Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Εγώ απ' ότι κατάλαβα η Ελλάδα πήρε 120 δις και οι Έλληνες τα ..... τους.

Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή (από την Καθημερινή)


Οι μόνοι που πληρώνουν την Οικονομική κρίση είναι οι εργαζόμενοι. 
Αυτή είναι η αλήθεια.


Κανονικά έπρεπε να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Αλλά άντε βρες τους.
Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι καταδικαστούν, προφανώς, τα 150 δις που χρειάζεται η χώρα δεν πρόκειται να επιστραφούν.


Η λύση να φορολογηθεί το κεφάλαιο φαίνεται σωστή.
Αλλά σε μια διεθνοποιημένη οικονομία, που με τόση ευκολία μετακινούνται τα κεφάλαια "μέσω διαδικτυακών μεταφορών", είναι δυνατό να γίνει? Όταν ακόμα και απλοί μισθοσυντήρητοι πολίτες βρίσκουν εύκολα τρόπο να βγάλουν στο εξωτερικό τις οικονομίες τους?

Αν παρακολουθήσει κανείς λίγο στενότερα τον δαιδαλώδη ιστό που έχει αναπτυχθεί στις εταιρικές σχέσεις καταλαβαίνει κανείς ότι οι εταιρείες στην Ελλάδα ποτέ δεν θα κάτσουν να φορολογηθούν. Θα διαφύγουν στις γύρω χώρες. Το ίδιο και οι πλούσιοι. Θα μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Το μόνο που μένει η
τεχνοκρατική στροφή της χώρας ώστε να μπορέσει και αυτή όπως οι άλλες Δυτικοευρωπαϊκές χώρες να παράγει ή να επεξεργαστεί σύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα (όχι γεωργία και κλασσική βιομηχανία, αυτά τέλειωσαν) για να μπορέσει να δανείζεται από τις Διεθνείς Αγορές. Αλλιώς θα γίνει Αφρική.


Αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει πολύ χαρακτηριστικά
το πως βλέπουν οι Έλληνες τον εαυτό τους.

13 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Άσε μας βρε ΙΟΝΝ! Εγώ δεν έκλεψα τίποτα, δεν ξέρω τι έκανες εσύ!
Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση...όχι εγώ!

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Έστι θάπρεπε αλλά άντε βρέστους.

skeptic είπε...

Συγχωρέστε με για το άσχετο,αλλά γελώ τα τελευταία λεπτά συνεχώς,με το υποκοριστικό της Καρυάτιδος φίλε ionnkorr.

IonnKorr είπε...

Skeptic

xa..xa..

Το είδα και εγώ στο blog της όπου κάποιος την αποκάλεσε έτσι και μου έκανε αντίστοιχη εντύπωση. Έτσι αποφάσισα να την αποκαλώ έτσι. Νομίζω ότι της αρέσει πολύ (Ωχ, αν το δει θα με βρίσει!!).

Βέβαια, εντυπωσιάζει πως ένα κλασσικό αρχαίο όνομα πήρε τέτοια "αμερικανίστικη" μορφή!!!

Είναι από τα απροσδόκητα της Νεοελληνικής διαλέκτου.

CsLaKoNaS είπε...

"Το μόνο που μένει η τεχνοκρατική στροφή της χώρας ώστε να μπορέσει και αυτή όπως οι άλλες Δυτικοευρωπαϊκές χώρες να παράγει ή να επεξεργαστεί σύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα "

Τα είπες όλα !


Στροφή στη γνώση και στον πολιτισμό. Να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πανεπιστήμιο όπου η γνώση θα παράγεται και θα πωλείται σε όσους θέλουν να την αγοράσουν. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε και τα μυαλά και τη δυνατότητα να τα φέρουμε. Αρκεί να απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμια από τις μεταπολιτευτικές μαλακίες. Να τα θωρακίσουμε από την κομματοκρατία και το (μαύρο ή κόκκινο) φασισμό που τα έχει πλακώσει 35 χρόνια τώρα.

IonnKorr είπε...

Φίλε Λάκωνα

Είμαι πολύ απαισιόδοξος στο ότι "μπορούμε να το κάνουμε αυτό".

Νομίζω ότι ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε.

kariatida62 είπε...

Καλά το πιστεύεις αυτό που λες;
Δεν μπορούν να βρούν τους κλεφταράδες; Δεν μπορούν να τα πάρουν απο όλους όσους έχουν να τους τα δώσουν και βρίσκουν πάντα εμένα να μου ζητούν;

kariatida62 είπε...

Δεν ασχολούμαι με τα ονόματα και τα υποκοριστικά, όπως βολεύεται ο καθένας..σημασία έχει οτι εγώ υπογράφω ως ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ!
Να γνωρίζετε ότι ...η αξία και η ομορφιά μου δεν υποβαθμίζεται με συντομεύσεις!:)

IonnKorr είπε...

Καρυάτιδα

Δεν μπορούν να βρούν τους κλεφταράδες; Δεν μπορούν να τα πάρουν απο όλους όσους έχουν να τους τα δώσουν και βρίσκουν πάντα εμένα να μου ζητούν;

Άμα ένα κράτος θέλει είναι προφανές ότι όλα μπορεί να τα κάνει.

Αλλά το ζήτημα είναι ότι "δεν θέλει" γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι και θα είναι τα όργανα των εκάστοτε καταχραστών.

Γιατί, Καρυάτιδα, νομίζεις ότι θα τόλμαγε κανείς να παίρνει μίζες εκατομμυρίων εάν δεν είχε εξασφαλίσει πρώτα την ατιμωρησία του?

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Την αξία σου και την ομορφιά της ψυχής σου (για την άλλη δεν λέω γιατί δεν την ξέρω), όπως αυτή βγαίνει στο blog σου, κανένα υποκοριστικό ποτέ δεν πρόκειται να την μειώσει, και το ξέρεις καλά αυτό.

Η προσφώνηση ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει, με κανένα τρόπο, με την προσωπικότητά του.

----
Για τις γυναίκες έχουν καθιερωθεί τα υποκοριστικά τα οποία όμως χαρακτηρίζουν μόνον την μόδα της εποχής και κατά κανένα τρόπο δεν μειώνουν τις ίδιες. Το αντίθετο θα έλεγα, τονίζουν την θηλυκότητά τους.

Υ.Γ. Τώρα η Κάρυ θα σκέφτεσαι: Ρε, τι γλύφτης αυτός ο Ionn, ούτε ο Αυτιάς νάταναι!!!!!! χα.. χα..

IonnKorr είπε...

Κανονικά έπρεπε να αλλάξω τον τίτλο της ανάρτησης σε:
"Ο, περί του υποκοριστικού της Καρυάτιδος, λόγος"

χα..χα..

kariatida62 είπε...

Δεν είναι στη φύση της πολιτικής να εκλέγονται οι καλύτεροι! Οι καλύτεροι δε θέλουν να εξουσιάζουν το συνάνθρωπό τους... είπε κάποιος, δεν συγκράτησα το όνομά του και ήταν πολύ εύστοχος! Κοίτα στο τέλος που θα γίνουμε στα γεράματα αντιεξουσιαστές!
Ιονν, στο έχω ξαναπει έχεις ένα τρόπο να παίρνεις με μια κουβέντα σου κάθε ίχνος "θυμού" που μπορεί να μου διμιουργηθεί...και πεθαίνω στα γέλια!
Για να σε παιδέψω λίγο θα σου πω ότι στις 120 περίπου αναρτήσεις που έχω κάνει δώρισα στους φίλους bloggers την προσωπογραφία μου. Αν έχεις μια περιέργεια να δεις πώς περίπου είναι η Καρυάτιδα, δεν έχεις παρά να ψάξεις να με βρεις!(Λέξη κλειδί της ανάρτησης: δώρο)
Υ.γ. Τελευταίως δεν σε προλαβαίνω στις αναρτήσεις! Τι οίστρος είναι αυτός!!!

IonnKorr είπε...

Ναι είχα την περιέργεια

"Το παιγνίδι των δώρων"

και το σχόλιο του αρχιτέκτονα:

Πολύ όμορφη η προσωπογραφία σου, που δείχνει μια γυναίκα με ισχυρό εγώ, δυναμική, με μοιραία πάθη και έντονα συναισθήματα που ίσως δεν τα γνωρίζει, με ελευθεριακές ιδέες, που θα ήθελε ισως να ζει σε κόσμους του χθες, σε ηρωικές εποχές.

Όλα τα είδα....