Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Όμορφες Γυναίκες με Μυαλό (6): Εύα Καϊλή




Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. 

Ο πατέρας της Αλέξανδρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, 
αποφοίτησε από το Ζωγράφειο και 
είναι διπλ. Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Π.Σ. του ΑΠΘ 
και η μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου 
κατάγεται από τη Μικρά Ασία αλλά μεγάλωσε στην Ημαθία.

Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, 
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Το 2008 έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ, Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Channel από το 2004 έως το 2007, παρουσιάζοντας τις μεσημβρινές και απογευματινές ειδήσεις του Σαββατοκύριακου.
Σπούδασε στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας το 2005. Το 2008 απέκτησε τίτλο Διεθνολόγου από το μεταπτυχιακό τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά το 2007.

Το 2002 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ως η νεότερη υποψήφια. Διετέλεσε γραμματέας του πρώτου Νομαρχιακού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης το 2003. Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ 2001-2002. Από το 1992 υπήρξε μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος της ΠΑΜΚ, της ΠΑΣΠ, και γραμματέας τοπικής οργάνωσης νεολαίας κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι δραστηριότητες της ως δημοτικής συμβούλου Θεσσαλονίκης, επικεντρώθηκαν σε θέματα νεολαίας, αθλητισμού, αρχιτεκτονικής, πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής. Υπήρξε μέλος της επιτροπής Δημητρίων, αλλά και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως και της “Παναγίας Σουμελά”, ενώ παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη από το 2005, και της Μ.Κ.Ο. Κ.Ε.Α.Ν. Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται σε θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης, όπως και νέων τεχνολογιών.

Στις εθνικές εκλογές του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης (το 2004 ήταν η νεότερη υποψήφια βουλευτής που εκλέχθηκε, αλλά δεν ανέλαβε, καθώς ήταν επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης). Επανεξελέγη βουλευτής το 2009.

Απο το 2007 είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, του Σ.Α.Ε., Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Εως το 2009, ηταν μελος του ΟΣΕΠ, Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Η Διευθυνση Διεθνών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς, κατα την συγκροτήση Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια των χωρών της Αλλοδαπής, όρισε την Εύα Καϊλή να συμμετέχει ως μέλος στην σύνθεση των Ομάδων αυτων για την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: