Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Είναι οι μετανάστες, παραβατικοί, κλέφτες, φονιάδες? Όχι, βέβαια. Το πρόβλημα είναι μάλλον η χαμηλή νοημοσύνη των Ελλήνων.




Άλλη ανάρτηση είχα σκοπό να κάνω 

αλλά η δολοφονία του πατέρα 
που σφάχτηκε από αλλοδαπούς, 
ενώ πήγαινε στο μαιευτήριο,
με σκοπό να του πάρουν την βιντεοκάμερα,
μου άλλαξε το θέμα.



Η αλήθεια είναι ότι έχω βαρεθεί να ακούω ότι οι μετανάστες είναι παραβατικοί, κλέφτες, φονιάδες.
Αυτό από επιστημονικής πλευράς δεν ευσταθεί. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα της Βιολογίας, τα ποσοστά κλεπτών, δολοφόνων, ομοφιλοφύλων, παιδοφίλων και οποιασδήποτε άλλης κοινωνικής κατηγορίας είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα για λαό, χώρα, εποχή. 
Απλά, ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες, η κάθε κατηγορία  εμφανίζεται στο προσκήνιο ή μένει στο παρασκήνιο. Αλλά τα πραγματικά ποσοστά δεν αλλοιώνονται.


Τώρα, όταν έχεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους (όπως συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα) να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες (π.χ. να μένουν 10-15 άτομα σε ένα δωμάτιο-τρώγλη, να τρέφονται από τους κάδους σκουπιδιών, να ζουν γκετοποιημένοι και απομονωμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία, και να αυξάνονται διαρκώς με τρομακτικούς ρυθμούς) τι άλλο περιμένεις να κάνουν από το να στραφούν σε παράνομους τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση.

Και τώρα μπαίνει το ερώτημα.

Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης?

Η δική μου απάντηση είναι:  Πανεύκολα!!!!!!!!!!


Όμως, οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν το αντιλαμβάνονται.

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν εναποθέσει το ζήτημα στα κόμματα και στους πολιτικούς.

Αλλά οι πολιτικοί δεν πρόκειται να το λύσουν ποτέ.
Γιατί?

Ας το δούμε αναλυτικότερα.
- Κυβέρνηση
Όποιο κόμμα και αν είναι στην Κυβέρνηση (Δεξιά ή ΠΑΣΟΚ) απλά αρκείται στην "ήπια διαχείρηση της κατάστασης". Γιατί ποιό είναι το μέτρο που μπορεί να ληφθεί που θα εμποδίσει τους απελπισμένους του Πακιστάν, του Αφγανιστάν και της Αφρικής να έρθουν στην Ελλάδα. Όσο και χάλια να γίνει η Ελλάδα σε σύγκριση με τις χώρες τους θα είναι Παράδεισος. Η κάθε Κυβέρνηση ξέρει ότι βίαια μέτρα, όπως "πυροβολισμοί" και "ναρκοθέτηση συνόρων", δεν πρόκειται να εφαρμοστούν γιατί ούτε η Παγκόσμια Κοινή Γνώμη τα αποδέχεται αλλά ούτε και η Ελληνική. Ποιός πολιτικός θα θελήσει να αναλάβει τέτοια ευθύνη και να δει το όνομά του να φιγουράρει δίπλα σε αυτό του Χίτλερ?

- Αξιωματική Αντιπολίτευση
Όποιο κόμμα και αν είναι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση (Δεξιά ή ΠΑΣΟΚ) απλά αρκείται στην "ήπια καταγγελία" της ανικανότητας, της δειλίας, της ατολμίας των κυβερνητικών ενεργειών, περιμένοντας απλά την σειρά του να κυβερνήσει.

- ΚΚΕ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Τα αριστερά κόμματα δεν θέλουν ανάσχεση του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος. Είναι λογικό. Το μεταναστευτικό κύμα αυξάνει την κοινωνική αστάθεια, οξύνει τις αντιθέσεις και αυξάνει τις ψήφους της Αριστεράς, παγκοσμίως. Άλλωστε, όταν βαθμιαία, κάποιοι μετανάστες αποκτούν δικαίωμα ψήφου, αυτά τα κόμματα ψηφίζουν. Άρα, λοιπόν, τα αριστερά κόμματα βλέπουν τους μετανάστες σαν την δεξαμενή μελλοντικής άντλησης ψηφοφόρων.

- ΛΑΟΣ και ακροδεξιές οργανώσεις.
Αυτά τα κόμματα εκτοξεύουν λεονταρισμούς και ακραία φρασεολογία ενώ κατά βάθος ξέρουν ότι, ακόμα και αν γίνουν κυβέρνηση, ποτέ δεν πρόκειται να τα εφαρμόσουν. Και αυτά τα κόμματα ωφελούνται από την λαθρομετανάστευση. Όσο οι ντόπιοι νοιώθουν να απειλούνται από την είσοδο των ξένων τόσο αυξάνονται οι ψηφοφόροι τους.

Άλλοι Έλληνες εμπιστεύονται τις ελπίδες τους στην Αστυνομία.
Όμως, τα αστυνομικά μέτρα ποτέ δεν απέδωσαν σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα διόγκωσαν την αντίδραση και το πρόβλημα. Άλλωστε η Αστυνομία εκτελεί εντολές της Κυβέρνησης και επιπλέον οι δυνατότητές περιορίζονται από την Οικονομική Κρίση.

Άλλοι Έλληνες εμπιστεύονται τις ελπίδες τους στους Δήμους.
Όμως, οι Δήμοι πρωτοστατούν στην στήριξη των μεταναστών εφόσον οι δημοτικοί σύμβουλοι έρχονται σε απευθείας συναλλαγές με τις μεταναστευτικές ομάδες προσφέροντάς τους "κάλυψη" έναντι φυσικά κάποιας μίζας.

Άρα ελπίδα δεν υπάρχει από αυτούς.
--------------------------------------------


Τι θα μπορούσε να γίνει? Απλά, ότι γίνεται στην Ελβετία, την Γερμανία, τις Σκανδιναβικές χώρες κ.α.

- Κατ' αρχήν να απαγορευθεί κάθε "υπαίθρια οικονομική συναλλαγή". Δεν μπορεί όλα σχεδόν τα καταστήματα του Κέντρου της Αθήνας να είναι κλειστά και εγκαταλειμμένα και στα πεζοδρόμια μπροστά τους να είναι απλωμένες οι "πραμάτειες" του κάθε αφρικανού-αφγανού-πακιστανού μετανάστη με το απλοϊκό επιχείρημα ότι "πρέπει να ζήσει κι ο φτωχός"!!!!
Έτσι τροφοδοτείται ένα τεράστιο παρεμπορικό κύκλωμα (που πέραν ότι το κράτος δεν εισπράττει ΦΠΑ, δεν ελέγχει τα πωλούμενα αγαθά, δεν πληρώνονται εισφορές σε Ταμεία, πωλούνται κλοπιμαία και προϊόντα εγκλήματος) πνίγει κυριολεκτικά κάθε νόμιμη οικονομική δραστηριότητα.
Πρέπει λοιπόν όλοι οι υπαίθριοι πωλητές ή να αναγκασθούν να ενοικιάσουν κατάστημα ή να παρεμποδιστούν με κάθε τρόπο να πουλήσουν.

- Δεύτερο μέτρο. Να εμποδιστεί κάθε δωρεάν μετακίνηση στα Δημόσια Μέσα μεταφοράς χωρίς την πληρωμή εισιτηρίου. Δεν μπορεί οι γηγενείς Έλληνες να πληρώνουν πρόστιμο, αν δεν βγάλουν εισιτήριο, και ο κάθε λαθρομετανάστης να κυκλοφορεί ανενόχλητος.

- Τρίτο μέτρο. Να απαγορευτεί η πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία σε μη-ασφαλισμένους. Δεν γίνεται ο εργαζόμενος να πληρώνει περίθαλψη μια ζωή και τώρα τα νοσοκομεία να γεμίζουν κατά 60% από μετανάστες και μη ασφαλισμένους. Να παραμείνουν ελάχιστα νοσοκομεία για χρήση μη-ασφαλισμένων στα οποία θα συνωστίζονται οι λαθρομετανάστες, που θα έχουν βέβαια άθλια περίθαλψη για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα αλλά απείρως καλύτερη από την ανύπαρκτη που θα είχαν στο τόπο τους.

- Τέταρτο μέτρο. Να παρεμποδιστεί η διαμονή σε πάρκα και εγκαταλειμμένα κτίρια. Όσοι συλλαμβάνονται εκεί να μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (π.χ. παλαιά στρατόπεδα από όπου θα απελαύνονται όσοι γίνονται δεκτοί από τις χώρες τους)

- Πέμπτο μέτρο. Να χρησιμοποιηθούν όσοι λαθρομετανάστες θέλουν, σε υπηρεσίες συλλογής απορριμάτων με χαμηλότατους μισθούς. 'Έτσι κι αλλιώς τώρα το κάνουν χωρίς καμία αμοιβή και σε εντελώς άθλιες συνθήκες. Επιπλέον να απαγορεύεται η παράνομη, ανοργάνωτη, συλλογή σκουπιδιών από κάδους καθώς αυτή αυξάνει την μετάδοση ασθενειών και πιθανότητα εκδήλωσης επιδημιών.

- Έκτο μέτρο. Τα "αλλόγλωσσα" παιδιά που δεν γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα θα στέλνονται σε ειδικά σχολεία όπου μόνον αν μάθουν καλά τα Ελληνικά να μπορούν να εντάσσονται στα κανονικά στην Δημόσια Εκπαίδευση. Έτσι, το "επίπεδο γνώσης" των Ελληνικών σχολείων δεν θα χρειάζεται να υποβιβάζεται συνεχώς ώστε να μπορεί να γίνει προσβάσιμο σε μη-ελληνόγλωσσους μαθητές.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που έρχονται πρόχειρα στο μυαλό για την αντιμετώπιση του θέματος. Φυσικά μπορούν να εφαρμοστούν πάρα πολλά άλλα.


Τι θα γίνει έτσι?

Κατ' αρχήν, θα πάψει η Ελλάδα να αποτελεί "ελκυστική χώρα για είσοδο λαθρο-μεταναστών" αφού πλέον όσοι έρχονται δεν θα μπορούν:
- να μετακινηθούν
- να εμπορευθούν υπαίθρια
- να βρούν καταλύματα να κοιμηθούν
- να έχουν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη
- κ.α.


Και κατά δεύτερον, κανένα μέτρο δεν θα αναφέρεται, συγκεκριμένα, κατά των μεταναστών ώστε να προκαλεί αντιδράσεις και ρατσιστικές δυσαρέσκειες. Τα μέτρα θα εφαρμόζονται για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως αν είναι Έλληνας ή μετανάστης.
Δεν θα χρειάζεται ειδική επιτήρηση συνόρων. Ο κάθε λαθρομετανάστης θα μπορεί εύκολα να εισέλθει στην χώρα αλλά δεν θα μπορεί αν μείνει σ' αυτή. Θα αναγκάζεται να την εγκαταλείψει από μόνος του.

---------------------------------


Όμως βέβαια δεν θα γίνει τίποτα από αυτά. Γιατί για να γίνουν αυτά χρειάζεται "κοινωνική συναίνεση". Και ο Έλληνας δεν πρόκειται να την παραχωρήσει! Ζητά, απλά, να βρεθεί το "εξιλαστήριο θύμα" που θα είναι ή πολιτικός, ή αστυνόμος, ή δήμαρχος, ή νομάρχης που θα πάρει το ζήτημα στην πλάτη του και θα φορτωθεί μετά και την κατηγορία. Εμ, τέτοια θύματα δεν υπάρχουν πια. Κανείς δεν θα βάλει πλάτη να γίνει "ρατσιστής" για να μπορεί ο Ελληνικός λαός μετά να το παίξει "ανθρωπιστής" και να του φορτώσει την ευθύνη.

Η Ελλάδα έχει "υπερβεί πλέον τον Ρουβίκωνα" και η κατάσταση είναι μη-αναστρέψιμη.

Το μέλλον μπορεί κάποιος που σκέπτεται ορθολογιστικά σε γενικές γραμμές να το προσδιορίσει:

- Η Ελλάδα με τις συνεχείς διαδηλώσεις και την ανύπαρκτη οικονομική παραγωγή, κάποια στιγμή, θα σταματήσει να πριμοδοτείται με δάνεια από την Ευρώπη.
- Θα ακολουθήσει πτώχευση και γενική εξέγερση.
- Γρήγορα θα γίνει η "χώρα-μαγνήτης" των μεταναστών Αφρικής και Ασίας. Σε λίγα χρόνια (ίσως σε μιά δεκαετία) οι μετανάστες θα ανέρχονται σε 4-5 εκατομμύρια.
- Κάποια στιγμή, τα κόμματα των μεταναστών θα ζητήσουν την μετονομασία του κράτους σε "Γιουνανιστάν" αφού η ονομασία "Ελλάδα" δεν θα τους αντιπροσωπεύει όλους.
- Ίσως, σε δύο με τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Μουσουλμανισμός να γίνει η δεύτερη επίσημη θρησκεία της χώρας (και η χώρα να γίνει Βοσνία).
- Δεν θα αργήσει να έρθει η μέρα που μια "Γαλάζια Ημισέληνος" θα προστεθεί στην Ελληνική σημαία (όταν πλέον οι μετανάστες θα γίνουν περισσότεροι από τους γνήσιους Έλληνες).

Στο μεταξύ ο μέσος μισθός μάλλον θα είναι συγκρίσιμος με αυτόν του Πακιστάν και της Ινδίας.

---------------------
Το μόνο που εύχομαι, είναι να είμαι κακός προφήτης.

---------------------
Επειδή μερικοί τα συγχέουν τις ορολογίες, το κείμενο δεν αφορά τους μετανάστες αλλά τους λαθρομετανάστες.
Ο λαθρομετανάστης (ειδικά όταν έρχεται με ανεξέλεγχτους ρυθμούς) διαλύει τον κοινωνικό ιστό και δημιουργεί προβλήματα. Αντίθετα, ο μετανάστης εντάσσεται αρμονικά και μάλλον ενισχύει και ανανεώνει την κοινωνική συνοχή μιας χώρας.

74 σχόλια:

Dimos El Grec είπε...

Chappeau!

IonnKorr είπε...

Δήμο

Δεν σε αντελήφθην???

Σε ποία γλώσσα ομίλησες???

Dimos El Grec είπε...

"Σου βγάζω το καπέλο" σε απλά ελληνικά!

IonnKorr είπε...

Δήμο

χα..χα..

Μα που να ξέρω γαλλικά για να το καταλάβω??

artemispap είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΡΑ......

IonnKorr είπε...

Βίκυ

Καλώς ήρθες στο blog μου.

Οι πολιτικοί ακολουθούν πρωτίστως τις επιταγές της Κοινωνίας.
Κάνουν συνεχώς γκάλοπ και αφουγκράζονται απόψεις και μετά τις ενσωματώνουν στα προγράμματά τους.

Αν ο Ελληνικός λαός ήθελε (στην πλειοψηφία του) να εφαρμοστούν τέτοια μέτρα να είσαι σίγουρη ότι κόμματα και αστυνομία θα τα εφάρμοζαν.

Αλλά ξέρουν ότι ελάχιστοι Έλληνες τα επικροτούν.
Γι αυτό δεν τα προωθούν. Δεν θέλουν να χάσουν ψήφους και να κατηγορηθούν από τους αντίπαλους για "κοινωνική σκληρότητα".

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Ανεξέλεγκτη κατάσταση πλέον η κατάσταση ΙΟΝΝ και φοβάμαι ότι θα δούμε και χειρότερα.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει αυτό το χάος..Περίπτωση ανθρώπου οικογενειάρχη,αδυνατουσε ο άνθρωπος να πληρώσει το τεβε του..κλεινει και την δουλειά του..κάνει ρύθμιση στο τέβε για να πληρ΄ωσει τα χρωστούμενα και του παίρνουν και τα βιβλιαρια υγείας.ΑΚΑΛΥΠΤΟς πλέον ασφαλιστικά,προέκυψε θέμα υγείας και ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ούτε μια απλή εξέταση ουρων να κάνει και οι λαθρο..νοσηλεύονται σωρηδόν
Πες μου εσυ..όταν απελπιστει κάποιος μέχρι που θα μπορούσε να φτασει;

kariatida62 είπε...

Στις άλλες ευρωπαικές χώρες δεν βλέπεις την κατάσταση της Ελλάδας γιατί τους λαθρομετανάστες τους απελαύνουν.
Δεν επιτρέπουν την είσοδο τους και κατόπιν της συμφωνίας της Λισσαβώνας (που υπογράψαμετο 2007 και επικυρώσαμε το 2009) όσοι λαθρομετανάστες βρεθούν σε χώρες ΕΕ προερχόμενοι απο Ελλάδα τους επιστρέφουν σε μας και όχι στις πατρίδες τους για ν'αποφύγουν έτσι και τα έξοδα απέλασης...
Εμείς πιάνουμε τους λαθρομετανάστες και τους ελευθερώνουμε προκειμένουν ν'απελαθούν! Δηλαδή κοροιδευόμαστε!
Τα μέτρα και τους νόμους δεν τους εφαρμόζουν οι πολίτες Ιοnn αλλά η εκλεγμένες κυβερνήσεις απ'αυτούς.
Στην συνέχεια μιλάς για το πολιτικό κόστος που θαχουν τα κόμματα εαν εφαρμόσουν αποτελεσματικά μέτρα, λες και τώρα δεν υπάρχει πολιτικό κόστος με την κατάσταση που έχουν φέρει την Ελλάδα

Εσύ στο τέλος θα καταφέρεις "επιστημονικά" να μας πείσεις ότι πρώτα πρέπει να σκεφτούν τα πόδια για να μπορέσει να σκεφτεί και το κεφάλι!

Λες:
Κάποια στιγμή, τα κόμματα των μεταναστών θα ζητήσουν την μετονομασία του κράτους σε "Γιουνανιστάν" αφού η ονομασία "Ελλάδα" δεν θα τους αντιπροσωπεύει όλους.
- Ίσως, σε δύο με τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Μουσουλμανισμός να γίνει η δεύτερη επίσημη θρησκεία της χώρας (και η χώρα να γίνει Βοσνία).
- Δεν θα αργήσει να έρθει η μέρα που μια "Γαλάζια Ημισέληνος" θα προστεθεί στην Ελληνική σημαία (όταν πλέον οι μετανάστες θα γίνουν περισσότεροι από τους γνήσιους Έλληνες).
Μα για σένα οι παραπάνω λόγοι μέχρι χθες δεν ήταν άξιοι για να θορυβηθούμε!
Τώρα πώς μας φανερώνεσαι με τους συγκεκριμένους ως άλλη Κασσάνδρα?

Και τελειώνω με την σκέψη:
H ένδειξη απάθειας μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα των λαθρομεταναστών των κυβερνώντων και απο τα δύο κόμματα που βρέθηκαν την τελευταία 15ετία στην διαχείρηση της εξουσίας, οφείλεται στην ανικανότητά τους ή είναι η φυσική αντίδραση ενός καλά στημένου σχεδίου προδοσίας?
Εχω αρχίσει πλέον να στέκομαι στις φήμες περί συνωμοτών και προδοτών γιατί βλέπω πως συνεχίζουν ν'αποστρέφουν το βλέμμα απ'το πρόβλημα και παράλληλα μεθοδεύουν μέτρα που έχουν σχέση με την διατήρηση της γλώσσας μας,την Ιστορία μας και γενικώς όλα τα στοιχεία που κρατούν την συνοχή ενός έθνους!

IonnKorr είπε...

Πέλα

Η δήθεν "ανθρωπιστική" αντίληψη ότι όλοι (ακόμα και οι λαθρομετανάστες) πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, συντάξεις, δωρεάν παιδεία κ.λ.π. κοινωνικές υπηρεσίες

οδήγησε τα πράγματα στο απροχώρητο.

Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι για να προσφέρεις υπηρεσίες στους πολίτες πρέπει κατά πρώτον να παράγεις και να κερδίζεις σαν χώρα.

Όταν το Δημόσιο Ταμείο είναι συνέχεια μείον (αφού δεν παράγεις εξαγώγιμα τεχνολογικά προϊόντα) πως μπορείς να παρέχεις τέτοιες υπηρεσίας.

Η αφέλεια λοιπόν των περισσοτέρων Ελλήνων ότι το ζήτημα είναι οι απεργιακοί αγώνες, και όχι η οικονομική παραγωγή, οδήγησε την κατάσταση εδώ

και έρχονται τα χειρότερα

και τα τρισχειρότερα.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Xμ… μπαίνουμε λοιπόν στο σκληρό και δύσκολο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατ’ αρχήν, ναι. Κανένας με τη γέννησή του δε φέρει τη βούλα του παραβατικού ή του εγκληματία. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο εκεί. Οι λόγοι αυτοί, στην περίπτωση των μεταναστών, ονομάζονται φτώχια, ανέχεια, ανεργία, εξαθλίωση.

Και βέβαια μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δε μπορεί καν να θρέψει τους γηγενείς κατοίκους της, είναι αδύνατον να σηκώσει το βάρος της αθρόας λαθρομετανάστευσης από τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Συνεπώς το θέμα δεν είναι καθόλου απλό μια και συνεπάγεται απευθείας λόγους επιβίωσης.

Δυστυχώς, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, περιορίζονται είτε σε ημίμετρα, όταν είναι στην κυβέρνηση, είτε σε φιλο-μεταναστευτικούς ή αντι-μεταναστευτικούς μύδρους όταν είναι στην αντιπολίτευση. Όπως τα λες.

Και για όσους εξεγείρονται κι επιμένουν να μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης εξ ολοκλήρου στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας, αφενός μεν απαντάω πως κανένας δεν εκλέγεται αν δεν τον υπερ-ψηφίσει το εκλογικό σώμα, αφετέρου τον προσκαλώ να περάσει απ’ το Κέντρο Αλλοδαπών ή από μία υπηρεσία του Δήμου όπου εξυπηρετούνται μετανάστες, ώστε να διαπιστώσει τη συμπεριφορά που επιδεικνύεται προς τους ανθρώπους αυτούς και το μέτρο της διαφθοράς των "φιλοπατριών" Ελλήνων... μικρής κλίμακας.

Έπειτα να τονίσω, ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Eίμαστε όμως η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που αδυνατεί να πάρει συγκεκριμένα, καθαρά κι αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισή του. Αλλά δεν παραξενεύομαι πια. Από τη στιγμή που σε κανένα θέμα δεν μπορούμε ως λαός να βρούμε λύση, πώς να το πράξουμε για τη λαθρομετανάστευση. Γιατί πώς να λυθεί το όποιο θέμα όταν σε τίποτα δεν εφαρμόζεται η πρόληψη παρά μόνο εκ των υστέρων κάποια αναποτελεσματικά ημίμετρα καταστολής.

Ούτε μπορώ να κάτσω να ασχοληθώ με θεωρίες συνωμοσίας. Κάτι τέτοιο θα το κάνω, εφόσον πάψω εγώ ο ίδιος να υπονομεύω τη χώρα που ζω και διαπιστώσω πως ο κατήφορος συνεχίζεται.

Τα μέτρα που προτείνεις λες πως είναι σκληρά. Εγώ πάλι θα τα έλεγα "κοινωνικά δίκαια".
Και είναι κοινός τόπος πως κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να έχει ευημερία, όταν υπάρχει κατάφωρη κοινωνική αδικία.

Κανένας δε με υποχρέωσε ως χώρα, π.χ. να δέχομαι παιδιά αλλοδαπών στα σχολειά μου, που δεν ξέρουν ούτε μία λέξη στα ελληνικά, χωρίς να φροντίσω να φτιάξω τάξεις υποδοχής, έτσι ώστε και τα ίδια εκείνα παιδιά να βοηθήσω, αλλά και να μην υποβαθμίσω την παιδεία των παιδιών των γηγενών πολιτών μου. Κανένας δε με ανάγκασε να παρέχω υπηρεσίες δήθεν ελεημοσύνης στους ανθρώπους αυτούς, καταδικάζοντας το κράτος μου σε αφανισμό. Κανένας δε μου υπαγόρευσε την ανικανότητα του πολιτικού σχεδιασμού.

Έχασα τρεις μαθητές... μόλις χτες. Τους συνέλαβε η αστυνομία. Ο ένας έχει ήδη πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα ανηλίκων. Τα δύο από αυτά τα παιδιά, ήταν παιδιά μεταναστών, που ζούσαν κάτω από πολύ άσχημες οικονομικές και οικογενειακές συνθήκες. Τα θύματα των μικροκλοπών που διέπραξαν, ζητούν την κεφαλή "των αλητών" επί πίνακι. Μιλάμε για αγόρια 14-15 χρόνων, και δε ντρεπόμαστε να μη βλέπουμε ποτέ τις αιτίες και την αλήθεια κατάματα.

Δεν ήταν εγκληματίες, τουλάχιστον όχι ακόμη. Αλλά θα γίνουν. Εάν καταλήξουν στις ελληνικές φυλακές, είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν.

Όπως το ίδιο συμβαίνει με κάθε άνθρωπο-θύμα των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών στις οποίες ζει.

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Οι συμφωνίες της Λισσαβώνας και του Δουβλίνου υπογράφονται από την Ελλάδα αναγκαστικά.

Αν δεν υπογράψεις σε βγάζουν από το Σένγκεν (που σημαίνει ότι οι Έλληνες θα ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με βίζα).

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν καταλαβαίνεις το δίκαιο των Ευρωπαίων.

Γιατί η κάθε Ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να δέχεται τους λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα????

Ας φροντίσει η Ελλάδα ώστε να μην τους δέχεται.

Αλλά βλέπεις, εμείς οι Έλληνες θέλουμε να φαινόμαστε "ανθρωπιστές".

Τους λαθρομετανάστες τους προσφέρουμε δωρεάν νοσοκομεία, δωρεάν μετακίνηση στις συγκοινωνίες, προστασία σε κατάληψη πανεπιστημίων οπότε γιατί να μην έρχονται κατά εκατομμύρια???

------------------
Όσον αφορά τους υπερ-πατριώτες που ζητούν αποκοπή της Ελλάδας από την Τεχνολογία και την Ευρώπη και αρκούνται σε απλή συνεχή "πλύση εγκεφάλων" με εθνικο-πολιτιστικές εκδηλώσεις, πατριδολατρίες, θρησκολατρίες και άλλα τέτοια

να ξέρεις ...

ότι αυτοί, με την αντι-δυτική πολιτική τους, κατέστρεψαν το Βυζάντιο και το οδήγησαν στους Τούρκους

αυτοί θα καταστρέψουν και την σύγχρονη Ελλάδα, κάνοντάς την οικονομικά αδύνατη και επομένως βορά των Διεθνών Αγορών και της λαθρομετανάστευσης.

-------------
Την δομή και την συνοχή ενός κράτους δεν την προσφέρουν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και οι Πνευματικοί Άνθρωποι, "μεσσίες" και "οραματιστές"

αλλά

η Επιστήμη/Τεχνολογία που είναι η μόνη που μπορεί να παράγει ανταγωνιστικά εξαγώγιμα προϊόντα (και επομένως εμπορικό πλεόνασμα).

Λυπάμαι που όλα αυτά δεν καταλαβαίνεις (ούτε συ αλλά ούτε και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων)

Για αυτό στην Ευρώπη άρχισε να κερδίζει έδαφος το σύνθημα:

"Οι Έλληνες δεν θέλουν να σωθούν".

Που σημαίνει ότι προετοιμάζουν την Ευρωπαϊκή Κοινή Γνώμη για την επερχόμενη διακοπή δανειοδότησης, η οποία και θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην "Πακιστανοποίηση" της Ελλάδας.

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Νομίζω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αναστραφεί. Πέρασε το "κρίσιμο σημείο". Είναι μη-αναστρέψιμη.

Θα βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο τέλμα της οικονομικής ασφυξίας ενώ θα εξαντλούμαστε σε θεωρίες αναζήτησης των αιτίων της Κρίσης. "Ποιοί πολιτικοί φταίνε, ποιοί τα πήραν."

Κοντά σε αυτούς θα οργιάσουν και οι συνωμοσιολόγοι του τύπου:

"Όλο το Σύμπαν συνωμοτεί να καταστρέψει την Ελλάδα"

- Οι κακοί Ευρωπαίοι
- Οι κακοί Αμερικάνοι
- οι αδηφάγες Διεθνείς Αγορές
- ο διεθνής Καπιταλισμός
- οι τεχνοκράτες
- οι ανάλγητοι ορθολογιστές
- οι προδότες μορφωμένοι
- οι πουλημένοι επιστήμονες
- ο άλφα πολιτικός
- ο βήτα δημοσιογράφος
- ο γάμμα επιχειρηματίας πλουτοκράτης


και πάει λέγοντας ...

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Μα πώς να αναστραφεί μια κατάσταση, όταν είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως και το μόνο που κάνουμε είναι να μεταθέτουμε ευθύνες??

Φαντάζομαι πως αν κάποιος παρατηρητής είχε την ικανότητα να ίπταται στον ουρανό και να παρακολουθεί τα γήινα δρώμενα, την Ελλάδα θα την είχε για ψυχαγωγία. Θα έριχνε πολύ γέλιο. Μα πάρα πολύ.

Μου έκανε εντύπωση η αναφορά σου στη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Δεν πολυγράφεται, αλλά φοβάμαι πως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Απ' το Γυμνάσιο το λέω (στο Δημοτικό με είχε θαμπώσει το ... μεγαλείο! χα χα)

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Μήπως και η ίδια πατριδολατρεία, θρησκολατρεία σε συνδυασμό με τον αντι-δυτικό τρόπο σκέψης και την εθνική παράκρουση, δεν ήταν που ουσιαστικά οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή?

Ακόμη φέρουμε όλα τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του "ραγιά". Δυστυχώς.

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Οι συνθήκες που οδήγησαν στο τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι πανομοιότυπες με αυτές που οδηγούν στο τέλος της σύγχρονης Ελλάδας.

Έτσι και τότε:
- το μίσος κατά της Δύσης (παρά την προσπάθεια κάποιων αυτοκρατόρων όπως ο Ιωάννης Ε' Παλιολόγος),
- η αποκοπή από κάθε Τεχνολογική πρόοδο,
- η εγκατάλειψη κάθε Επιστημονικής δραστηριότητας,
- η προσκόλληση σε Θρησκείες και Θρησκειακές ιδεοληψίες,
- η εγκατάλειψη του Εμπορίου και ουσιαστικά της Οικονομίας στα χέρια Βενετών, Γενουατών και Πιζατών

και τέλος η υιοθέτησης της μοιρολατρίας του τύπου
"Ο Θεός θα σώσει την Βασιλεύουσα"
και η "Υπέρμαχος Στρατηγός" Παναγία θα δώσει την νίκη

και άλλες τέτοιες ανοησίες

οδήγησαν στο τελικό βάραθρο.

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

χα..χα..

Καλά η Μικρασιατική Καταστροφή ...

για όλα έφταιξαν οι "προδότες Αγγλογάλλοι" που δεν μας έδωσαν την Μικρά Ασία "στο πιάτο".

Λες και μας είχαν καμιά υποχρέωση να πολεμήσουν αυτοί τον Κεμάλ για να φτιάξουμε εμείς την Μεγάλη Ελλάδα.

Έτσι γίνεται όταν στηρίζεσαι σε ξένα χέρια και δεν κοιτάς να αναπτύξεις τις δικές σου τεχνολογικές δυνάμεις

- εισαγόμενα τανκς
- εισαγόμενα αεροπλάνα
- εισαγόμενα πολυβόλα
- εισαγόμενα τα πάντα

αλλά ...

εθνική υπερηφάνεια πάνω από όλα.

Γενικό βρισίδι στις μεγάλες ξένες πολεμικές βιομηχανίες

αλλά ...

πρώτοι πελάτες τους στις αγορές των όπλων!!!!!!

ANNA FLO είπε...

Διάβασα με προσοχή την ανάρτησή σου. Πρώτα από όλα κανένας δεν είναι τόσο αφελής για να ισχυριστεί ότι μετανάστης = εγκληματίας. Η εγκληματικότητα δεν έχει πατρίδα..Αλλά ας μην ακυρώνουμε τις στατιστικές που λένε αυτό που και εμείς βλέπουμε: μετανάστευση και αύξηση εγκληματικότητας σχετίζονται.
Δεύτερον: Κυκλοφορώ στο κέντρο καθημερινά και δεν είδα μετανάστες να ψάχνουν σε κάδους για ληγμένα γιαούρτια.Μόνο κάτι γιαγιούλες βλέπω και ρακοσυλλέκτες. Ακόμη και για όσους πεινούν,υπάρχουν τα συσσίτια Δήμου και Εκκλησίας ...τουλάχιστον για τους περισσότερους.
Και τώρα ας σχολιάσω τις λύσεις σου!!!!!!!! Πρώτα ας πούμε για το λιανεμπόριο. Θα ξέρεις βέβαια ότι ένα ολόκληρο κύκλωμα στηρίζεται στο λαθρεμπόριο κυρίως, που πωλούν οι λαθραίοι. Μια βόλτα στην Πατησίων, έξω από τον ΟΤΕ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είναι εποικοδομητική.Μεσημεράκι και έρχονται τα ατομικά αλουμινένια ταψάκια με φαγητό για όλους τους πωλητές που σημειωτέον είναι ο τελευταίος τροχός του κυκλώματος. Επίσης, κάνε τον αστυνομικό και πήγαινε για έλεγχο χαρτιών...Θα φας το ξύλο της χρονιάς σου. Μην κοιτάς που δεν τα λένε, αλλά, προσωπικά το γνωρίζω και θα σου πω ότι δυο αστυνομικοί αυτό έπαθαν όταν πήγαν για έλεγχο. Άρα οι λαθραίοι έχουν γερές πλάτες!!!!!!!
Αν υποθέσουμε ότι πετύχει η απαγόρευση. Πού θα δουλέψουν;; Να φύγουν αποκλείεται γιατί ακόμη και αν στοιβάζονται 10-15 σε ένα δωμάτιο είναι παράδεισος μπροστά στις χώρες τους. Άρα χωρίς δουλειά τους βάζεις εσύ ένα μαχαίρι στο χέρι και αυξάνεις την εγκληματικότητα περισσότερο.
Η περίθαλψη η δωρεάν ας υποθέσουμε ότι καταργείται!!! Τι θα γίνει;; Φαντάσου λίγο...λες να είναι μαθημένοι σε περίθαλψη;; Απλά θα ''κοιλοπονούν'' δίπλα σου, χωρίς φάρμακα και με κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Να τους μαζέψουν σε στρατόπεδα;; Και πώς θα τρώνε;; Ποιος θα έχει τη μέριμνά τους;;
Γενικά--γιατί μακρηγόρησα--τα μέτρα αυτά μάλλον ευνοούν την παραβίαση των νόμων, κάνουν τη ζωή τους δυσκολότερη, αυξάνουν την εγκληματικότητα αφού οδηγούν χιλιάδες στο περιθώριο, και από ανθρωπιστικής πλευράς είναι πιο σκληρά από το να αφήνουμε τις βάρκες να βουλιάζουν!!!
Πιστεύεις ότι οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν;; Αν και μόνο οι εντεταλμένοι κάποιων κομμάτων είναι οπαδοί τους και όχι ο Έλληνας αλλά ας ακολουθήσω το σκεπτικό σου...δεν θα ξεσηκωθεί ο Έλληνας όταν θα ζει ανάμεσα σε κυνήγι παρανομούντων λαθραίων και αστυνομίας;;
Κατά τη γνώμη μου λύση δεν υπάρχει..
Μόνο αυστηρότατες τιμωρίες των παρανομούντων μήπως και ο φόβος φυλάξει τα έρημα!!!
Σε τσίγκλισα αρκετά;;;

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Nαι, έτσι ακριβώς. Η απόλυτη παράκρουση δηλαδή.
Και θα αποτολμήσω μία πρόταση. Αν η διδασκαλία της Ιστορίας στην Ελλάδα γνώμονά της είχε την Ιστορική Αλήθεια και όχι την αποκατάσταση της Εθνικής μας Υπερηφάνειας, ίσως να παίρναμε κάποια ηθικά διδάγματα από πρότερα λάθη.

Αλλά...

δε συμβαίνει αυτό. Όταν κάποιος μιλήσει για τις βαριές ευθύνες των Ελλήνων για τον σφαγιασμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων στα μικρασιατικά παράλια και την οδήγηση των υπολοίπων στο δρόμο της μετανάστευσης, χαρακτηρίζεται το λιγότερο ανιστόρητος ανθέλληνας.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

@Elpidaanna,

τα μέτρα αυτά που περιγράφει ο Ίονν, έχουν ήδη εφαρμοστεί στο Ισραήλ, στο οποίο έχω ζήσει 2 χρόνια. Διότι -κάτι που δεν είναι γνωστό- και η χώρα αυτή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λαθρομετανάστευσης από διάφορες χώρες. (Κατεχόμενα Παλαστίνης, Ασιατικές χώρες όπως Κίνα, Ταϋλάνδη κλπ., Αραβικές χώρες (Μαρόκο κλπ.), λοιπές Αφρικανικές χώρες, Ρωσία, Βαλκάνια). Αυτό διότι θεωρείται και είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που τυγχάνει οικονομικά ανεπτυγμένη.

Εκεί λοιπόν, δε νοείται με κανέναν τρόπο περίθαλψη, μετακίνηση, εκπαίδευση, λαθρεμπόριο σε άνθρωπο που δεν έχει νόμιμα χαρτιά. Οι διαδικασίες με τις οποίες ελέγχονται τα χαρτιά των μεταναστών και η παροχή άδειας και παραμονής εργασίας σε όποιον την δικαιούται είναι άμεση. Όποιος συλλαμβάνεται χωρίς νόμιμα χαρτιά, απελαύνεται άμεσα.

Θα πρέπει να πω εδώ, ότι το Ισραήλ, ως κράτος, έχει πολύ καλές κοινωνικές κρατικές υπηρεσίες (όπως υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, αστυνόμευση) κι έτσι, παρόλο το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, διατηρεί τη συνοχή του.

Βέβαια, θα πει κάποιος, ότι στο Ισραήλ συρρέουν άφθονα κεφάλαια εξ Αμερικής κι αυτό είναι σωστό. Όμως τα κεφάλαια αυτά αξιοποιούνται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης (και δεν κατασπαταλούνται όπως οι δανειοδοτήσεις που παίρνει η Ελλάδα) καθώς υπάρχει πολύ καλός κρατικός σχεδιασμός και ελεγκτικός μηχανισμός.

Προφανώς λοιπόν, τα μέτρα που περιγράφονται στην ανάρτηση, αναφέρονται σε μία χώρα που παράλληλα θα φροντίσει να βελτιώσει τον κρατικό της μηχανισμό. Βέβαια, αυτή η χώρα προφανώς δεν είναι η Ελλάδα των νεο-Ελλήνων.

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Σοβαρά κράτη όπως η Γαλλία έχουν αναθέσει το μάθημα της Ιστορίας στους καθηγητές που κάνουν Γεωγραφία (δηλ. σε θετικούς επιστήμονες)

Όταν όμως σαν κράτος δεν σε ενδιαφέρει να μάθουν οι μαθητές Επιστημονική Ιστορία αλλά κομματική και πολιτιστική προπαγάνδα το αναθέτεις στους φιλόλογους.

Τώρα τι σχέση έχει ο φιλόλογος (κλασσικός αντιπρόσωπος του λεγόμενου Πολιτισμού, της Λογοτεχνίας και των Εορταστικών Εκδηλώσεων) με ένα κλάδο της Επιστήμης, όπως είναι η Ιστορία, ποσώς σε ενδιαφέρει. Όπως δεν σε ενδιαφέρει και η γενική χαοτική κατάστασης της Εκπαίδευσης, γενικότερα, αφού έτσι εξυπηρετεί την αναξιοκρατία (βάζοντας "καλούς" και "κακούς" μαθητές στον ίδιο ντορβά) και ισοπεδώνοντας κάθε νοητική δραστηριότητα των μελλόντων πολιτών.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Όση ευθύνη έχει το κράτος-δηλαδή εμείς-που δεν παίρνουμε μέτρα, άλλο τόσο έχει και ο μετανάστης που οφείλει να σέβεται τον τόπο που τον φιλοξενεί, αμοιβαία είναι αυτά τα πράγματα.Δεν θα φορτωθώ εγώ την υπαιτιότητα του χ,ψ -και μάλιστα ως έλειψη εξυπνάδας κι από πάνω-που αποφάσισε να ληστέψει και να σκοτώσει, έχω βαρεθεί πια αυτή την καραμέλα.Η εγκληματικότητα είναι κάτι που πρωτίστως ξεκινάει από μέσα σου από τη νοοτροπία σου και όχι από την ύπαρξη ή μη νόμων.Μέχρι πριν κάτι μήνες έμενα στην περιοχή για πολλά χρόνια και τα έχω ζήσει από κοντά, οι δε γονείς μου μένουν ακόμη εκεί.Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τί λέει η επιστήμη.Εγώ ξέρω ότι μετά τις 20.00 δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις, ότι πληρώνουμε ζημιές στα αυτοκίνητά μας από μεθυσμένους μετανάστες που πλακώνονται στις μπουνιές κι απ' το θυμό τους σπάνε ότι βρούν, ότι δεν μπορώ το παιδί μου να το βγάλω μια βόλτα στην Πλ.Βικτωρίας γιατί έχει γεμίσει μετανάστες που κατουράνε-χέζουν όπου βρουν και ζέχνει ο τόπος και κυρίως ξέρω ότι από χθες δύο παιδάκια μεγαλώνουν χωρίς πατέρα.Όλα τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά-όχι τα δικά σου προσωπικά, γενικά όλα αυτά τα αναλυτικά που έχω ακούσει- συγγνώμη που θα το πω χύμα, είναι πίπες για να χρυσώσουμε το χάπι και να μην ξεσπάσει εμφύλιος.Όποιος δεν μένει στην περιοχή συγγνώμη και πάλι, αλλά δεν δικαιούται να μιλάει απλούστατα διότι δεν γνωρίζει.

IonnKorr είπε...

Άννα (1)

Νομίζω ότι διαφωνείς απλά για να διαφωνείς.

"Το ότι πολλοί Έλληνες θεωρούν τους μετανάστες εγκληματίες "θεωρώντας ότι η ζωή στα μέρη τους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία" είναι πασίγνωστο."

Απλά ανέφερα ότι αυτό δεν είναι Βιολογικά ορθό και είναι αντιεπιστημονικό.

------------
"Κυκλοφορώ στο κέντρο καθημερινά και δεν είδα μετανάστες να ψάχνουν σε κάδους για ληγμένα γιαούρτια."

Έλα τώρα βρε Άννα!!! χα..χα..

Σε όλα τα σουπερμάρκετ όταν κλείνει το κατάστημα και πετάνε τα ληγμένα προϊόντα γίνεται ο γενικός χαμός μεταξύ των μεταναστών ποιός θα τα πρωτοπάρει. Μέσα στους κάδους πηδάνε και τρώνε μαζεύοντας ότι βρουν.

------------------
"Πρώτα ας πούμε για το λιανεμπόριο. Θα ξέρεις βέβαια ότι ένα ολόκληρο κύκλωμα στηρίζεται στο λαθρεμπόριο κυρίως, που πωλούν οι λαθραίοι. Μια βόλτα στην Πατησίων, έξω από τον ΟΤΕ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είναι εποικοδομητική."

Και νάταν μόνον εκεί. Παντού. Εδώ σε καφετέρια κάθεσαι να πιείς ένα καφέ και πλακώνουν τουλάχιστον 5-10 μαύροι την ώρα με τα κασελάκια τους να σου πουλήσουν από μπιχλιμπίδια μέχρι εικόνες του Χριστού και τόξα με βέλη

-------------------
"Επίσης, κάνε τον αστυνομικό και πήγαινε για έλεγχο χαρτιών...Θα φας το ξύλο της χρονιάς σου. Μην κοιτάς που δεν τα λένε..."

Μα τι λες, τώρα. Συμφωνώ και επαυξάνω. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απέξω, έτσι και "στραβοκοιτάξεις" μετανάστη-λαθροπωλητή, μπορούν να βγούν έξω οι αριστεροί "φοιτητές" και να σε σπάσουν στο ξύλο.

----------------
"Αν υποθέσουμε ότι πετύχει η απαγόρευση. Πού θα δουλέψουν;; Να φύγουν αποκλείεται γιατί ακόμη και αν στοιβάζονται 10-15 σε ένα δωμάτιο είναι παράδεισος μπροστά στις χώρες τους."

Όπ... λάθος!!!!!!!

Αν δεν μπορέσουν να δουλέψουν, θα πεινάσουν και θα ειδοποιήσουν "τους υπ' ατμόν ευρισκόμενους" συγγενείς στο Άφρικα, ότι στην Ελλάδα υπάρχει εχθρικό περιβάλλον. Άρα πέφτει το πρώτο μήνυμα για τους επόμενους.

--------------
"Άρα χωρίς δουλειά τους βάζεις εσύ ένα μαχαίρι στο χέρι και αυξάνεις την εγκληματικότητα περισσότερο."

Όχι, είπαμε τους μαζεύεις σε στρατόπεδα και από εκεί απελαύνεις όσους μπορείς (δηλαδή τους περισσότερους)

-------------
"Να τους μαζέψουν σε στρατόπεδα;; Και πώς θα τρώνε;; Ποιος θα έχει τη μέριμνά τους;; "

Ένα φαϊ, σε στυλ Goodys, μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα. Αφού οι μερίδες θα παράγονται μαζικά θα κοστίζουν ελάχιστα.
Την μέριμνά τους? Κάποιοι ομαδάρχες θα προκύψουν ανάμεσά τους. Αυτοί θα μεριμνούν.
Το κράτος θα απαγορεύει μόνον την έξοδο (όπως σε κάθε στρατόπεδο)

IonnKorr είπε...

Άννα (2)

"Η περίθαλψη, η δωρεάν, ας υποθέσουμε ότι καταργείται!!! Τι θα γίνει;; Φαντάσου λίγο...λες να είναι μαθημένοι σε περίθαλψη;; Απλά θα ''κοιλοπονούν'' δίπλα σου, χωρίς φάρμακα και με κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών με ανεξέλεγκτες συνέπειες."

Νομίζω ότι απάντησα.
Δεν θα κυκλοφορεί κανείς δίπλα σου!!! Είπαμε όλοι όσοι δεν έχουν δουλειές (όπως π.χ. οι Κινέζοι που εξαρχής έρχονται με δουλειές έτοιμες) δεν θα περιφέρονται άσκοπα εδώ και εκεί. Θα συγκεντρώνονται στα στρατόπεδα-χώρους υποδοχείς. Εκεί θα εμβολιάζονται μαζικά. Ιατρική περίθαλψη, πέραν της στοιχειώδους, δεν θα τους παρέχεται, βέβαια.

------------
"τα μέτρα αυτά μάλλον ευνοούν την παραβίαση των νόμων, κάνουν τη ζωή τους δυσκολότερη, αυξάνουν την εγκληματικότητα αφού οδηγούν χιλιάδες στο περιθώριο"

Πως θα αυξηθεί η εγκληματικότητα αφού άνεργοι λαθρο-μετανάστες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στις πόλεις και στην ύπαιθρο??

---------------

"και από ανθρωπιστικής πλευράς είναι πιο σκληρά από το να αφήνουμε τις βάρκες να βουλιάζουν!!!"

Όπππππ!!!!!!!!!!!

Είδες τι είπα??

Αν θέλουμε να το παίξουμε "ανθρωπιστές" ας μαζέψουμε εδώ όλα τα εκατομμύρια των πεινασμένων της Γης.

Από την άλλη αν τα πράγματα αφεθούν σε λίγο θα ξεσπάσει πραγματικός με οπλισμένες ομάδες εκατέρωθεν που θα κάνουν την ζωή κόλαση για όλους.

---------------
"Πιστεύεις ότι οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν;; "

Μα το είπα ήδη στο τέλος της ανάρτησης. Οι Έλληνες από ανθρωπισμό και χαμηλή νοημοσύνη δεν θα δεχθούν να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα.

Για αυτό έκανα τις προφητείες περί "Γιουνανιστάν", όπως αποκαλούν την Ελλάδα οι Ανατολίτες.

--------------------
"Κατά τη γνώμη μου λύση δεν υπάρχει..
Μόνο αυστηρότατες τιμωρίες των παρανομούντων μήπως και ο φόβος φυλάξει τα έρημα!!!"

Καλά, άμα, περιμένεις από ποινές να συνετίσουν λαθρομετανάστες..., χα..χα.., την κάτσαμε την βάρκα.

Εδώ στις πατρίδες τους τους κόβουν χέρια, τους λιθοβολούν, τους βιάζουν, τους αποκεφαλίζουν ...

και εδώ ...

η φυλάκιση θα τους τρομάξει?????

Εδώ μερικοί ζητούν από μόνοι τους να μπουν φυλακή για να έχουν ένα κομμάτι ψωμί.

Και μην μου πεις ότι θα υπάρξει πολιτικός στην Ελλάδα που θα προτείνει επαναφορά της θανατικής ποινής. Είναι γελοίο και να το σκέπτεσαι. Είναι το ίδιο σαν να περιμένεις ότι κάποιος θα διατάξει πυροβολισμούς. Αυτά ανήκουν στο Μεσαίωνα.

Τα σύγχρονα κράτη αντιμετωπίζουν το θέμα με "οικονομικά"-οργανωτικά μέτρα όπως αυτά που ανέφερα.

IonnKorr είπε...

Κίρκη

"Η εγκληματικότητα είναι κάτι που πρωτίστως ξεκινάει από μέσα σου από τη νοοτροπία σου και όχι από την ύπαρξη ή μη νόμων."

Ποιός το αμφισβητεί αυτό??

Αλλά για άτομα, όχι για λαούς.

Και τα "εγκληματικά άτομα" είναι ομοιόμορφα ταξινομημένα για κάθε λαό.

------------
"Εγώ ξέρω ότι μετά τις 20.00 δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις, ότι πληρώνουμε ζημιές στα αυτοκίνητά μας από μεθυσμένους μετανάστες που πλακώνονται στις μπουνιές κι απ' το θυμό τους σπάνε ότι βρούν, ότι δεν μπορώ το παιδί μου να το βγάλω μια βόλτα στην Πλ. Βικτωρίας ..."

Αυτά όλοι τα ξέρουμε. Tο ζήτημα είναι τι τακτική θα ακολουθήσουμε για να τα αντιμετωπίσουμε.


----------------
"Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τί λέει η επιστήμη."

"Όλα τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά όλα αυτά τα αναλυτικά που έχω ακούσει είναι πίπες ..."


Άμα δεν σε ενδιαφέρει τι λέει η Επιστήμη και η Κοινωνική Ανάλυση τότε ας πάρουμε τα όπλα και ας σφάξουμε οι μισοί τους άλλους μισούς, να αδειάσει η Ελλάδα από Έλληνες, να βρίσκουν και οι μετανάστες ελεύθερο χώρο να κατοικήσουν.

-----------------
Πάντως ανεξάρτητα από τα παραπάνω, παραμένω θαυμαστής του τρομερού λεκτικού ύφους που βγάζεις σε blog και facebook που εκτός της Ηούς δεν νομίζω ότι κανείς άλλος μπορεί να σε συναγωνιστεί.

χα..χα..

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Άμα δεν σε ενδιαφέρει τι λέει η Επιστήμη και η Κοινωνική Ανάλυση τότε ας πάρουμε τα όπλα και ας σφάξουμε οι μισοί τους άλλους μισούς, να αδειάσει η Ελλάδα από Έλληνες, να βρίσκουν και οι μετανάστες ελεύθερο χώρο να κατοικήσουν."

Λοιπόν..μμμμ...έχω: μαχαίρι μπριζόλας, μαχαίρι βουτύρου, χασαπομάχαιρο, black&decker και μπλέντερ της moulinex.Από που προτιμάς ν' αρχίσω;! :P:P

MelidonisM είπε...

καλά όλα αυτά για
τη δειλή υποκρισία
των Νεοελ μην τυχον
χαρακτηριστούν έτσι ή αλλιώς

αλλά εμείς οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?

όσοι έχουν γεννηθεί εδώ ή
έχουν συμπληρώσει 10, 20 , 30 χρόνια
Ρωμαίικης ζωής;;

IonnKorr είπε...

Κίρκη

χαχαχα

"Λοιπόν..μμμμ...έχω: μαχαίρι μπριζόλας, μαχαίρι βουτύρου, χασαπομάχαιρο, black&decker και μπλέντερ της moulinex.Από που προτιμάς ν' αρχίσω;!"

Πολύ όμορφα. Σχεδόν τέλεια.

Λοιπόν λέω να αρχίσουμε από το Couli !!!

Θέλω να τω δω στα τέσσερα (κομμάτια, εννοώ) χα..χα..

IonnKorr είπε...

Μελιδόνη

χα..χα..

"αλλά εμείς οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?"

Μελιδόνη, Αλβανέ, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ!!!!

Μιχάλη, μετανάστη, πάρ' την μοίρα σου και βράστη!

kariatida62 είπε...

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη, δεν έκαιγε αρχικά την Γαλλία, την Γερμανία, το Βέλγιο. Έκαιγε την Ελλάδα, η οποία λόγω της γεωγραφικής θέσης της γίνεται είσοδος των μεταναστών εξ'Ανατολής και εκ Νότου στην Ευρώπη.
Επομένως την Ελλάδα πρωταρχικά ενδιέφερε το θέμα και θάπρεπε μέσω της σωστης εξωτερικής πολιτικής να το θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην συνθήκη της Λισσαβώνας και του Δουβλίνου.
Αυτά όμως τίθονται σε επίσημη βάση όταν έχεις πρόγραμμα προτάσεις και επιχειρήματα. Ποιο πρόγραμμα είχε και έχει η πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών πάνω στο θέμα των μεταναστών? Κανένα!
Λες: Aς φροντίσει η Ελλάδα να μη τους δέχεται!
Μα θέλεις και τα λες όλα αυτά ή σου ξεφεύγουν?
Πώς μπορεί να διαφυλλάξει τα σύνορά της η Ελλάδα με μια ακτογραμμή που ξεπερνά σε έκταση τα 13.650 χλμ, την πλέον εκτεταμένη σ'όλη την Ευρώπη και Μεσόγειο?
Πώς μπορεί να διαφυλλάξει τα σύνορά της όταν η γειτονική χώρα Τουρκία μεθοδεύει (βασει στρατηγικού σχεδίου)λαθρομετανάστες για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη?
Ακου Ιοnn, για να διαχειριστείς αυτά τα ακανθώδη θέματα επιτυχώς πρέπει πρωταρχικά να διαθέτεις ηγέτες! Ηγέτες με α@@@@@@!
Δυστυχώς μας τελείωσαν και έχουμε γίνει τα τσιράκια των άλλων!
----
Μου φαίνεται έχεις μπερδέψει τα αγγούρια με τις ντομάτες και τάχεις κάνει έναν αγγουρομπελντέ!
Η δομή και η συνοχή ενός κράτους δεν προφυλλάσσεται μέσω της ανάπτυξης της Τεχνολογίας.
Προφυλλάσσεται και διατηρείται απο τις πολιτικές αποφάσεις των ηγεσιών! Οι πνευματικοί άνθρωποι και οι οραματιστές ανοίγουν ορίζοντες,εμπνέουν και οδηγούν τους Λαούς. Οι ηγεσίες εφαρμόζουν πολιτικές μέσω των εξουσιών τους!

Τώρα όσο για την δανειοδότηση,έχω την πεποίθηση ότι καλύτερα θάταν να σταματήσουν να μας δανειοδοτούν...αρκετή ήταν η "βοήθειά τους" ας μας αφήσουν μόνους να τα βγάλουμε πέρα!
Αλλά δεν θα μας αφήσουν, γιατί θέλουν να μας τα πάρουν όλα!
Τέλος πάντων οικονομικά δεν ξέρω, αλλά απ'ότι ακούω απο τους ειδήμονες,αυτό θάταν προτιμότερο!
Αλλά ας μην μπλέκουμε τα οικονομικά στο θέμα της συζήτησης...γιατί στο τέλος απο την πόλη ξεκινάμε και στην κορφή της κανέλλας καταλήγουμε, εδώ μέσα!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ωστε λοιπον το πρόβλημα είναι χαμηλη νοημοσύνη των Ελληνων....των Ελλήνων που βιάζονται κυριολεκτικά και μεταφορικα καθε μέρα...που νιώθουν ξένοι στα ίδια τους τα σπιτια...αυτηνών είναι το πρόβλημα και κατα την δική σου άποψη η Ελλάδα μπορεί να προσθέσει δίπλα όλους αυτους τους εξαθλιωμένους, δίπλα στους δικους της εξαθλιωμένους...
Πιθανόν δεν ζεις στις περιοχές της ρίζας του προβλήματος...ούτε κάποιος δικός σου, ή εσυ ο ιδιος δεν εχετε βιώσει την απειλη του μαχαιριου στο λαιμό σας.
Σαφώς και υπάρχουν και έλληνες παραβατικοί, αλλά εγω σαν πολιτης τι φταίω να φορτώνομαι την παράβαση εις διπλούν;
Να πω τώρα τι άλλο; Οτι ακόμα βράζει το αιμα του άτυχου Μανόλη και υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα αμφισβητουν πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες;
Εύχομαι παντως να μην βιώσεις προσωπική εμπειρία....γιατι να ξέρεις, δεν υπάρχει πιο φρικτό....και ο νοών νοείτο, σταματώ εδώ....

ΗΩΣ είπε...

Το πόσο ευχαριστήθηκα αυτή σου την ανάρτηση Ionn μου μπορείς να το φανταστείς νομίζω. άσε δε που είναι μια από τις (όχι και τόσο ελάχιστες τελικά) φορές που θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα. Είνα τόσο απλό, σαν το αυγό του Κολόμβου. Έλα εδώ φίλε Πακιστανέ, Αλβανέ, Ρουμάνε (τελείως ενδεικτικές οι εθνικότητες). Θέλεις να μείνεις στην Ελλάδα; Τέλεια. Μείνε, και φέρε και όλο σου το σόι μαζί. Αλλά αν θες να μην είσαι σκυλί στο πάρκο, πλήρωνε όλους τους γαμοφόρους, ΦΠΑ, ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, ΣΥΚΑ που πληρώνω κι εγώ, κι έλα να διαγωνιστούμε ανοιχτά στην αγορά για οτιδήποτε. Να πληρώνω εγώ φόρους για να κάνεις εσύ εγχείρηση ενώ το παιδί μου περιμένει 6 μήνες για ραντεβού στο ΙΚΑ (κι εσύ τόσο περιμένεις, αλλά χέστηκα, εγώ πληρώνω- εσύ όχι), να τα σκάω στην ΔΟΥ για όποια κερατιάτικη (τύπου περαίωσης) σαχλαμάρα κατέβασε ο οικονομικός εγκέφαλος ενός γιάπι κι εσύ να πας και να πουλάς χαμηλότερο μεροκάματο από μένα (με μεγαλύτερο κέρδος φυσικά)?? Ε, όχι! Ε, ποτέ. Ας χορτάσω πρώτα εγώ που το συντηρώ, και ό,τι περισσέψει πάρε κι εσύ. Κι αυτό αγαπητές ευαίσθητες, δεν είναι απάνθρωπο. Είναι επιβίωση.

ANNA FLO είπε...

Είναι κουραστικό να λες την άποψή σου και να σου λένε ότι το κάνεις για να διαφωνήσεις. Αν ήταν έτσι Ιονν εσύ θα είχες την πρωτοκαθεδρία.
Πάμε στο θέμα μας τώρα:
"Κυκλοφορώ στο κέντρο καθημερινά και δεν είδα μετανάστες να ψάχνουν σε κάδους για ληγμένα γιαούρτια."

Έλα τώρα βρε Άννα!!! χα..χα..

Σε όλα τα σουπερμάρκετ όταν κλείνει το κατάστημα και πετάνε τα ληγμένα προϊόντα γίνεται ο γενικός χαμός μεταξύ των μεταναστών ποιός θα τα πρωτοπάρει. Μέσα στους κάδους πηδάνε και τρώνε μαζεύοντας ότι βρουν.''
Είπα ότι εγώ δεν έχω δει παρόμοιες εικόνες. Δεν σημαίνει ότι αμφισβητώ ότι είναι μια καθημερινή εικόνα για σένα.

''Αν υποθέσουμε ότι πετύχει η απαγόρευση. Πού θα δουλέψουν;; Να φύγουν αποκλείεται γιατί ακόμη και αν στοιβάζονται 10-15 σε ένα δωμάτιο είναι παράδεισος μπροστά στις χώρες τους."

Όπ... λάθος!!!!!!!

Αν δεν μπορέσουν να δουλέψουν, θα πεινάσουν και θα ειδοποιήσουν "τους υπ' ατμόν ευρισκόμενους" συγγενείς στο Άφρικα, ότι στην Ελλάδα υπάρχει εχθρικό περιβάλλον. Άρα πέφτει το πρώτο μήνυμα για τους επόμενους.''

Ποιό μήνυμα Ιονν; Ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα με παροχές και περίθαλψη για λαθραίους;
Επειδή αναφέρεσαι σε αφρικανούς συχνά, να σου υπενθυμίσω και τους ασιάτες που ζουν στη χώρα τους σε ερείπια, σπηλιές, τρώγλες, αχυροκαλύβες, και μετακινούνται συνεχώς μόνο και μόνο για να βρουν πόσιμο νερό.Λες να αποτελέσει αυτό μήνυμα για τους επόμενους;;


Επειδή βιάζομαι....να πω ότι το μεταναστευτικό ρεύμα και η παραμονή των λαθρομεταναστών στη χώρα είναι πολύπλοκο θέμα...
Το να δοθεί λύση από μια κυβέρνηση θα πρέπει όχι οι πολίτες να τη δεχθούν, αλλά τα κόμματα της αριστεράς και οι οπαδοί τους. Μην ξεχνάς ότι από εκεί θα έρθει η φασαρία που φοβάσαι...
Οι Έλληνες πολίτες, είμαι σίγουρη ότι θα επικροτήσουν μέτρα και μάλιστα αυστηρότερα.
Αλλά για εξήγησέ μου ποιοι κρύβονται πίσω από τους μετανάστες;; Ποιοι είναι αυτοί που με πούλμαν φέρνουν στην Αθήνα τους λαθραίους ή στην Πελοπόννησο και αλλού;;;
Πόσοι λαθραίοι παραβατικοί είναι εντεταγμένοι σε μαφίες;;;
Νομίζεις ότι έτσι απλά θα αφεθούν να συλληφθούν;;;
Στην Πάτρα περιμένουν όλοι οι λαθρομετανάστες μια θέση σε φορτηγό για μια Ευρωπαϊκή χώρα...που τους την εξασφαλίσουν ...ποιοι;;;

Δήμητρα
Το Ισραήλ δεν είναι Ελλάδα ...
Αν και το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί για αστυνομοκρατία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολλές φορές, δεν δίνει σημασία σε κανένα.
Το Ισραήλ είναι οι Εβραίοι του κόσμου όλου και των ΗΠΑ,
δηλ η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη που την στηρίζει...
Μη γελιόμαστε!!!

MelidonisM είπε...

@Elpidaanna

ο κάθε λαός
έχει τις διασπορές
και το IQ του.

Αν δεν αρέσει
το κακό Ισραήλ,
Δες την
Αγγλοθρεμένη
Ελληνική Κύπρο

@Ion

Ενας 20χρονος από το Μπαγκλαντες
μαχαιρώθηκε


ίσως το αίμα του νεκρού
βρήκε δικαίωση
σε κάποια μυαλά

ίσως την πάτησε γιατί
ήταν πιό σκουρόχρωμος
ενώ οι ΒορειοΑφρικανοί
μας μοιάζουν και στο χρώμα
και στα μυαλά

ακόμα περιμένει ο Αλαβάνος
να κάνει το σύνταγμα
πλατεία Ταχρίρ..

D.Angel είπε...

Εύγε για το ποστ!
Χαιρετώ σε

kariatida62 είπε...

Κάποιος δάκτυλος μπήκε και άλλαξε την ταυτότητa με το όνομά μου! Μήπως ήταν δικός σου? :P :P

kariatida62 είπε...

Α!!!! Κοίτα Ιοnna! Kαι την δική σου ταυτότητα και όνομα άλλαξαν!
Μας την έπεσαν οι Μαύροι βρεεεεεε!χαχαχαχα!

Sταυρούλα Κουγιουμτσιάδη είπε...

Μια ανάρτηση, αγαπητέ μου Ionn, τεκμηριωμένη, που επιχειρεί να δει σφαιρικά ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.
Δημιουργεί προβληματισμούς, που σε τελική ανάλυση, είναι και το ζητούμενο, είτε συμφωνεί απόλυτα κανείς με τα επιχειρήματα που παρατίθενται, είτε διατηρεί επιφυλάξεις.
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση διατυπώνονται και από την εισήγηση και από τους σχολιασμούς, πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και γενικότερα. Και αν είμαι σε θέση να κατανοήσω σωστά, οι γενικότερες απόψεις λίγο ως πολύ συγκλίνουν, τονίζοντας ιδιαίτερα το πόσο εφικτό είναι, τα όποια μέτρα που προτείνονται και αρχικώς υιοθετούνται κατά καιρούς, να εφαρμοστούν αλλά και να αποδώσουν.
Κατά την ταπεινή μου άποψη η «γκετοποίηση» αυτών των ανθρώπων δεν θα απέδιδε σαν μέτρο αφού σε όποιες περιπτώσεις επιχειρήθηκε παλιότερα, όπως στην περιοχή του Πύργου, έχει ήδη αποτύχει. Όσο δεν χτυπιέται η κοινή ρίζα της παγκόσμιας φτώχιας, δηλαδή η υπερεκμετάλλευση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών, παρόμοια προβλήματα θα διαιωνίζονται και θα διογκώνονται. Η όποια μονομερής προσπάθεια αντιμετώπισής τους από προβληματικές οικονομίες και πολιτικές στρουθοκαμηλισμού είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
Σε αυτό το σημείο, αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να τονίσω πόσο ενδιαφέρουσες βρίσκω τις απόψεις τόσο της Δήμητρας, όσο και τις δικές σου, τις σχετικές με το Μικρασιατικό. Στο όνομα μιας φαντασίωσης που στερείτο υπόβαθρου, σφαγιάστηκαν, εκτοπίσθηκαν και δυστύχησαν χιλιάδες άνθρωποι. Ο ρόλος των ξένων είναι γνωστός από παλιά, ωστόσο σαν λαός έχουμε το χαρακτηριστικό του ευκολόπιστου και επομένως και την αυτολύπηση του πάντα προδομένου.
Κλείνοντας, θα ήθελα να μου επιτραπεί να συγχαρώ όλους για το επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων και φυσικά εσένα προσωπικά για την ευκαιρία αυτού του προβληματισμού.
Για τη γενναιοδωρία της παροχής βήματος, ευχαριστώ.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Ελπίδα,

το Ισραήλ -στα εδάφη του- φέρεται υποδειγματικά σε όποιον αλλοδαπό μπει. Η καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων αφορά κυρίως στα εδάφη της Παλαιστίνης και σε άραβες του φέρονται εμπλεκόμενοι σε φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις.

Στο λέω, ως Ελληνίδα, γυναίκα Παλαιστίνιου, με "σκληρές" εμπειρίες από εμπόλεμη ζώνη.

Το Ισραήλ λες δεν είναι Ελλάδα. Εννοείται. Ίσως όμως δε γνωρίζεις πως το 1/5 του πληθυσμού του είναι παλαιστίνιοι... Το φαντάζεσαι? Το 1/5 μιας χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο με την Παλαιστίνη, είναι άραβες Παλαιστίνιοι!!!

Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πόσα προβλήματα είναι δυνατόν να εγκυμονεί αυτό για το κράτος Ισραήλ ???

Και πόση απ' την οικονομική βοήθεια που παίρνει διατίθεται για έναν πόλεμο που μαίνεται απ' το 1947???

Φυσικά, Ούτε η Ελλάδα είναι Ισραήλ. Αν η Ελλάδα ήταν μια αξιόπιστη χώρα που μπορούσε να προσφέρει στους επενδυτές της εχέγγυα ασφάλειας, νομίζεις δε θα εισέρρεαν κι εδώ κεφάλαια? Τώρα ποιος θα πάρει το ρίσκο να φέρει την επιχείρησή του εδώ? Ποια είναι η ασφάλεια που του παρέχεται για τα χρήματα που θα διαθέσει? Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ηλίθιος για να το κάνει.
Και ποιοι πολίτες, ποιας χώρας θα δεχτούν ποτέ να βοηθήσουν το Γιουνιστάν έτσι που κατάντησε, γνωρίζοντας πως τα χρήματά τους θα καταλήξουν σε μεγάλες και μικρές τσέπες??

Όλα ξεκινάνε αφενός μεν απ' την ανικανότητά μας να οργανώσουμε σωστά το κράτος μας και να φτιάξουμε υποδομές και σωστή οικονομική πολιτική κι αφετέρου απ' την βραχυπρόθεσμη υπολογιστική μας πολιτική που μας έκανε -αρχικά- να εξισώσουμε τους αλλοδαπούς με τα φτηνά εργατικά χέρια και να μην πάρουμε ποτέ κανένα μέτρο πρόληψης για να μη φτάσουμε ως εδώ.

Αλλά εμείς όλοι, που ζητάμε ευθύνες από τους καρεκλοκένταυρους πολιτικάντηδές μας, αν αύριο γίνουν εκλογές, θα πάμε και θα τους ψηφίσουμε πάλι. Τους ίδιους που ψηφίσαμε και πριν και πιο πριν. Γιατί αυτοί μας αξίζουν.

Κι εμείς που βρίζουμε τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις που μας "εχθρεύονται", μεθαύριο που θα μας πουν επιδοτήσεις στοπ και κόψτε το λαιμό σας, θα απλώσουμε ξανά το χέρι σαν πεινασμένοι ζήτουλες και θα ζητάμε δανεικά.

ANNA FLO είπε...

Δήμητρα και Michalis Melidonis

Δεν κατηγορώ το Ισραήλ...Ίσα ίσα!!!
Λέω απλά ότι μπορεί και έχει την υποστήριξη του λαού του, όπου και αν βρίσκεται, και δεν δίνει λόγο σε κανένα...
Η Ελλάδα μάλλον θα πρέπει να ρωτάει και πότε να ''αναπνεύσει''!!!
Καμιά σύγκριση...μακάρι να ήμασταν Ισραήλ!!!!!!!!!!
Κατανοώ και τα προβλήματά του και γνωρίζω το θέμα των Παλαιστινίων που λύση δεν βρίσκεται!!!!!!
Σκεφθείτε μόνο ότι ούτε τις ΑΟΖ μας δεν κατοχυρώνουμε για να μην ''κακοκαρδίσουμε'' την Τουρκία!!!!!!
Καμιά σύγκριση λοιπόν!!!!!!!!!!!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Εγώ πάντως Ελπίδα μου, έχω αρχίσει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά την πιθανότητα, σε κάποια χρόνια, να ξαναμαζέψω ωραιότατα τα μπογαλάκια μου και τα παιδάκια μου και να κατέβω.

Ούτως ή άλλως είναι πολλές φορές που αναρωτιέμαι γιατί επέστρεψα...

Κισμέτ.

a-kentavrou είπε...

Ο Έλληνας και ρατσιστής είναι και ξενοφοβικός ,είναι κοινωνικά ρατσιστής ακόμη και στους συμπατριώτες του .
Είναι όμως και συμφεροντολόγος εκμεταλλεύεται τους μετανάστες.
Το κάθε ελληνικό σπίτι έχει και μια δούλα ή ένα δούλο κηπουρό που τον βρίσκει εύκολα ,τον αμείβει με χαμηλό μεροκάματο χωρίς ασφάλιση.Έτσι φτάσαμε να εξαφανιστεί σε μεγάλους τομείς της οικονομίας ο έλληνας και το κενό που δημιούργησε το κατέλαβαν οι λαθρομετανάστες που στη συνέχεια έγιναν μετανάστες .
Στο τομέα της οικοδομής πλέον επικρατούν οι μετανάστες.
Κοινωνία χωρίς αρχές είναι επόμενο που έφτασε σε αυτό το σημείο οικονομικής κρίσης παρόλο που διαθέτει φτηνά εργατικά χέρια.

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Καλησπερίζω κι εγώ!
Ionn, θα συμφωνήσω στα σημαντικότερα σημεία της ανάρτησης και κυρίως στον τρόπο που (δεν) αντιμετωπίζει το πρόβλημα η κομματική "αριστερά" (αυτή πια έχει πάρει διαζύγιο από τον ορθολογισμό ή, έστω, τον πταγματισμό!). Το ίδιο ισχύει και για όσα υποστήριξε η δήμητρα♥♥♥q.
Μια ένσταση-παράπονο (για το σχόλιο των 10.27΄): Γιατί τέτοιο μένος κατά των φιλολόγων; Γιατί τέτοιο "ρατσιστικό" τσουβάλιασμα; Στους φιλολόγους που διδάσκουν ιστορία εντάσσονται και επιστήμονες ιστορικοί αλλά και κλασικοί φιλόλογοι που σέβονται την Επιστήμη της Ιστορίας! Αυτοί π.χ. δεν διανοούνται να μπουν στην τάξη και να διδάξουν το αντικείμενό τους χωρίς χάρτη!!!

IonnKorr είπε...

Λοιπόν κατ'αρχάς
για την σαφαιρικότητα του ζητήματος

παραθέτω εδώ ένα σχόλιο που η Δήμητρα άφησε στο blog του Κόκκινου Φουστανιού που θεωρώ ότι φωτίζει πολλές σκοτεινές γωνίες του θέματος:

"Βαρέθηκα να ακούω φωνές και ουρλιαχτά που τίποτα δεν έχουν να μου πουν....

Κι εξηγούμαι.

Ρωτάς "Τι τους μαζέψαμε όλους αυτούς?"

Λοιπόν, διάβασε να μάθεις.

Όταν κάναμε "συλλογή" φτηνού εργατικού δυναμικού μια χαρά μας καθόταν. Ζούσαμε εμείς με πλαστικό χρήμα και δανεικά και πληρώναμε μεροκάματα πείνας τους ξένους εργάτες για να κάνουμε οικονομία.

Σαν δημοτικοί υπάλληλοι τους παρείχαμε αβέρτα κουβέρτα άδειες παραμονής με πλαστά χαρτιά να κάνουν τη δουλειά τους, να πάρουμε κι εμείς τη μίζα μας.

ΙΚΑ βέβαια δεν τους βάζαμε γιατί είναι κι ακριβό και γιατί δεν είμαστε και μαλάκες να πληρώνουμε όταν μπορούμε να κλέψουμε! Και χεστήκαμε που κι αυτός ήταν άλλος ένας τρόπος να υπερχρεωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στα χωράφια τους είχαμε να δουλεύουνε με 10 ευρώ το μεροκάματο και αισθανόμασταν και φιλάνθρωποι που τα ταΐζουμε τα "λιγούρια".

Ούτε σαν κράτος καταγράφαμε ποτέ αυτούς που πιάναμε λαθραία για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Απλά, τους δίναμε ένα χαρτί "προς αναχώρηση" και καθαρίζαμε την κατάσταση.

Ερημώσαμε την ελληνική ύπαιθρο από τους Έλληνες και στη συνέχεια στείλαμε τους "βρωμιάρηδες" να χτίσουν τα σπίτια, να φτιάξουν τους δρόμους, να καλλιεργήσουν τη γη και γενικώς να κάνουν όποια δουλειά παρακατιανή είχαμε.

Όλα έβαιναν καλώς. Διότι παίρναμε αβέρτα κουβέρτα τα οικονομικά πακέτα απ' την Ευρώπη (το θυμάσαι εκείνο το πακέτο Ντελόρ και όλα όσα ακολούθησαν??) και τα κάναμε βίλες, αυτοκίνητα, διακοποδάνεια, Θαλασσοδάνεια, εορτοδάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά και δε συμμαζεύεται. Καθότι είμαστε έξυπνοι άνθρωποι εμείς και γλεντζέδες και κιμπάρηδες, και τον παρά τον φυσάμε και νομίζαμε πως η Ευρώπη μας έχει σε υπόληψη καθότι έχουμε και την Ακρόπολη...

Και -το χειρότερο- πιστέψαμε πως είμαστε πιο έξυπνοι απ' αυτούς τους ντεκαβλέ τους Αγγλο-Γαλλο-Γερμαναράδες και θα μας ταΐζουν εσαεί και παρά φύση.

Είμαστε αισθηματίες εμείς, φιλάνθρωποι και αντιρατσιστές, μη χέσω! Κι ούτε μας πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ότι καθώς ο αριθμός των ξένων διογκώνεται αυτό που ουσιαστικά θα συμβεί θα είναι ο αφανισμός μας. Γιατί να μας περάσει? Αφού όοοοοοοοοοολος ο πλανήτης μας χρωστά τον πολιτισμό του κι όταν εμείς χρίζαμε Παρθενώνες, αυτοί ήταν στα δέντρα.

Κι έτσι δεν πήραμε κανένα απολύτως μέτρο για να αντιμετωπίσουμε το κακό.

Αλλά, ρε κοκκινοσκουφίτσα, δεν είναι αυτό που μου τη δίνει περισσότερο, αλλά το γεγονός πως η κυρα-Κατίνα που φωνάζει να τους στείλουμε όλους από κει πουρθαν, όταν αύριο θα θέλει εργάτη να της ξεφράξει τον μπιντέ, δε θα πάρει τον Έλληνα τον υδραυλικό που θα ζητήσει 40 ευρώ, ούτε καν τον Αλβανό που θα ζητήσει 30, αλλά τον Πακιστανό που έριξε την τιμή στα 10!!!

Κι όταν αύριο θα θέλει να αγοράσει τσάντα, δε θα πάει στο μαγαζί της γειτονιάς της που είναι νόμιμο και πληρώνει τους φόρους τους (όσους τελεσπάντων δεν κλέβει), αλλά στον πλανόδιο αλλοδαπό που τα πουλάει μισοτιμής στο δρόμο. Ούτε θα πάει στο metropolis να αγοράσει νόμιμο cd, αλλά θα το πάρει απ' τον μαύρο που γυρίζει στις καφετέριες.

Γιατί, είπαμε, εμείς δεν είμαστε μαλάκες! Καραγκιόζηδες είμαστε!

Και ως καραγκιόζηδες, εμείς ποτέ δε φταίμε για τίποτα. Όλα οι άλλοι τα φταίνε!!!!!!
Και κυρίως αυτοί οι κλέφτες, οι πούστηδες, οι δολοφόνοι οι μετανάστες.

Πάρτε το χαμπάρι κάποτε ρε γαμώτο! Όταν αφήσω το χωράφι μου αμπέλι ξέφραγο, θα μπαίνει μέσα ο κάθε διερχόμενος και θα μου το κάνει καλοκαιρινό. Και τότε δε θα φταίει ούτε ο διερχόμενος που μπήκε, ούτε ο γείτονας που στο τέλος θα σταματήσει να με βοηθάει, ούτε η μάνα που με γέννησε, ούτε ο παπάς της ενορίας, ούτε ο Θεός. Θα φταίω πρωτίστως εγώ που είμαι χοντρομαλάκας!!!!!"

IonnKorr είπε...

Κάρυ (1)

"Το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη, δεν έκαιγε αρχικά την Γαλλία, την Γερμανία, το Βέλγιο. Έκαιγε την Ελλάδα, η οποία λόγω της γεωγραφικής θέσης της γίνεται είσοδος των μεταναστών εξ'Ανατολής και εκ Νότου στην Ευρώπη."

Σωστό, δεν διαφωνεί κανείς.

---------------
"Επομένως την Ελλάδα πρωταρχικά ενδιέφερε το θέμα και θάπρεπε μέσω της σωστης εξωτερικής πολιτικής να το θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην συνθήκη της Λισσαβώνας και του Δουβλίνου.

Βρε Κάρυ έτσι μπαίνουμε στην κομματική αντιπαράθεση ότι το δικό σας κόμμα δεν έχει ικανούς πολιτικούς και το δικό μας έχει.

Μα σκέψου λογικά.

Θα πάει ο Δανός, ο Φινλανδός κ.α. υπουργός στην χώρα του και θα πει ότι δέχτηκε συνθήκη που οι λαθρομετανάστες που έρχονται από την Ελλάδα να μην της επιστρέφονται????? Μα δεν θα τον κρέμαγαν την άλλη μέρα?

Είναι ζήτημα λοιπόν ικανού Έλληνα διαπραγματευτή??

Ποιός θα πιέσει τα κράτη της Ευρώπης να δεχτούν λαθρομετανάστες από Ελλάδα?? Ας είμαστε λογικοί.

--------------
"Πώς μπορεί να διαφυλάξει τα σύνορά της η Ελλάδα με μια ακτογραμμή που ξεπερνά σε έκταση τα 13.650 χλμ, την πλέον εκτεταμένη σ'όλη την Ευρώπη και Μεσόγειο?"

Δεν μπορεί. Προφανώς και δεν μπορεί.

Αλλά δεν διάβασες την ανάρτηση.

Επειδή ακριβώς δεν μπορεί για αυτό πρέπει να πάρει τα μέτρα που αναφέρονται στην ανάρτηση τα οποία και παίρνει κάθε σοβαρό κράτος που θέλει να προφυλακτεί από τον Μεταναστευτικό Τυφώνα.

IonnKorr είπε...

Κάρυ (2)

"όταν η γειτονική χώρα Τουρκία μεθοδεύει (βασει στρατηγικού σχεδίου) λαθρομετανάστες για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη?"

Όταν σε λέω μετά "συνωμοσιολάγνα" φταίω εγώ???

Όταν δεν καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ένα εγγενές φαινόμενο της Ανθρωπότητας και το θεωρείς "στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας" για την καταστροφή της Ευρώπης!!!!

ε...

μετά τι να πει κανείς????

Η λαθρομετανάστευση είναι φαινόμενο ανάλογο με αυτό που δημιουργεί τους ανέμους στην Μετεωρολογία.

Όταν σε κάποιες περιοχές στην ατμόσφαιρα υπάρχει υψηλή πίεση δημιουργείται ρεύμα (άνεμος) και κατευθύνεται σε περιοχές με χαμηλή πίεση.

Το ίδιο γίνεται με το Ηλεκτρικό Ρεύμα.

Το ίδιο έχουμε και στην Κοινωνιολογία.

Όταν έχουμε μία Ευρώπη με μέσο μισθό 1500 δολάρια και μια Αφρική/Ασία με μέσο μισθό 15 δολάρια και αυτή η διαφορά γίνεται γνωστή (μέσω κινητών, ΤV, internet) τότε είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν μεταναστευτικά ρεύματα μέχρι να επέλθει ισορροπία.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο αν σκεφτεί κανείς ότι η Ευρώπη έχει πληθυσμό γύρω στο μισό δισεκατομμύριο ενώ Ασία και Αφρική τριάμισι δισεκατομμύρια, που μάλιστα αυξάνονται ραγδαία.

Μιλάμε για Μεταναστευτικό Τσουνάμι.

IonnKorr είπε...

Κάρυ (3)

"Τώρα όσο για την δανειοδότηση,έχω την πεποίθηση ότι καλύτερα θάταν να σταματήσουν να μας δανειοδοτούν...αρκετή ήταν η "βοήθειά τους" ας μας αφήσουν μόνους να τα βγάλουμε πέρα!
Αλλά δεν θα μας αφήσουν, γιατί θέλουν να μας τα πάρουν όλα!
Τέλος πάντων οικονομικά δεν ξέρω, αλλά απ'ότι ακούω απο τους ειδήμονες, αυτό θάταν προτιμότερο!"


Κάρυ, όταν σε λέω "ονειροβατούσα" φταίω εγώ??
Να μην μας δώσουν τα δανεικά (κι αγύριστα) οι Ευρωπαίοι?????!!!!! χα..χα..

Μα άμα γίνει αυτό, δεν θα ξανα-αγοράσουμε πετρέλαιο, ανταλλακτικά μηχανημάτων, φάρμακα, αεροπλάνα, όπλα, δεν θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και η χώρα θα καταρρεύσει σε ένα λεπτό.

Μετά θα ακολουθήσει γενική εξέγερση και θα καούν τα πάντα.
Είναι κουβέντες αυτές από κάποιον που ισχυρίζεται ότι αγαπάει την χώρα του?????!!!!!

Και ποιοί οικονομόλόγοι τα λένε αυτά???

Οι προσκείμενοι στα αριστερά κόμματα που προσμένουν ότι με την αστάθεια, την σύγχυση και κατάρρευση θα ενισχύσουν το εκλογικό τους σώμα.

Και τι πάει να πει "δεν ξέρεις οικονομικά"???

Δεν ξέρεις ότι η Ελλάδα καταναλώνει χωρίς να παράγει??

Ότι οι εξαγωγές είναι αισθητά μικρότερες από τις εισαγωγές?????

Δηλαδή, πιστεύεις ότι όταν το ταμείο είναι μείον θέλει υψηλές οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι αν κάποιος δεν δώσει λεφτά να καλύψει το έλλειμμα το κράτος κηρύσσει "στάση πληρωμών" και όλα τινάζονται στο αέρα??????

IonnKorr είπε...

Ρίκη

Προφανώς δεν διάβασες τίποτα από την ανάρτηση και τα σχόλια.

Απλά έμεινες στην επικεφαλίδα και με κατηγορείς για υποστήριξη των μετανάστών.

Αν διαβάσεις καλά θα δεις ότι άλλοι με κατηγορούν για το αντίθετο.

IonnKorr είπε...

Ηώ

"Το πόσο ευχαριστήθηκα αυτή σου την ανάρτηση Ionn μου μπορείς να το φανταστείς νομίζω. άσε δε που είναι μια από τις (όχι και τόσο ελάχιστες τελικά) φορές που θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα."

Τι να πω τώρα ότι δεν με συγκινούν οι καλακείες σου???

Ψέματα να πω???

Είσαι φοβερά σκεπτόμενο άτομο και χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.

Άλλωστε ε... το θεωρώ και αναμενόμενο.

Έκπληξη θα μου προκαλούσε αν δεν συμφωνούσες ....

χα..χα...

IonnKorr είπε...

Άννα

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιό είναι το σημείο της διαφωνίας.

Γράφεις:
"Το να δοθεί λύση από μια κυβέρνηση θα πρέπει όχι οι πολίτες να τη δεχθούν, αλλά τα κόμματα της αριστεράς και οι οπαδοί τους. Μην ξεχνάς ότι από εκεί θα έρθει η φασαρία που φοβάσαι...

Οι Έλληνες πολίτες, είμαι σίγουρη ότι θα επικροτήσουν μέτρα και μάλιστα αυστηρότερα.

Αλλά για εξήγησέ μου ποιοι κρύβονται πίσω από τους μετανάστες;;

Ποιοι είναι αυτοί που με πούλμαν φέρνουν στην Αθήνα τους λαθραίους ή στην Πελοπόννησο και αλλού;;;
Πόσοι λαθραίοι παραβατικοί είναι εντεταγμένοι σε μαφίες;;;

Νομίζεις ότι έτσι απλά θα αφεθούν να συλληφθούν;;;


Λοιπόν,
τα αριστερά κόμματα δεν πρόκειται ποτέ να πάψουν να υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια τους λαθρομετανάστες γιατί είναι σαν να στερείς από κάποιον που δεν μπορεί να αναπνεύσει την φιάλη οξυγόνου και να μην αντιδράσει.

Ούτε όμως και τα ακροδεξιά κόμματα θα δεχτούν τα μέτρα γιατί θα τα θεωρήσουν "ήπια".

Αλλά αυτοί, όλοι μαζί, αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού.

Εάν οι άλλοι πείθονταν αυτοί δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν αποτελεσματικά.

Τώρα για τις Μαφίες.

Δεν χρειάζονται να συλληφθούν αυτοί.

Γιατί?

Γιατί, απλά, αυτοί απομυζούν τον οικονομικό πλούτο του παρεμπορίου των μεταναστών.

Αν εφαρμοστεί το "πρώτο μέτρο" της απαγόρευσης των "υπαίθριων αγοραπωλησιών" (όπως και στα άλλα οργανωμένα κράτη), ο οικονομικός πλούτος αυτός εξατμίζεται και επομένως μαζί του και οι κάθε είδους "μεταναστοδίαιτες" μαφίες (μεταφοράς, στήριξης, εγκληματικές κ.α.)

kariatida62 είπε...

Επιμένεις στην κορυφή της κανέλλας γιατί αδυνατείς ν'απαντήσεις σε ότι σου γράφω και είναι σχετικό με το θέμα σου...αλλά κατά την προσφιλή σου συνήθεια άλλα με πρωτορωτάς,σου απαντώ και αλλού μου γυρίζεις την κουβέντα!
Αν ήσουν πιτσιρίκι θάλεγα πως έχεις πρόβλημα και παρουσιάζεις έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά δεν είσαι πιτσιρίκι!
Για να μη σου χαλάσω όμως το χατήρι, σε παραπέμπω στις προτάσεις Βαρουφάκη...
Ψάξτον(γιατί βαριέμαι τώρα να το κάνω εγώ) βρέστον και άκουσέ τον!

IonnKorr είπε...

Σταυρούλα

Κατ'άρχάς τα καλά σου λόγια πάντοτε με ευχαριστούν.

"Όσο δεν χτυπιέται η κοινή ρίζα της παγκόσμιας φτώχιας, δηλαδή η υπερεκμετάλλευση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών, παρόμοια προβλήματα θα διαιωνίζονται και θα διογκώνονται. Η όποια μονομερής προσπάθεια αντιμετώπισής τους από προβληματικές οικονομίες και πολιτικές στρουθοκαμηλισμού είναι καταδικασμένες να αποτύχουν."

Άκουσε

αν μπορούσαν να ορθοποδήσουν οικονομικά οι πατρίδες των μεταναστών δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε τώρα εμείς για μέτρα.

Εννοείται και είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα μας απάλλασσε από κάθε πρόβλημα

αλλά

αυτό είναι ανέφικτο.

Τα τέσσερα δισεκατομμύρια πληθυσμού της Ασίας και το ένα της Αφρικής (τα οποία αυξάνονται πλέον ταχύτατα και ανεξέλεγχτα) δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουν αξιοπρεπώς στις χώρες τους.

Ακόμα κι αν έμπαινε τάξη και οργάνωση στις χώρες τους, το πετρέλαιο και οι άλλες πηγές ενέργειας του Πλανήτη θα εξαντλούνταν σε ένα χρόνο και θα πεθαίναμε όλοι μαζί.

Αλλά και η ρύπανση του Πλανήτη που θα προκαλούταν αν βιοτικό επίπεδο της Αφρο-ασίας προσέγγιζε αυτό της Ευρώπης θα ήταν τέτοιο που πάλι η Ανθρωπότητα θα κατέρρεε από την τοξική ατμόσφαιρα και την βαρύτατες κλιματικές συνέπειες.

Άρα ότι θα μπορούσαν οι χώρες των μεταναστών να δουν "άσπρη μέρα" ξέχασέ το.

Αυτοί είναι καταδικασμένοι από την Φύση να αυξάνονται αδιάκοπα και να ζουν σε Κόλαση πεθαίνοντας νέοι.

--------------------
Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Θα "πνίξουμε τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα" και θα τους αφήσουμε να ναυαγούν???

ή θα τους αφήσουμε να ανέβουν στην βάρκα μας και να πάμε στον βυθό μαζί τους?????

IonnKorr είπε...

Κένταυρε

Σε ότι γράφεις συμφωνώ.

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι η εκμετάλλευση των μεταναστών δεν γίνεται μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και παντού.

Απλά, σε μας είναι ανοργάνωτη και "αμηχονοργάνωτη" και αντί να κερδίζει το κράτος κερδίζουν οι Μαφίες.

kariatida62 είπε...

Πάνε και τα σχολιάκια τα δικά σου?
Πάλι καλά που δεν χάθηκε τελικώς η ανάρτηση ολόκληρη...

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Ίσως η Google καταφέρει να τα επαναφέρει.

Πάντως ο blogger ήταν μια πρόχειρη εφαρμογή που στήθηκε "στο πόδι" για να προλάβει η Google τους ανταγωνιστές.

Τώρα που τα blogs αυξήθηκαν υπέρμετρα παγκοσμίως δείχνει τις αδυναμίες της.

kariatida62 είπε...

Πού τα ξεεεεερεις μωρ'συ όλα?!
Ελληνάρα όοοοοολα τα μαθαίνεις όοοοοολα τα ξέρεις! Ξερόλα!!! :P

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Που τα ξέρω??

Τι που τα ξέρω? Ή είμαι πράχτορας των ιμπεριαλιστών ή δεν είμαι.

Εδώ εμπιστεύτηκαν το άκρως εμπιστευτικό και κρίσιμο πόστο της παρακολούθησης και εποπτείας του blog σου (ζωτικής σημασίας για την συνέχιση της παντοκρατορίας των επιστημόνων/τεχνοκρατών στην Γη) και δεν θα μου έλεγαν τις ατέλειες του blogger???

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Να σας πως εγώ βρε γιατί ο blogger την έκανε προχτές.
Για να εξαφανίσει το σχόλιό μου από προσώπου γης, γιατί απειλούσε τα ιερά και τα όσια !!

Αλλά είμαι πονηρή εγώ και τους την έφερα!!

χα χα

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Να σου πω, το σκέφτηκα κι αυτό!!!

χα..χα..

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
-------------------------
Ηώ

"Το πόσο ευχαριστήθηκα αυτή σου την ανάρτηση Ionn μου μπορείς να το φανταστείς νομίζω. άσε δε που είναι μια από τις (όχι και τόσο ελάχιστες τελικά) φορές που θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα."

Τι να πω τώρα ότι δεν με συγκινούν οι καλακείες σου???

Ψέματα να πω???

Είσαι φοβερά σκεπτόμενο άτομο και χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.

Άλλωστε ε... το θεωρώ και αναμενόμενο.

Έκπληξη θα μου προκαλούσε αν δεν συμφωνούσες ....

χα..χα...

Ανάρτηση από τον/τη Ionn στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 10:32 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
------------------------
Ρίκη

Προφανώς δεν διάβασες τίποτα από την ανάρτηση και τα σχόλια.

Απλά έμεινες στην επικεφαλίδα και με κατηγορείς για υποστήριξη των μετανάστών.

Αν διαβάσεις καλά θα δεις ότι άλλοι με κατηγορούν για το αντίθετο.

Ανάρτηση από τον/τη Ionn στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 10:27 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
--------------------------

Κάρυ (3)

"Τώρα όσο για την δανειοδότηση,έχω την πεποίθηση ότι καλύτερα θάταν να σταματήσουν να μας δανειοδοτούν...αρκετή ήταν η "βοήθειά τους" ας μας αφήσουν μόνους να τα βγάλουμε πέρα!
Αλλά δεν θα μας αφήσουν, γιατί θέλουν να μας τα πάρουν όλα!
Τέλος πάντων οικονομικά δεν ξέρω, αλλά απ'ότι ακούω απο τους ειδήμονες, αυτό θάταν προτιμότερο!"


Κάρυ, όταν σε λέω "ονειροβατούσα" φταίω εγώ??
Να μην μας δώσουν τα δανεικά (κι αγύριστα) οι Ευρωπαίοι?????!!!!! χα..χα..

Μα άμα γίνει αυτό, δεν θα ξανα-αγοράσουμε πετρέλαιο, ανταλλακτικά μηχανημάτων, φάρμακα, αεροπλάνα, όπλα, δεν θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και η χώρα θα καταρρεύσει σε ένα λεπτό.

Μετά θα ακολουθήσει γενική εξέγερση και θα καούν τα πάντα.
Είναι κουβέντες αυτές από κάποιον που ισχυρίζεται ότι αγαπάει την χώρα του?????!!!!!

Και ποιοί οικονομόλόγοι τα λένε αυτά???

Οι προσκείμενοι στα αριστερά κόμματα που προσμένουν ότι με την αστάθεια, την σύγχυση και κατάρρευση θα ενισχύσουν το εκλογικό τους σώμα.

Και τι πάει να πει "δεν ξέρεις οικονομικά"???

Δεν ξέρεις ότι η Ελλάδα καταναλώνει χωρίς να παράγει??

Ότι οι εξαγωγές είναι αισθητά μικρότερες από τις εισαγωγές?????

Δηλαδή, πιστεύεις ότι όταν το ταμείο είναι μείον θέλει υψηλές οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι αν κάποιος δεν δώσει λεφτά να καλύψει το έλλειμμα το κράτος κηρύσσει "στάση πληρωμών" και όλα τινάζονται στο αέρα??????

Ανάρτηση από τον/τη Ionn στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 10:24 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
--------------------------

Κάρυ (2)

"όταν η γειτονική χώρα Τουρκία μεθοδεύει (βασει στρατηγικού σχεδίου) λαθρομετανάστες για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη?"

Όταν σε λέω μετά "συνωμοσιολάγνα" φταίω εγώ???

Όταν δεν καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ένα εγγενές φαινόμενο της Ανθρωπότητας και το θεωρείς "στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας" για την καταστροφή της Ευρώπης!!!!

ε...

μετά τι να πει κανείς????

Η λαθρομετανάστευση είναι φαινόμενο ανάλογο με αυτό που δημιουργεί τους ανέμους στην Μετεωρολογία.

Όταν σε κάποιες περιοχές στην ατμόσφαιρα υπάρχει υψηλή πίεση δημιουργείται ρεύμα (άνεμος) και κατευθύνεται σε περιοχές με χαμηλή πίεση.

Το ίδιο γίνεται με το Ηλεκτρικό Ρεύμα.

Το ίδιο έχουμε και στην Κοινωνιολογία.

Όταν έχουμε μία Ευρώπη με μέσο μισθό 1500 δολάρια και μια Αφρική/Ασία με μέσο μισθό 15 δολάρια και αυτή η διαφορά γίνεται γνωστή (μέσω κινητών, ΤV, internet) τότε είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν μεταναστευτικά ρεύματα μέχρι να επέλθει ισορροπία.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο αν σκεφτεί κανείς ότι η Ευρώπη έχει πληθυσμό γύρω στο μισό δισεκατομμύριο ενώ Ασία και Αφρική τριάμισι δισεκατομμύρια, που μάλιστα αυξάνονται ραγδαία.

Μιλάμε για Μεταναστευτικό Τσουνάμι.

Ανάρτηση από τον/τη Ionn στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 10:10 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
-------------------------

Κάρυ (1)

"Το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη, δεν έκαιγε αρχικά την Γαλλία, την Γερμανία, το Βέλγιο. Έκαιγε την Ελλάδα, η οποία λόγω της γεωγραφικής θέσης της γίνεται είσοδος των μεταναστών εξ'Ανατολής και εκ Νότου στην Ευρώπη."

Σωστό, δεν διαφωνεί κανείς.

---------------
"Επομένως την Ελλάδα πρωταρχικά ενδιέφερε το θέμα και θάπρεπε μέσω της σωστης εξωτερικής πολιτικής να το θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην συνθήκη της Λισσαβώνας και του Δουβλίνου.

Βρε Κάρυ έτσι μπαίνουμε στην κομματική αντιπαράθεση ότι το δικό σας κόμμα δεν έχει ικανούς πολιτικούς και το δικό μας έχει.

Μα σκέψου λογικά.

Θα πάει ο Δανός, ο Φινλανδός κ.α. υπουργός στην χώρα του και θα πει ότι δέχτηκε συνθήκη που οι λαθρομετανάστες που έρχονται από την Ελλάδα να μην της επιστρέφονται????? Μα δεν θα τον κρέμαγαν την άλλη μέρα?

Είναι ζήτημα λοιπόν ικανού Έλληνα διαπραγματευτή??

Ποιός θα πιέσει τα κράτη της Ευρώπης να δεχτούν λαθρομετανάστες από Ελλάδα?? Ας είμαστε λογικοί.

--------------
"Πώς μπορεί να διαφυλάξει τα σύνορά της η Ελλάδα με μια ακτογραμμή που ξεπερνά σε έκταση τα 13.650 χλμ, την πλέον εκτεταμένη σ'όλη την Ευρώπη και Μεσόγειο?"

Δεν μπορεί. Προφανώς και δεν μπορεί.

Αλλά δεν διάβασες την ανάρτηση.

Επειδή ακριβώς δεν μπορεί για αυτό πρέπει να πάρει τα μέτρα που αναφέρονται στην ανάρτηση τα οποία και παίρνει κάθε σοβαρό κράτος που θέλει να προφυλακτεί από τον Μεταναστευτικό Τυφώνα.

Ανάρτηση από τον/τη Ionn στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 9:57 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
--------------------------

Λοιπόν κατ'αρχάς
για την σαφαιρικότητα του ζητήματος

παραθέτω εδώ ένα σχόλιο που η Δήμητρα άφησε στο blog του Κόκκινου Φουστανιού που θεωρώ ότι φωτίζει πολλές σκοτεινές γωνίες του θέματος:

"Βαρέθηκα να ακούω φωνές και ουρλιαχτά που τίποτα δεν έχουν να μου πουν....

Κι εξηγούμαι.

Ρωτάς "Τι τους μαζέψαμε όλους αυτούς?"

Λοιπόν, διάβασε να μάθεις.

Όταν κάναμε "συλλογή" φτηνού εργατικού δυναμικού μια χαρά μας καθόταν. Ζούσαμε εμείς με πλαστικό χρήμα και δανεικά και πληρώναμε μεροκάματα πείνας τους ξένους εργάτες για να κάνουμε οικονομία.

Σαν δημοτικοί υπάλληλοι τους παρείχαμε αβέρτα κουβέρτα άδειες παραμονής με πλαστά χαρτιά να κάνουν τη δουλειά τους, να πάρουμε κι εμείς τη μίζα μας.

ΙΚΑ βέβαια δεν τους βάζαμε γιατί είναι κι ακριβό και γιατί δεν είμαστε και μαλάκες να πληρώνουμε όταν μπορούμε να κλέψουμε! Και χεστήκαμε που κι αυτός ήταν άλλος ένας τρόπος να υπερχρεωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στα χωράφια τους είχαμε να δουλεύουνε με 10 ευρώ το μεροκάματο και αισθανόμασταν και φιλάνθρωποι που τα ταΐζουμε τα "λιγούρια".

Ούτε σαν κράτος καταγράφαμε ποτέ αυτούς που πιάναμε λαθραία για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Απλά, τους δίναμε ένα χαρτί "προς αναχώρηση" και καθαρίζαμε την κατάσταση.

Ερημώσαμε την ελληνική ύπαιθρο από τους Έλληνες και στη συνέχεια στείλαμε τους "βρωμιάρηδες" να χτίσουν τα σπίτια, να φτιάξουν τους δρόμους, να καλλιεργήσουν τη γη και γενικώς να κάνουν όποια δουλειά παρακατιανή είχαμε.

Όλα έβαιναν καλώς. Διότι παίρναμε αβέρτα κουβέρτα τα οικονομικά πακέτα απ' την Ευρώπη (το θυμάσαι εκείνο το πακέτο Ντελόρ και όλα όσα ακολούθησαν??) και τα κάναμε βίλες, αυτοκίνητα, διακοποδάνεια, Θαλασσοδάνεια, εορτοδάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά και δε συμμαζεύεται. Καθότι είμαστε έξυπνοι άνθρωποι εμείς και γλεντζέδες και κιμπάρηδες, και τον παρά τον φυσάμε και νομίζαμε πως η Ευρώπη μας έχει σε υπόληψη καθότι έχουμε και την Ακρόπολη...

Και -το χειρότερο- πιστέψαμε πως είμαστε πιο έξυπνοι απ' αυτούς τους ντεκαβλέ τους Αγγλο-Γαλλο-Γερμαναράδες και θα μας ταΐζουν εσαεί και παρά φύση.

Είμαστε αισθηματίες εμείς, φιλάνθρωποι και αντιρατσιστές, μη χέσω! Κι ούτε μας πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ότι καθώς ο αριθμός των ξένων διογκώνεται αυτό που ουσιαστικά θα συμβεί θα είναι ο αφανισμός μας. Γιατί να μας περάσει? Αφού όοοοοοοοοοολος ο πλανήτης μας χρωστά τον πολιτισμό του κι όταν εμείς χρίζαμε Παρθενώνες, αυτοί ήταν στα δέντρα.

Κι έτσι δεν πήραμε κανένα απολύτως μέτρο για να αντιμετωπίσουμε το κακό.

Αλλά, ρε κοκκινοσκουφίτσα, δεν είναι αυτό που μου τη δίνει περισσότερο, αλλά το γεγονός πως η κυρα-Κατίνα που φωνάζει να τους στείλουμε όλους από κει πουρθαν, όταν αύριο θα θέλει εργάτη να της ξεφράξει τον μπιντέ, δε θα πάρει τον Έλληνα τον υδραυλικό που θα ζητήσει 40 ευρώ, ούτε καν τον Αλβανό που θα ζητήσει 30, αλλά τον Πακιστανό που έριξε την τιμή στα 10!!!

Κι όταν αύριο θα θέλει να αγοράσει τσάντα, δε θα πάει στο μαγαζί της γειτονιάς της που είναι νόμιμο και πληρώνει τους φόρους τους (όσους τελεσπάντων δεν κλέβει), αλλά στον πλανόδιο αλλοδαπό που τα πουλάει μισοτιμής στο δρόμο. Ούτε θα πάει στο metropolis να αγοράσει νόμιμο cd, αλλά θα το πάρει απ' τον μαύρο που γυρίζει στις καφετέριες.

Γιατί, είπαμε, εμείς δεν είμαστε μαλάκες! Καραγκιόζηδες είμαστε!

Και ως καραγκιόζηδες, εμείς ποτέ δε φταίμε για τίποτα. Όλα οι άλλοι τα φταίνε!!!!!!
Και κυρίως αυτοί οι κλέφτες, οι πούστηδες, οι δολοφόνοι οι μετανάστες.

Πάρτε το χαμπάρι κάποτε ρε γαμώτο! Όταν αφήσω το χωράφι μου αμπέλι ξέφραγο, θα μπαίνει μέσα ο κάθε διερχόμενος και θα μου το κάνει καλοκαιρινό. Και τότε δε θα φταίει ούτε ο διερχόμενος που μπήκε, ούτε ο γείτονας που στο τέλος θα σταματήσει να με βοηθάει, ούτε η μάνα που με γέννησε, ούτε ο παπάς της ενορίας, ούτε ο Θεός. Θα φταίω πρωτίστως εγώ που είμαι χοντρομαλάκας!!!!!"


Ανάρτηση από τον/τη Ionn στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 9:44 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
-------------------------

Το πόσο ευχαριστήθηκα αυτή σου την ανάρτηση Ionn μου μπορείς να το φανταστείς νομίζω. άσε δε που είναι μια από τις (όχι και τόσο ελάχιστες τελικά) φορές που θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα. Είνα τόσο απλό, σαν το αυγό του Κολόμβου. Έλα εδώ φίλε Πακιστανέ, Αλβανέ, Ρουμάνε (τελείως ενδεικτικές οι εθνικότητες). Θέλεις να μείνεις στην Ελλάδα; Τέλεια. Μείνε, και φέρε και όλο σου το σόι μαζί. Αλλά αν θες να μην είσαι σκυλί στο πάρκο, πλήρωνε όλους τους γαμοφόρους, ΦΠΑ, ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, ΣΥΚΑ που πληρώνω κι εγώ, κι έλα να διαγωνιστούμε ανοιχτά στην αγορά για οτιδήποτε. Να πληρώνω εγώ φόρους για να κάνεις εσύ εγχείρηση ενώ το παιδί μου περιμένει 6 μήνες για ραντεβού στο ΙΚΑ (κι εσύ τόσο περιμένεις, αλλά χέστηκα, εγώ πληρώνω- εσύ όχι), να τα σκάω στην ΔΟΥ για όποια κερατιάτικη (τύπου περαίωσης) σαχλαμάρα κατέβασε ο οικονομικός εγκέφαλος ενός γιάπι κι εσύ να πας και να πουλάς χαμηλότερο μεροκάματο από μένα (με μεγαλύτερο κέρδος φυσικά)?? Ε, όχι! Ε, ποτέ. Ας χορτάσω πρώτα εγώ που το συντηρώ, και ό,τι περισσέψει πάρε κι εσύ. Κι αυτό αγαπητές ευαίσθητες, δεν είναι απάνθρωπο. Είναι επιβίωση.

Ανάρτηση από τον/τη ΗΩΣ στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 5:06 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
-------------------------

Μια ανάρτηση, αγαπητέ μου Ionn, τεκμηριωμένη, που επιχειρεί να δει σφαιρικά ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.
Δημιουργεί προβληματισμούς, που σε τελική ανάλυση, είναι και το ζητούμενο, είτε συμφωνεί απόλυτα κανείς με τα επιχειρήματα που παρατίθενται, είτε διατηρεί επιφυλάξεις.
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση διατυπώνονται και από την εισήγηση και από τους σχολιασμούς, πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και γενικότερα. Και αν είμαι σε θέση να κατανοήσω σωστά, οι γενικότερες απόψεις λίγο ως πολύ συγκλίνουν, τονίζοντας ιδιαίτερα το πόσο εφικτό είναι, τα όποια μέτρα που προτείνονται και αρχικώς υιοθετούνται κατά καιρούς, να εφαρμοστούν αλλά και να αποδώσουν.
Κατά την ταπεινή μου άποψη η «γκετοποίηση» αυτών των ανθρώπων δεν θα απέδιδε σαν μέτρο αφού σε όποιες περιπτώσεις επιχειρήθηκε παλιότερα, όπως στην περιοχή του Πύργου, έχει ήδη αποτύχει. Όσο δεν χτυπιέται η κοινή ρίζα της παγκόσμιας φτώχιας, δηλαδή η υπερεκμετάλλευση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών, παρόμοια προβλήματα θα διαιωνίζονται και θα διογκώνονται. Η όποια μονομερής προσπάθεια αντιμετώπισής τους από προβληματικές οικονομίες και πολιτικές στρουθοκαμηλισμού είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
Σε αυτό το σημείο, αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να τονίσω πόσο ενδιαφέρουσες βρίσκω τις απόψεις τόσο της Δήμητρας, όσο και τις δικές σου, τις σχετικές με το Μικρασιατικό. Στο όνομα μιας φαντασίωσης που στερείτο υπόβαθρου, σφαγιάστηκαν, εκτοπίσθηκαν και δυστύχησαν χιλιάδες άνθρωποι. Ο ρόλος των ξένων είναι γνωστός από παλιά, ωστόσο σαν λαός έχουμε το χαρακτηριστικό του ευκολόπιστου και επομένως και την αυτολύπηση του πάντα προδομένου.
Κλείνοντας, θα ήθελα να μου επιτραπεί να συγχαρώ όλους για το επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων και φυσικά εσένα προσωπικά για την ευκαιρία αυτού του προβληματισμού.
Για τη γενναιοδωρία της παροχής βήματος, ευχαριστώ.

Ανάρτηση από τον/τη Sταυρούλα στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 6:27 μ.μ.

IonnKorr είπε...

καλά όλα αυτά για
τη δειλή υποκρισία
των Νεοελ μην τυχον
χαρακτηριστούν έτσι ή αλλιώς

αλλά εμείς οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?

όσοι έχουν γεννηθεί εδώ ή
έχουν συμπληρώσει 10, 20 , 30 χρόνια
Ρωμαίικης ζωής;;

Ανάρτηση από τον/τη Michalis Melidonis στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 2:05 μ.μ.

--------------------------------
@Elpidaanna

ο κάθε λαός
έχει τις διασπορές
και το IQ του.

Αν δεν αρέσει
το κακό Ισραήλ,
Δες την
Αγγλοθρεμένη
Ελληνική Κύπρο

@Ion
Ενας 20χρονος από το Μπαγκλαντες
μαχαιρώθηκε

ίσως το αίμα του νεκρού
βρήκε δικαίωση
σε κάποια μυαλά

ίσως την πάτησε γιατί
ήταν πιό σκουρόχρωμος
ενώ οι ΒορειοΑφρικανοί
μας μοιάζουν και στο χρώμα
και στα μυαλά

ακόμα περιμένει ο Αλαβάνος
να κάνει το σύνταγμα
πλατεία Ταχρίρ..

Αναρτήθηκε από τον Μελιδόνη

IonnKorr είπε...

Απο τα σχόλια που χάθηκαν
---------------------------

Xμ… μπαίνουμε λοιπόν στο σκληρό και δύσκολο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατ’ αρχήν, ναι. Κανένας με τη γέννησή του δε φέρει τη βούλα του παραβατικού ή του εγκληματία. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο εκεί. Οι λόγοι αυτοί, στην περίπτωση των μεταναστών, ονομάζονται φτώχια, ανέχεια, ανεργία, εξαθλίωση.

Και βέβαια μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δε μπορεί καν να θρέψει τους γηγενείς κατοίκους της, είναι αδύνατον να σηκώσει το βάρος της αθρόας λαθρομετανάστευσης από τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Συνεπώς το θέμα δεν είναι καθόλου απλό μια και συνεπάγεται απευθείας λόγους επιβίωσης.

Δυστυχώς, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, περιορίζονται είτε σε ημίμετρα, όταν είναι στην κυβέρνηση, είτε σε φιλο-μεταναστευτικούς ή αντι-μεταναστευτικούς μύδρους όταν είναι στην αντιπολίτευση. Όπως τα λες.

Και για όσους εξεγείρονται κι επιμένουν να μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης εξ ολοκλήρου στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας, αφενός μεν απαντάω πως κανένας δεν εκλέγεται αν δεν τον υπερ-ψηφίσει το εκλογικό σώμα, αφετέρου τον προσκαλώ να περάσει απ’ το Κέντρο Αλλοδαπών ή από μία υπηρεσία του Δήμου όπου εξυπηρετούνται μετανάστες, ώστε να διαπιστώσει τη συμπεριφορά που επιδεικνύεται προς τους ανθρώπους αυτούς και το μέτρο της διαφθοράς των "φιλοπατριών" Ελλήνων... μικρής κλίμακας.

Έπειτα να τονίσω, ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Eίμαστε όμως η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που αδυνατεί να πάρει συγκεκριμένα, καθαρά κι αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισή του. Αλλά δεν παραξενεύομαι πια. Από τη στιγμή που σε κανένα θέμα δεν μπορούμε ως λαός να βρούμε λύση, πώς να το πράξουμε για τη λαθρομετανάστευση. Γιατί πώς να λυθεί το όποιο θέμα όταν σε τίποτα δεν εφαρμόζεται η πρόληψη παρά μόνο εκ των υστέρων κάποια αναποτελεσματικά ημίμετρα καταστολής.

Ούτε μπορώ να κάτσω να ασχοληθώ με θεωρίες συνωμοσίας. Κάτι τέτοιο θα το κάνω, εφόσον πάψω εγώ ο ίδιος να υπονομεύω τη χώρα που ζω και διαπιστώσω πως ο κατήφορος συνεχίζεται.

Τα μέτρα που προτείνεις λες πως είναι σκληρά. Εγώ πάλι θα τα έλεγα "κοινωνικά δίκαια".
Και είναι κοινός τόπος πως κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να έχει ευημερία, όταν υπάρχει κατάφωρη κοινωνική αδικία.

Κανένας δε με υποχρέωσε ως χώρα, π.χ. να δέχομαι παιδιά αλλοδαπών στα σχολειά μου, που δεν ξέρουν ούτε μία λέξη στα ελληνικά, χωρίς να φροντίσω να φτιάξω τάξεις υποδοχής, έτσι ώστε και τα ίδια εκείνα παιδιά να βοηθήσω, αλλά και να μην υποβαθμίσω την παιδεία των παιδιών των γηγενών πολιτών μου. Κανένας δε με ανάγκασε να παρέχω υπηρεσίες δήθεν ελεημοσύνης στους ανθρώπους αυτούς, καταδικάζοντας το κράτος μου σε αφανισμό. Κανένας δε μου υπαγόρευσε την ανικανότητα του πολιτικού σχεδιασμού.

Έχασα τρεις μαθητές... μόλις χτες. Τους συνέλαβε η αστυνομία. Ο ένας έχει ήδη πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα ανηλίκων. Τα δύο από αυτά τα παιδιά, ήταν παιδιά μεταναστών, που ζούσαν κάτω από πολύ άσχημες οικονομικές και οικογενειακές συνθήκες. Τα θύματα των μικροκλοπών που διέπραξαν, ζητούν την κεφαλή "των αλητών" επί πίνακι. Μιλάμε για αγόρια 14-15 χρόνων, και δε ντρεπόμαστε να μη βλέπουμε ποτέ τις αιτίες και την αλήθεια κατάματα.

Δεν ήταν εγκληματίες, τουλάχιστον όχι ακόμη. Αλλά θα γίνουν. Εάν καταλήξουν στις ελληνικές φυλακές, είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν.

Όπως το ίδιο συμβαίνει με κάθε άνθρωπο-θύμα των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών στις οποίες ζει.

Ανάρτηση από τον/τη δήμητρα♥♥♥q στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 9:05 π.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
------------------------

Μα πώς να αναστραφεί μια κατάσταση, όταν είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως και το μόνο που κάνουμε είναι να μεταθέτουμε ευθύνες??

Φαντάζομαι πως αν κάποιος παρατηρητής είχε την ικανότητα να ίπταται στον ουρανό και να παρακολουθεί τα γήινα δρώμενα, την Ελλάδα θα την είχε για ψυχαγωγία. Θα έριχνε πολύ γέλιο. Μα πάρα πολύ.

Μου έκανε εντύπωση η αναφορά σου στη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Δεν πολυγράφεται, αλλά φοβάμαι πως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Απ' το Γυμνάσιο το λέω (στο Δημοτικό με είχε θαμπώσει το ... μεγαλείο! χα χα)

Ανάρτηση από τον/τη δήμητρα♥♥♥q στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 9:32 π.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
-------------------------

Μήπως και η ίδια πατριδολατρεία, θρησκολατρεία σε συνδυασμό με τον αντι-δυτικό τρόπο σκέψης και την εθνική παράκρουση, δεν ήταν που ουσιαστικά οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή?

Ακόμη φέρουμε όλα τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του "ραγιά". Δυστυχώς.

Ανάρτηση από τον/τη δήμητρα♥♥♥q στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 9:36 π.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
-------------------------

Nαι, έτσι ακριβώς. Η απόλυτη παράκρουση δηλαδή.
Και θα αποτολμήσω μία πρόταση. Αν η διδασκαλία της Ιστορίας στην Ελλάδα γνώμονά της είχε την Ιστορική Αλήθεια και όχι την αποκατάσταση της Εθνικής μας Υπερηφάνειας, ίσως να παίρναμε κάποια ηθικά διδάγματα από πρότερα λάθη.

Αλλά...

δε συμβαίνει αυτό. Όταν κάποιος μιλήσει για τις βαριές ευθύνες των Ελλήνων για τον σφαγιασμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων στα μικρασιατικά παράλια και την οδήγηση των υπολοίπων στο δρόμο της μετανάστευσης, χαρακτηρίζεται το λιγότερο ανιστόρητος ανθέλληνας.

Ανάρτηση από τον/τη δήμητρα♥♥♥q στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 10:10 π.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
------------------------

@Elpidaanna,

τα μέτρα αυτά που περιγράφει ο Ίονν, έχουν ήδη εφαρμοστεί στο Ισραήλ, στο οποίο έχω ζήσει 2 χρόνια. Διότι -κάτι που δεν είναι γνωστό- και η χώρα αυτή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λαθρομετανάστευσης από διάφορες χώρες. (Κατεχόμενα Παλαστίνης, Ασιατικές χώρες όπως Κίνα, Ταϋλάνδη κλπ., Αραβικές χώρες (Μαρόκο κλπ.), λοιπές Αφρικανικές χώρες, Ρωσία, Βαλκάνια). Αυτό διότι θεωρείται και είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που τυγχάνει οικονομικά ανεπτυγμένη.

Εκεί λοιπόν, δε νοείται με κανέναν τρόπο περίθαλψη, μετακίνηση, εκπαίδευση, λαθρεμπόριο σε άνθρωπο που δεν έχει νόμιμα χαρτιά. Οι διαδικασίες με τις οποίες ελέγχονται τα χαρτιά των μεταναστών και η παροχή άδειας και παραμονής εργασίας σε όποιον την δικαιούται είναι άμεση. Όποιος συλλαμβάνεται χωρίς νόμιμα χαρτιά, απελαύνεται άμεσα.

Θα πρέπει να πω εδώ, ότι το Ισραήλ, ως κράτος, έχει πολύ καλές κοινωνικές κρατικές υπηρεσίες (όπως υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, αστυνόμευση) κι έτσι, παρόλο το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, διατηρεί τη συνοχή του.

Βέβαια, θα πει κάποιος, ότι στο Ισραήλ συρρέουν άφθονα κεφάλαια εξ Αμερικής κι αυτό είναι σωστό. Όμως τα κεφάλαια αυτά αξιοποιούνται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης (και δεν κατασπαταλούνται όπως οι δανειοδοτήσεις που παίρνει η Ελλάδα) καθώς υπάρχει πολύ καλός κρατικός σχεδιασμός και ελεγκτικός μηχανισμός.

Προφανώς λοιπόν, τα μέτρα που περιγράφονται στην ανάρτηση, αναφέρονται σε μία χώρα που παράλληλα θα φροντίσει να βελτιώσει τον κρατικό της μηχανισμό. Βέβαια, αυτή η χώρα προφανώς δεν είναι η Ελλάδα των νεο-Ελλήνων.

Ανάρτηση από τον/τη δήμητρα♥♥♥q στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 10:24 π.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
--------------------------

Ελπίδα,

το Ισραήλ -στα εδάφη του- φέρεται υποδειγματικά σε όποιον αλλοδαπό μπει. Η καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων αφορά κυρίως στα εδάφη της Παλαιστίνης και σε άραβες του φέρονται εμπλεκόμενοι σε φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις.

Στο λέω, ως Ελληνίδα, γυναίκα Παλαιστίνιου, με "σκληρές" εμπειρίες από εμπόλεμη ζώνη.

Το Ισραήλ λες δεν είναι Ελλάδα. Εννοείται. Ίσως όμως δε γνωρίζεις πως το 1/5 του πληθυσμού του είναι παλαιστίνιοι... Το φαντάζεσαι? Το 1/5 μιας χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο με την Παλαιστίνη, είναι άραβες Παλαιστίνιοι!!!

Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πόσα προβλήματα είναι δυνατόν να εγκυμονεί αυτό για το κράτος Ισραήλ ???

Και πόση απ' την οικονομική βοήθεια που παίρνει διατίθεται για έναν πόλεμο που μαίνεται απ' το 1947???

Φυσικά, Ούτε η Ελλάδα είναι Ισραήλ. Αν η Ελλάδα ήταν μια αξιόπιστη χώρα που μπορούσε να προσφέρει στους επενδυτές της εχέγγυα ασφάλειας, νομίζεις δε θα εισέρρεαν κι εδώ κεφάλαια? Τώρα ποιος θα πάρει το ρίσκο να φέρει την επιχείρησή του εδώ? Ποια είναι η ασφάλεια που του παρέχεται για τα χρήματα που θα διαθέσει? Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ηλίθιος για να το κάνει.
Και ποιοι πολίτες, ποιας χώρας θα δεχτούν ποτέ να βοηθήσουν το Γιουνιστάν έτσι που κατάντησε, γνωρίζοντας πως τα χρήματά τους θα καταλήξουν σε μεγάλες και μικρές τσέπες??

Όλα ξεκινάνε αφενός μεν απ' την ανικανότητά μας να οργανώσουμε σωστά το κράτος μας και να φτιάξουμε υποδομές και σωστή οικονομική πολιτική κι αφετέρου απ' την βραχυπρόθεσμη υπολογιστική μας πολιτική που μας έκανε -αρχικά- να εξισώσουμε τους αλλοδαπούς με τα φτηνά εργατικά χέρια και να μην πάρουμε ποτέ κανένα μέτρο πρόληψης για να μη φτάσουμε ως εδώ.

Αλλά εμείς όλοι, που ζητάμε ευθύνες από τους καρεκλοκένταυρους πολιτικάντηδές μας, αν αύριο γίνουν εκλογές, θα πάμε και θα τους ψηφίσουμε πάλι. Τους ίδιους που ψηφίσαμε και πριν και πιο πριν. Γιατί αυτοί μας αξίζουν.

Κι εμείς που βρίζουμε τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις που μας "εχθρεύονται", μεθαύριο που θα μας πουν επιδοτήσεις στοπ και κόψτε το λαιμό σας, θα απλώσουμε ξανά το χέρι σαν πεινασμένοι ζήτουλες και θα ζητάμε δανεικά.

Ανάρτηση από τον/τη δήμητρα♥♥♥q στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 6:29 μ.μ.

IonnKorr είπε...

Από τα σχόλια που χάθηκαν
-------------------------

Καλησπερίζω κι εγώ!
Ionn, θα συμφωνήσω στα σημαντικότερα σημεία της ανάρτησης και κυρίως στον τρόπο που (δεν) αντιμετωπίζει το πρόβλημα η κομματική "αριστερά" (αυτή πια έχει πάρει διαζύγιο από τον ορθολογισμό ή, έστω, τον πταγματισμό!). Το ίδιο ισχύει και για όσα υποστήριξε η δήμητρα♥♥♥q.
Μια ένσταση-παράπονο (για το σχόλιο των 10.27΄): Γιατί τέτοιο μένος κατά των φιλολόγων; Γιατί τέτοιο "ρατσιστικό" τσουβάλιασμα; Στους φιλολόγους που διδάσκουν ιστορία εντάσσονται και επιστήμονες ιστορικοί αλλά και κλασικοί φιλόλογοι που σέβονται την Επιστήμη της Ιστορίας! Αυτοί π.χ. δεν διανοούνται να μπουν στην τάξη και να διδάξουν το αντικείμενό τους χωρίς χάρτη!!!

Ανάρτηση από τον/τη Υπατία η Αλεξανδρινή στο IonnKorr τη 12 Μαΐου 2011 9:33 μ.μ.