Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η επιστημονική οπτική για το σεξ



Μέχρι τώρα το σεξ γινόταν χωρίς κίνητρο. Τώρα, όμως, η επιστήμη βρήκε δέκα, τουλάχιστον, λόγους που δείχνουν ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία.

Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η σεξουαλική πράξη είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική υγεία.

Το σεξ μπορεί να επηρεάσει θετικά όλες τις οργανικές λειτουργίες.

- Βραχυπρόθεσμα μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση.
- Μακροπρόθεσμα μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιαγγειακά νοσήματα και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Επιπλέον, το σεξ είναι φθηνότερο από τη συνδρομή στο γυμναστήριο και πολύ καλύτερο, για τη μέση σας, από πολλές ασκήσεις.

Με λίγα λόγια το σεξ ίσως είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συστήσει ο γιατρός σας.

Ακολουθούν οι δέκα βασικότεροι λόγοι, για τους οποίους το σεξ κάνει καλό στην υγεία:


1. Καύση θερμίδων
Μπορεί το σεξ να μην είναι αρκετό για να αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς μύες και , σίγουρα όμως σας βοηθάει να χάσετε θερμίδες. Υπολογίζεται ότι από τη σεξουαλική επαφή μπορείτε να κάψετε από 85 μέχρι 200 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνοντας μισή ώρα την ημέρα στο σεξ, θα μπορούσατε να χάσετε από 4 κιλά και πάνω μέσα σε ένα χρόνο.

2. Αύξηση τεστοστερόνης (ειδικά για άντρες)
Το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τα οστά και τους μυς. Η τεστοστερόνη είναι επίσης υπεύθυνη για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας, την καλή διάθεση, τη γονιμότητα και την ερωτική επιθυμία. Η μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, γνωστή ως «ανδρόπαυση» ή ανδρική εμμηνόπαυση, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης γενετήσιας ορμής, της κόπωσης και της κατάθλιψης.


3. Αντικαρκινική δράση (ειδικά για άντρες)
Στους άντρες η εκσπερμάτωση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν σε τακτική βάση έχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.


4. Καλή Καρδιακή Λειτουργία
Επειδή το σεξ είναι μια καλή μορφή άσκησης, είναι λογικό να επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς σας. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Queens δείχνει ότι όσοι έχουν σεξουαλικές επαφές περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50%. Το σεξ έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, κάτι που έχει θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς.


5. Μείωση του stress
Η μειωμένη πίεση του αίματος που μπορεί να προκύψει από το σεξ θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στρες. Σε πολλές μελέτες έχει παρατηρηθεί μικρότερη αύξηση της πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων μετά από το σεξ. Επιπλέον το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το άγχος. Ποιος δεν θέλει να ξεχάσει μια δύσκολη μέρα στο γραφείο με μια άκρως ερωτική βραδιά;


6. Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος
Η τακτική σεξουαλική επαφή αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος γνωστού για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σεξ 1 ή 2 φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει στην προφύλαξη από το κρύωμα ή τη γρίπη. (Αν το ξέρατε νωρίτερα θα γλυτώνατε και το εμβόλιο!!!!)


7. Ψυχολογική Υποστήριξη
Ακριβώς πριν από τον οργασμό απελευθερώνεται μια σειρά ενδορφινών και τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης, που συχνά αποκαλείται η «ορμόνη της αγάπης» είναι πενταπλάσια από το κανονικό τους επίπεδο. Η ωκυτοκίνη έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο αίσθημα γενναιοδωρίας και είναι γνωστό ότι δρα ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην ενίσχυση των δεσμών.


8. Ανακούφιση από πόνους
Πέρα από το γεγονός ότι η ερωτική επαφή σας φέρνει πιο κοντά με το σύντροφό σας, η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και άλλες ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική πράξη μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση από τον πόνο, που συνδέεται με κοινά προβλήματα, όπως η κεφαλαλγία ή η αρθρίτιδα. Την επόμενη φορά που θα υποφέρετε από πόνους στον αυχένα ή από πονοκέφαλο εξαιτίας του στρες, δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτή την μέθοδο.


9. Αποφυγή Κατάθλιψης
Η οξυτοκίνη δρά ως φάρμακο, αν σκεφτεί κανείς ότι η έρευνα έχει δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης, μαζί με τη σεροτονίνη, χημική ουσία που δρα ως αντικαταθλιπτικό και απελευθερώνεται επίσης κατά τη διάρκεια του οργασμού, συμβάλλουν στον βαθύ ύπνο.


10. Διατήρηση αναπαραγωγικής ικανότητας (ειδικά για άντρες)
Η αποχή από το σεξ αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για ατροφία του πέους. Για τις σεξουαλικές επαφές ισχύει ό, τι και για τη γυμναστική: 3 φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα για την προφύλαξη από τη στυτική δυσλειτουργία ή άλλα προβλήματα σεξουαλικής υγείας αργότερα στη ζωή σας.




Πηγή:
*MEN24.gr
*http://my-greek.blogspot.com/2010/01/sex.html

34 σχόλια:

ELENI είπε...

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ........ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ MAKE LOVE!!!!KΑΛΗΣΠΕΡΑ!!

ELvA είπε...

Nα τα μας και..σεξολογος ο φιλος ΙοnnKorr! :)

Aλλα ας παρουμε τα πραγματα απο τη αρχη:
Πρωτο objection: ''Μέχρι τώρα το σεξ γινόταν χωρίς κίνητρο''!!
Απο αρχαιτοτατων χρονων το σεξ δεν γινοταν ΠΟΤΕ χωρις κινητρο! :)
Yπαρχουν απειρα ...ρητα,να μη κατσω και τα εξιστορησω τωρα ολα...

Mια ερωτηση: Να υποθεσουμε δλδ μετα απ αυτο το κειμενο οτι ειστε..
κανονικος στα κιλα; ;))

και μια υπενθυμιση: (Γκουχ γκουχ), εγω δε διαβασα μονο το τιτλο, αλλα και το...περιεχομενο της αναρησης σας! Εχω μαλιστα και αποριες! :))

Άθεος είπε...

Αν περίμενα IonnKorr να κάνεις την ανάρτηση αυτή τώρα θα είχαμε ατροφήσει!
Ευτυχώς που την επιστημονική πλευρά του θέματος την αντελήφθην από μικρός!
Έτσι γνώρισα πολύ κόσμο!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Χτες διάβασα ότι:

"Μια μαθηματική εξίσωση οδήγησε τον ψυχολόγο και πρώην διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Κλιφ Αρνιλ, στο συμπέρασμα ότι μια σειρά συγκυριών κάνουν την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου την πιο καταθλιπτική από τις 365 ημέρες κάθε χρόνου: άσχημος καιρός, μικρότερη ημέρα, μεγαλύτερη νύχτα, τα χρέη των γιορτών των Χριστουγέννων και στόχοι ή τυχόν επιθυμίες που έμειναν ανεκπλήρωτες με την έλευση του νέου έτους."*

Σήμερα διαβάζω εδώ , για σεξ...εντάξει, σήμερα φοράμε χαμογελάκι, λέμε δυνατά στοπ στην κατάθλιψη της χθεσινής ημέρας και πάμε με μια φωνή "ζήτω η 19 Ιανουαρίου!!!":))χαχαχα!!

Καλό απόγευμα και περιμένω σαν ονειροπαρμένη που είμαι :) την ανάρτηση με τα όνειρα!!!


Θυμήθηκα σκηνικό με μαθητή φέτος,λόγω Η1Ν1, να έρχεται στο γραφείο των δασκάλων να ζητήσει αντισηπτικό για τα χέρια λέγοντάς μου:

"Κυρία ,που έχετε το αντισυλληπτικό;"

*πηγή:
http://blogs.sch.gr/stpapadakis/archives/1450

Un par de neuronas... είπε...

Με μισή ώρα την ημέρα θα χάσω 4 κιλά σε ένα χρόνο; Καλά! τότε θα προσπαθώ να το κάνω 8 ωρες την ημέρα. Πόσο κάνει τότε; χε, χε.

Φιλάκια πολλά.

Άιναφετς είπε...

Ναι Eleni...make love and not dreams!
Χι χι χι και εγώ ήθελα λίγο όνειρο, όπως μας δελέασες και αντί αυτού, μας λες να πέσουμε στο κρεββάτι, επιστημονικά!!!
Πρώτα μας βάζεις να κάνουμε δίαιτα, στην συνέχεια μας βάζεις σε διαδικτυακό προβληματισμό και μετά μας βάζεις να ονειρευτούμε πχ ωραία παλληκάρια και όλα αυτά για να μας πετάξεις σε ένα κρεββάτι! σνιφ, σνιφ...Τι έρχεται μετά;

IonnKorr είπε...

Ελένη, γειά σου

Μου θύμησες το παλιό "make love not war"

Τι να γίνει όλα αρχίζουν από αυτό και καταλήγουν σ'αυτό.

IonnKorr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IonnKorr είπε...

Έλβα γειά σου

Ε ... ναι, εννοούσα δεν υπήρχε "κίνητρο υγείας". Τώρα η επιστήμη μας δίνει και αυτό το κίνητρο πέραν της παιδοποιΐας και της ηδονής.

----
Θέλετε να χάσετε κιλά? Να ένας εναλλακτικός τρόπος.

----
εγω δε διαβασα μονο το τιτλο, αλλα και το...περιεχομενο της αναρησης σας!

Ένα λάθος έκανα. Άλλωστε ζήτησα ταπεινά συγνώμη. Ως πότε θα μου πετάς αυτήν μπηχτή? xa..xa..

[Στο κάτω-κάτω έλα στην θέση μου. Πάω σ' ένα blog και βλέπω κομμωτήριο! τι να διαβάσω? Αντίθετα εσύ έρχεσαι εδώ βλέπεις σεξ. Μπορείς να μην διαβάσεις το περιεχόμενο και να μείνεις μόνον στο τίτλο?] (χα.. χα..)

----
Έχεις απορίες? Μόλις βρήκες τον κατάλληλο άνθρωπο για σου δώσει λύσεις!! (χα..χα..)

IonnKorr είπε...

Άθεε, καλησπέρα


Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ. (χα..χα..)

Την ατροφία!!

Ρε, λέω, τόσοι φίλοι βρίσκονται σε αναμονή κινδυνεύοντας με ατροφία του "βασικού τους οργάνου"!!!

Τι να κάνω? να τους αφήσω έτσι?

Οπότε, έσπευσα να κάνω αυτή την ανάρτηση για να τους γλυτώσω!!! (χα..χα..)

IonnKorr είπε...

Φωτεινή, γειά σου

Σκέφτηκα, αρχικά, να σου βάλω "απαγορευτικό ανάγνωσης αυτής της ανάρτησης" αλλά πιστεύω τελικά ότι θα το ξεπεράσεις (χα..χα..)

Υπόσχομαι ότι στο εξής θα επανέλθουμε στις "ονειρικές αναρτήσεις".

IonnKorr είπε...

Βερόνικα

Έτσι και δούμε το σεξ από την πλευρά της δίαιτας, μάλλον πρέπει να μην σταματάμε ούτε για διάλειμμα! (χα..χα..)

IonnKorr είπε...

Στεφανία

Ως μάγισσα, βέβαια, αντελήφθηκες άμεσα το "υποχθόνιο σχέδιό" μου!!!! (χα.. χα..)

Πρέπει να το παραδεχθώ ότι όλα ήταν προμελετημένα!!!

Σκέφτηκα, λοιπόν:

- πρώτα θα τις βάλω σε "πρόγραμμα δίαιτας" για να αδυνατίσουν ώστε να γίνουν sexy.

- ύστερα θα αρχίζω τις "σπόντες" για διαδικτυακή επαφή

- μετά θα ρίξω το "όνειρο" για να φτιάξω "ατμόσφαιρα"!!!

- Και, τέλος, σας σκάω το "παραμύθι" για την δήθεν σύνδεση σεξ και υγείας.

- Ε ... αν δεις, στην επόμενη ανάρτηση, να σας προτείνω διάφορες κρεββατοκάμαρες, τότε πια θα είναι "ηλίου φαεινότερο που το πάω"!!!!

Το έχω ήδη πει. Δεν παίζεσαι.
χα... χα... χα...

Φωτεινή Κανάκη είπε...

:)))...

έστω μια σοκολάτα να μου είχες και θα ήμουν οκ!!

χαχα!!Πλακίτσα!!:)θέλω τα όνειρα ναι!!!

Λοιπόν, στη νοηματική το σεξ είναι με την ίδια χειρομορφή κάπως αλλά σε άλλη κίνηση με τη λέξη πεθαίνω...γι'αυτό και η φράση "πεθαίνω για σεξ"όπως το είπε μια συμμαθήτριά μου στη νοηματική, όταν μάθαμε τις κινήσεις αυτές!!:)

Καληνύχτα!!!

IonnKorr είπε...

Πάντως Φωτεινή

αυτό με το μπέρδεμα του μαθητή "του αντισηπτικού με το αντισυλληπτικό" ήταν φοβερό!

Πρέπει να κάνατε πολύ γέλιο!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Ναι από τα καλύτερα με την έναρξη της χρονιάς!!!

Ήταν λίγο πριν τις εκλογές που σε κάθε τάξη έβαλαν τόνους αντισηπτικών...και κάποια αγοράκια το έβαζαν και σαν τζελ για τα μαλλιά!!!Πολλά γέλια και αυτά τα σκηνικά!!!:)))

Το αγοράκι που το είπε είναι Ε'τάξη!!!

Πολλά τέτοια έχω να πω σκηνικά!!!

Κάτι που έγινε πριν λίγες εβδομάδες με ένα αγαπημένο μου παιδάκι-μαθητή...

Παίζαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων και όταν ήρθε η σειρά μου ,η κάρτα είχε ερώτηση προς το μαθητή:

Ποιό μέρος στο ανθρώπινο σώμα μεγαλώνει πιο πολύ;;;

Και τι μου απάντησε με μια φωνή δυνατή ο μικρός...

Το πουλί!!!!

Αυτό κι αν ήταν κορυφαίο!!!Το είχα πει σε κάθε δικό μου άνθρωπο!!!Όλα τα γέλια η ατάκα και τελικά για σωστή απάντηση είχε η κάρτα πίσω τα μαλλιά...χαχαχα!!!

Πρέπει να τα γράψω σε βιβλίο...είναι τόσα πολλά!!!

IonnKorr είπε...

Πράγματι Φωτεινή

τα μικρά παιδιά είναι εντελώς απρόβλεπτα.

Είσαι τυχερή που είσαι δασκάλα.

Αλλά θα το πω, και μην αντιδράσεις, πολύ πιο τυχερά είναι τα παιδάκια που διδάσκεις.

Εγώ, από ότι θυμάμαι στο δημοτικό, όλες οι δασκάλες μου ήταν στριμμένες και κακές. Μπορώ να πω ότι οι περισσότερες δεν είχαν καμία υπομονή μαζί μας και μας τιμωρούσαν με το παραμικρό.

Πράγματι, είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια γελαστή κοπέλλα στην έδρα όταν βρίσκεσαι σε τρυφερή ηλικία.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Να σου πω ότι τη χρονιά που ήμουν σε ειδικό σχολείο νησιού,εκεί με το υπόλοιπο παρεάκι των συναδέλφων που όλοι μας ήμασταν μέσα στο κέφι και στη χαρά για αυτό που κάνουμε τα παιδιά που ήταν σε αμαξίδια με το που μπαίναμε στην τάξη μέσα σήκωναν το σώμα τους σε προσπάθειά τους να μας αγκαλιάσουν!!!!

Και όταν ένα χρόνο μετά πήγαμε με μία φίλη μου στο ίδιο σχολείο για επίσκεψη -σε μια μας εκδρομή σε εκείνο το νησί -τα παιδιά όταν μας είδαν έτρεμαν από τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους!!!

Ναι είμαστε τυχεροί και σε καταλαβαίνω.

:))

IonnKorr είπε...

Μακάρι να είχαν και άλλοι εκπαιδευτικοί την διάθεση και τον χαρακτήρα σου. Αλλά δυστυχώς λίγοι σου μοιάζουν

Καλό βράδυ.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Πραγματικά κάθε τέτοια κουβέντα είναι για μένα το φυλαχτό μου.

Γνωρίζω πολλά άσχημα πολλών εκπαιδευτικών...τα βλέπω κι εγώ και μάλιστα θέλω να κάνω τη διαφορά την καλή.Για μένα και μόνο ,χωρίς να θέλω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα.

Δεν θέλω να ακούω ευχαριστώ από τους γονείς...Στη γιορτή μου είχα τηλέφωνα και δωράκια με κάρτες με τεράστια ευχαριστώ!

Τους λέω πάντα ότι κάνω αυτο που αγαπώ και δεν θέλω να ακούω το ευχαριστώ τους!!!

Δεν ξέρω ,είναι στο αίμα μου από μικρή να υποστηρίζω...θυμάμαι ότι σε συμμαθητή μου ήδη Α'τάξη τον βοήθησα να μάθει να γράφει το ω...Τόσο ζωντανά το θυμάμαι αυτό!!!

Θα σου πω ευχαριστώ για την όλη σου κίνηση να κάνεις σχολιάκι στην ανάρτηση με την εκπαίδευση και τους Διευθυντές κι έτσι ανακάλυψα το ιστολόγιό σου!!!

Όμορφες κι εδώ αυτές οι ανακαλύψεις όταν υπάρχει επικοινωνία υγιής και με διάθεση ευχάριστη!!!

ΗΩΣ είπε...

Οπότε, μαμάτε, γιατί χανόμαστε. Καρδιαγγειακά, εγκεφαλικά, καρκίνος, παχυσαρκία, όλα καραδοκούν. Οριζοντιωθείτε!!!!
Καληνύχτα

IonnKorr είπε...

Καλημέρα Ηώ

Σωστά τα τα λες!

Οριζοντιωθείτε προσωρινά για να μην οριζοντιωθείτε μόνιμα.

χα.. χα..

Black~Martini είπε...

Το σεξ καλο κανει...Κανεις δεν ειπε το αντιθετο....Αλλα ας μου βρει καποιος τον τροπο να με προσελκυσει...
Γιατι το σεξ θελει 2....γιατι το σεξ θελει παθος....γιατι τα περισσοτερα παντρεμενα ζευγαρια παιρνουν βαρος λογω αποχης απο το σεξ....
Κινητρο δεν υπαρχει...παθος....και ηρεμια...Ας βρεθουν αυτα θα δεις πως γινονται ολες οι στασεις του καμα σουτρα!!!!

IonnKorr είπε...

Φίλη Black~Martini

χα.. χα..

Άμα υπάρχει πάθος και πόθος ποιός σκάει μετά για ... υγεία και επιστήμη.

Μπαίνει στην "εννοούμενη διαδικασία" και ο Κόσμος παύει να υπάρχει γι αυτόν!!

Άθεος είπε...

Ξέρεις τι παρατήρησα IonnKorr… πολλές γυναίκες σε επισκέπτονται!
…λόγω ανάρτησης μήπως… ή λόγω μοναξιάς…
Κάτι δεν πάει καλά με τους άνδρες νομίζω. Γι αυτό η παχυσαρκία πάει σύννεφο!

IonnKorr είπε...

Άθεε, γειά σου

Ναι το παρατήρησα κι εγώ!

Αλλά βλέποντας και τα άλλα blogs, μάλλον, είναι σύνηθες τα blogs των αντρών να τα επισκέπτονται γυναίκες και των γυναικών άντρες.

Όμως, μετράει πολύ και η θεματολογία.

Αν γράφεις για αρχαία γραμματεία και πολιτική, μάλλον, θα συγκεντρώσεις περισσότερους άρρενες.

Αν γράφεις για "κοινωνικά" θέματα θα είναι περισσότερες οι γυναίκες.

Αν γράφεις για ποδόσφαιρο (και μάλιστα ρίχνοντας και ανάλογο βρίσιμο), φαντάζομαι ότι θα μαζέψεις χιλιάδες κάφρους χουλιγκάνους.

Αν γράφεις για ένα συγκεκριμένο θέμα π.χ. κηπουρική (ή την αθεΐα, όπως κάνεις εσύ) θα συγκεντρώσεις ένα ειδικό κοινό αλλά μόνιμο.

Αν τέλος αποφασίσεις να γράψεις για φυσική και μαθηματικά γρήγορα θα μείνεις μόνος σου.

Αν μάλιστα θέλεις να μιλήσεις για "ερευνητικά επιστημονικά θέματα" θα πλακώσουν και οι τύποι με τα άσπρα και θα σε μπουζουριάσουν. Άσε που μπορεί να σου κλείσει και η google το blog ως αντιπαραγωγικό. (πλάκα κάνω)

----

Στην τελική, να σου πω, εγώ δεν νοιάζομαι για τα νούμερα της προσέλευσης. Γράφω όπως μούρθει και
αν αυτό ενδιαφέρει κάποιους έχει καλώς αλλιώς...

Αυτή άλλωστε είναι και η χαρά του blog. Γράφεις χωρίς να σκέφτεσαι την κυκλοφορία της εφημερίδας ή τον μετρητή της AGP.

paramythou είπε...

Δεν έχω διαβάσει ποτέ και πουθενά, ούτε έχω ακούσει,
οτι κάνει κάπου κακό.....
τα σέβη μου

IonnKorr είπε...

Μαίρη, την καλησπέρα μου

Κι έλεγα, τώρα θα εμφανιστεί η Μαίρη να μου ανατρέψει τα πάντα, λέγοντας ότι το σεξ είναι κακό.

Αλλά μάταια!

Νάσαι καλά.

Υ.Γ. Αυτή η φωτογραφία (ή εικόνα), με το γελαστό πρόσωπο μου φτιάχνει την διάθεση (με την καλή έννοια, βέβαια) όταν εμφανίζεται.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Καλησπέρες!!!

Ακόμη τα όνειρα καλέ μου φίλε;;;!!!!:)))είμαι ανυπόμονη!!

@Άθεος

...Τι να πούμε για τα "αγοράκια" που σε άλλη μιλάνε,από άλλη ζητάνε νούμερο τηλεφώνου(μη σου πω και σουτιέν) και με άλλη ή με άλλον γιατί όχι;! τελικά βγαίνουν...

χαχαχα!


:)))καλό βράδυ σε όλους!!

IonnKorr είπε...

Φωτεινή ... υπομονή!


Τόσο η "Ονειρική Αναζήτηση" όσο και η "Οδοιπορία στον Άρη" θα ολοκληρωθούν μετά από κάποιες συνέχειες.

Απλά, καθυστερώ, όχι γιατί βαριέμαι, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά γιατί ... μετακομίζω!

Εγκαθίσταμαι σε ένα νεότευκτο σπίτι και από ότι γνωρίζεις, πέραν της ενασχόλησης με διάφορα κοινότυπα (ηλεκτρικές συσκευές, κουρτινόξυλα, κουρτίνες, air-contitioning, ηλιακούς θερμοσίφωνες, καθαρισμός πατωμάτων και ντουλαπιών κ.α.) "τρέχω" και με την απέραντη ελληνική γραφειοκρατία.

Μία ιδέα της απίστευτης γραφειοκρατίας που υπάρχει σε αυτό τον τομέα, πιστεύω, να πήρες όταν διάβασες την προηγούμενη ανάρτηση "Ελλάδα, η βασίλισσα της Γραφειοκρατίας του Πλανήτη".

Όλα αυτά τα εντελώς πεζά και καθημερινά δεν βοηθούν, προφανώς, στο γράψιμο "ονειρικών" κειμένων.

Όμως, το πολύ σε ένα μήνα, όλα αυτά θα έχουν τελειώσει και θα μπορώ, απερίσπαστος πλέον, να γράψω, ανεμπόδιστα, όσα κείμενα "αναβλύζουν" κυριολεκτικά μέσα από το "πνεύμα" και την "ψυχή" μου.

Ελπίζω, πάντοτε, να σε έχω αναγνώστρια.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Μόλις είδα την απάντησή σου!!!

Τέλεια για το νέο σπιτάκι!!Εγώ είμαι φανατική κάθε αλλαγής...έχω ζαλίσει κάθε έπιπλο εδώ να του αλλάζω θέση και τα σχετικά!!:))Τα πάντα όλα με τα κοάλα μαζί να τους κάνω άνω κάτω για να έχω νέο σκηνικό μπροστά μου!!!:))

Όμορφα λοιπόν και εντάξει μην ανησυχείς, εδώ θα είμαι σαν καλή φίλη!!:)

Και όσο για την γραφειοκρατία...καλή υπομονή με κάθε υπογραφή και χαρτί!!!

Καληνύχτα!!!

Σταλαγματιά είπε...

Ζητώ ταπεινά συγνώμη που δεν σχολιάζω την επιστημονική οπτική σου μα μετά βίας κρατώ τα βλέφαρα μου ανοιχτά :))

Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, είμαι μια χαρά.
Νεα εργασία, νέο ωράριο, καινούργιοι ρυθμοί και πολλαπλάσιες απαιτήσεις.
Αυτές είναι οι αιτίες της εξαφάνισης μου.
Θα την βρω όμως την άκρη σίγουρα και ελπίζω να γινει σύντομα γιατί μου λείπετε όλοι πολύ :))

Βιαστικά τα βράδια κάνω κάποιες βόλτες στα μέρη σας και σας διαβάζω μα δεν έχω αντοχή να "μιλήσω" :))

Αυτή είναι η δική μου επιστημονική οπτική ;)

Και πάλι σ ευχαριστώ και θα τα ξανά πούμε σύντομα!!
Ετοιμάζομαι για ύπνο πριν κοιμηθώ πάνω στο λάπτοπ :)))

Καλό σου βράδυ !!

Άθεος είπε...

Άστα Miou-Popofotitsa, χάλασε ο κόσμος!
Να δούμε πού θα βρίσκετε άντρες σε λίγο…
Εσένα γιατί σε λένε… πωποφωτίτσα;
…σαν να λέμε κωλοφωτίτσα…

Άθεος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.