αναζήτησε άσυλο στις διάφορες πόλεις της Βοιωτίας. Αλλά καμία δεν τους δεχόταν. Όλοι τον θεωρούσαν "δυνητικό πατροκτόνο" και επομένως "μιαρό".
Τότε, η Ινώ εγκατέλειψε τον Αθάμαντα και τα δύο παιδιά τους που αδυνατούσε πλέον να της προσφέρει βασιλική διαβίωση.
Έτσι επέστρεψε στην Θήβα όπου βασίλευε ακόμη ο πατέρας της, Κάδμος, όπου συνέχισε να ζει ως πριγκίπισσα.

Ο Αθάμας, απόλυτα δυστυχισμένος, κατευθύνθηκε βόρεια και εγκαταστάθηκε στην Άλο της Μαλίδας.

Εκεί η τύχη του άλλαξε. Οι Αιολείς της πόλης όχι μόνον τον υποδέχτηκαν με τιμές αλλά και του παρέδωσαν και τον βασιλικό θρόνο της χώρας.
Αποφασισμένος να αρχίσει μια νέα ζωή ζήτησε και έλαβε ως τρίτη σύζυγο, την Θεμιστώ, θυγατέρα του Υψέα, Λαπίθη βασιλέα της Θεσσαλίας. Η Θεμιστώ ανέλαβε την ανατροφή των παιδιών του ενώ στην συνέχεια απέκτησε μαζί του άλλα δυο παιδιά.

Η Θεμιστώ, τρίτη σύζυγος του Αθάμαντα
(Σύγχρονη Αναπαράσταση)
Αλλά ενώ η ζωή άρχισε επιτέλους και πάλι να του χαμογελά συνέβη το απρόσμενο.
Η Ινώ, από την Θήβα όπου ζούσε, όταν πληροφορήθηκε ότι ο πρώην σύζυγός της έγινε και πάλι βασιλέας αποφάσισε να επιστρέψει.

Μεταμφιέστηκε λοιπόν σε υπηρέτρια και έτσι κατάφερε να γίνει δεκτή στο βασιλικό ανάκτορο. Με την ομορφιά της και την ευστροφία της γρήγορα κατάφερε να γίνει η προσωπική συνοδός της βασίλισσας.
Όταν, τελικά, κατάφερε να συναντήσει τον πρώην σύζυγό της και βασιλέα, ο Αθάμας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην γοητεία της και άρχισε ξανά τις ερωτικές σχέσεις μαζί της. Της έδωσε μάλιστα υπόσχεση να χωρίσει την Θεμιστώ και να την κάνει, και πάλι, βασίλισσα.

Η Ινώ, δεύτερη σύζυγος του Αθάμαντα
(Σύγχρονη Αναπαράσταση)
Όμως, η Ήρα, που μισούσε αφόρητα την Ινώ, δεν ήθελε να την δει και πάλι ευτυχισμένη βασίλισσα.
Έτσι φρόντισε να πληροφορηθεί η βασίλισσα Θεμιστώ την άφιξή της ανταγωνίστριάς της αλλά και τις προθέσεις του Αθάμαντα.

Η Θεμιστώ, όταν έμαθε την κατάσταση, εξεμάνη.
Επειδή αγνοούσε ποιά είναι η Ινώ και φοβούμενη ότι τα δικά της παιδιά θα εκτοπιζόταν από την βασιλική κληρονομιά αποφάσισε να απαλλαγεί από τα παιδιά της αντιζήλου της.
Συνέλαβε, λοιπόν, ένα υποχθόνιο σχέδιο.
Κάθε βράδυ όλα τα παιδιά (και τα δικά της και της Ινούς) κοιμούνταν, σε ένα μεγάλο κοινό δωμάτιο, ανακατεμένα. Ήταν κάτι που είχε διατάξει ο Αθάμας ώστε να προστατεύει τον βραδυνό τους ύπνο των προηγούμενων παιδιών του από πιθανή επιβουλή της Θεμιστούς.
Η Θεμιστώ, λοιπόν, διέταξε την Ινώ (που την θεωρούσε άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της) να ντύσει το βράδυ με λευκές πυτζάμες τα δικά της παιδιά και με μαύρες τα άλλα ώστε τα μεσάνυχτα να μπει στο κοιτώνα και να σφάξει τα ανεπιθύμητα παιδιά "της άλλης".
Ωστόσο, η Αφροδίτη, που πάντοτε προστάτευε την Ινώ, φρόντισε ώστε αυτή να πληροφορηθεί το μυστικό σχέδιο της  βασίλισσας.
Έτσι η Ινώ έντυσε τα παιδιά αντίστροφα από τις δοθείσες εντολές.
Τα μεσάνυχτα, η Θεμιστώ πήρε ένα ξίφος και μπήκε μυστικά, χωρίς να την δει κανείς, στον κοιτώνα των παιδιών. Με δύο απότομες κινήσεις έκοψε τους λαιμούς των δύο παιδιών με τις μαύρες πυτζάμες και βγήκε αθόρυβα όπως είχε μπει.

Το πρωί, όλο το ανάκτορο ξύπνησε από τις σπαρακτικές ανατριχιαστικές κραυγές των υπηρετριών που μπήκαν πρώτες στην αίθουσα και αντίκρισαν το φρικτό θέαμα.
Η Θεμιστώ σηκώθηκε ήρεμα και πήγε αργά να απολαύσει τον αιματηρό θρίαμβό της.
Όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί λιποθύμησε. Όταν συνήλθε, αυτοκτόνησε.

Η Ινώ έμεινε θριαμβεύτρια της κατάστασης. Η ανταγωνίστρια βασίλισσα και τα παιδιά της εξοντώθηκαν. Και ο δρόμος για την νέα άνοδό της σε βασιλικό θρόνο ήταν ανοικτός.

Όμως, η Ήρα δεν ήταν από τους θεούς που άφηναν τον αντίπαλό τους να έχει τον τελευταίο λόγο.
Απειλώντας, με τα χειρότερα αντίποινα, την Αφροδίτη και όποιον άλλο θεό θα τολμούσε να σταθεί εμπόδιο στην τεράστια εκδίκηση που κατέκαιε την ψυχή της, έθεσε σε λειτουργία τον επαχθέστερο μηχανισμό εξόντωσης των θνητών που διέθεταν οι θεοί:
Έστειλε εναντίον του μισητού, σε αυτή, ζεύγους τις φρικτές Ερινύες!

Η Ερινύα Τεισιφόνη επιτίθεται στον Αθάμαντα και την Ινώ
και τους ενσπείρει μανία, διασαλεύοντας τον νού τους.
Αυτές έπληξαν αρχικά τον Αθάμαντα και του προκάλεσαν απόλυτη μανία.
Με τελείως θολωμένο μυαλό, και χωρίς να μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε, άρπαξε τον ένα γιό που είχε αποκτήσει με την Ινώ, τον Λέαρχο και τον έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.
Μετά οι Ερινύες στράφηκαν εναντίον της Ινούς.
Διακατεχόμενη από αντίστοιχη μανία άρπαξε τον άλλο γιό της τον Μελικέρτη και τον έριξε σε "πεπυρωμένο λέβητα" ( = καζάνι) όπου πέθανε με φρικτούς πόνους.

Ο Αθάμας μαινόμενος προσπαθεί να σκοτώσει τον γιό του Λέαρχο.
Πίσω του η Ινώ (με τον άλλο γιο τον Μελικέρτη στα πόδια της)
προσπαθεί να τον αποτρέψει.
Οι παιδοκτονίες γρήγορα έγιναν γνωστές στην Άλο. Ακολούθησε εξέγερση του λαού του βασιλείου. Έξαλλοι, οι πολίτες της Άλου, με τα διαδραματιζόμενα στο ανάκτορο της πόλης τους έδιωξαν τους δύο παιδοκτόνους από την εξουσία και το κράτος τους.

Λίγο αργότερα παίχτηκε και η τελευταία πράξη του δράματος.
- Ο Αθάμας, έχοντας χάσει έξι παιδιά, τρείς γυναίκες και δύο βασίλεια, μισούμενος από τους πάντες, δεν ήθελε πλέον να ζει. Κατευθύνθηκε προς την Πίνδο. Ανέβηκε στα Αθαμανικά Όρη και άφησε τον εαυτό του να τον κατασπαράξουν τα άγρια θηρία.
- Η Ινώ, η μεγάλη υπεύθυνη της μεγάλης τραγωδίας, πήρε το άψυχο σώμα του γιού της που η ίδια σκότωσε, του Μελικέρτη, και έπεσε στην θάλασσα. (Όμως η προστάτιδά της Αφροδίτη, δεν την άφησε να πεθάνει. Την μετέτρεψε σε θαλάσσια θεότητα με το όνομα "Λευκοθέα", που έγινε προστάτιδα των ναυτιλλομένων).

Η Νεφέλη, από τον βυθό της θάλασσας,
παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα γεγονότα στην επιφάνεια της Γης
Η Νεφέλη, στα υποθαλάσσια "Ανάκτορα του Ποσειδώνα", παρακολουθώντας τα δρώμενα, χαμογέλασε με ευχαρίστηση. "Η εκδίκηση είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο", σκέφτηκε και αγκαλιάζοντας την κόρη της Έλλη, ξεκίνησε για την συνηθισμένη υποθαλάσσια βόλτα της στον όμορφο βυθό της Μεσογείου.


60 σχόλια:

Idea Studio είπε...

Γιατί έχω την εντύπωση ότι πας να μας τρελάνεις με αυτές τις αναρτήσεις;
Μιλάμε είναι φανταστικές. Δεν ξέρεις πως κρατιέμαι τόσες μέρες να μην αφήσω σχόλιο...
κ α τ α π λ η κ τ ι κ έ ς ...

Theodosia είπε...

Αχ δεν χορταίνω να διαβάζω...

Ανώνυμος είπε...

Ζηλιάρα-ξεζηλιάρα η Ήρα πάντως μια χαρά τους τακτοποίησε όλους και ξεμπρόστιασε το ζυγάρι.
Αυτός ο βασιλιάς όμως μυαλό ντιπ!
Επίσης ωραίες οι μουσικές που μαζεύτηκαν.
Καληνύχτα!

IonnKorr είπε...

Ευτυχία

Ευχαριστώ κατ'αρχάς για τα καλά σου λόγια.

Γενικώς είμαι τελειομανής και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά μου.
Είναι βασανιστικό να είσαι τελειομανής στην ζωή και μάλιστα ζώντας στην Ελλάδα, την χώρα του μπάχαλου.

IonnKorr είπε...

Θεοδοσία

Δεν χορταίνεις να διαβάζεις?

Μήπως υπερβάλλεις?
Γιατί νομίζω ότι πρέπει να είναι πολύ βαρετό να διαβάζει κανείς μύθους που ξέρει λίγο-πολύ την υπόθεση.

Ευχαριστώ που βρήκες τον χρόνο να περάσεις.

IonnKorr είπε...

AND

Ζηλιάρα-ξεζηλιάρα η Ήρα πάντως μια χαρά τους τακτοποίησε όλους και ξεμπρόστιασε το ζeυγάρι.

Αυτή η Ήρα άμα σ'έβαζε στο μάτι δεν γλίτωνες με τίποτα. Σε κυνηγούσε μέχρι "τελευταίας ρανίδας αίματος".

--------------
Αυτός ο βασιλιάς όμως μυαλό ντιπ

Εμ ... τρείς γυναίκες είχε.... που να τις φέρει βόλτα??? χα..χα..

-----------------
Επίσης ωραίες οι μουσικές που μαζεύτηκαν.

Α... ναι, είμαι πολύ υπερήφανος για τα 120 κομμάτια που σιγά-σιγά (ένα χρόνο) μάζεψα στο MixPod.
Νομίζω ότι είναι τα καλύτερα.

-------------
Ευχαριστώ που πέρασες και μπήκες στον κόπο να διαβάσεις.

Sophia Kollia είπε...

Υπέροχο αγαπητέ Ίονν! Υπέροχο!
Καλό Σ/Κ!

IonnKorr είπε...

Σοφία

Χάρηκα που πέρασες.
Καλές Απόκριες νάχεις.

zoyzoy είπε...

Υπέροχη μαγευτική ανάρτηση.
Ένα μπάχαλο από πάθη και έρωτες στις θεότητες επικρατούσε τι να σου κάνουμε και εμείς οι θνητοί?
Η μυθολογία μας είναι αστείρευτη και ευρηματικότατη πάνω σ'αυτήν βασίζεται και η αστρολογία.
Όποιος γνωρίζει μυθολογία γνωρίζει τη μισή αστρολογία.
Ο ιπτάμενος κριός απόλυτο σύμβολο της παρορμητικότητα,ζωτικότητας και θάρρους.
Και το Χρυσόμαλλο Δέρας του το δωρίζει στο Δία ο βασιλιάς Αιήτης το κρεμάει σε ένα δέντρο στο δάσος του Θεού Αρη (κυβερνήτη του Κριού)!
Πως συνδέονται όλα τα στοιχεία σαν κομμάτια ενός παζλ!

Να'σαι καλά καλή απόκρια να'χεις
με φιλιά θαλασσινά:))

a-kentavrou είπε...

Δεν χορταίνεις να διαβάζεις?
Μήπως υπερβάλλεις?
Δεν έχεις δίκιο ,ο τρόπος που παρουσιάζεις το θέμα τραβάει τον αναγνώστη.Η Ινώ, δεύτερη σύζυγος του Αθάμαντα
(Σύγχρονη Αναπαράσταση).Η σύγχρονη εκδοχή γυναίκας με το διάφανο φόρεμα παίζει και αυτό το ρόλο της μέσα στη σεμνότητα.Oλα σκεπασμένα και όλα στη φόρα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για Όνομα !!

Τι βεντέτα ρε φίλε αυτή ανάμεσα σε Θεμιστώ και Ινώ !!
Και όσο έσπρωχνε η Ήρα από εδώ και η Αφροδίτη από εκεί (αιώνια η κόντρα τους) χειρότερα τα πράγματα.

Έπρεπε να γίνει σήριαλ ! Από τα μεξικάνικα και τα Τούρκικα καλύτερο θα 'ταν !

Αλλά ποιός ασχολείται με μυθολογία.... Μάθαμε κανένα να ενδιαφέρεται ?

Συναρπαστική η αφήγηση σου !!

IonnKorr είπε...

Ζουζού

Ένα μπάχαλο από πάθη και έρωτες στις θεότητες επικρατούσε τι να σου κάνουμε και εμείς οι θνητοί?

Γι' αυτό λένε ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Όταν οι από πάνω έχουν τα χάλια τους επόμενο είναι και οι από κάτω ...

Καλές Απόκριες να περάσεις.
(Νάμουν και εγώ στην Σύρο, αντί για την απαίσια Αθήνα)

IonnKorr είπε...

Κένταυρε

Εστίασες στο κρίσιμο σημείο της ανάρτησης.

Όταν έχεις την σοβαρή Θεμιστώ και ύστερα σου ξανάρχεται η σεξουαλική Ινώ .... ε
... μετά φταίει ο Αθάμας???!!!!

χα..χα..χα..χα..

IonnKorr είπε...

Gip

Είδες πως όταν κοντραρίζονταν οι θεές την πλήρωναν οι θνητές.

Πάντα έτσι δεν γίνεται?

Ανταλλάσσει ένα απλό βρισίδι ο Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού με τον Πατέρα, τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, και αμέσως οι οπαδοί τους είναι έτοιμοι να αλληλοσκοτωθούν μέχρι ενός.

Ανώνυμος είπε...

εχεις φαει κολλημα χοντρο

αστο Φριξο

γιατι θα φριξωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!

IonnKorr είπε...

Κοκκινοφούστανο

Άσε, έφριξα εγώ με αυτά που σου είπε η μάνα σου.

Μπήκα στο blog σου και σε ... "σιγύρισα" κατάλληλα.

χα..χα..χα..χα..

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Στον υπέρτατο βαθμό ικανοποίηση και χορταστική η αφήγηση! Στην κυριολεξία με απορροφούν οι αφηγήσεις σου. Τα ονόματα μάλιστα των διαφόρων ηρώων είναι υπέροχα. Ανδρών και γυναικών. Εκείνη η Ινώ είναι λίαν ερωτεύσιμη σε όποια εκδοχή και να την έβαζες. Να την πάρει η οργή την Ήρα την βρωμοζηλιάρα.
Αμ εκείνος ο Αθάμας!!,«Που έχοντας χάσει έξι παιδιά, τρεις γυναίκες και δύο βασίλεια, μισούμενος από τους πάντες, δεν ήθελε πλέον να ζει.» Τι διάολο τον ανθρωποδιώχτη είχε πάνω του; Μα δύο βασίλεια!!
Μήπως μερικοί σύγχρονοι Αθάμαντες πρέπει να έρθουν εδώ και να διαβάσουν; Ίσως δουν την μοίρα τους!!
Ιονν έξοχος!!!

Υ.Γ Μην λάβεις υπόψη την ένδειξη για νέα ανάρτησή μου το blogroll. Δεν έχω ιδέαν πως έγινε. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει. Δεν το καταλαβαίνω.

IonnKorr είπε...

Είδες η Ινώ!!

Γι αυτό λένε:

"Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται η καλή γυναίκα"

Αν έχεις την Ινώ για σύζυγο τι περιμένεις?? Και δύο βασίλεια νάχεις θα στα καταστρέψει.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα??
Κανείς δεν θέλει τις ήσυχες, ήρεμες, γλυκές γυναίκες. Όλοι θέλουν τις "καταστροφοφόρες". Αυτές είναι σεξουαλικές, αυτές έλκουν.

--------------
Για την blogroll σου φταίει ο Δημήτριος. Όλοι το έχουμε εμπεδώσει.

χα..χα..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Kαλά να περάσεις Ιονν!!

IonnKorr είπε...

Πέλα

Ευχαριστώ επίσης. Σου εύχομαι μια όμορφη Καθαρή Δευτέρα.

Χάρηκα που πέρασες.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ιονν σου έστειλα email. Πήγαινε να το δεις. Αλλά αν έχεις την καλοσύνη ξαναστείλε μου το σχόλιο σου. Γιατί έσβησα την ανάρτηση και την ξανανέβασα, αλλά στην Blogroll δεν εμφανίζεται. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό συμβάινει.
Για την υποβάθμιση θα σας δείξουμε εμείς στις Βρυξέλλες. Θα τρέμετε μόνο που θα μας δείτε. Παπακωνσταντίνου κι εμένα και ΓΑΠ μαζί. XA XA XA

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Καλέ, μια ανάρτηση της προκοπής δε θα δούμε σε αυτό το ιστολόγιο??

Όλο παραμύθια, ιστορίες και τραγούδια... βάλε τίποτα επιστημονικό και για μας τις πτωχές πλην τίμιες φυσικίνες!! Αμάν πια!! Πολύ σνομπ έχεις γίνει!!
Mα δεν μπορείς να παραδειγματιστείς λιγάκι από το Λάκωνα??? :))))

Και μια μικρή διόρθωση.

Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια έξυπνη.

Καθότι με σκέτη καλοσύνη σε αυτόν τον κόσμο, κανείς δεν έκανε προκοπή... εν ζωή.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Διόρθωση επί της διόρθωσης:

Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα.

IonnKorr είπε...

Χριστόφορε

Αν σβήσεις μια ανάρτηση, λογικό είναι να χαθούν και τα σχόλια που την συνοδεύουν.

Αλλά μικρό το κακό.

Το άλλο είναι το χειρότερο ...

Αν σβήσεις μια χώρα θα χαθούν και οι άνθρωποι που την κατοικούν.

IonnKorr είπε...

Βρε Δήμητρα

Αν δεν τελειώσω την Αργοναυτική Εκστρατεία δεν θα βάλω καμία άλλη ανάρτηση. Άρα έχουμε δρόμο μπροστά μας.

-------------------
Θα μου πεις μέχρι να τελειώσω ... δεν θα μείνει αναγνώστης για αναγνώστης στο blog....

Σωστό, αλλά ... δεν θα αφήσω την ιστορία στην μέση.

IonnKorr είπε...

Όσο για την ατάκα ...

την διέστρεψες!!!

"Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα."

χα..χα..

----------------------
Όχι βέβαια.

Κανείς άντρας δεν πρόκοψε έχοντας μια έξυπνη γυναίκα. Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή που μπορεί να κάνει.

Για να πετύχει ένας άντρας πρέπει να έχει μια υπομονετική γυναίκα.

Να ανέχεται τα λάθη του και να του συμπαρίσταται ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Η έξυπνη δεν θα το κάνει αυτό.
Θα του πει:
"Είδες που σου τάλεγα!!"

Ούτε θα τον θαυμάσει.
Θα του πει:
"Σιγά την επιτυχία. Ο καθένας θα το έκανε!!!"

Όμως, ο κάθε άντρας χρειάζεται
- συμπαράσταση στα λάθη του και
- θαυμασμό στις επιτυχίες του.

Αλλιώς απογοητεύεται.

IonnKorr είπε...

Και να στηρίξω ότι είπα προηγουμένως
θα αναφέρω το εξής παράδειγμα (χαρακτηριστικό αλλά ένα από τα πάμπολλα)

Πριν δύο ή τρία χρόνια, η TV έδειξε ένα ντοκιμαντέρ με την ζωή του Γεώργιου Παπανικολάου, του διάσημου γιατρού-βιολόγου που ανακάλυψε το περίφημο τεστ PAP για τον καρκίνο της μήτρας.

Ο Παπανικολάου λοιπόν όταν ήταν στην Ελλάδα αγαπούσε μια κοπέλλα έξυπνη και όμορφη.

Όμως, όταν οι γονείς του τον έστειλαν στην Γερμανία να σπουδάσει αυτή δεν τον ακολούθησε.
Μετά από πολλές αναταράξεις στην σχέση τους έφτασε σε τέτοια απογοήτευση που στην Γερμανία ήταν ένας πολύ μέτριος φοιτητής χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην συνέχεια οι γονείς του τον έστειλαν στις ΗΠΑ για να κάνει καριέρα.

Πριν φύγει επήλθε ο οριστικός χωρισμός με την γυναίκα που ήθελε.
Απογοητευμένος δέχτηκε να παντρευτεί την Ανδρομάχη Μαυρογένους που ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του.
Εντελώς ψυχρά, της ανακοίνωσε ότι δεν είχε τα ίδια αισθήματα και σκόπευε να ασχοληθεί μόνον με την καριέρα του.
Αυτή δέχτηκε και έτσι την πήρε μαζί του στην Αμερική.

Εκεί, ενώ αυτός δούλευε σχεδόν αμισθί στο Πανεπιστήμιο, αυτή έκανε του κόσμου τις εξευτελιστικές δουλειές για να βγάζει τα έξοδα συντήρησης.

Αλλά δεν ήταν μόνον αυτό.
Είχα πάντοτε την τρομερή απορία γιατί οι μεγάλοι βιολόγοι στην Αμερική δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν το "τεστ PAP", πριν από τον μετανάστη Έλληνα?

- Ήταν ο Παπανικολάου πιο ευφυής από αυτούς? Όχι, βέβαια.
- Διέθετε περισσότερα τεχνικά μέσα από τους ντόπιους Αμερικάνους? Οπωσδήποτε όχι.

Τότε?

Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του το ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη στο πλατύ κοινό το 1952 όταν έλαβε το Βραβείο της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Χρησιμοποίησε για τις βιολογικές παρατηρήσεις του τον κόλπο της γυναίκας του από τον οποίο έπαιρνε έκκριμα και το μελετούσε στο εργαστήριο για 40 ολόκληρα χρόνια

Οι γυναίκες των διάσημων Αμερικανών βιολόγων της εποχής θα δεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο?????
Να νοιώθουν και να είναι πειραματόζωα και μάλιστα προσφέροντας το αιδοίο τους???
Αυτό σήμαινε σίγουρη καταστροφή της σεξουαλικής τους ζωής και υποβάθμισή τους σε επίπεδο χειρότερο και από ζώου!!!!

Ότι προσβλητικότερο μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα!!!!!

--------------------
Αν ο Παπανικολάου έπαιρνε την όμορφη και έξυπνη γυναίκα που ήθελε, θα ανακάλυπτε ποτέ το PAP τέστ????
Βεβαιωμένα ΠΟΤΕ.

IonnKorr είπε...

Και να συμπληρώσω:

Όπως αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ
ο Παπανικολάου έπαιρνε το κολπικό έκκριμα σχεδόν κάθε βράδυ και το πήγαινε στο εργαστήριο (και η διαδικασία αυτή ήταν πολλές φορές επώδυνη για την γυναίκα του, καθώς της δημιουργούσε συνεχείς κολπικούς ερεθισμούς, ίσως και μολύνσεις).

flash είπε...

Καλημέρα Ίωνα.. πολύ ενδιαφέρουσες αυτες οι πληροφορίες για τον Παπανικολάου!

κι εκείνες της ανάρτησης σαφώς! :)
τις απολαμβάνω τις αναρτήσεις και περιμένω εναγωνίως την επόμενη συνέχεια!!! δεν τα έχω ξαναδιαβάσει ποτέ -έτσι δοσμένα- όλα αυτά.. έχεις κάνει εξαίρετη δουλειά αγαπητότατε! :)))
με μια μικρή ένσταση στις σύγχρονες αναπαραστάσεις.. χαχα πολύ γέλιο έκανα!!!

τώρα για τα περί εξυπνάδας.. εξαρτάται πώς την ορίζουμε, σωστά;
αν έχεις υψηλό iq αλλά eq ραδικιού, καλύτερα μην παντρεύεσαι.. ή παντρέψου για να ανακαλύψεις το εμβόλιο κατά του προστάτη χαχαχαχα
η υπομονή είναι στοιχείο απαραίτητο στον χαρακτήρα κάθε ολοκληρωμένου ανθρώπου.. αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως εντοπίζεται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο αίμα των γυναικών :p

αμέσως να μας πεις οτι η έξυπνη δεν είναι και υπομονετική.. κανένα από τα δυο το άλλο δεν αναιρεί!.. οι γυναίκες αγαπητέ μου μπορούν να είναι πολλά πράγματα μαζί.. εντάξει, εσείς δεν φημίζεστε.. αλλά να μην το καταλαβάινετε κιόλας!!! :pp

Φιλί!

Χρόνια Πολλά για τις ημέρες..
και να μας χαίρεστε, μέρα που είναι σήμερα.. μην ξεχνάτε και την δική μας συμβολή στα κατορθώματά σας, ωραίοι μου και ισχυροί!!!!!!!

IonnKorr είπε...

Φλασένια

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

------------------
Για το θέμα του Παπανικολάου ήθελα να συμπληρώσω ακόμα το εξής:

Η γυναίκα του η Ανδρομάχη, δεν ήξερε, προφανώς, αν ο σύζυγός της θα ανακάλυπτε κάτι σπουδαίο ή ήταν απλά ένας, ακόμη, μουρλός, από τους χιλιάδες μανιακούς "ερευνητές" που υπάρχουν στον Πλανήτη.
Όλες τις θυσίες που έκανε δεν τις έκανε για την Επιστήμη (ή για να σώσει δισεκατομμύρια γυναίκες στον Κόσμο), όπως γράφτηκε εκ των υστέρων. Τις έκανε γιατί αγαπούσε υπερβολικά τον άντρα της και του ικανοποιούσε όλα τα "καπρίτσια".

Άλλωστε, ούτε ο ίδιος ο Παπανικολάου δεν το ήξερε. Απλά, του άρεσε να να πειραματίζεται με την συμπεριφορά των ανθρώπινων κυττάρων παρατηρώντας τα στο μικροσκόπιο.
Για ολόκληρες δεκαετίες, όλοι στο Πανεπιστήμιο τον θεωρούσαν έναν επιπλέον "γραφικό" τύπο που ψάχνει "ψύλλους στ'άχυρα". Απλά ήταν τυχερός να παρατηρήσει την καρκινογένεση των κυττάρων της μήτρας.

Σκέφτομαι, λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν ο Παπανικολάου είχε παντρευτεί μια έξυπνη γυναίκα. (π.χ. την Κούλα)

Τι θα του έλεγε η Κούλα (ή γενικώς μια "Κούλα") (από την πρώτη κιόλας φορά) που θα της ζητούσε να της πάρει κολπικό έκκριμα.

- Βρε, άντε να χαθείς από δω, παλιοκοπρίτη. Γυναίκα παντρεύτηκες!! Όχι σαλμονέλλα!! Τι το πέρασες το μ..νί μου? Δοκιμαστικό σωλήνα??
Να παρατήσεις τις μαλακίες και να πας να βρεις μια σοβαρή δουλειά σε κανένα εστιατόριο (πλένοντας κάνα πιάτο) για να με ζήσεις!!!


Και στην τελική, θα τάφτιαχνε και με κάποιον Αμερικάνο συνάδελφό του γιατρό και θα τον παράταγε, "τον βλαμμένο".

Και τι θα γινόταν τότε ο Παπανικολάου?? Θα γυάλιζε παπούτσια στο Χάρλεμ της εποχής.

Και, τελικά, πήρε ο Παπαπανικολάου το βραβείο και την παγκόσμια δικαίωση ενώ φαντάζομαι ότι η γυναίκα του, απλά, εξασφάλισε τον οίκτο από όλες τις γυναίκες των γιατρών του Πανεπιστήμιου, που θα έπαθαν την πλάκα τους με την "θυσία" της και θα την έβλεπαν σαν το "μεγάλο UFO" της παρέας τους.

flash είπε...

ρε συ Ίωνα μην είσαι τόσο υπερβολικός.. γιατρός ήταν ο άνθρωπος δεν ήταν μουρλός.. εντάξει κομματάκι εκκεντρικός μονάχα :p

τώρα που να ξέρω γιατί το έκανε κι εγώ;
ας υποθέσουμε..
μπορεί να το έκανε από δουλοπρέπεια..
μπορεί να το έκανε για να μην αναζητήσει ο σύζυγος αλλού αυτό που δεν του έδινε χαχα..

λες όμως πως τον αγαπούσε.. (τώρα κι εσύ πώς το ξέρεις αυτό; :p)

αγαπώ δεν σημαίνει 'κάνω όλα τα καπριτσια'
αγαπώ σημαίνει πιστεύω σε σενα!

έμένα λοιπόν μου αρέσει να σκέφτομαι πως την θυσία την έκανε από αγάπη ναι.. επειδή πίστευε στην αξία του!
(ίσως και στο ένστικτό της αφού δεν ήξερε όπως σωστά λες)

ε μετά από αυτό πιστεύεις οτι κάθησε να σκεφτεί τί κέρδισε αυτή και τί κέρδισε αυτός;.. εγώ σου λέω πως αισθάνθηκε πιο δικαιωμένη και από τον ίδιο :)

IonnKorr είπε...

Βρε Φλασένια

Οι γυναίκες κάνουν, γενικά, απίστευτες παραχωρήσεις προκειμένου να ευχαριστήσουν τους άντρες τους.

Απλά, εγώ τονίζω το παράλογο του θέματος.
- Ο Παπανικολάου παίρνει την τιμή και δόξα παγκοσμίως, ως "εφευρέτης του τεστ ΠΑΠ".
- Όμως, ήταν η γυναίκα του, Ανδρομάχη, που αποδεχόμενη επί 40 χρόνια την "παραλαβή κολπικού εκκρίματος" του έδωσε την δυνατότητα να το πραγματοποιήσει.

Αν ο Παπανικολάου είχε μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα προφανώς δεν θα έκανε τίποτα.
Αντίθετα, αν η Ανδρομάχη είχε παντρευτεί οποιοδήποτε βιολόγο ερευνητή που είχε παρόμοια διάθεση για έρευνα, θα του πρόσφερε την ίδια δυνατότητα να γίνει πετυχημένος.

------------------------
Σκέφτομαι τώρα το αντίστροφο.

Θα υπήρχε άντρας σε αυτόν τον πλανήτη που θα πρόσφερε "ανάλογες υπηρεσίες" στην σύζυγό του ώστε να πετύχει στην οποιαδήποτε καριέρα της???
Νομίζω ούτε ένας!!!!

Αυτή είναι μία ακόμη κρίσιμη διαφορά στις κοινωνικές συμπεριφορές των δύο φύλων.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λοιπόν, Ιονν επιμένω.
Πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα υπάρχει μια έξυπνη γυναίκα.
Αυτό ακριβώς είναι το ρητό, έτσι κυκλοφορεί.

Εσύ στο συλλογισμό σου κάνεις ένα σοβαρό λάθος. Συγχέεις την εξυπνάδα με τον εγωισμό. Διότι, φίλε μου, δεν είναι η εξυπνάδα που εμποδίζει κάποιον να θυσιάσει κάτι για εκείνον που αγαπά, αλλά ο εγωισμός. Σωστά αυτά που γράφεις για τη ζωή του Παπανικολάου, αλλά ιδωμένα με την οπτική γωνία ενός άντρα.

Οι γυναίκες, εξοπλίζονται με εκείνα ακριβώς τα συναισθήματα που θα τις βοηθήσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, κάτι που δε συμβαίνει με τους άνδρες. Έτσι εκείνες αναπτύσσουν κάποιες συναισθηματικές και νοητικές δεξιότητες, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο ρόλο τους. Η φύση τους τις κάνει περισσότερο υποχωρητικές και υπομονετικές και λιγότερο εγωίστριες από τους άντρες. Αλλιώς το ανθρώπινο είδος δε θα είχε επιβιώσει καθώς η ανατροφή των παιδιών απαιτεί από τη γυναίκα-μητέρα συχνά να βάζει τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα και να επιδεικνύει υπομονή.

Να ξέρεις επίσης, πως πολλές φορές η παραχωρητικότητα αποτελεί ένα είδος "έξυπνης" γυναικείας στρατηγικής. "Δίνω κάτι προκειμένου να κερδίσω κάτι άλλο". Δούναι και λαβείν δεν είναι η ζωή για τους περισσότερους??
Η υπομονή δεν είναι πάντα σημάδι καλοσύνης. Απλά μπορεί να δηλώνει έναν προβληματικό ψυχισμό κυριαρχούμενο από έντονη συναισθηματική ανασφάλεια.

Πάντως γνώμη μου είναι ότι οι άνθρωποι που φτάνουν πολύ ψηλά στην πλειοψηφία τους δεν είναι οι έξυπνοι αλλά εκείνοι που είναι ταυτόχρονα έξυπνοι και εγωιστές. Ο Παπανικολάου δεν ήθελε γυναίκα αλλά πειραματόζωο. Η δική του ανάγκη για έρευνα τον έκανε να αγνοεί κατά κάποιον τρόπο τα συναισθήματα της γυναίκας του.

Υ.Γ. Επειδή απάντησες κάπως απολογητικά και για την ανάρτηση της αργοναυτικής εκστρατείας, ελπίζω να κατάλαβες ότι το προηγούμενο σχόλιό μου ήταν χιουμοριστικό, με αφορμή τη συζήτηση στο Λάκωνα.
:)))

flash είπε...

καλησπέρα!
πώς τα καταφέρνεις και έχεις τις πιο ζουμερές συζητήσεις στο μπλογκ σου, ενώ μιλάς για... γυναίκες! -έστω και μυθολογικές.. σωστά! ;)

δεν έχω πολύ χρόνο...

κάτι με ρωτάς.. αν θα υπήρχε ένας άντρας που θα έκανε κάτι ανάλογο..
ε για ανάλογο δεν ξέρω, σίγουρα όμως και οι άντρες είναι σε θέση να κάνουν υποχωρήσεις.. αλλιώς θα πρέπει να πούμε πως δεν ξέρουν να αγαπούν.. η πραγματικότητα όμως είναι όχι πως αγαπούν λιγότερο μα πως αγαπούν διαφορετικά.

και για να είμαι ειλικρινής κάπως έτσι ήθελα να σε πειράξω κι εγώ νωρίτερα που σου έγραφα, και το εξέφρασες εσύ τελικά :)
αλλά σου απάντησα ήδη.
ναι τα δύο φύλα έχουν διαφορές - οπωσδήποτε!
και εδώ μιλάμε για κάτι που δεν είναι κυρίαρχο στη φύση του άντρα ενώ αντίθετα είναι ένα από τα στοιχεία που κυριαρχούν στη φύση της γυναίκας..
το "ούτε ένας" όμως που λες είναι απόλυτο.
πριν από την γυναικεία ή την αντρική φύση υπάρχει η ανθρώπινη.. επομένως κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορούμε να αποδειχτούμε εκπληκτικά όμοιοι!
πιο σπάνιο, αλλά όχι οτι δεν συμβαίνει...

τώρα για την φράση 'πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα' που έχει επικρατήσει να λέγεται...
πάντα με υποψίαζε οτι ο εν λόγω άντρας εννοείται πως δεν είναι και τόσο έξυπνος :) δεν ξέρω, μπορεί να το έχω πάρει στραβά εξ αρχής..
η δική μου γνώμη είναι πως τέτοιου είδους τσιτάτα στοχεύουν (ή θα έπρεπε να στοχεύουν) στο ολόκληρο!
πίσω από έναν άντρα που δεν παίρνεί εύκολα πρωτοβουλίες, μια έξυπνη γυναίκα και πιο θαρραλέα.. πίσω από έναν εγωιστή άντρα, μια υποχωρητική γυναίκα (το παράδειγμά μας, καλή ώρα!) πίσω από έναν ιδιάιτερα καλοσυνάτο άντρα, μια όχι κακιά μα πιο σκληρή γυναίκα... κοκ...
αυτά :)
καλό απόγευμα!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λοιπόν, τώρα που το πρόσεξα να προσθέσω και κάτι άλλο.

Διάβασα σε ένα σχόλιό σου αυτό:

Η έξυπνη δεν θα το κάνει αυτό.
Θα του πει:
"Είδες που σου τάλεγα!!"

Ούτε θα τον θαυμάσει.
Θα του πει:
"Σιγά την επιτυχία. Ο καθένας θα το έκανε!!!"


...και σκέφτηκα πως πραγματικά έχεις παρεξηγήσει τα πράγματα.

Εκφράσεις όπως οι παραπάνω, δεν τις χρησιμοποιούν οι έξυπνες γυναίκες αλλά οι κομπλεξικές γυναίκες που προσπαθούν να ταπεινώσουν το σύντροφό τους. Αυτό δεν έχει να κάνει με ευφυΐα αλλά με χαμηλή αυτοεκτίμηση και μικρή συναισθηματική νοημοσύνη.

Και θα συμφωνήσω με τη flash. Κάποια πράγματα δεν έχουν φύλο. Ανήκουν απλά στον άνθρωπο. Κι ένα από αυτά είναι η ικανότητα να στηρίζεις τον άνθρωπό σου στις επιλογές του, είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα.

to alataki είπε...

Την ελληνική μυθολογία τη λατρεύω (και άλλων πολιτισμών) και όλη σου η σειρά αποδόθηκε πολύ ωραία, καθώς και τα ιστορικά στοιχεία (αν και για μερικά άλλα γνωρίζω, υπάρχουν βέβαια πολλές πηγές).
Μου θυμίζει και τη μυθολογία του Kerenyi, αλλά εσύ τα συμμάζεψες και τα έκανες πιο κατανοητά.
Την απόλαυσα.

Dreameraki είπε...

Και στο Βιλαμπάχο ακοοοοόμα τρίβουν!!!!

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Γράφεις:
"Εσύ στο συλλογισμό σου κάνεις ένα σοβαρό λάθος. Συγχέεις την εξυπνάδα με τον εγωισμό. Διότι, φίλε μου, δεν είναι η εξυπνάδα που εμποδίζει κάποιον να θυσιάσει κάτι για εκείνον που αγαπά, αλλά ο εγωισμός"

Έχεις φαινομενικά δίκιο.

Απλά η έξυπνη γυναίκα δύσκολα βρίσκει έναν άντρα που να τον θαυμάσει οπότε να αρχίσει να λειτουργεί το συναίσθημα της αγάπης και να προχωρήσει σε θυσίες.

------------------
Πάντως αλλού εστίαζα εγώ με το παράδειγμα που ανέφερα.
Ήταν ξεκάθαρο.
Η γυναίκα του Παπανικολάου δεν ήξερε αν ο άντρας πετύχαινε. Κι όμως του πρόσφερε το αιδοίο της για παραλαβή εκκρίματος για 40 χρόνια.
Και φαντάζομαι ότι ένα 20% των γυναικών θα έκαναν κάτι ανάλογο για τον άντρα που αγαπούσαν.

Το αντιστρέφω τώρα.

Ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα μικροβιολόγο που ερευνά μικρόβια του πρωκτού.
Θα έκανε κάτι ανάλογο για την γυναίκα του????
Φαντάζομαι ουδείς σε ολόκληρο τον Πλανήτη, σε οποιαδήποτε εποχή.
Άσε που αν μαθαινόταν κάτι τέτοιο θα γέλαγε μαζί του απαξάπασα η Κοινωνία στους αιώνες των αιώνων.

Δεν είναι χαρακτηριστική η διαφορά στην έννοια της "θυσίας" όπως την αντιμετωπίζουν τα δύο φύλα?????

flash είπε...

Καλημέρα :)
συγνώμη για την σφίνα αλλά πίνω καφεδάκι και πάει μαζί και λίγη κουβεντούλα..

λες στη Δήμητρα πως έχει δίκιο φαινομενικά..
εκεί θα σταθώ..
δεν νομίζω οτι η Δήμητρα εννοούσε οτι η γυναίκες γεννιόνται λιγότερο εγωίστριες, γεννιούνται όμως με αυξημένη την ορμή της εξέλιξης του χαρακτήρα και της φύσης τους.. ένα παιδί έχει πολύ πιο δύσκολο έργο για να φτάσει να είναι γυνάικα, από ό,τι άντρας :)))
γιατί οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες να αγαπούν μητρικά.. σε ένα μεγάλο βαθμό λοιπόν πρέπει να μετεξελίξουν τον όποιο εγωισμό τους...
για να καταφέρουν να κάνουν όλα αυτά που έχει πει ήδη η Δήμητρα.. να γεννήσουν, να αναθρέψουν, να στηρίξουν, να μπουν σε δεύτερη μοίρα..
φυσικά σε όλη αυτή την διαδικασία μην σκεφτείς οτι η εξυπνάδα πάει περίπατο.. εκεί μένει!
αυτό που είναι απόλυτα καθοριστικό τώρα μας το λες ο ίδιος..
"η έξυπνη γυναίκα δύσκολα βρίσκει έναν άντρα που να τον θαυμάσει"
ακριβώς έτσι είναι!
φαντάσου λοιπόν, όταν είναι κάτι τόσο δύσκολο, δεν το εκτιμάς κιόλας; γιατί πού θα το ξαναβρείς; :)
γι αυτό λέμε, είχα και μια πρόσφατη συζήτηση στο θέμα, οτι η γυναίκα επιλέγει τον άντρα αρχικά.. τον άντρα που θέλει και της ικανοποιεί αυτή την ανάγκη που ουσιαστικά είναι ανάγκη της φύσης για να ισορροπεί.. να θαυμάζεις τον σύντροφό σου σε κάνει να αισθάνεσαι πως αξίζει την όποια θυσία.. η φύση χρειάζεται τις θυσίες, τις υπερβάσεις.. μέσα από αυτές καταπολεμά την στασιμότητα, σωστά;
είναι ξεκάθαρο οτι το θηλυκό είναι ταγμένο από την φύση του για την υπέρβαση.. ή ακόμα και για να αποτελεί το κίνητρο της υπέρβασης!! ίδιο το αποτέλεσμα!
η γυναίκα κινεί τον κόσμο αγαπητέ μου, μέσα από το σώμα και μέσα απο την ψυχή της, γεννώντας και αγαπώντας!

η γυναίκα του Παπανικολάου τον ακολούθησε συνειδητά έπειτα από την εξήγηση που της εκανε.. προφανώς είχε υπέυθυνα αποφασίσει πως με τον συγκεκριμένο άντρα θα έφερνε εις πέρας το "έργο" που της είχε ανατεθεί από τη φύση της, όσο δύσκολο κι αν της ήταν κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που τις πρόσφερε.. η γυναίκα είναι και πιο υπεύθυνη και πιο συνειδητοποιημένη και δεν φυγοπονεί.. συγκριτικά, αυτά τα δώρα τα έχει πιο πλούσια από το 'ισχυρό' φύλο..

το παράδειγμα που φέρνεις δεν είναι ακριβώς το ανάλογο και δικαίως λες πως θα είχε αυτό το υπερβολικό αντίκτυπο στην κοινωνία.. επειδή δεν είναι αυτή η φυσιολογική ροή των πραγμάτων.. άσχετα αν εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτι το "ούτε ένας" είναι απόλυτο.. μου το δυσκολεύεις όμως και με το παράδειγμα σου, διάλεξες κάτι που δεν είναι το ακριβώς ανάλογο, αν με καταλαβαίνεις :p

και στο κάτω κάτω, ας το αντιστρέψουμε και να αναρωτηθούμε ακόμα το εξής.. ποια γυναίκα θα ζητούσε από τον άντρα της κάτι τέτοιο;
φαντάζομαι καμία, σε ολόκληρο τον πλανήτη σε οποιαδήποτε εποχή! :)))
άσε που αν μαθαινόταν κάτι τέτοιο, η ίδια κοινωνία θα την έστελνε στο πυρ το εξώτερον να σιγοψήνεται εις τους αιώνες των αιώνων!!!

δεν σας ζητάμε σπουδαία πράγματα μωρέ, τίποτα θυσίες τρελές, να μας αγαπάτε και να μας καταλαβαίνετε θέλουμε.. άντε :ppp

καφές τέλος :) Φιλί!

Ανώνυμος είπε...

ρε συυυ!!!!!!

καμια αναρτηση για το Φριξο δε θα κανεις???

ολα καλα παν στη ζωη μας

να μη μας απασχολει ο Φριξος???τι λες τωρα το αλφα και το ωμεγα στη ζωη μας ειναι αν πηδηξε ο Φριξος η οχι!!ε να λεμε τα συκα συκα....

Ανώνυμος είπε...

ιοοοοοοννννν!!!!!!!!!!!!!!

ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα μου πεις μέχρι να τελειώσω ... δεν θα μείνει αναγνώστης για αναγνώστης στο blog....

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

ΗΩΣ είπε...

Τί έγινε κακιασμένε; Τώρα που γύρισα εγώ έφυγες εσύ; 6 μέρες έχεις να γράψεις, το ξέρεις????

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

αγαπητέ IonnKorr έχοντας ψιλοβαρεθεί να διαβάζω τα ίδια μπλογκς, ήσουν η σημερινή τυχαία αποκάλυψη για μένα...

και επειδή βλέπω ότι είσαι (καθώς δηλώνεις άλλωστε) τελειομανής, πολύ θα ήθελα να δω από σένα και μια προσπάθεια αποσυμβολισμού των μύθων.

είμαι βέβαιος ότι κρύβονται πολλά στο σίσσυφο, στον ορφέα και την ευριδίκη, στην αργοναυτική εκστρατεία, στον οιδίποδα κλπ.

να έχεις ένα υπέροχο σ/κ

kariatida62 είπε...

Αντε!!! Έδωσαν οι Θεοί του Ολύμπου και ξεκούνησες???
Ζήλεψες βρε και έφυγες και συ? Επιτέλους να βγεις και συ λίγο έξω στον κόσμο, που έχεις αραχνιάσει εδώ μέσα-μέσα με το λαπτοπ και τα μπλογκικά σου όργια!

Τι κρίμα...όμως! Επέστρεψα ανανεωμένη και φτιαγμένη να σε συναντήσω για να δώσουμε μερικά απο κείνα τα υπέροχα ματσ που μόνο μαζί σου ευχαριστιέμαι!
Μην αργήσεις πολύ, και μ'αφήσεις να σε περιμένω ε? χαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

Ελα τώρα μη κρύβεσαι άλλο...αφού σ'εκοψε απο την γωνία το Μαμούνι και μου το σφύριξε! :))

flash είπε...

αααα έχω αρχίσει και συγχύζομαι!!!!!
θα το πάρω προσωπικά!!!!
είναι το δικό μου σχόλιο που δεν θες να απαντήσεις!!!
λες, δεν μπορεί μέτά το δεκαπενθήμερο θα το έχει ξεχάσει!!
αμ δε!!!!!! :pppp

που είσαι μωρέ;
ε;
ε;
ε;

where are you??? (στα ellhnika!!!)

aaaaaa I've been beginning to get confused (+ angry as well!!!)
I'll take it personally!
It is MY comment you don't want to answer!!!
You say, it can't be!!! after a fifteendaymero has passed she will have forgotten all about it!!!
But No!!! kai jamais!! kai no way!!
In other words, let's shake your head!!!

Kai xereis e?
To thema den einai ayta pou lew…
To thema einai oti borw even worse!!!!!!!!!

na sou pw twra.. sta isa!
ama me paroune me tis tomamatoes, tha valeis ena xeraki me thn bougada?
ama me baglarosoune, tha mou ferneis tsigara??
davidoff gold slims... ohi ayto!!! to xryso!!!... tha xreiastei na toniseis ston periptera! egw panta to lega... hahaha

ante na se dw ti filos eisai...

:)))

IonnKorr είπε...

Βρε γαμώτο

Έμπλεξα σε κάτι δουλειές. Θα ξεμπλέξω θα απαντήσω και θα συνεχίσω τις αναρτήσεις. Στον καθένα συμβαίνει να μπλέξει και να αραιώσει για λίγο.

Επανέρχομαι δριμύτατος.

flash είπε...

στον καθένα συμβαίνει..
εμένα μου λες;;

απλά εσένα δεν σε έχουμε συνηθίσει έτσι..
μας έχεις καλομαθημένους!!
και να εξακολουθήσεις παρακαλώ!!! :)))

paramythou είπε...

Εντάξει, σε όλους μας συμβαίνει να μπλέξουμε και να απομακρυνθούμε. Κι εγώ παθούσα είμαι και μάλιστα με το παράπάνω.
οχι όμως και να τρελλάνουμε κόσμο εεεε, Ιονάκο?
Ολα καλά θα πάνε στο τέλος. Οι μύθοι πάνε κι έρχονται και δεν σταματούν. Ας σταματήσουν οι άνθρωποι.
τα σέβη μου

Ανώνυμος είπε...

Ε! εεεεεεεεεεε!!!!
Τελείωνε λέμεεεεεεεε!!
#$#@#$%$#@ :P :P
Θα σε γαργαλήσω....

kariatida62 είπε...

Πώς την έχεις την υπόθεση?
Θα μας έχεις πολύ ακόμα στο aspeta?
Oχι τίποτα άλλο έρχονται όλοι και με ρωτούν και δεν ξέρω τι να τους πω?
Μήπως βρε αδελφέ φιλοτιμήθηκες και κάθησες να προσπαθήσεις την σύντηξη?lol
Αντε τελείωνε λέμε...βαρέθηκα!

iamaticus είπε...

@@...MEXΡΙ ΚΑΙ ΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ!!!!
(ΕΛΠΙΖΩ...ΑΘΩΩΜΕΝΟΣ)


ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!!!

ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ!!!...



ΜΑΛΛΟΝ...

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ!!!

Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ!!!

Το σωματιδιο του HIGS στο CERN...
αμφισβητειται....ΣΟΒΑΡΑ!!!...εδω και καιρο....

ευχαριστιες

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

ΙΟΝΝΝ... που είσαι μωρε;; μας βάζεις ιδεες..
Να'σαι καλά μόνο και ας είσαι και στον πόλεμο..
Μας λείπεις να το ξέρεις!!!

zoyzoy είπε...

Τι έγινες έπεσες σε χειμερία νάρκη?

Σου στέλνω τις ανησυχίες μου και τα θαλασσινά μου φιλιά μήπως και σε ξυπνήσω:))

iamaticus είπε...

IONN....

KΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ!!!
ΣΕ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΜΕ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Dreameraki είπε...

Και ξαναλέω!!


ΟΛΑ ΚΑΛΑ;;;;;;;;;

kariatida62 είπε...

Μη τρελαίνεστε ορέ...κόλπα μας κάνει!
Καλά είναι, μια χαρά!!!
Καλύτερα δεν θα μπορούσε να είναι...σας βεβαιώ!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Το ένα χαμένο μποζόνιο ευρέθη!!! Το άλλο εξακολουθεί να αγνοείται. Τριγυρίζει στα πέριξ ενίοτε και σύμφωνα με ασφαλείς κι εξακριβωμένες πληροφορίες, σχεδιάζει μετά μανίας την δριμύτατη επιστροφή που υποσχέθηκε στον... λαό του...!!!

χα χα χα

Καλημέρες!!

IonnKorr είπε...

Σταματήστε βρε σχολιαστές

Θα επανέλθω λέμε.

Μόλις ξεμπερδέψω από κάτι δουλειές που μου τρώνε τον χρόνο.

Άλλωστε δεν έφυγα εδώ είμαι.

Απλά δεν προλαβαίνω να κάνω ανάρτηση.