Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όμορφες Γυναίκες με Μυαλό (3): Έλλη Στάη


Η Έλλη Στάη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι κόρη του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Μάρκου Τσαρλαμπά. 
Ο τελευταίος ήταν απόγονος του Οδυσσέα Ανδρούτσου, 
ήρωα της Επανάστασης του 1821. 
Η πρόγονος της Ακριβή Τσαρλαμπά ήταν σύζυγος του Ανδρέα Ανδρούτσου 
και μητέρα του Οδυσσέα Ανδρούτσου.

Η μητέρα της Έλλης Στάη, Ρενέ Τσαρλαμπά, έχει διατελέσει διευθύντρια πολιτικών γραφείων μεταξύ των οποίων και του Αναστάσιου Πεπονή.

Το επίθετο "Στάη" κράτησε από τον πρώτο της γάμο με τον δικηγόρο Νίκο Στάη.

Η καταγωγή της είναι από τη Λευκάδα. Είναι απόφοιτη του Αρσακείου. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία.

Για λίγο διάστημα άσκησε κανονικά τη δικηγορία. Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αυγή, Μεσημβρινή και Ακρόπολη. Εκεί έκανε και το πρώτο της πρωτοσέλιδο, εξασφαλίζοντας αποκλειστική συνέντευξη από τον "μύθο" της Fiat Τζιάνι Ανιέλι.

Την τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μαζί με τον Κουίκ Τέρενς μέχρι το 1989. Έχει συνεργαστεί με το ραδιόφωνο του Flash ως ανταποκρίτρια για ευρωπαϊκά θέματα στις Βρυξέλλες και τον Αθήνα 9,84.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1993 συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Πρώτη αυτή μαζί με τον δημοσιογράφο Σταμάτη Μαλέλη, εγκαινίασε στην ελληνική τηλέοραση τα "τηλεοπτικά παράθυρα" στα δελτία ειδήσεων. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Mega Channel παρουσιάζοντας την ενημερωτική εκπομπή "Ελλήσποντος". Για 2 χρόνια εργάστηκε στο Star Channel παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Από το 1999 παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την εκπομπή "Με τα μάτια της Έλλης". Παράλληλα εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash ως παραγωγός της εκπομπής "Ελλιγμοί".

Για 3 χρόνια είχε αναλάβει και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2006, έως και τις 3 Οκτωβρίου 2006, το παρουσίαζε από κοινού με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Στις 4 Οκτωβρίου 2006 υπέβαλε την παραίτησή της από τον ΑΝΤ1.

Από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 2007 η Έλλη Στάη "επέστρεψε" στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ως βασικό μέλος των δημοσιογράφων / σχολιαστών του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (με την Όλγα Τρέμη) καθώς και με εβδομαδιαία πολιτική/ενημερωτική εκπομπή με τίτλο "Έλλη".

Από τις 20 Ιουλίου 2007 η Έλλη Στάη ανήκει επίσημα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha tv και από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι και το καλοκαίρι του 2008 ήταν η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων.

Στο συμβόλαιο της περιλαμβάνεται και η παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής "PERSONA GRATA" που προβαλλόταν κάθε Δευτέρα τα μεσάνυχτα αλλά διεκόπη λόγω υποχρεώσεων για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά "Diva" και "Penthouse" και την εφημερίδα "Επενδυτής".

Το 2010 συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash (προηγήθηκε η συνεργασία το 1999 με την εκπομπή "Ελλιγμοί") παρουσιάζοντας καθημερινή εκπομπή με την δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.
Το Φεβρουάριο του 2011 επέστρεψε και πάλι στην κρατική τηλεόραση παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ.


Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους.
Ο πρώτος με τον δικηγόρο Νίκο Στάη (από τον οποίο κράτησε και το επίθετο της), ο δεύτερος ήταν με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κατσίμη, με τον οποίο απέκτησε τον γιο της Μάρκο. Για πολλά χρόνια σύντροφος της υπήρξε ο Διονύσης Λιβανός (πρώην Υπουργός Τουρισμού επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου). Το 1999 παντρεύτηκε με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ (και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) Στέλιο Παναγόπουλο.

Σημερινός σύζυγος της είναι ο επιχειρηματίας Γουλανδρής Μιχάλης (πρώην σύντροφος της δημοσιογράφου Όλγας Τρέμη) με τον οποίο συζεύχθηκαν στις 5 Ιουνίου του 2008 στο Δημαρχείο Βουλιαγμένης σε στενό οικογενειακό κύκλο.


3 σχόλια:

kariatida62 είπε...

"Η μητέρα της Έλλης Στάη, Ρενέ Τσαρλαμπά, έχει διατελέσει διευθύντρια πολιτικών γραφείων μεταξύ των οποίων και του Αναστάσιου Πεπονή."


Ναι χαρακτηρίστηκε μεγάλος έρωτας η παράνομη σχέση μεταξύ της Ρενέ Τσαρλαμπά και του Αναστάσιου Πεπονή!

Ολα τα "μεγάλα" στα παράνομα κρύβονται..!

α Κενταύρου είπε...

Μη συγκρίσιμα μεγέθη με τις άλλες δυο.Δυναμική ,πανέξυπνη με θάρρος και θράσος ,το δυνατό της σημείο το ιδιόμορφο γέλιο –χαμόγελο.Η καλλιτέχνης της αιχμηρής ερώτησης.

ΗΩΣ είπε...

Χμμμ, πρώτον είναι απαράδεκτο το ότι λείπω εγώ από την λίστα.
Δευτερον, πολύ πρασινάδα έπεσε με την Έλλη βρε Ionn μου, και με προτρέπει να βοσκήσω.
Τρίτον, μπορείς να μου πεις πώς κατάφερε η κυρία να τυλίξει 4(!!!) συζύγους κι εμείς για να δούμε σερνικό φέρνουμε βόλτα όλο το λεκανοπέδιο;;;
4ον, ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΙΟΥ. Και δεν σου ταιριάζει, ΚΑΙ μου την σπάει.
Χαιρετώ σε φίλτατε