Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ευτυχία. Το Ιερό Δισκοπότηρο της Ανθρώπινης Ζωής





Φίλε και φίλη μου, ισταναγνώστες ( web-readers)





Αν ρίξουμε μια ματιά στα ράφια οποιουδήποτε βιβλιοπωλείου θα βρούμε πάρα πολλά βιβλία με τίτλους όπως «101 τρόποι να βρείτε την ευτυχία!». Διάφοροι σύμβουλοι, διαφημιστές και θεραπευτές προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα βασιζόμενοι στην ανθρώπινη μανιώδη επιδίωξη της ευτυχίας.

Όμως επιθυμούμε πραγματικά την ίδια την ευτυχία τόσο πολύ; Όπως είπε κάποτε ο George Bernard Shaw: "Μια ολόκληρη ζωή γεμάτη ευτυχία! Κανένας δεν θα μπορούσε να την αντέξει: θα ήταν μια επίγεια κόλαση." Αν είναι έτσι, τότε γιατί διαρκώς αναζητούμε ένα είδος ουτοπίας;

Οι τρεις Πυλώνες της Ευτυχίας
Η ευτυχία εδράζεται σε τρεις πυλώνες.
Οι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχείς όταν είναι
α) υγιείς,
β) ελεύθεροι και
γ) όταν περιστοιχίζονται από ανθρώπους που τους αγαπούν.

- Η σωματική και πνευματική υγεία, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Συνήθως ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι 100 % υγιείς σωματικά και πνευματικά. Οι περισσότεροι απλά βρίσκονται σε μια μέση κατάσταση. Η μόλυνση, το άγχος και ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος συνιστούν ανασταλτικούς παράγοντες για την υγεία σε συνολικό επίπεδο.

- Η ελευθερία κερδίζεται μέσα από τη οικονομική αυτοτέλεια και την συναισθηματική ωρίμανση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συντελείται από παράγοντες όπως η υλική και πνευματική αυτονομία.

- Η αγάπη αποτελεί σπάνιο αγαθό στις μέρες μας. Ωσόσο ελάχιστοι πλέον ξέρουν να αγαπούν. Ο αγώνας για την συσσώρευση υλικών αγαθών επιβάλλει επιφυλακτικότητα, πονηριά, υστεροβουλία δηλ. παράγοντες που δεν αποτελούν γόνιμο έδαφος για να ευοδωθεί η αγάπη.

Ο ρόλος της ευτυχίας στην Ανθρώπινη Εξέλιξη

Για τον ψυχολόγο Daniel Nettle, από το πανεπιστήμιο του Newcastle, η πιο σχετική ερώτηση είναι το πώς η αναζήτηση της ευτυχίας μπορεί να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε και να αναπαραχθούμε με επιτυχία. Στο βιβλίο του με τίτλο “Ευτυχία: Η επιστήμη πίσω από το χαμόγελο” (Happiness: The Science Behind Your Smile), ο  Nettle υποστηρίζει ότι αν και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι στο μέλλον θα είναι πιο ευτυχισμένοι, στην πραγματικότητα σπάνια είναι. Υποστηρίζει ακόμα ότι οι κοινωνίες δεν γίνονται πιο ευτυχείς καθώς πλουτίζουν και ότι οι άνθρωποι κάνουν συνεχώς λάθος στην εκτίμησή τους για την επίδραση που θα έχουν στην ευτυχία τους όλα αυτά που θα τους συμβούν στο μέλλον.


Ερωτική Ευτυχία

Υπάρχουν και άλλες μορφές αυτού που ονομάζουμε ευτυχία. Όλοι έχουμε νιώσει τη χαρά όταν είμαστε ερωτευμένοι. Αυτή η ευτυχία συχνά μας δυσκολεύει να συγκεντρωθούμε στα πιο πεζά πράγματα στη ζωή.

Η επίδραση της συνήθειας
Όμως τα αποτελέσματα αυτών των πολύ ευχάριστων διαλειμμάτων σύντομα εξασθενούν.

Ακόμα και οι νικητές του λαχείου επιστρέφουν στα βασικά επίπεδα ευτυχίας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μια διαδικασία που ονομάζεται προσαρμογή. Και αυτό είναι λογικό. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μένουμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί αν επαναπαυόμαστε στη χαρά μας είναι πιθανό να χάσουμε πράγματα που ίσως να είναι ακόμα καλύτερα για μας και μπορούν να μας κάνουν ακόμα πιο ευτυχισμένους.


Ψυχολογική Ευτυχία
Τι είναι όμως αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους πιο ευτυχισμένους σε σχέση με άλλους; Μερικά άτομα φαίνεται να έχουν πάντα μια ρόδινη, αισιόδοξη αντιμετώπιση των καταστάσεων ενώ αντίθετα άλλοι είναι περισσότερο απαισιόδοξοι. "Αν και συνήθως προσαρμοζόμαστε εκπληκτικά γρήγορα τόσο στα καλά όσο και στα κακά νέα, η ορισμένη χρονική στιγμή που η ευτυχία αλλάζει σε στενοχώρια και το αντίθετο, είναι διαφορετική στον καθένα από εμάς," υπογραμμίζουν οι ερευνητές David Lykken και Auke Tellegen από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα.



Η προσωπικότητα με την οποία έχουμε γεννηθεί μπορεί να μας προδιαθέτει να ερμηνεύουμε τον κόσμο με αισιοδοξία ή απαισιοδοξία. "Αν έστω και κάτι ασήμαντο πάει στραβά στη ζωή ενός απαισιόδοξο ανθρώπου, τότε αυτός γίνεται υπερευαίσθητος και βλέπει τα πάντα αρνητικά," αναφέρει ο Nettle. "Και ο φόβος να συμβούν άσχημα πράγματα μπορεί να γίνει μια αυτό-εκπληρούμενη προφητεία."

Τα εξωστρεφή άτομα συνήθως είναι πιο χαρούμενα, και όπως πιστεύει ο Nettle, αυτό ισχύει γιατί τα άτομα αυτά περνούν περισσότερο χρόνο κάνοντας πράγματα που απολαμβάνουν. "Σε μια οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ο εξωστρεφής άνθρωπος είναι πιο πιθανό να παντρευτεί, πιο πιθανό να πάει σε ένα πάρτυ, πιο πιθανό να συμμετέχει σε μια αθλητική ομάδα, πιο πιθανό να κουβεντιάζει με τους φίλους του και πιο πιθανό να έχει μια καλή ερωτική ζωή από ένας εσωστρεφή χαρακτήρα."


Γενετική Ευτυχία
Σε έρευνές τους πάνω σε χιλιάδες ζεύγη διδύμων, οι Lykken και Tellegen βρήκαν ότι τα γονίδιά μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εγγενή μας ευτυχία: "Η ευτυχία ενός μονοζυγωτικού διδύμου, είτε σήμερα είτε πριν από δέκα χρόνια, αποτελεί πολύ καλύτερη πρόβλεψη για την ευτυχία του άλλου δίδυμου από ότι τα επιτεύγματα, τα χρήματα και οι κοινωνική θέση του δεύτερου."

Ο καθηγητής Jim King από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, πραγματοποιήσε έρευνα σε χιμπαντζήδες που δείχνει ότι ο λόγος που η ευτυχία και η προσωπικότητα αλληλοσυνδέονται είναι ότι και τα δυο επηρεάζονται από τα ίδια γονίδια. "Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως η αυτοπεποίθηση, η κοινωνικότητα και η ανεξαρτησία είναι αυτά που οδηγούν σε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και είναι γενετικά συνδεδεμένα με μια αξία που όλοι μπορούν να εντοπίσουν: την ευτυχία."

Η ανακάλυψη αυτή μαζί με τα στοιχεία που δείχνουν ότι είμαστε πολύ καλοί στο να αναγνωρίζουμε αν οι γύρω μας είναι ευτυχισμένοι ή όχι, οδήγησε τον King και τους συνεργάτες του να υποθέσουν ότι η ευτυχία είναι ένας ειλικρινής δείκτης της σεξουαλικής μας επιλογής. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να μας ελκύουν ιδιαίτερα οι χαρούμενοι άνθρωποι σαν σύντροφοι, καθώς είναι πιθανότερο να έχουν καλά γονίδια τα οποία και θα κληροδοτήσουν στα παιδιά μας.

Η άποψη ότι μια αισιόδοξη στάση ζωής υποδηλώνει την ύπαρξη καλών γονιδίων είναι συμβατή με πολλές άλλες έρευνες που έχουν συνδέσει την ευτυχία με την καλή υγεία. Ο Andrew Steptoe και οι συνεργάτες του από το University College του Λονδίνου, αναφέρουν στην έρευνά τους τους βασικούς μηχανισμούς με τους οποίους η ευτυχία επηρεάζει την υγεία μας.

Η γενετική βάση της ευτυχίας και το γεγονός ότι η τελειότητα είναι απλησίαστη, μπορεί να κάνουν τα πράγματα να μοιάζουν αδιόρθωτα, χωρίς ελπίδα, όμως δεν ισχύει αυτό απαραίτητα.

Ο Nettle υποστηρίζει, για παράδειγμα, ότι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν αντί να προσπαθούμε περισσότερο γι αυτά που θέλουμε.

Ο ρόλος της πίστης
Ένα άλλος τρόπος για να νιώσουμε καλύτερα είναι να ξεχάσουμε την αναζήτηση της ευτυχίας και να επικεντρωθούμε σε πιο ευρείς φιλοδοξίες. "Οι άνθρωποι με πίστη ή με ένα μεγαλύτερο εύρος ενδιαφερόντων, επιτυγχάνουν συχνότερα το αίσθημα της ικανοποίησης καθώς υπάρχει μια μεγαλύτερη γκάμα στόχων που βάζει στο περιθώριο τις όποιες κακοτυχίες," εκτιμά ο Nettle.
Αν έχουμε πολλά ενδιαφέροντα είναι πιθανό να έρθει η ευτυχία που ζητάμε από εκεί όπου δεν την περιμέναμε.

Σύνοψη

Ο Άγιος Αυγουστίνος θεωρούσε ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του ανθρώπου.
Σε κάθε εποχή θεωρήθηκε είτε ωςαυταπάτη, δέλεαρ, ψευδαίσθηση, άπιαστο όνειρο, ακόμα και σύμπτωμα τρέλλας.
Σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, η ευτυχία ορίζεται ως "η πλήρης ευχαρίστηση και ικανοποίηση που αισθάνεται κάποιος από τη ζωή του".

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Μάρτιν Σέλιγκμαν η ευτυχία βρίσκεται στην επίγεια ζωή, μαθαίνεται και καλλιεργείται. Όλοι μπορούν να την αποκτήσουν.
Η "συνταγή" της απαιτεί ορισμένα βασικά συστατικά, κοινά σε όλους, συν κάποια άλλα της δικής μας επιλογής.
Όπως είπε και ο Εντ Ντίνερ, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, στο Ουρμπάνα-Σαμπέιν, "ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για την ευτυχία του".

114 σχόλια:

55fm είπε...

Kαλή σου μέρα, αγαπητέ φίλε!
Ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου!
Βρε τι μας κάνει αυτή η ευτυχία...
Πάντως με απλά πραγματάκια μπορούμε να φλερτάρουμε την ευτυχία και αυτή να εκδηλωθεί
με τον τρόπο της!
Θέλει τρόπο και όχι κόπο!
Άσε που έχω ακούσει ότι είναι και μεταδοτική!
Προσοχή όμως,γιατι υπάρχουν "εμβόλια" σε διάφορες μορφές, που εμποδίζουν τη μετάδοσή της!

Το νου μας σε αυτό...

ELENI είπε...

EΓΩ ΠΑΛΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ....ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ...ΕΥΤΥΧΙΑ ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ....!

ξωτικό είπε...

Ωραιότατο θέμα σκάλισες
από τότε που έχω παιδί με απασχολεί όλο και περισσότερο το αν "Γεννιέσαι η Γίνεσαι" για πολλά θέματα που βέβαια όλα καταλήγουν στο πόσο ευτυχής θα είσαι τελικά.Και είναι και το βασικό μου επιχείρημα σε αυτά που προτρέπω η αποτρέπω το παιδί μου. Δηλ αν είσαι άπληστη π.χ έχεις εξασφασφαλίσει την δυστυχία σου..κ.λ.π
Νομίζω πως απ'την ανάλυση λείπει ένας βασικός παράγοντας (που ενυπάρχει βέβαια στην ουσία της αγάπης) ο ΕΓΩΪΣΜΟΣ ,που είναι το πιο αντιφατικό "κίνητρο" για να ευτυχήσεις.
Και μια μεγαλύτερη ανάλυση στο τι εννοεί "ασχολούμαστε περισσότερο μ'αυτά που μας αρέσουν απ'αυτά που θέλουμε" θα ήταν νομίζω χρήσιμη.
και πολλά άλλα ατελείωτα.....
(ήταν μια ευτυχής στιγμή στην ρουτίνα μου !!!!)

ΗΩΣ είπε...

Καλησπέρα κι από εμένα...
Η ευτυχία δεν είναι μια διαρκής κατάσταση αλλά ελάχιστες στιγμές ψυχικής ευφορίας. Ας είναι, εμένα μου αρκεί αυτό για να συνεχίσω να το παλεύω.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Ήρθα... αφού πρώτα χτύπησα την κάρτα μου!!:))

Σε ένα περιοδικό γυναικείο από αυτά που έχουν μοντέλα,ρούχα μέσα στα χρώματα και πάρα πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια για εμάς τα κοριτσάκια:),
έχει ένα σημείωμα ευτυχίας!!(tip)

*Η ζωή είναι ένας καθρέφτης που χαμογελάει σ'αυτούς που της χαμογελούν,σαρκάζει αυτούς που την ειρωνεύνονται και πυροβολεί εκείνους που κρατούν πιστόλι.*

Μου άρεσε πολύ το κείμενο,και ο τίτλος και η τελευταία φράση!!!:))

Το έχω ξαναπεί ...όλα είναι στο χέρι μας...και φυσικά χέρια πάντα στολισμένα με τα όμορφα ρολογάκια* του περιοδικού!!χαχα!!

Καλό μεσημέρι!!!

*σε κάθε περιοδικό αν δω ρολόι κολλάω...τόσα έχω και θέλω άλλα τόσα!!!

IonnKorr είπε...

Φίλη Όλγα

Ναι, η ευτυχία όπως και το γέλιο είναι μεταδοτικά.

Ας ευτυχούμε λοιπόν και ας το μεταδώσουμε στο περιβάλλον μας.

ELvA είπε...

Σημερα την ειδαμε λιγο..Αλκης Στεας; (...Ευτυχειτε!) ;))

Παντως η ευτυχια ειναι κατι το πολυ προσωπικο και φυσικα δεν υπαρχουν συνταγες, ουτε μπορει να διδαχθει σε σχολεια(!) οπως διαβαζουμεκαι δεν το ...πιστευουμε! ;)
Επισης απαιτει...καλη καρδια, λιγο κρασακι,πολυ υπομονη και κυριως ειλικρινεια και αυθορμητισμο στις σχεσεις των ανθρωπων! :)

Τα σεβη μας στο Νοτο! :)

IonnKorr είπε...

Ελένη,

Προφανώς δεν χρειάζεται κάποιος να έχει την "γη με τ'άστρα" για νά'ναι ευτυχισμένος.

Μερικές φορές αρκεί, απλά, μία σκέψη, ένα σύννεφο, ένα βλέμμα κάποιου/ας για να σε κάνει να ανέβεις στον παράδεισο (ενώ αντίστοιχα κάτι τελείως ασήμαντο να σε ρίξει στην κόλαση).

Η ευτυχία είναι πολύ δυσεξήγητο πράγμα τελικά.

IonnKorr είπε...

Εξωτική, γειά σου

Προφανώς αναφέρεσαι στην φράση:
Ο Nettle υποστηρίζει, για παράδειγμα, ότι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν αντί να προσπαθούμε περισσότερο γι αυτά που θέλουμε.

Αν και ο καταλληλότερος για να απαντήσει είναι ο ίδιος ο Nettle (τρέχα βρέστον όμως) θα προσπαθήσω να αναλύσω την φράση του.

Ας φέρω ένα παράδειγμα από τις ανθρώπινες σχέσεις. Μπορεί π.χ. να έχουμε σκεφτεί ότι θέλουμε μια γυναίκα (ή άντρα, αντίστοιχα) που έχει τα Α και Β προτερήματα (έξυπνη, μορφωμένη, γλυκομίλητη, όχι καταπιεστική κ.α) που κατά την γνώμη μας, θα μας εξασφαλίσουν μία ευτυχισμένη σχέση. Ξαφνικά, όμως, κάπου σε μία συγκέντρωση, γνωρίζουμε μία σεξουαλική ξανθιά που μας αρέσει ενώ δεν διαθέτει κανένα από τα στοιχεία που έχουμε σκεφθεί ότι ζητάμε. Βάζουμε, λοιπόν, κατά μέρος αυτό που θέλουμε, κάνουμε μια σχέση μαζί της που προφανώς καταλήγει σε αποτυχία και χάνουμε έτσι απλά τον χρόνο μας.

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, νομίζω ότι κρύβεται πίσω από αυτήν την ομολογουμένως αινιγματική φράση.

Υ.Γ. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που εντόπισες αυτό το σημείο. Συνήθως οι περισσότεροι δεν διαβάζουν το κείμενο αλλά σχολιάζουν κοιτώντας μόνον τον τίτλο!! (μην γελάς Έλβα)

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλησπέρα. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και χαίρομαι για την επεξήγηση που έδωσες της φράσης γιατί κι εγώ αυτήν δεν κατάλαβα.
Πολύ καλό βράδυ

IonnKorr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IonnKorr είπε...

Ηώ, καλησπέρα

Και βέβαια η "ευτυχία" δεν είναι συνεχής αλλιώς καταλήγει "μονοτονία".

Όλη η διαδικασία της ζωής μοιάζει με ένα "Ημιτονοειδές Κύμα".

Η γραμμή ισορροπίας είναι η μονοτονία, τα όρη η ευτυχία και οι κοιλάδες η δυστυχία. Είναι προφανές ότι χωρίς κοιλάδες δεν θα υπήρχαν όρη άρα η "δυστυχία" είναι απαραίτητη για να υπάρχει η "ευτυχία".

"Επιστημονική εξήγηση", θα μου πεις, αλλά από έναν φυσικό τι άλλο θα περίμενες? (χα.. χα..)

kariatida62 είπε...

H Eυτυχία κρύβεται σε μικρές στιγμές και σε μικρές καθημερινές συνήθειες...
Παίζει μεγάλο ρόλο εαν είσαι ώριμος να την καταλάβεις όταν την συναντήσεις και να χαρείς!
Οι περισσότεροι ενώ την συναντούν την προσπερνούν, και στην εποχή μας αυτόσυμβαίνει όλο και συχνότερα!

Un par de neuronas... είπε...

Γειά σου, φιλέ.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με την πρόταση του πρώην σου post.

Αυτό το σχόλιο (καλύτερα ανάρτηση;) για την ευτυχία είναι ωραιότατο.
Λένε ότι καταφέρουμε την ευτυχία όταν απολαύσουμε τα μικρά πράγματα της ζωής, αλλά για μένα ΠΟΛΛΆ ευρώ και μια ΜΕΓΆΛΗ δουλειά θα με έκανε επίσης ευτυχισμένη!

Μόνο θα σου κάνω ένα μικρό σχόλιο, ότι μου επιτρέπει την ελλήνική γλώσσα που ξέρω:

"αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν", σύγουρα γιατί κάνουμε πολλά που δεν μας αρέσουν κάθε μέρα... "αντί να προσπαθούμε περισσότερο γι αυτά που θέλουμε", ίσως γιατί δεν τα θέλουμε αρκετά ή δεν είναι χρήσιμα... λέω εγώ.

Φιλάκια, φίλε.

IonnKorr είπε...

Φωτεινή

Είσαι σωστή. Χρησιμοποιείς την "κάρτα ελευθέρας εισόδου" του blog (xa.. xa..)

Εσύ δεν χρειάζεσαι να διαβάζεις άρθρα περί ευτυχίας.

Είσαι "ευτυχία" από μόνη σου (δηλ. η προσωποποίηση της ευτυχίας).

IonnKorr είπε...

Α βρε Έλβα

Επισης απαιτει...καλη καρδια, λιγο κρασακι

Που το πας, που το φέρνεις, πάλι το ποτό μπλέκεις!

Είπαμε το κλίμα δεν παρέχει ελαφρυντικά!

Υ.Γ. Σε πειράζω μη με παρεξηγείς.

IonnKorr είπε...

Φίλη Καρυάτιδα

Το πόσοι προσπερνούν ή ακόμα και κλωτσούν την ευτυχία τους είναι πραγματικά "απορίας άξιον".

Ειδικά, αυτό, αφορά εμάς τους άντρες.

Γιατί το λέω αυτό.

Γιατί, επειδή συχνά, οι γυναίκες όταν ερωτεύονται γίνονται "χαλί να τις πατήσεις", πολλοί από μας, χωρίς να αντιληφθούμε ότι η ευτυχία βρίσκεται δίπλα μας την τσαλαπατούμε ασύστολα.

IonnKorr είπε...

Ιππολύτη

Χάρηκα για την επίσκεψή σου.

Χάρηκα για το σχόλιό σου.

Καλό βράδυ και σε σένα.

IonnKorr είπε...

Φίλη Βερόνικα, γειά σου

Λένε ότι καταφέρουμε την ευτυχία όταν απολαύσουμε τα μικρά πράγματα της ζωής, αλλά για μένα ΠΟΛΛΆ ευρώ και μια ΜΕΓΆΛΗ δουλειά θα με έκανε επίσης ευτυχισμένη!

Έτσι είναι Βερόνικα, όσοι έχουν λύσει το πρόβλημα της διαβίωσης ψάχνουν την ευτυχία στα μικρά πράγματα.

Όσοι είναι άνεργοι θεωρούν ευτυχία μια καλή δουλειά.

Τέλος, στην Αΐτή, που για φαγητό τρώνε "χωματό-πιτες" ένα σουβλάκι θα τους οδηγούσε στον Παράδεισο.

Η ευτυχία είναι, λοιπόν, νόμισμα με πολλές όψεις.

Καλό βράδυ.

ΗΩΣ είπε...

IonnKorr, εγώ ως θεωρητική δεν το γνωρίζω καν το "Ημιτονοειδές Κύμα".
Ο δυαδισμός όμως των πραγμάτων είναι ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και 15- 20 χρόνια κι ακόμη δεν κατάφερα να φτάσω σε ένα συμπέρασμα. Γιατί να μην υπάρχει ευτυχία χωρίς δυστυχία, αλήθεια χωρίς ψέμα, καλό χωρίς κακό; Και μην μου πείτε ότι συμβαίνει επειδή άλλως δεν θα εκτιμούσαμε τίποτα από τα δύο.....

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Χαζό παιδί χαρά γεμάτο εδώ!!

Όταν περνούν οι μέρες χωρίς να το καταλαβαίνεις...τότε έχεις την ευτυχία μέσα σου!!!:))


κι όταν δεν περνούν...όπως"όταν κινδυνεύεις παίξε την πορούδα"*έχεις να βρεις κ να ψάξεις πολλά μέσα σου!!!

'Ενα μικρό δωράκι για καληνύχτα!!:)

*http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=807

IonnKorr είπε...

Ηώ γιατί δεν κοιμάσαι?


Γιατί να μην υπάρχει ευτυχία χωρίς δυστυχία, αλήθεια χωρίς ψέμα, καλό χωρίς κακό; Και μην μου πείτε ότι συμβαίνει επειδή άλλως δεν θα εκτιμούσαμε τίποτα από τα δύο

Αφού την ξέρεις την απάντηση γιατί ρωτάς?
*ευτυχία χωρίς δυστυχία = πλήξη
*αλήθεια χωρίς ψέμα = κενότητα
*καλό χωρίς κακό = μονοτονία

Ζούμε στον Κόσμο των Αντιθέσεων.

Αλλιώς, πως θα ήταν συναρπαστικός ο Κόσμος?

Αν ο Κόσμος ήταν αξιοκρατικός (άρα προβλέψιμος) γιατί ο Θεός να τον δημιουργήσει?

Τι αξία έχει να παίζεις ένα παιγνίδι που δεν είναι απροσδόκητο, ένα παιγνίδι που γνωρίζεις την επόμενη κίνηση?

----
Όσο αφορά την δυϊκότητα αποτελεί την βασική συμμετρία του Σύμπαντος (αποτελεί, άλλωστε, την βασικότερη έννοια της Φυσικής)

----
Αλλά εσύ μην ψάχνεις τίποτα από όλα αυτά. Άκου σε με

Η Γνώση δεν οδηγεί στην Ευτυχία.
Η Γνώση οδηγεί στην Απόγνωση.

Γιαυτό ζήσε την ζωή σου όπως σούρθει και μην ψάχνεις τίποτα αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη.

Καλό βράδυ.

IonnKorr είπε...

Φωτεινούλα και συ ξαγρυπνάς?

Όταν περνούν οι μέρες χωρίς να το καταλαβαίνεις...τότε έχεις την ευτυχία μέσα σου!!!

Εσύ δεν χρειάζεται να ψάχνεις την ευτυχία ... την έχεις μέσα σου!

Κοιμήσου κι απόψε και αύριο μέρα θάναι και πάλι. Τα λέμε.

paramythou είπε...

Λοιπόν Αγαπητέ φίλε IonnKorr,
πρώτον σε ευχαριστώ για τα περί φωτογραφίας και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να απαντήσω αμέσως.

(Κάτι μου συμβαίνει μάλιστα και δεν λαμβάνω feedback στο email μου ενώ κάνω κλικ στη σχετική επιλογή. Το αποτέλεσμα είναι οτι μαθαίνω καθυστερημένα τον αντίλογο, εάν δεν μπω στα μπλογκς εγκαιρα. Τελος πάντων μη σε απασχολώ με αυτό)

Δεύτερον, γιατί έλεγες πως θα μπω να τα ανατρέψω τα περι σεξ;
Θεωρώ οτι και αυτή η ανάρτηση περί της Ευτυχίας, είναι σχετική, μια και ένα κομμάτι της ανθρώπινης ευτυχίας αφορά τη σεξουαλική ζωή, αρα δεν είμαι εκτός θέματος.

Σου έχω φανεί πολύ συντηρητική μάλλον λόγω παραμυθιών ε;

Να ξέρεις αγαπητέ φίλε οτι όσοι έχουν καταπιαστεί και μελετούν τα παραδοσιακά παραμύθια εξοικειώνονται με το φόβο, το σκοτάδι, το σεξ (κρυμμένο βέβαια αλλά υπάρχει πίστεψέ με), τις ανθρώπινες αδυναμίες και το άγνωστο! Αλλά πάνω απο όλα είναι άνθρωποι, δηλαδή κανονικοί άνθρωποι! Χι ,Χι,Χι
(γελάω και γραπτώς)

Να είσαι καλά και χαίρομαι που τις αναρτήσεις σου τις διαπνεει ένα πνεύμα θετικής αύρας! Μπράβο!

IonnKorr είπε...

Μαίρη φίλη μου

Μου έδωσες μια σημαντική αφορμή να θίξω ένα μεγάλο θέμα.

Αρχικά, όταν πρωτοσυνάντησα την ζωή, πίστευα ότι οι "επιστημονικά μορφωμένοι" άνθρωποι είχαν πολύ μεγαλύτερη "ευρύτητα πνεύματος" από όσους είχαν κλασσική παιδεία ή ήταν καλλιτέχνες ή γενικά αμόρφωτοι.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι η "μόρφωση σε οποιοδήποτε τομέα" και η ενασχόληση με σημαντικά θέματα (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά) ελάχιστα επηρρέαζε την "νοητική συμπεριφορά" δηλ. την κρίση του κάθε ανθρώπου.

Γνώρισα ανθρώπους "πάνσοφους" με πλήρη "αδυναμία αντίληψης" και το αντίστροφο.

Το να ασχολείται κάποιος με Παραμύθια ή Ποίηση ή Λογοτεχνία (συγκριτικά με εμένα που ασχολούμαι με Φυσική και Κοσμολογία) καθόλου δεν τον ρίχνει στα μάτια μου!

Και δεν το λέω αυτό έτσι, επειδή κουβεντιάζω μαζί σου, για να σε καλοπιάσω. Είναι η απόλυτη "πεποίθησή" μου.

Έχω δει νηπιαγωγούς που ασχολούνται "ολημερίς και ολονυχτίς" με νήπια να έχουν πλήρη αντίληψη της ζωής και του περιβάλλοντος και επιστήμονες αστροφυσικούς που το "μυαλό" τους σε οποιοδήποτε άλλο θέμα, πλήν του τομέα τους, να είναι κυριολεκτικά "για τα μπάζα".

Όσο αφορά το θέμα της ερωτικής συμπεριφοράς ενός ανθρώπου και πάλι ισχύουν τα ανάλογα. Το έχω γράψει σε ένα προηγούμενο σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτηση. Δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι ένας άνθρωπος (και ειδικότερα αναφέρομαι στις γυναίκες) που είναι "αθυρόστομος" περι τα σεξουαλικά ότι έχει ταυτόχρονα "σύγχρονες" και "μη συντηρητικές" αντιλήψεις περί έρωτα (όπως, βέβαια, ότι ισχύει και το αντίστροφο).

Πιστεύω ότι σε κάλυψα απόλυτα περί του θέματος.

Τώρα αυτό περί "ανατροπής στα περί το σεξ" ήταν ένα αστείο, ένα πείραγμα εκ μέρους μου ήταν χωρίς ιδιαίτερη ή βαθύτερη σημασία.

Ίσως, ήθελα να τονίσω, απλά, αυτό το όμορφο πρόσωπο με το "καλωσυνάτο", "φωτεινό" χαμόγελο που έχεις στην φωτογραφία.

Τα χαμόγελα, ξέρεις, (ανάλογα με το αν είναι φωτεινά, εγκάρδια, πονηρά κ.α) συσχετίζονται με μία ιδιότυπη σχέση με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου.

kat. είπε...

"και που λες ευτυχία... /
ευτυχία δεν βρήκαμε"..


δεν ξέρω τι λένε οι επιστήμονες! εγώ πάντως βαθιά μέσα μου νομίζω πως δεν υπάρχει συνταγή, δεν πρέπει να την ψάχνουμε, δεν πρέπει να την αναζητούμε!
μόνο να την περιμένουμε προετοιμάζοντας τον εαυτό μας να την δεχτεί..

ξωτικό είπε...

καλημέρα κατ'αρχήν
εγώ νομίζω πως η σύγχυση ανάμεσα σ'αυτό που θέλουμε και σ'αυτό που μας αρέσει λοιπόν αποτελεί αιτία ή ρίζα της δυστυχίας μας .Κανονικά δεν θα έπρεπε να ταυτίζονται;;;
Μήπως το οτι δεν ταυτίζονται έχει να κάνει με το σοφό "γίνε αυτό που είσαι" αλλά η "κοινωνική" παιδεία μας δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση;;
Δεν είναι παρανοϊκό να θέλεις άλλα απ'αυτά που σ'αρέσουν;;
Υπάρχει περίπτωση λοιπόν να ευτυχήσεις οταν ουσιαστικά δεν ξέρεις τι θέλεις;;
Άρα καταλήγουμε στο "γνώθει σαυτόν"
που είναι μάλλον ένα απ'τα θεμέλια που απαιτούνται .....
ξανακαλημέρα σας !

IonnKorr είπε...

Φίλη kat, καλώς ήρθες

"Συνταγή ευτυχίας", βέβαια, δεν υπάρχει γιατί αν υπήρχε δεν θα το συζητούσαμε, θα πηγαίναμε και θα την αγοράζαμε.

Όμως κάτι μπορούμε να κάνουμε και εμείς για να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι π.χ. να περιορίσουμε τους στόχους μας.

Μεγάλοι στόχοι δύσκολα πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα την αύξηση της δυστυχίας.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Γύρισα από το σχολείο με μια ατάκα έκπληξη!!!

Ξεκίνησα και τις γράφω από σήμερα σε τετραδιάκι μικρό!!!

Λοιπόν...

Μαθήτρια μου,Γ'τάξης με δυσκολίες στη γλώσσα σοβαρές...

Στην άσκηση που της είχα, είχα γράψει ο όμορφος άνθρωπος...και της είπα να γράψει -όπως είδαμε σε πολλά άλλα παραδείγματα -την αλλαγή από τον ένα στους πολλούς...

δηλαδή οι όμορφοι άνθρωποι...

και μου έγραψε

*οι όμορφοι άντρες*

Κορυφαίο!!!!:))


Μετά σκέφτηκα ότι ήταν δικό μου το λάθος καθώς το μικρό πιο εύκολα καταλαβαίνει τον όμορφο άντρα από τον όμορφο άνθρωπο!!

Ένας όμορφος άνθρωπος(πιο πολύ ταιριάζει στην ψυχή του ανθρώπου)δεν είναι πάντα όμορφος και στο πρόσωπό του!!Οπότε σωστή η μικρή μου!!!:))

Χαιρετώ!!!!

IonnKorr είπε...

Φίλη Εξωτική

Τελικά, σωστά επεσήμανες το "καυτό σημείο" της δυστυχίας.

Άλλα θέλουμε και άλλα μας αρέσουν!

Ηχεί παρανοϊκό αλλά συμβαίνει στο πλείστον των ανθρώπων.

Χάρηκα για την "επανεπίσκεψη"!

IonnKorr είπε...

Βρε Φωτεινή...

το κοριτσάκι μίλησε με την ... γλώσσα του ενστίκτου!

Σου λέει, τι είμαι? Θηλυκό!

Επομένως, τι με ενδιαφέρει? Τα αρσενικά!

Όλα τα αρσενικά? Όχι, μόνον τα όμορφα!

Και έτσι βρήκε την απάντηση στην ερώτησή σου! χα.. χα..

Υ.Γ. Για αυτό βγήκε η παροιμία:

"Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια"

Φωτεινή Κανάκη είπε...

χαχα είπα να σου γράψω κι εγώ τη γνωστή αυτή φράση αλλά το άφησα για σένα!!Αυτό ακριβώς!!

Καλό απόγευμα!!

ΗΩΣ είπε...

Φίλτατε IonnKorr καλησπέρα. Εδώ θα τα χαλάσουμε λίγο, διότι πολύ με εκνεύρισε το σχόλιό σου για την κλασσική παιδεία. Πιστεύεις δηλαδή ότι ένας φυσικός ή ένας αρχιτέκτονας έχει μεγαλύτερη ευρύτητα νου από έναν φιλόλογο ή έναν νομικό; Από πού κι ως πού οδηγήθηκες σε τέτοιο συμπέρασμα πολύ θα ήθελα να ήξερα! Γιατί μέχρι τώρα εγώ η ανόητη νόμιζα ότι η καλλιέργεια ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από τη μόρφωσή του.

IonnKorr είπε...

Βρε Ηώ

Πριν εκνευριστείς κοίτα τι έγραψα.

Αρχικά, όταν πρωτοσυνάντησα την ζωή, πίστευα ότι οι "επιστημονικά μορφωμένοι" άνθρωποι είχαν πολύ μεγαλύτερη "ευρύτητα πνεύματος" από όσους είχαν κλασσική παιδεία ή ήταν καλλιτέχνες ή γενικά αμόρφωτοι.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι ...


Είναι, ακριβώς, το αντίθετο από ότι μου καταμαρτυρείς.

Εκτός βέβαια και αν τσαντίζεσαι και την εποχή που ήμουνα φοιτητής. Τότε, ναι, τα πίστευα αυτά και όπως και πολλοί συμφοιτητές Φυσικοί και Μαθηματικοί θεωρούσαμε αυτούς της Φιλολογίας κ.α ως "κάτι αντίστοιχο με τα δέντρα".

Τότε όμως ... στα φοιτητικά χρόνια, που όλοι είχαμε καβαλήσει το καλάμι μας!!

Από τότε, βέβαια, άλλαξαν πολλά. Είδα πως είναι η ζωή και πλέον έχω την γνώμη που περιγράφω στο παραπάνω σχόλιο που παρερμήνευσες.

Ξανακοίταξέ το και περιμένω συγνώμη δακρύβρεχτη και ταπεινωτική (χα.. χα..).

IonnKorr είπε...

Φαντάζομαι βέβαια ότι αναφερόμαστε και οι δύο στο σχόλιο που έγραψα για την Μαίρη Σάββα.

Αλλά δεν βλέπω και κάτι άλλο που να σε εξόργισε.

Roadartist είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση!

kariatida62 είπε...

ΑΑΑ!!! Εσένα όσο πάει και σ'αγαπώ περισσότερο!!!

ΗΩΣ είπε...

Εντάξει λοιπόν, την πάτησα σαν αγράμματη. Την ώρα που το διάβαζα μπήκε κόσμος στο γραφείο, το έκλεισα και το συγκράτησα λάθος. Κι αντί να το ξαναδιαβάσω μετά πριν μιλήσω, συγχίστηκα άδικα. Ζητώ συγγνώμη ταπεινά, με δάκρυα στα μάτια. Έπεσα θύμα της αλαζονείας μου. Καλά να πάθω, για να μάθω.

IonnKorr είπε...

Φίλη Roadartist


Μ' άρεσε όπως αυτοσυστήνεσαι στο προφίλ σου:
Αμετανόητα ρομαντική, ονειροπόλα, ταξιδιάρα.. Η μεγαλύτερη τρέλα είναι να μην κάνεις τρέλες, να μην είσαι ο εαυτός σου, να μη γελάς, να μην ονειρεύεσαι, να μην ταξιδεύεις

Νάσαι καλά.

IonnKorr είπε...

Καρύατις


Αγάπησέ με, αγάπησέ με αγάπησέ με

σήμερα μες στη ζωή σου σεργιάνισέ με


Στίχοι:Λευτέρης Παπαδόπουλος

Y.Γ. Εγώ είμαι ροκ, βέβαια, αλλά ο στίχος ταιριάζει στην περίσταση.

IonnKorr είπε...

Ηώ, φίλη μου

Είδες τι κάνει η βιασύνη και η καχυποψία. Αντιστρέφει νοήματα.

Παρά το βαρύ παράπτωμα που υπέπεσες εγώ σε συγχωρώ (για να δεις πόσο μεγαλόθυμος είμαι), αλλά, βέβαια, με μερικές ελάχιστες ποινές!

- Μία βδομάδα νηστεία χωρίς λάδι.
- Προσευχές, τρείς φορές την μέρα το "Πάτερ Υμών" και άλλες τρείς εμβόλιμες με το "Πιστεύω".
- Κάθε Κυριακή, επί ένα μήνα, παρουσία στην Παναγία Σουμελά (παρακολούθηση πλήρους λειτουργίας μετά του όρθρου).
- Έξι κύκλους τροχάδην γύρω από τον Λευκό Πύργο καθημερινά επί δεκαήμερον.
- Μία (μόνον μία χαριστικά) διανυκτέρευση σε αγροτικό τρακτέρ για συμπαράσταση στα μπλόκα.
- Τακτική ακρόαση όλων των δελτίων ειδήσεων της ΕΤ3 επί τετράμηνον.
- Απαγόρευση νυκτερινών εξόδων επί τρίμηνο
- Αποχή από το σεξ επί εξάμηνον.

Αυτά τα ασήμαντα!!!

Και αν σημειωθεί υποτροπή καλύτερα να μην σου πω από τώρα και τρομάξεις (χα.. χα..)

ΗΩΣ είπε...

Φίλε μου IonnKorr, μετά τη δακρύβρεχτη συγγνώμη μου δεν θα σε συγκινούσα; Αφού είσαι μεγάλη καρδιά. Τώρα, τις ποινές μπορούμε να τις παζαρέψουμε;
Τη νηστεία να τη δεχτώ. Με τόσο blogging τις τελευταίες μέρες ούτως ή άλλως με κανα τοστάκι τη βγάζω.
Τις προσευχές να πάνε στην ευχή, θα θυμηθώ το κατηχητικό.
Η Παναγία η Σουμελά θα είναι απόλαυση διότι βρίσκεται σε εξαιρετική περιοχή και θα με νανουρίζει και ο όρθρος. Δεκτή κι αυτή
Και στο τρέξιμο να πω ναι κι ας μου βγούνε τα πνευμόνια από τα αφτιά με τόσο κάπνισμα
Το σεξ να το κόψω ένα εξάμηνο, για να έχω να γράφω ωραίες αναμνήσεις.
Τις εξόδους να τις ελαχιστοποιήσω επί τριμήνου μπας και τελειώσω και καμιά δουλειά.
Και τις ωτασπίδες μου να τις βάζω σε κάθε δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 (αν και είσαι ικανός να μου βάλεις μηχανάκι της AGB για να δεις αν το είδα)
ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΜΑΛΛΙΑ, ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ 30 ΚΙΛΑ!!! Εκτός κι αν θέλεις να με δεις στις ειδήσεις σχετικά με φαινόμενα βανδαλισμού στον Προμαχώνα. Θα συμμαχήσω εντός 3 ωρών με του Βούλγαρους και θα τα σπάσουμε όλα!!!
Τί λες, θα κάνεις ένα σκόντο;

IonnKorr είπε...

Ηώ

Είσαι απόλυτα απολαυστική!!!!

Τόσο μένος για τα μπλόκα?

Βανδαλισμός στον Προμαχώνα?

Συμμαχία με τους Βούλγαρους?

Τι να κάνω άμα είναι να φτάσεις σε τέτοια επίπεδα "εθνικής κατάπτωσης" να βγάλω αυτόν τον όρο!

Πάντως έχεις αστείρευτο χιούμορ (σπάνιο για γυναίκα)!!!

Καλό βράδυ

ΗΩΣ είπε...

Φίλε μου, πίστεψέ με, η συμμαχία είναι το πιο ανώδυνο πιθανό σενάριο, ειδικά αν σκεφτώ τί έγινε την προηγούμενη φορά που βρέθηκα σε μπλόκο. Κι ας το θεωρείς "εθνική κατάπτωση". Μην ξεχνάς ότι είμαστε και πολίτες της Ευρώπης όπως και οι συμπολίτες Βούλγαροι. Ευχαριστώ για την κατανόηση πάντως, τα υπόλοιπα θα τηρηθούν απαρεγγλίτως.

IonnKorr είπε...

Δεν έχω βρεθεί αποκλεισμένος σε μπλόκο.

Αλλά, αν κρίνω από τον εκνευρισμό που νοιώθει κανείς όταν πέσει σε μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό, φαντάζομαι ότι ο αποκλεισμός σε μπλόκο θα είναι ένα μαρτύριο που θα σου μένει αξέχαστο.

ΑΝΑSA είπε...

IonnKorr,

λόγω του ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου, δεν βρίσκω πουθενά να έχεις το email σου, γιαυτό και θα σου παραθέσω ένα σχόλιό σου σε κάποιο μπλογκ που με αφορά και θα ήθελα σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς?

02 Ιανουαρίου 2010 3:56 μ.μ.
IonnKorr είπε...
Επαναφορά επισκεπτών? Χε .. χε...

Για κοίτα εδώ. http://anasasblog.blogspot.com/2010/01/blog-post.html.

Αυτή η κυρία φαίνεται ότι βρήκε την απάντηση στο πρόβλημά σου.

02 Ιανουαρίου 2010 4:10 μ.μ.

τι εννοείς??

Tο email μου kkalliope@gmail.com

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΆΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ!!!!!!!

ΗΩΣ είπε...

Όπα! το έκανα το ορθογραφικό μου στο απαρεγκλίτως στο προηγούμενο σχόλιο. Βασικά εγώ την αμαρτία μου φίλε μου θα την πω. Δεν εκνευρίστηκα. Και τα τσιπουράκια μας ήπιαμε με τα παιδιά του μπλόκου, και κάτι χταποδάκια που είχα μαζί μου από Κεραμωτή βάλαμε στα κάρβουνα και ψάχναμε για ξύδια, και τα παιδιά που με κλείσανε τα έκανα να με παρακαλάνε να περάσω με τη λογική μου επιχειρηματολογία (ειδικά μετά το 6-7 ποτήρι). Αυτοί πάντως σίγουρα θα το θυμούνται εφ' όρου ζωής!
Θα ξαναπερνούσα καμιά βόλτα πλάκα πλάκα (χωρίς διανυκτέρευση) αλλά μου έχεις στερήσει τις εξόδους, οπότε η τιμωρία σου θα είναι να με διαβάζεις παντού!

IonnKorr είπε...

Anasa, καλημέρα



Που το θυμήθηκες αυτό? (χα.. χα..)

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Χωρίς να θυμάμαι ακριβώς τις συνθήκες πάνω-κάτω η κατάσταση έχει ως εξής:

Κάποτε, όταν πρωτοξεκίνησα να οργανώνω το δικό μου blog πέρασα πέρασα από διάφορα blogs να πάρω μιά ιδέα, αφήνοντας που και που διάσπαρτα σχόλια.

Πέρασα και από το δικό σου και είδα μία χιουμοριστική ανάρτησή σου, που μου άρεσε πολύ, και αναφερόταν σε κάποιον blogger (ή μάλλον κάτοχο site στο facebook, δεν θυμάμαι ακριβώς) που είχε γεμίσει με φίλους που εγγράφηκαν ως αναγνώστες του αλλά δεν τον επισκεπτόταν πια (κάτι τέτοιο). Εφάρμοσε, λοιπόν, ένα κόλπο (που δεν θυμάμαι ακριβώς, πάντως χιούμορ έκανε) κάτι σαν διαγραφή οπότε αυτοί επανήλθαν για να ρωτήσουν την αιτία.

Νομίζω ότι πρέπει να θυμήθηκες την σχετική ανάρτηση και αν μου την εντόπιζες στην απάντησή σου θα ήθελα να την ξαναδώ.

----
Στην συνέχεια όταν πέρασα από κάποιο άλλο blog (που δεν θυμάμαι πλέον πιο είναι) ο/η κάτοχός του έλεγε ότι έχασε τους αναγνώστες του για κάποιο λόγο [επειδή αδιαφόρησε και δεν τους απαντούσε (δεν θυμάμαι ακριβώς λόγους και διατύπωση)...]

Ε .. τότε θυμήθηκα την δική σου χιουμοριστική λύση και του/της την πρότεινα.

Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα άσχημο ή κακόβουλο στην όλη ιστορία.

Πιστεύω ότι κάθε ίχνος απορίας, δυσπιστίας και καχυποψίας εξανεμίστηκε (χα..χα..)

Νάσαι καλά.

Υ.Γ. Μην ξεχάσεις αν θυμηθείς πια είναι αυτή η ανάρτησή σου να μου την επισυνάψεις γιατί τότε ήμουν στην αρχή και δεν την πολυκατάλαβα ακριβώς.

IonnKorr είπε...

Φίλη Ηώ

οπότε η τιμωρία σου θα είναι να με διαβάζεις παντού!

Τέτοια τιμωρία όλοι θα την ήθελαν. (χα..χα..)

----
Βλέπω ότι τηρείς, ευλαβικά, την απαγόρευση εξόδου!!!! (χα.. χα..)

Με την άλλη απαγόρευση δεν ξέρω τι γίνεται (ειδικά μετά 6-7 ποτηράκια!!!) (χα..χα..)

IonnKorr είπε...

Ανάσα


Ναι, είχες βάλει την σχετική διεύθυνση:
http://anasasblog.blogspot.com/2010/01/blog-post.html.

Μόλις τώρα το είδα!

Αυτοδιαγραφή! ναί αυτό ήταν!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Ευτυχία..
Πουλι πετάμενο..
αν σταθεί σ'ένα κλαδί,
άδραξε τηνστιγμή
πριν να πιάσει πάλι ουρανό!

Σε βάθος χρόνου η αναζήτηση..μην το ψάχνεις..
Καλή σου Κυριακή και καλως σε βρήκα!!

Unknown είπε...

Καλημερα,ποτε μη κλαις για οσα αγαπησες,για οσα περασες καθως ολα τα προηγουμενα δεν ανηκουν στο 'παρελθον'ειναι δικα μας,τα κουβαλουμε οπως η Καμηλα στον 'υβο' της προκειμενου να ξεδιψαμε στις ανυδρες ωρες του σημερα.

IonnKorr είπε...

Πέλα, καλώς ήρθες (αν και το Υλύς μ'αρέσει περισσότερο)

Αυτό είναι και το πρώτο ποίημα που φιλοξενεί το blog μου, καθότι, δυστυχώς, ο κάτοχος "αποίητος" ων.

IonnKorr είπε...

Τάσπα, καλώς ήρθες

Αυτό είναι το δεύτερο ποίημα που φιλοξενεί το blog μου. Είπαμε να μην κάνουμε αρχή, μετά ποιός μας πιάνει!

Αν τριτώσει θα εκδώσω ντιρεκτίβα (δηλ. οδηγία) να μιλάμε όλοι πλέον "έμμετρα"!!!!!!!

Νάσαι καλά.

----
Μου άρεσε το ανέκδοτο που δημοσίευσες στο blog σου.

Το αναγράφω και εδώ, λίγο τροποποιημένο:

Ένα αντρόγυνο πάει σε σύμβουλο γάμου μετά από 20 χρόνια γάμου.

Ο σύμβουλος ρωτά:

- Ποιο είναι το πρόβλημά σας,

Η γυναίκα αμέσως αρχίζει να εξιστορεί με πάθος, ένταση και θλίψη όλα τα προβλήματα της:

- Ο σύζυγος δεν την προσέχει,
- είναι αδιάφορος, ψυχρός,
- νοιώθει μοναξιά
- δεν υπάρχει αγάπη και
- κόπηκε και το σεξ.

Αφού ο σύμβουλος την άκουσε αρκετή ώρα, ξαφνικά σηκώθηκε πάνω, της ζήτησε να σταθεί όρθια και μετά την αγκάλιασε και την φίλησε με πάθος!

Ο σύζυγος παρακολουθεί ατάραχος.

Ο σύμβουλος απευθύνεται σε αυτόν και του λέει:
"Αυτό χρειάζεται η γυναίκα σου. Πρέπει να το κάνεις αυτό 3 φορές την βδομάδα".

Ο σύζυγος, αφού σκέφτηκε λίγο απαντά:
"Κοίτα, μπορώ να στη φέρνω Δευτέρα και Τετάρτη, αλλά την Παρασκευή έχει μπάλα και δεν μπορώ".

Unknown είπε...

IonnKorr
Με κολακευεις οταν πεζη καταθεση των αντιληψεων μου εκλαμβανεται ως λυρικο 'πονημα'.
Ευτυχως παταω γερα διαφορετικα θα ειμουν ετοιμη για τα ταλεντα της τριτης Ηλικιας...........
Οχι ακομη αλλα οπου ναναι!!!!
@@@
Οπως και ναχει ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Πιστεψε με τελειως ΑΤΑΛΑΝΤΟ περι την ποιηση ατομο.Καθως και ακρως επιλεκτικο στην δηθεν ποιηση.

IonnKorr είπε...

Φίλη Taspa

Το ότι η κατάθεσή σου ήταν "λυρικό" πόνημα, καμία αμφιβολία.

Το αν ήταν πεζό ή ποιήμα παίζεται.

Καθότι από ότι γνωρίζω στην σύγχρονη ποίηση όχι μόνον η ομοικαταληξία αλλά και η έννοια του στίχου "αυτή καθ'αυτή" μάλλον έχει χάσει την κλασσική της σημασία.

Τώρα, βέβαια, όλα αυτά τα λέω με επιφύλαξη καθόσον στο πεδίο αυτό "η άγνοια μου ανταγωνίζεται την Σαχάρα"

Πάντως, η λυρικότητα της γραφής σου δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις.

IonnKorr είπε...

Ωχ, και μόλις είδα στο profile σου, ότι είσαι οικονομολόγος.

Μου έδωσες, αρχικά, την εντύπωση ποιήτριας ...

Μετά την δεύτερη παρέμβασή σου, σε "υποβίβασα" σε φιλόλογο-λογοτέχνιδα και τώρα ...

Άιναφετς είπε...

Καλή μέρα Ionnkorr,
Διάβασα με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον τα περί ευτυχίας και κατέληξα μετά από πολύ σκέψη, ότι η έρευνα πάνω στους χιμπαντζήδες μου ταιριάζει γάντι!
"Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, η κοινωνικότητα και η ανεξαρτησία είναι αυτά που οδηγούν...στην ευτυχία".
ΥΓ. πάλι καθυστερημένα γιατί στο σπίτι μου χιονίζει και ψήνουμε ψωμί με πολύ αγάπη!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Πέρασα για μια καλημέρα!!!!

χαχαχα!!!

:)για την χθεσινή σου καλημέρα...είδες όλοι τα ίδια περνάμε!!!

IonnKorr είπε...

Στεφανία γειά σου,


και έλεγα που είναι αυτή η μάγισσα?

Ρώταγα και τον Merlin, αν σε είδε, αλλά δεν ήξερε (χα.. χα..)

Τελικά, έψηνες ψωμί στο φεγγαρόφωτο με τις Lunies .. ε? (χα.. χα..)

Έπρεπε να το φανταστώ!

IonnKorr είπε...

Φωτεινή, καλό μεσημέρι.


Τι κάνεις τώρα με το κρύο?

Θα περιμένεις το χιόνι, φαντάζομαι.

Αλλά το χιόνι στην Αθήνα έτσι κι αλλιώς είναι τόσο ελάχιστο που δεν λέει. Μερικές φορές βέβαια του δίνει και καταλαβαίνει.

Πάντως, ελπίζω, ότι "δεν περιμένεις το χιόνι για να δεις άσπρη μέρα" που λέει και η παροιμία (χα..χα..)!

ΗΩΣ είπε...

Χι χι χι....
τώρα την πάτησες εσύ! Για ξανακοίτα προσεκτικά... πουθενά δεν αναφέρεται απαγόρευση αλκοόλ ή καπνίσματος...
Και τί είδα, υπέπεσες ξανά στο ίδιο σφάλμα; Να τα πάρω τώρα;
(Μετά την δεύτερη παρέμβασή σου, σε "υποβίβασα" σε φιλόλογο-λογοτέχνιδα και τώρα ...)
χαχαχαχαχαχαχαχα

Betty Manousos είπε...

Πληρες , καλογραμμενο, κ επιστημονικο το αρθρο σου. Μεγαλο ? σχετικα με την ευτυχια.
Συμφωνω sε ολα τα σημεια που ανεπτυξες , εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα μικρο-πραγμτα ειναι δυνατον να μας δωσουν ευτυχια, καθως επισης , η δημιουργια κ η Τεχνη. Συμφωνεις?
Ευχαριστω για τα καλα σου σχολια.
Εγω, συνδεθηκα με το μπλογκ σου. Θα χαιρομουν εαν εκανες κ εσυ το ιδιο.
Have a great Sunday :)

IonnKorr είπε...

Ηώ, ωχ... ωχ...

Για ξανακοίτα προσεκτικά... πουθενά δεν αναφέρεται απαγόρευση αλκοόλ ή καπνίσματος...

Τι εννοείς? Ως ποινή? δεν το κατάλαβα που κολλάει?

----
Μετά την δεύτερη παρέμβασή σου, σε "υποβίβασα" σε φιλόλογο-λογοτέχνιδα και τώρα ...

Βλέποντας αρχικά το κείμενό της την θεώρησα "ποιήτρια"

Μετά την παρέμβαση την "υποβίβασα" σε "λογοτέχνιδα"

οπότε, μετά "υποβιβάσθηκε" περαιτέρω ως οικονομόλογος (δηλ. θετικός επιστήμονας)

άρα, βρε Ηώ, που είδες την προσβολή των Θεωρητικής Κατεύθυνσης και ξιφούλκησες αμέσως? (χα.. χα..)

Αναμένω δεύτερη "σπαραξικάρδια" μετάνοια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οπότε, και νέα ποινή εξ αιτίας υποτροπής.

Οπότε, θα δεις και την απαγόρευση καπνίσματος και παντός αλκοολούχου ποτού, μη σου πω και της πορτοκαλάδας!!!!!!

Μόνο νερό σε βλέπω στο τέλος κι αυτό με δοσομετρητή!!!!!

Υ.Γ. Αυτό που σκέφτομαι είναι θα τα διαβάζει και η Taspa αυτά και θα φρίξει!!!

IonnKorr είπε...

Betty, γειά σου

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Την σύνδεσή σου την είδα και θα ανταποδώσω οσονούπω.

Νάσαι καλά.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Δεν χρειάζομαι το χιόνι... για να τα δω γύρω μου όλα λευκά!!!

χαχαχα...έχω και το αριέλ!!:)))


καλό βραδάκι!!!!

ΗΩΣ είπε...

IonnKorr, ναι, στις ποινές αναφερόμουν (μου την είπες για τα 6-7 ποτηράκια). Σιγά που δεν θα έβρισκα παραθυράκι! Χαχαχαχαχαχαχα
Άσε τις σοφιστείες, στο τέλος θα μου πεις ότι η κλασσική παιδεία είναι ανώτερη από την θετική!
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ συμμεριζόμουν την φοιτητική σου άποψη κάποτε, αλλά η πραγματικότητα με συνέφερε κάποια στιγμή (βλ. συνεργασίες με... γίδια και των δύο κατευθύνσεων και το ακριβώς αντίθετο).
Πάντως δεν είναι στις προθέσεις μου να θίξω οποιονδήποτε, και σίγουρα όχι την ΤΕΣΠΑ, της οποίας το ιστολόγιο βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και το πρόσθεσα στο blogroll μου. Λίγο χιούμορ έκανα, και θέλω να πιστεύω όχι άσχημο.
Καλά, να με δω να πίνω νερό με σταγονόμετρο, και τί άλλο!!!! Χαχαχαχαχαχα

ΗΩΣ είπε...

Συγγνώμη, Taspa. Ο Δαίμων του τυπογραφείου.....

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Και λογικά κάπου προς τα πάνω θα είσαι για να είδες χιόνι!!!Τυχερέ!!!!!

...σνιφ!

Άθεος είπε...

Ώστε 6-7 ποτηράκια Ηώ, έτσι;
Μα, να, αυτό είναι ευτυχία!
Όταν μπορεί κανείς να πιει 6-7 ποτήρια σημαίνει ότι έχει την υγειά του και γι αυτό είναι ευτυχισμένος.
Αν ακολουθεί και τις συμβουλές του Επίκουρου, τότε ακόμα πιο καλά!
Τότε όπως λέει και η Miou-Popofotitsa δεν χρειάζεται κανείς το χιόνι για να τα δει γύρω του όλα λευκά!
Αλήθεια, Miou-Popofotitsa, μιας και δεν πρόσεξες το τελευταίο σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης εσένα γιατί σε λένε… πωποφωτίτσα;
…σαν να λέμε κωλοφωτίτσα…;
Από περιέργεια ρωτάω και επειδή με δυσκολεύει να το γράφω!
Miou-Popofotitsa… Miou-Popofotitsa… Miou-Popofotitsa… θα το συνηθίσω, πού θα μου πάει!

IonnKorr είπε...

Φωτεινή

Αριέλ, Ρολ και λοιπά απορρυπαντικά. (χα.. χα..)

Γιατι χιόνι στην Αθήνα δεν προβλέπω! Μόνο τρακτέρ!

Καλό σου βράδυ.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

@Άθεος

Μόλις είδα το σχολιάκι!!

Λοιπόν!!

Ναι κωλοφωτίτσα ή κωλοφιατούδα(χαχαχα αυτό τα σπάει,όπως το λέμε πάνω στα μέρη μου!!)!!!

Το Μίου είναι από το μίου μίου που κάνουν τα μικρά νεογέννητα γατάκια και το Πωποφωτίτσα από ευγένεια μην το πάρει στραβά κάποιος!!:)

that's my name !!!

Αλλά και Φωτεινή να με λες κανένα πρόβλημα!!Και *Φως* το νοηματικό μου...και δεν είμαι υπάλληλος της ΔΕΗ!!!

:))

Φωτεινή Κανάκη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Φωτεινή Κανάκη είπε...

ρολ μου θύμισες τη γιαγιά μου!!!!!!

*δεν ζει πια αλλά με αυτό στο χέρι έπλυνε!!!:))

IonnKorr είπε...

Φίλε Άθεε

Ξέρεις πόσο σε εκτιμώ. Ξέρεις και ότι εκτιμώ το χιούμορ.

Aλλά αυτό το "ήπια προσβλητικό" λογοπαίγνιο με το όνομα της Miou θα ήθελα να το απέφευγες.

Είδα που το έγραψες για πρώτη φορά και το προσπέρασα.

Ξέρω ότι δεν έχεις κακή πρόθεση. Η Miou σε εκτιμά και από ότι είδες έκανε σύνδεση και του blog της με το δικό σου.

Καταλαβαίνεις ότι βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να σε δυσαρεστήσω ούτε στο ελάχιστο. Και χαίρομαι πολύ που επισκέπτεσαι το blog μου. Αλλά λίγο περισσότερη προσοχή με τις ευαίσθητες ψυχές.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

@Άθεος

και εννοώ την πυγολαμπίδα!!!

είμαι απρόσεχτη...μόλις είδα το σχόλιό σου στην προηγούμενη ανάρτηση!!

χαχαχα...για το άστα να πάνε!!!

Αυτό που έγραψα μου συνέβη...και σε μένα και σε πολλές άλλες αλλά για να δούμε τελικά αν τα αγόρια θα βρουν το δρόμο προς τη δόξα ξανά!!!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

@IonnKorr

Παιδιά συγγνώμη δεν το πήρα ότι σκέφτηκε τίποτα πονηρό...τεσπα αν σκέφτηκε και επισκεφτεί τη σελίδα μου θα καταλάβει ο άνθρωπος!!

Κανένα πρόβλημα και να σου πω ότι με συγκίνησες πολύ.Δεν θα σου πω τίποτα άλλο ,σε ευχαριστώ.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

*δεν το πήρα χαμπάρι ήθελα να πώ.

IonnKorr είπε...

Φίλη Ηώ

Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα η φίλη Taspa με ότι είπες.

Όλες οι "υποβιβασμοί" ήταν χιουμοριστικοί.

Το πρόβλημα το έχεις με μένα που μετά το νέο σου ατόπημα βρίσκεσαι αντιμέτωπη με νέες ποινές. (χα.. χα..)

Άθεος είπε...

«προσβλητικό λογοπαίγνιο με το όνομα της Miou»
Δεν κατάλαβα φίλε IonnKorr τι σημαίνει αυτό;
Δεν μπορώ να καταλάβω πού βρίσκεται η προσβολή!
Το κορίτσι ευχαρίστως μου εξήγησε και ούτε που αντελήφθη προσβολή!
Ούτε τέτοια πρόθεση είχα!
Εσύ γιατί το πήρες έτσι;

IonnKorr είπε...

Φίλε Άθεε

Μπορεί να έκανα και λάθος.

Αυτό το "κωλοφωτίτσα" φοβήθηκα μήπως ενοχλούσε την Φωτεινή.

Βέβαια, δεν το βλέπω κάτι φοβερό και καθώς και η Φωτεινή δεν φαίνεται ότι το είδε άσχημα ας θεωρήσουμε το θέμα ως λήξαν.

ΗΩΣ είπε...

Χα! όχι βέβαια...
Έτσι όπως το έγραψες θα μπορούσες να εννοείς και αναβάθμιση.
Δεν σε βλέπω να επιβάλλεις νέες ποινές φίλε μου, θα δυϊλύσω των κώνωπα αλλά θα την βγάλω καθαρή. Εξάλλου τί άλλο μπορείς να μου στερήσεις; Μόλις το μεσημέρι γύρισα από Σουμελά.
Άθεε, είδες τί καλά που έχω πιάσει το νόημα της ευτυχίας; Στα απλά πράγματα βρίσκεται τελικά.

IonnKorr είπε...

Φίλη Ηώ

Εννοείται ότι την νέα ποινή δεν θα την γλυτώσεις!!!!

Αλλά δεν κατάλαβα, πως μπορείς να παίρνεις ποινές και να αισθάνεσαι ευτυχισμένη?

Τελικά, τι γίνεται η ευτυχία βρίσκεται παντού?

Φωτεινή Κανάκη είπε...

και για τον φίλο Άθεο και για σένα IonnKorr!!!

http://www.youtube.com/watch?v=bPqcNolNCUM&feature=PlayList&p=968168B2A7CB430A&playnext=1&playnext_from=PL&index=22

Ευχαριστώ και τους δυο σας!!!

καλό βραδάκι!!!

Άθεος είπε...

Στα απλά βρίσκεται η ευτυχία και εσύ IonnKorr τα κάνεις δύσκολα!
Πηγή στα αρχαία σημαίνει κώλος και πηγολαμπίς κωλοφωτιά, όπως λέει και η φίλη μας πωποφωτίτσα, τόσο χαριτωμένα!
Μην βρίσκουμε συνέχεια ανεμόμυλους για να κάνουμε επίθεση…
Είμαι τέτοιος άνθρωπος εγώ…;

IonnKorr είπε...

Άντε, Φωτεινή

καλό βράδυ,

τέλος καλό, όλα καλά.

Υ.Γ. Αλλά και συ ρε κορίτσι μου δεν σου αρκεί το Miou? Τι τα θέλεις τα συμπληρωματικά και μας μπλέκεις ...

IonnKorr είπε...

Φίλε Άθεε

Σωστά, Πυγολαμπίδα = κωλοφωτιά.

Θέμα Miou τέλος.

----
Επίθεση, εγώ σε σένα?

Έλα ρε φίλε. Αφού το ξέρω ότι και συ στην θέση μου το ίδιο θάκανες.

Αν συνέβαινε το αντίστροφο στο δικό σου blog και μου έκανες μια τόσο ήπια παρατήρηση όσο αυτή, δεν θα αντιδρούσα, θα καταλάβαινα.

Φίλε, στην τελική, ξέρεις ότι εδώ στα blogs δεν υπάρχει άλλος άρρενας που εκτιμώ όσο εσένα. Μην το χαλάς τώρα. Ξέχασέ το. Πάει τέλειωσε.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Μου το κολλήσανε παιδιά-φίλοι από το φορουμάκι των μπλόγκερς που έχω κάτω κάτω στη σελίδα μου!!!!

Εγώ Μίου ξεκίνησα!!χαχαχα!!!

Unknown είπε...

Αυτο κι αν ειναι διαστροφη,μετα τον υπαβιβασμο ηρθα στα 'ΙΣΑ ΜΟΥ'που λενε οι Μαγκες ,οσοι απεμειναν.....

IonnKorr είπε...

Φωτεινή,

Κάποιοι φίλοι στο κολλήσανε κάποτε, ωραία.

Τώρα, όμως, έχεις φίλους εμένα και τον Άθεο και θέλουμε να το ξεκολλήσεις!!

Υ.Γ. Όχι, μωρέ, κάνε ότι θες. Αν το θες τόσο πολύ, κράτα το.

Αλλά, άμα, στην ξαναπέσουνε κάποιοι άλλοι στην πορεία, (όχι τόσο ευγενείς όσο ο Άθεος), μην περιμένεις να σε υπερασπιστώ. (χα.. χα..)

IonnKorr είπε...

Τάσπα, φίλη μου

Ευτυχώς που δεν πήρες τόσο βαριά τον "υποβιβασμό" και "ήρθες στα ίσα σου" γιατί δεν αντέχω άλλο γύρο παρεξηγήσεων (για σήμερα)

Έφθασα στα όριά μου.

Ρε τι τραβάμε και εμείς οι φυσικο-οικονομολόγοι. Αλλά είμαστε ανώτεροι άνθρωποι! Το λέω να τα ακούσει και η Ηώς που καραδοκεί για να με κατηγορήσει για "μεροληψία" υπέρ των Θετικών επισττημόνων> (χα.. χα..)

Τελικά, είσαι μάγκισα!!! Και ας έχεις και το "λυρικό στυλ" γραψίματος.

----
Μα, να μπερδέψω το πεζό με το ποίημα!

Που να πάω να κρυφτώ από την ντροπή μου?

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Σωστός!!!!

Παλιά είχα σχόλιο από κοπέλα για το ίδιο πράγμα...

Μου αρέσει και δεν θα το βγάλω!!!

Έχει κάτι από τον μικρό πρίγκιπα και το κατά πόσο οι άλλοι μπορούν να δουν το αρνάκι του με το φίμωτρο και όλα όσα εκείνος κοίταζε!!!

Μην ξεχνάμε την αλήθεια της καρδιάς κι αν υπάρξουν παρεξηγήσεις στην πορεία,η απάντησή μου θα είναι να διαβάσει Μικρό Πρίγκιπα...κι αν πάλι δεν καταλάβει,λυπάμαι αλλά δεν γίνεται να είμαστε αρεστοί από όλους!!!

Όλα είναι στο μυαλό και στις σκέψεις μας και στο πώς σκεφτόμαστε το καθετί!!!

Μην βλέπουμε δράκους χωρίς να παίρνουμε το χαπάκι που πήρε και η γιαγιά στο γνωστό ανέκδοτο!!!

Ελπίζω να το ξέρεις!!:)))

IonnKorr είπε...

Μπράβο ρε Φωτεινή,

είσαι μάγκισα και εσύ.

Εγώ σε είχα για πολύ ευαίσθητη αλλά τελικά πτοείσαι.

IonnKorr είπε...

Ωχ λάθος

Αλλά τελικά δεν πτοείσαι ήθελα να γράψω.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Κοίτα για την ευαισθησία ναι την έχω,παλιά ήμουν πολύ χάλια με αυτό το θέμα...έβλεπα παιδάκι ορφανό στο δρόμο και έχω κλάψει για εκείνο που είχα δει...Πολύ κλάμα γενικά πιο μικρή...και όσο μεγάλωνα τόσο που καθάριζαν τα μάτια καθάρισε και η καρδιά και όλα!!!

Θυμάμαι απόκριες να έχει πεθάνει η μαμά ενός μικρού παιδιού από το μέρος μου κι εγώ να κλαίω γιατί το παιδάκι έμεινε χωρίς μαμά!!

Μάλλον και γι'αυτο φοβάμαι τις απόκριες...τις έχω με απώλεια κάπως συνδυάσει!!!

Άντε αρκετά με τον ψυχικό μου κόσμο!!!

Ευχαριστώ για όλα και εδώ είμαστε!!!

Καληνύχτα!!!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=YNP52IIp9Ow&feature=related

αυτό και για τον Άθεο και για σένα!!!

Εδώ μπαίνει το τέλος!!!

Όλα καλά!!!:))

ΗΩΣ είπε...

Είμαι αισιόδοξο παιδί... Κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει την ευτυχία πλην εμού.

Unknown είπε...

Καλο βραδυ τα ξαναλεμε.
Πινω ενα 'μπρουσκο' στην νικη ΤΟΥ ΠΑΟΚ, και ναχεις κατα νου,πως τα 'κουτσαβακια' ειχαν λυμενο το ζωναρι για καυγα κι οχι οι ΜΑΓΚΕΣ.

IonnKorr είπε...

Φίλη Ηώ

Ποινές να σου βάλω...

Αλλά την ευτυχία να στη στερήσω ποτέ!!!

IonnKorr είπε...

Φίλη Taspa

Ε... όχι και Παοκτζού.

Όταν ήμουνα (ως φοιτητής) στην Θεσσαλονίκη ήμουνα Άρης (έμενα τότε στου Χαριλάου βλέπεις).

χα.. χα..

Unknown είπε...

Καλημερα,
Φοιτητης στου Χαριλαου!!!!!
Να φαντασθω τον ποδαροδρομο;;;;
Αριανος εεεε,πολυ μικροαστικο μου ακουγεται.......

Άθεος είπε...

Έλα IonnKorr μην το παίρνεις κατάκαρδα… σε συγχώρεσα!
Βρε συ, δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσει κανείς τη λέξη κωλοφωτιά, ιδιαίτερα όταν ακόμα και ένας blogger χρησιμοποιεί τη λέξη σαν όνομα, όπως η popofotitsa!
Αν με παρακολουθούσες από παλιά, εγώ το έβαλα αυτό και κουίζ, μιας και την ερώτηση κοτζάμ φιλόσοφος την έκανε χωρίς ντροπή!
Γιατί ο χριστιανισμός μοιάζει με την κωλοφωτιά; Είχε πει ο Σοπενχάουερ!
Την απάντηση πάρτε την από μια περσινή μου ανάρτηση!
Δεν σας τα είπα αυτά χθες γιατί δεν θεώρησα ότι έκανα καμιά γκάφα μεγάλη και να σπεύσω να δικαιολογηθώ! Τώρα όμως που εννόησες, φίλε μου, ας το διασκεδάσουμε κι εγώ δεν κρατώ κακία σε κανέναν!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

@Άθεος

Υπέροχα!!

Ναι το ήξερα αυτό με τον Σοπενχάουερ:)

Λογικά βραδάκι που θα έχω χρόνο θα διαβάσω την ανάρτηση που λες.

Όλα καλά!!

Καλησπέρα σε όλους!!

Miou Popofotitsa είπε...

Να τα χιλιάσεις τα σχόλια!!

Διαβάζω νοηματική,ξέρεις!

..._..._***_....τα έχω μπερδέψει με την παπίστικη δική σου!!:)

ααα και ετοιμάζω ανάρτηση...με ελαφάκι-χαχαχα!!!Σκέφτομαι πως και τι...αλλά έχω ελαφάκι δικό μου!!!Εντάξει...καλέστε τη φιλοζωική να με μαζέψει!!:))

Καλό υπόλοιπο στη μέρα σου!!!

Miou Popofotitsa είπε...

*popofotitsa...:)

IonnKorr είπε...

Φίλε Άθεε

Όλα όπως πριν. Ωραία

IonnKorr είπε...

Φωτεινή

Να χιλιάσω τα σχόλια ...!?

Εννοείς μάλλον ότι αυτή η ανάρτηση ξεπέρασε τα εκατό.

Εμ ... βέβαια αφού τα μισά είναι δικά σου!!!!

(χα..χα..)

Πλάκα κάνω.

IonnKorr είπε...

Φίλη Τάσπα

Τους ποδαρόδρομους που είχα ρίξει φοιτητής, τους θυμάμαι ακόμα!!!

Απο το Χαριλάου στο Φυσικό, στην Πανεπιστημιούπολη, και απο κει στην Λέσχη για φαγητό και μετά στην παραλία για βόλτα και το βράδυ στην Νέα Κρήνη για ταβέρνα!!!!

Παίρναμε βέβαια και λεωφορείο καμιά φορά!!!

kat. είπε...

καλώς σε βρήκα!!!!

IonnKorr είπε...

φίλη Kat

Ξεκινησα σε αυτον τον κοσμο, γραφωντας για καποιους που δεν καταλαβαινα! Συνεχιζω στον ιδιο κοσμο γραφωντας για καποιους που αρνουνται να με καταλαβουν

Νάσαι καλά.

fractal είπε...

Δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει αντικειμενική προσέγγιση. Είναι προσωπική για τον καθένα μας.
προσωπικά βρήσκω την ευτυχία μέσα στη διαδικασία της δημιουργίας και σε περιβάλον ηρεμίας και αγάπης.

IonnKorr είπε...

Μορφοκλασματική Φίλη,

Όπως, είπε και ο Ed Diener:
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ευτυχία του

Νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ανάλυση αν και μου φαίνεται αδύνατο να αναλύσεις ένα τόσο δυνατό και πλούσιο συναίσθημα :)

IonnKorr είπε...

Φίλε Ηλιογράφε

Ευχαριστώ για επίσκεψη και καλά λόγια.