Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ιστορία των Θεών: Μέρος 2β - Αρχαιοζωϊκός Αιών - Παλαιοαρχαιοζωική Εποχή



Αρχαιοζωικός Αιώνας (Archean Eon) 
(3,8 - 2,5 δισεκατομμύρια έτη πριν από το Παρόν)
Παλαιο-αρχαιοζωΐκή Εποχή (Paleoarchaean Era)
(3,6 - 3,2 δισεκατομμύρια έτη πριν από το Παρόν)
----
Χρόνος: 3,6 δισεκατομμύρια έτη πριν από σήμερα.
Τόπος: Γη, Βααλβάρη (Vaalbara).
---

Ήταν μια νύχτα του Αύγουστου. Το περίλαμπρο ανάκτορο του Ουρανού, στο κέντρο περίπου της Βααλβάρης (Vaalbara), της πρώτης ηπείρου που σχηματίστηκε στην Γη μετά την ίδρυσή της, λουζόταν στο ερυθρό φως της Πανσελήνου.
Στο τεράστιο αίθριο, στον υπερμεγέθη εξώστη του ανακτόρου, οι σιλουέτες του Ουρανού και της Γαίας διακρινόταν στο σεληνόφως, ξαπλωμένες σε δύο ευρύχωρα ανάκλιντρα.
Αρκετά μακρύτερα από αυτά, σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, οι τρεις Εκατόγχειρες είχαν ήδη αποκοιμηθεί στις δικές τους κλίνες.


Είχε προηγηθεί μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Στα τεράστια εργαστήρια του θεϊκού ανακτόρου, οι τρεις Εκατόγχειρες (ο Βριάρεως, ο Κόττος και ο Γύγης) καθισμένοι σε εναέρια καθίσματα χειριζόταν από 100 computers ο καθένας τους, ένα για κάθε χέρι τους, κτυπούσαν απλά τα 500 δάκτυλά τους με υπερηχητική ταχύτητα πάνω στα υπέρλεπτα μεβρανώδη πληκτρολόγια τους. Τα γεωλογικά δεδομένα έρρεαν στις οθόνες τους με ασύλληπτες ταχύτητες. Είχαν διαμοιράσει την ογκωδέστατη δουλειά στα τρία.
- Ο Βριάρεως είχε αναλάβει την Γεωλογία του Φλοιού
- Ο Κόττος είχε αναλάβει την Γεωλογία του Μανδύα
- Ο Γύγης είχε αναλάβει την Γεωλογία του Πυρήνα

Σε άλλο διαμέρισμα του ανακτόρου βρισκόταν το δώμα της Γαίας. Αυτή είχε αναλάβει την Βιολογία του Πλανήτη. Χιλιάδες ολογραφικές οθόνες έδειχναν, λεπτομερέστατα, όλη την πορεία εξέλιξης των πρώτων απύρηνων οργανισμών (κυανοβακτήριων) που υπήρχαν στην Γήινη επιφάνεια. Η Γαία παρενέβαινε, συνεχώς, διορθώνοντας ότι ήταν παράταιρο και έθετε σε κίνδυνο την διαιώνιση της Ζωής.
Ο Ουρανός αεικίνητος τους επόπτευε όλους ενώ, διαρκώς, κατέβαινε στα υπόγεια του ανακτόρου και έλεγχε την λειτουργία των μηχανημάτων που παρήγαγαν αμβροσία και νέκταρ από τα αποθέματα θολίνης που συνεχώς τηλεμεταφερόταν από την Σέδνα.


Και την σημερινή μέρα, όπως και εκατομμύρια άλλες που προηγήθηκαν, ο Ουρανός και οι τρείς Εκατόγχειρες, και πολλές φορές και η Γαία, είχαν αναγκαστεί να βγουν από το ανάκτορο και να μετακινήσουν, ιδιοχείρως, τεράστιους όγκους πετρωμάτων, για να ενισχύσουν αδύνατα σημεία του εδάφους που κινδύνευαν να καταρρεύσουν από τους συνεχείς σεισμούς και τις εκτοξεύσεις λάβας του ατίθασου, ακόμη, Γήινου Μανδύα.

Την σιωπή στην ειδυλλιακή νύχτα έσπασε πρώτη η Γαία
- Ουρανέ, κοιταξε, σήμερα έχει πανσέληνο!!
- Το είδα Γαία, κάθε μήνα, έχει κι από μία
- Σήμερα όμως είναι πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά.
- Τι όμορφη είναι Γαία? Αφού δεν είναι δική μας...
Ο Ουρανός ανασηκώνεται πάνω στο ανάκλιντρο και συνεχίζει.
- Αν είχα επιμείνει τότε στην Σέδνα ίσως τους κατάφερνα και μας την έδιναν. Αλλά είχα και σένα που αδιαφορούσες ...
- Καλά, σε μένα θα τα ρίξεις, τώρα?
- Μα ... Γαία, δεν καταλαβαίνεις? Η Σελήνη γυρίζει γύρω από την Γη. Πρέπει να είναι δικιά μας!
- Τέλος πάντων, Ουρανέ, είπε η Γαία απογοητευμένη. Θυμάσαι που μου είχες υποσχεθεί στην Σέδνα ότι θα την βλέπαμε αγκαλιά όταν θα είμαστε στην Γη.
Ο Ουρανός ξαναξαπλώνει.
- Γαία, είμαι κουρασμένος και θέλω να κοιμηθώ.
- Μα ... Ουρανέ, εδώ και διακόσια εκατομμύρια χρόνια, από τότε που ήρθαμε στην Γη, όλο το ίδιο μου λες. Ότι είσαι κουρασμένος και νυστάζεις!
- Γιατί, Γαία, ψέμματα σου λέω? Δεν με βλέπεις όλα αυτά τα χρόνια πως τρέχω σαν τρελός να συμμαζέψω αυτόν τον καταραμένο πλανήτη που μας δώσανε? Θυμάσαι ότι μέχρι τώρα ζούσαμε πάνω τους κράτωνες (cratons) που διαρκώς βούλιαζαν και μόλις τώρα καταφέραμε να φτιάξουμε μια ήπειρο. 
Είδες τι τράβηξα για να κτίσουμε αυτό το ανάκτορο. Τι ατέλειωτη δουλειά έριξα?? 
- Δεν δούλεψες μόνος Ουρανέ. Όλοι δουλέψαμε και εγώ και οι γιοί μας. Αλλά έχω παράπονο. 
- Τι πάλι?
- Ποτέ μετά την πρώτη εκείνη φορά δεν ξανακάναμε έρωτα! Διακόσια εκατομμύρια χρόνια πέρασαν και όλο κουρασμένος είσαι. Φαίνεται πως δεν μ'αγαπάς πια!
- Αμάν, Γαία με την γκρίνια σου! Σου τόχω ξαναπεί. Όταν τελειώσουν οι δουλειές θα κάνουμε κάθε μέρα. Τόσα δισεκατομμύρια χρόνια έχουμε μπροστά μας. Τώρα, πρέπει να ξεκουραστώ γιατί αύριο ξεκινάμε πάλι πρωί-πρωί για τις εργασίες συντήρησης. 
Λοιπόν, κοίτα εσύ την Σελήνη και άσε με εμένα να κοιμηθώ. Τα λέμε το πρωί. 


Η Γαία δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Σηκώθηκε, βγήκε από το ανάκτορο και περπάτησε μέσα στην νύχτα. Ένοιωθε πολύ απογοητευμένη. Αλλιώς είχε ονειρευτεί, όταν ήταν εκεί στην Σέδνα, την ζωή στη Γη. Ο Ουρανός είχε πολύ αλλάξει πλέον. Ούτε που την πρόσεχε πια. Μόνον με τον Πλανήτη ασχολούταν. Σκέφτηκε ότι άρχισε να αντιπαθεί αυτόν τον Πλανήτη. Καλύτερα να μην ερχόνταν ποτέ εδώ. Να έμεναν για πάντα στην Σέδνα!


Τελικά αποκαμωμένη από την θλίψη και το περπάτημα ξάπλωσε στο έδαφος και αποκοιμήθηκε.

31 σχόλια:

ΗΩΣ είπε...

xaxaxaxaxaxaxa
Επιτέλους, μια φορά αφήνω το πρώτο σχόλιο!
Εννοείται ότι για να προλάβω δεν διάβασα την ιστορία...
Θα επανέλθω γιατί βιάζομαι τώρα!!!
φιλιά Ιονν

Ανώνυμος είπε...


Ποτέ μετά την πρώτη εκείνη φορά δεν ξανακάναμε έρωτα! Διακόσια εκατομμύρια χρόνια πέρασαν και όλο κουρασμένος είσαι. Φαίνεται πως δεν μ'αγαπάς πια!


Ώστε ο Ουρανός... δεν... Αλλιώς τον είχα κόψει... Στα έλεγα εγώ... ρίχτου τότε στη Σέδνα που τις είχε όλες κανένα οργιάκι... Να τώρα... Και η Γαία τι να κάνει... με τους εκατόγχειρες ; Μετρημένες οι είσοδοι για τα δάχτυλα και τα δάχτυλα πολλά... Θα την τσουρομαδούσαν !!

Εμ για αυτό είχες εξαφανιστεί... Δημιουργούσες... Πολύ καλό το outcome πάντως ! Άξιζε !!

Join the party now !!

Ερατώ είπε...

Καλησπέρα!
Ωραία πράγματα βλέπω εδώ!

ღ oneiremataღ είπε...

Την σιωπή στην ειδυλλιακή νύχτα έσπασε πρώτη η Γαία
- Ουρανέ, κοίταξε, σήμερα έχει πανσέληνο!!
- Το είδα Γαία, κάθε μήνα, έχει κι από μία.
- Σήμερα όμως είναι πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά.
- Τι όμορφη είναι Γαία? Αφού δεν είναι δική μας...

...γυναίκες πάντα ρομαντικές,επηρεάζονται κι απ' την ομορφιά της Πανσέληνου... ενώ εσείς οι άντρες -πφφφφφφ- πάντα τόσο, μα τόσο πεζοί...
κι ύστερα μας λέτε πως σας γκρινιάζουμε...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ιονν έχεις το αδιαμφισβήτητο χάρισμα να διηγήσαι με απολαυστικό τρόπο. Το χάρηκα πολύ. Το σημαντικό δε ότι είναι μαθαίνεις και κάτι διαβάζοντάς σε. Μου άρεσε πολύ η σημερινή ανάρτηση. Επίσης σημείωσε έχεις την ικανότητα να δημιουργείς σκηνές με ατμόσφαιρα έστω και φανταστική.
Πολλά καλά είπα αλλά έτσι μου βγήκαν.
Θα ήθελα όμως να κάνω μια ερώτηση και αν θέλεις μου απαντάς. Είναι πράγματι η Πανσέληνος του Αυγούστου η πιο όμορφη; Γιατί; Και ποιας απόψεως είναι η πιο ωραία; Μη βιαστείς.

Νερένια είπε...

Πφφφ...τυπικός άνδρας.... είμαι κουρασμένος...μπλα μπλα.... όλα εγω τα κάνω...μπλα μπλα...άντε εσυ εγω θα κοιμηθω...μπλα μπλα....


σου είπα;;;

Μου μυρίζει κέρατο!!!!!!!!!!!

και καλά θα του κανει δηλάδη!!!

IonnKorr είπε...

Ρε Ηώ αγγελόμορφη

Μην την διαβάσεις. Θα εξοργιστείς...

χα...χα..

IonnKorr είπε...

Gip

Ώστε ο Ουρανός... δεν... Αλλιώς τον είχα κόψει... Στα έλεγα εγώ... ρίχτου τότε στη Σέδνα που τις είχε όλες κανένα οργιάκι...

Μου τάλεγες δεν σάκουγα!!!

χα..χα..

IonnKorr είπε...

Ερατώ

Καλώς ήρθες

Πολύ φαντακτερό το τριαντάφυλλο!!!!

IonnKorr είπε...

Ονειρομάτα

...γυναίκες πάντα ρομαντικές,επηρεάζονται κι απ' την ομορφιά της Πανσέληνου... ενώ εσείς οι άντρες -πφφφφφφ- πάντα τόσο, μα τόσο πεζοί...

Έχουμε βασικές διαφορές ....

IonnKorr είπε...

Χριστόφορε

Είναι πράγματι η Πανσέληνος του Αυγούστου η πιο όμορφη; Γιατί; Και ποιας απόψεως είναι η πιο ωραία;

Πολύ απλό. Καθαρότερη ατμόσφαιρα.

IonnKorr είπε...

Νερένια

Μου μυρίζει κέρατο!!

Το οσμίζεσαι από μακρυά.!!!

χα..χα..

elena porcupine είπε...

Επειδή λόγω διακοπών δεν διάβασα τους προηγούμενους τόμους κι έχω χάσει επεισόδια, βαριέμαι απίστευτα να διαβάσω και τα τωρινά...
Συγχώρεσε την απαξίωσή μου και μη μου θυμώσεις...
Το χείμωνα που δεν θα έχω λεφτά για πετρέλαιο και θ' αγοράσω ξυλόσομπα, να 'σαι σίγουρος θα τα τυπώσω όλα κι αφού τα διαβάσω, θα τα κάνω προσάναμα στη φουφού!!!

Σε φιλώ γλυκά και υποχθόνια!

χιχιχι!

Matriga είπε...

Δεν ξέρω το γιατί και πως, πάντως άκουσα στην τηλεόραση πως η φετινή πανσέληνος του Αυγούστου ήταν πιο φωτεινή και πιο κοντά στη γη...των τελευταίων χρόνων. Εμένα με αποζημίωσε πάντως με το παραπάνω το θέαμα, παρότι δεν πήγα στο αγαπημένο μου Σούνιο.
Το δε τραγούδι της Diana είναι όλα τα λεφτά για απόψε. Επειδή απουσιάζει ακόμη η Αγγελική την αντικαταστώ και βαριέμαι να διαβάσω τώρα! χα χα

IonnKorr είπε...

Σκαντζοχοιρένια

Ρε συ θα σου απονείμω τον τίτλο του καλύτερού μου αναγνώστη!!!

"Το χείμωνα που δεν θα έχω λεφτά για πετρέλαιο και θ' αγοράσω ξυλόσομπα, να 'σαι σίγουρος θα τα τυπώσω όλα κaι θα τα κάνω προσάναμα στη φουφού!!!"

Με συγκινείς βρε!!!!
Όλες σχολιάστριες, που περνούν από εδώ, δεν μπαίνουν στο κόπο ούτε τα κοιτάξουν καν όχι μόνο το κείμενο αλλά ούτε καν τις φωτό που το συνοδεύουν και είναι πρώτη φορά που μου συμβαίνει μια σχολιάστρια να έχει σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τα κείμενά μου τόσο εποικοδομητικά.!!!!!

xa..xa..

IonnKorr είπε...

Matriga

xa..xa..

Επειδή απουσιάζει ακόμη η Αγγελική την αντικαταστώ και βαριέμαι να διαβάσω τώρα!

Έλα μην ανησυχείς!!!
Όταν θάρθει η Αγγελική (που δεν βαριέται ποτέ) θα τα διαβάσει όλα διεξοδικά και θα στα αφηγηθεί με λεπτομέρειες!!!!!

χα..χα..

Νερένια είπε...

Εμ .... δε φταίει η γυναίκα .... πόσο υπομονη πια;;;

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

Τι γίνεται εδώ; Με πήρε ο ...ύπνος στα βουνά του χωριού μου!..
Και βιάζομαι τώρα...
Ως γυναίκα, πρέπει να βγω στη λαϊκή (ευτυχώς γίνεται δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς...)
"...γυναίκες πάντα ρομαντικές,επηρεάζονται κι απ' την ομορφιά της Πανσέληνου... ενώ εσείς οι άντρες -πφφφφφφ- πάντα τόσο, μα τόσο πεζοί..."
Ε, γι αυτό έχουμε ο ένας τον άλλον!!
Εξάλλου "τα ετερώνυμα έλκονται", μας μαθαίνεται εσείς οι φυσικοί...
Τρέχω στη λαϊκή, για να ρθω γρήγορα να ερευνήσω το ...θησαυρό που μου αποκάλυψε η Ιλύς του χρόνου, και που είναι απ΄τα πιο συγκινητικά ενδιαφέροντά μου (δε θα χρειάζεται να ανατρέχω στα άστρα και οι μύθοι τους των Δανέζη-Θεοδοσίου, και στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης, αφού αυτή εδώ η αστρονομοπαραμυθένια προσέγγισή σου, ώ απλέ άνθρωπε, με αγγίζει περισσότερο...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πανσέληνος ή Πανσεληνιασμός;
Ψεύτικες και δήθεν συμπεριφορές. Φτάνει. Βαριέμαι! Συγγνώμην. Καλή μέρα.

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

"μας μαθαίνεται εσείς οι φυσικοί..."

Αλίμονό μου είμαι και φιλόλογος, συγχωρήστε με, δεν τα διδάσκω έτσι στα παιδιά σας, φταίει η ...φεγγαροσυγκίνηση!
διορθώνω
"μας μαθαίνετε εσείς οι φυσικοί..."
(έχω δίπλα μου,σπίτι μου το φυσικό μου απ' τα 18μου...)
Αχ μ' έπιασε η ζέστη για τη λαϊκή...
"Και τι μ'αυτό;"

Νερένια είπε...

Αχ! τελικά ο Ουρανός δεν αγαπάει όσο θα επρεπε τη γη του.....

Σαν θέλει η γη να πηδηχτεί
κι ο Ουρανός δε θέλει
Θα ερθει ο εκατόχειρας
και θα της βάλει χέρι

Μολις την ακουμπήσουνε
τα τόσα δαχτυλάκια
θα σκούξει μ ευχαρίστηση
θα χύσει ποταμάκια

Στους υπολογιστες
τον ουρανό θ αφήσει
κι εκεινη η ρομαντικη
θα πιασει το ......



Με ρομαντική διάθεση πάντα ... έτσι δε με θέλεις;;;;




(χαχαχαχαχαχα)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ionn
Αδυνατώ να αντιληφθώ τι συμβαίνει αλλά και δεν θέλω.
Όμως είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο GiP ότι και να έγραψε - δεν ξέρω τι- αποκλείεται να είχε οποιαδήποτε αιχμή εναντίον σου. Σε σέβεται και σε εκτιμάει όσο κι εγώ.
Αν κάνω λάθος κι εδώ τότε.... Adios Pampa mia!!!

Νερένια είπε...

Άνοιξε το ταχ!!!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ionn. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι όλα οσα αφορούν στον Gip οφείλονται σε παρεξήγηση. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι έχω δίκιο. Και ας φαίνεται λίγο εγωιστικό αυτό.
Υπάρχουν και οι άλλες οδοί επικοινωνίας που πρέπει να ανοίξουν μεταξύ σας!! Παρακαλώ θερμά χρησιμοποίησε τις.
Είναι αλήθεια κρίμα χωρίς λόγο να υπάρχουν θέματα.
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ

ΗΩΣ είπε...

Τί να πω βρε Ionn, τώρα που το διάβασα;;; Άντρες!!!! ΆΝΤΡΕΣ!!!!
Ίχνος ευαισθησίας δεν έχετε...

Χριστόφορε, τον GiP δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω την ίδια ακριβώς γνώμη με εσένα!

IonnKorr είπε...

Gip

Εντάξει λύθηκε η παρεξήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά παρεξήγηση ?

Αααα... Του Ουρανού που έπαιρνε μάτι τον εκατόγχειρα την ώρα που χρησιμοποιούσε τα δυό του χέρια στη Γαία ενώ οι άλλοι δύο εκατόγχειρες του κρατάγανε τα υπόλοιπα 98 !!

Γέλια !

Νερένια είπε...

ωραιαααα..... βρε την άτιμη τη γη....

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Η επικράτηση της ψυχραιμίας έναντι της οργής χαρακτηρίζει τους ώριμους και συνετούς άνδρες.
Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον εδώ!
Μήπως είναι πολύ δασκαλίστικο;
Αλλάξτε εσείς κατά τα γούστα σας.

Απανεμιά είπε...

Έχω μείνει έκθαμβη και άφωνη από όλα αυτά που διαβάζω εδώ...είναι η πρώτη φορά που συναντάω τέτοια γραφή και για τέτοιο θέμα, και είναι σίγουρο ότι μου ανήγει, χάρις σε σένα, ένα νέο πεδίο έρευνας που σίγουρα στο μέλλον θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον....κι αν πολλά δεν τα καταλαβαίνω τώρα, έχω μια βεβαιότητα μέσα μου ότι θα φανώ αντάξια στην πορεία....

Υπάρχει το μεγαλλείο της γνώσης σε όλα τα επίπεδα εδώ...!

Υπάρχουν απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα....!

Υπάρχει ο τρόπος απόδοσης που δεν προκαλεί αμφισβητήσεις...!

Τα συγχαρητήρια μου κύριε...!...

Matriga είπε...

Τα διάβασα τώρα που ήρθε η Αγγελική. Όμως εγώ δεν είδα κάποια παρεξήγηση και είπα μήπως λύθηκε για να μην με κουράζετε και να μην στεναχωρείτε...
Γι' αυτό λοιπόν σας ευχαριστώ και τους δύο φίλους (ΙonnKorr & GiP), που σέβομαι και εκτιμώ γιατί ξεχωρίζουν εδώ μέσα.

Ωραία τα λες, αλλά σε προτιμώ στα ατιμούλικα... Τα άλλα ντε!! Ξέρεις εσύ... ;)

Υ.Γ. Χριστόφορε, εσύ εννοείται ότι προηγείσαι στις προτιμήσεις μου, αλλά επειδή είμαστε επίσκεψη εδώ τώρα, είπα να κρατήσω τα προσχήματα χι χι
Κρύβε λόγια ;-)