Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αργοναυτική Εκστρατεία (13ος αιώνας π.Χ) - Μέρος 10: Απόδραση από την Λήμνο, το νησί του Τρόμου



(Συνέχεια από το προηγούμενο

Πλησίασε να ολοκληρωθεί ένα έτος, 
από τότε που οι Αργοναύτες έφθασαν στην Λήμνο,
 και κανείς τους δεν φαινόταν να θέλει
να εγκαταλείψει το νησί.
Ζώντας μέσα στην ατέλειωτη ηδονή και την ευδαιμονία
είχαν σχεδόν λησμονήσει ολοκληρωτικά
τον στόχο της αποστολής τους.

Όμως, υπήρχε κάποιος που δεν μπορούσε να αντέξει άλλο αυτήν την κατάσταση. Ήταν η Αταλάντη. Βλέποντας να ξανάρχεται η άνοιξη, κατάλαβε ότι έπρεπε να δραστηριοποιηθεί. Έτσι αποφάσισε να μιλήσει στον Ηρακλή.

Η Αταλάντη περιφέρεται στις παραλίες της Λήμνου
έξαλλη από την αδράνεια των Αργοναυτών
Αφού κατάφερε, λοιπόν, σπρώχνοντας, κτυπώντας, παλεύοντας και δέρνοντας, να αποσπάσει από γύρω του τις δεκάδες γυναίκες που τον περιτριγύριζαν, τον έβγαλε από το ανάκτορο, τον πήγε κοντά στην παραλία, όπου η Αργώ είχε απομείνει έρημη, και του είπε αποφασιστικά.
- Ηρακλή, έχω χάσει πάσα ιδέα από σένα. Θα μπορούσα να καταλάβω τους άλλους. Είναι νέοι και ερωτικά πεινασμένοι. Εσύ όμως, ο μεγάλος ήρωας, που όποια γυναίκα θελήσεις στην Οικουμένη, γίνεται δική σου την άλλη στιγμή, δεν είναι κρίμα να πέφτεις με τα μούτρα σε αυτές τις λυσσασμένες Λήμνιες, που ούτε οι άντρες τους δεν τις ήθελαν? Δεν ντρέπεσαι? Δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και το όνομά σου??
Λοιπόν, στο δηλώνω καθαρά και ξάστερα. Αν μέχρι το απόγευμα δεν πείσεις και τους άλλους Αργοναύτες, να επιστρέψετε στην Αργώ, παίρνω το πλοίο μόνη μου, επιστρέφω στην Ιωλκό και "σας κάνω ρόμπες"!


Ο Ηρακλής ένοιωσε σαν να έφαγε μια γερή γροθιά στο στομάχι. Ήταν σαν να ξύπνησε από ένα μεγάλο λήθαργο. Θα κατέστρεφε τον τεράστιο "μύθο", που με τόσο κόπο έκτιζε γύρω από το όνομά του, για λίγο περισσότερο σεξ? Αμέσως, άρχισε να τρέχει προς το Βασιλικό Ανάκτορο να συναντήσει τον Ιάσονα. Στην διαδρομή, τίναζε δεξιά και αριστερά, δεκάδες γυναίκες που ορμούσαν να τον αγκαλιάσουν.

Ο Ηρακλής αποφασισμένος να δώσει τέλος
στην παραμονή των Αργοναυτών στην Λήμνο
Κατευθύνθηκε ασυγκράτητος στο Βασιλικό Δώμα. Οι γυναίκες φρουροί, βλέποντάς τον αγριεμένο, δεν δοκίμασαν καν να τον εμποδίσουν.
Μπήκε μέσα και βρήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον Ιάσονα και την βασίλισσα Υψιπύλη στην βασιλική κλίνη. Χωρίς πολλές κουβέντες άρπαξε την Υψιπύλη και την πέταξε έξω από το δωμάτιο.
Μετά γύρισε ανταριασμένος στον Ιάσονα και του φώναξε άγρια.
- Ιάσονα, σήκω, μάζεψε τους Αργοναύτες και φεύγουμε.

Ο Ιάσονας έμεινε σαν κεραυνόπληκτος.
- Ηρακλή, τρελάθηκες? Με έκοψες πάνω ... στην ολοκλήρωση ... για να μου πεις παλαβομάρες?

Η γροθιά του Ηρακλή στο σαγόνι του τον πέταξε κάτω από το κρεβάτι.
- Ρε, τι αρχηγός είσαι εσύ? του φώναξε άγρια. Ξεκινήσαμε για μια αποστολή και συ, ο ηγέτης, δίνεις το κακό παράδειγμα? Κι αυτό για κάμποσο σεξ με μερικές Λήμνιες? Μα, άμα πάρουμε το Χρυσόμαλλο Δέρας από την Κολχίδα, θα έχουμε στην διάθεσή μας όλες τις γυναίκες της Οικουμένης. Άσε που αν δεν φύγουμε τώρα, η Αταλάντη θα πάρει το πλοίο, θα γυρίσει στην Ιωλκό και θα μας κάνει "ρεζίλι των σκυλιών"!

Ήταν η σειρά του Ιάσονα να συνέλθει. Η σκέψη ότι η Αταλάντη θα γυρνούσε, με την Αργώ, στην Φθία (δηλ. Θεσσαλία), ρεζιλεύοντάς τον στον απίστευτο βαθμό, τον διαπέρασε περισσότερο και από την γροθιά στο σαγόνι.

Έτρεξε αμέσως στην μεγάλη Ανακτορική Αίθουσα και συγκάλεσε τους Αργοναύτες σε συμβούλιο. Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι, ανέβηκε σε ένα τραπέζι, και με τον Ηρακλή δίπλα του, τους μίλησε με όσο περισσότερο φιλικό τόνο μπορούσε.
- Ήρωες, εδώ μείναμε αρκετά και περάσαμε καλά. Ήρθε, όμως, ο καιρός να φύγουμε. Έχουμε αναλάβει μια μεγάλη αποστολή, έναν μεγάλο άθλο να επιτελέσουμε.

Ανακτορική αίθουσα Μυκηναϊκής Εποχής
Ένα γενικό χαχανητό απλώθηκε στην αίθουσα.
- Ρε Ιάσονα, δεν πας καλά. Πάρε τον Ηρακλή και την Αταλάντη, και "ώρα σας καλή κι αγέρα στα πανιά σας". Εμείς δεν πρόκειται, ποτέ, να φύγουμε από εδώ, φώναξε κάποιος με δυνατή φωνή και όλοι έσπευσαν να τον επιδοκιμάσουν με γέλια και χάχανα.

Ο Ιάσων βρέθηκε μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο. Η αποστολή φαινόταν να τερματίζεται εδώ. Αντί να συναντήσει την αιώνια δόξα, θα συναντούσε το άγριο γέλιο και το πετροβόλημα των πιτσιρικάδων σε όποιον δρόμο της Φθίας εμφανιζόταν. 

Η Υψιπύλη οργισμένη και αποφασισμένη
να εμποδίσει την  φυγή των Αργοναυτών
Ξαφνικά, στην μεγάλη θύρα της Ανακτορικής Αίθουσας εμφανίσθηκε η Υψιπύλη.
- Αργοναύτες, φώναξε με το γνώριμο υπεροπτικό ύφος της. Δεν μπορείτε να φύγετε!
- Και, ποιός θα μας εμποδίσει? ρώτησε ο Ηρακλής αγριεμένος.
- Αυτές! είπε η Υψιπύλη χαμογελαστά. Παραμέρισε και άρχισε να μπαίνει στην αίθουσα ένα ορμητικό ποτάμι από εκατοντάδες έγκυες γυναίκες και άλλες που κρατούσαν μωρά στην αγκαλιά τους ή έσερναν νήπια με τα χέρια τους.

- Είστε πατέρες, ούρλιαξε η Υψιπύλη. Έχετε πατρικές ευθύνες!
Οι Λήμνιες αλάλαξαν μαζί της. Η κάθε μία άρχιζε να φωνάζει το όνομα ενός Αργοναύτη, αποκαλώντας τον, πατέρα των παιδιών της.

Οι Αργοναύτες έμειναν αποσβολωμένοι. Δεν είχαν ιδέα για την ύπαρξή τους γιατί η Υψιπύλη είχε φροντίσει, προκειμένου να συλλάβουν όλες οι χιλιάδες Λήμνιες από τους 50 Αργοναύτες, να αποσύρει κάθε φορά από το προσκήνιο όσες έμεναν έγκυες. Έτσι, αυτοί έκαναν συνεχώς έρωτα, ανέμελοι, χωρίς να υποψιάζονται τις συνέπειες. Οπότε, στην θέα όλων αυτών, έμειναν άναυδοι σαν να τους είχε κτυπήσει κεραυνός.

"Πατέρες"? "Πατρικές ευθύνες"?
Αυτές οι λέξεις περόνιασαν το μυαλό τους. Ήταν διατεθημένοι να αντιμετωπίσουν στρατούς, μάχες, πολέμους, άγριους γίγαντες, μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά όχι "πατρικές ευθύνες". Αυτές υπερέβαιναν τις δυνάμεις τους. Και μόνο στην ιδέα ότι θα περνούσαν την υπόλοιπη ζωή τους μεγαλώνοντας "κουτσούβελα" και συντηρώντας συζύγους, εργαζόμενοι ως γεωργοί και ψαράδες σε αυτό το απόμερο νησί του Αιγαίου, ένιωσαν έναν τεράστιο τρόμο στην ψυχή τους.
Με μιας, όλη η ερωτική τους δίψα χάθηκε αστραπιαία.

Ένας-ένας στην αρχή, αργοπερπατώντας σκυφτά και διστακτικά, άρχισαν να βγαίνουν από την αίθουσα. Γρήγορα, η απλή φυγή εξελίχθηκε σε απίστευτα πανικόβλητη "τρεχάλα".

Τρέχοντας σαν τον άνεμο, ενώ πίσω τους ένα πλήθος γυναικόπαιδων τους κυνηγούσε με κλάματα, βρισιές και με κατάρες, έφθασαν στην παραλία και όρμησαν σαν κολασμένοι να μπουν στο πλοίο.

Ο λιμένας της πόλης Μύρινας  στην Λήμνο
όπου προσορμίσθηκε η Αργώ
(σύγχρονη αναπαράσταση)
Η Αταλάντη, κοιτώντας από το κατάρτι της Αργούς, όπου είχε ανέβει για να σηκώσει το ιστίο του σκάφους, βέβαιη ότι κανείς δεν θα την ακολουθούσε, είδε το ξέφρενο τρέξιμο των Αργοναυτών και δεν μπορούσε να πιστέψει τα μάτια της. Τι ήταν αυτό που μπορούσε να κάνει αυτούς τους ατρόμητους ήρωες να τρέχουν σαν πανικόβλητες παρθένες???? Σίγουρα τους κυνηγούσαν Δώδεκα θεοί του Ολύμπου που εισάκουσαν τις προσευχές της. Και ενώ περίμενε να δει πίσω τους να εμφανίζονται ο Δίας με τους κεραυνούς του, ο Άρης με το φονικό δόρυ του και ο Ποσειδώνας σείοντας την φρικτή τρίαινά του, είδε κατάπληκτη να τους κυνηγούν έγκυες μητέρες και νήπια που φώναζαν "πατέλα, πατέλα"!!!!

Η κατάσταση ήταν κωμικοτραγική αλλά γρήγορα εξελίχτηκε σε τρομακτική. Οι Λήμνιες είχαν εξοργιστεί στο έπακρο. Είχαν σκοτώσει τους άντρες τους που τις απατούσαν για να φτάσουν τώρα θα δεχθούν ακόμα χειρότερη προσβολή από "μια παρέα αλητών" που τις εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο, που έφαγαν, ήπιαν, διασκέδασαν και τώρα έφευγαν έτσι ξεδιάντροπα?? Ποτέ! Γρήγορα, οι τοξότριες άρπαξαν τα τόξα τους, άναψαν φωτιά στα βέλη τους και ετοιμάστηκαν να κάψουν το ανέτοιμο ακόμα να ξεκινήσει πλοίο. 

Οι Λήμνιες τοξότριες
ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν πύρινα βέλη κατά της Αργούς
Και τότε η Αργώ θα καιγόταν στο λιμάνι της Λήμνου και οι Αργοναύτες θα έβρισκαν φρικτό θάνατο αν ...

... δεν τους έσωζε ο Ιάσων!

Ναι, ο Ιάσονας δεν ακολούθησε τους άλλους στην ξέφρενη πορεία τους προς το πλοίο. Πήγε και συνάντησε την Υψιπύλη. Χύνοντας ποταμούς δακρύων της εξήγησε πόσο λυπόταν για την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα. Η Υψιπύλη "μαλάκωσε" και του αποκάλυψε ότι κι αυτή ήταν έγκυος. 

Ο Ιάσονας τότε έδειξε την ηγετική κλάση του. Τι χαρακτηρίζει έναν ηγέτη? "Η δυνατότητα παραπλάνησης των υπηκόων του". Και ο Ιάσων είχε το χάρισμα της πειθούς. Δίνοντας, τον έναν όρκο μετά τον άλλο, υποσχέθηκε στην Υψιπύλη ότι μόλις εκτελούσαν τον σκοπό τους, αυτός και οι άλλοι Αργοναύτες θα επέστρεφαν στην Λήμνο και αναλάμβαναν να εκτελέσουν στο ακέραιο το πατρικό τους καθήκον. Η Υψιπύλη, αν και είχε ορκιστεί να μην πιστέψει, ποτέ στην ζωή της, "αντρικούς όρκους αγάπης", δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην δεινή πειστικότητα του πατέρα του παιδιού της και λύγισε.

Ο Ιάσων πείθει την Υψιπύλη
να αφήσει τους Αργοναύτες να αποπλεύσουν από την Λήμνο
Έτσι, έδωσε την διαταγή στις τοξότριες να μην κάψουν την Αργώ και να την αφήσουν να αποπλεύσει χωρίς να την εμποδίσουν.

Ο Ιάσων φίλησε την Λήμνια βασίλισσα και με δάκρυα ανακούφισης στα μάτια, που η Υψιπύλη εξέλαβε ως δάκρυα λύπης, μπήκε ήσυχα στο πλοίο. Οι Αργοναύτες άρχισαν να κωπηλατούν σαν δαιμονισμένοι. Ο τρόμος τους ήταν τέτοιος που δεν χαλάρωσαν ούτε όταν βρέθηκαν στο ανοικτό πέλαγος και καμία ξηρά δεν φαινόταν πουθενά ...


62 σχόλια:

δήμητρα♥♥♥q είπε...

[..]Τι ήταν αυτό που μπορούσε να κάνει αυτούς τους ατρόμητους ήρωες να τρέχουν σαν πανικόβλητες παρθένες????[..]

Έλα ντε, τι να ήταν ???? χα χα

H απόλυτα διαχρονική και φεμινιστική ανάρτηση!!!!!!

Εύγε ΧωρόΧρονε!!

:))))))))))

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

χα..χα..

Ξέρεις, είμαι αντικειμενικός αφηγητής των γεγονότων.

Όσο για το ότι είμαι φεμινιστής τόχω ξαναπεί επανειλημμένως.

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

λίγο τόχεις να σε κυνηγάει αγέλη εξαγριωμένη;

αχαχαχα....
εγώ πάντως δε θάφευγα με τίποτα...
εκεί θα καθόμουν να πεθάνω στο νέο καθήκον...
ποιος το χέζει το δέρας το χρυσόμαλλο όταν έχεις τα ουρί τα μαυροτριγωνόμαλλα....
κι΄ ας ήταν και φαρμακομού..ς, θα δήλωνα ταπεινός τους είλωτας...
χοχοχο

IonnKorr είπε...

Απαράδεχτε

χα..χα..

Πάντως, ναι, θέλει πολλή θέληση να φύγεις από έναν τέτοιο Παράδεισο, με δεκάδες γυναίκες γύρω σου, και ... να αρχίσεις πολύχρονα ταξίδια σε θάλασσες και μάχες με θεούς και δαίμονες, για να βρεις ένα ... Χρυσόμαλλο Δέρας, ασαφές, ακαθόριστο, απροσδιόριστο ... και γενικώς άχρηστο!!!!

Νάσαι καλά που περνάς.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

[..]εγώ πάντως δε θάφευγα με τίποτα...
εκεί θα καθόμουν να πεθάνω στο νέο καθήκον...[..]


Eμένα τώρα αυτό, γιατί δε μου κάνει εντύπωση?????

χα χα χα χα χα

Οι φεμινιστές στη σειρά τους παρακαλώ. Έπεσε συνωστισμός!!

:)))))

δήμητρα♥♥♥q είπε...

[..]Πάντως, ναι, θέλει πολλή θέληση να φύγεις από έναν τέτοιο Παράδεισο, με δεκάδες γυναίκες γύρω σου[..]

Πόση θέληση επακριβώς δηλαδή??
Ή μιλάμε αντικειμενικώς ή βήχουμε!

Ε.. μα!

χα χα

IonnKorr είπε...

Βρε Δήμητρα

χα..χα..

Αν το σκεφτείς και εσύ από την "αντρική πλευρά", το να σηκωθείς και να φύγεις από ένα "Νησί Γυναικών" όπου θα έχεις μερικές δεκάδες θηλυκών υπάρξεων να σε περιτριγυρίζουν, δεν αντισταθμίζεται από όλη δόξα του Κόσμου.

Βέβαια, η περιπέτεια, η αναζήτηση του Άγνωστου, η δίψα της Γνώσης, η εύρεση του "Ιερού Δισκοπότηρου" είναι φοβερές προκλήσεις για έναν ασυμβίβαστο χαρακτήρα.

Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί δίπλα σε ένα "Νησί Γυναικών"

Φεμινισμός, φεμινισμός αλλά ... όλα έχουν τα όριά τους.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Ναι καλά, θα μου πεις εσύ εμένα τι δεν αντισταθμίζει τι!! Λες και δεν το ήξερα!! χα χα

Ή μήπως σου περνάει η ιδέα, ότι αν δε ζούσαμε σε φεμινιστική κοινωνία, δε θα παραδέχονταν το ίδιο και οι γυναίκες???

Κανέναν αντίστοιχο μύθο με ανδρονήσι, έχουμε???
Ε.. αδικία δεν είναι τώρα αυτό???

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

χα..χα..

"Ανδρονήσι"!!!

Νομίζεις ότι και να υπήρχε κάτι τέτοιο θα ήταν ανεκτό από εμάς??? Θα τόχαμε εξαφανίσει ακαριαία!!

Όταν λέμε ότι η Κοινωνία είναι "ανδροκρατική" αυτό ακριβώς εννοούμε:

Ότι απαγορεύουμε στις γυναίκες ακόμα και τα "πολυανδρικά" όνειρα!!!

Το θέμα είναι απλό:
"Είμαστε φεμινιστές επειδή ακριβώς η Κοινωνία είναι ανδροκρατική."

Αν ήταν ισότιμη νομίζεις ότι θα εξακολουθούσαμε να είμαστε??
Όχι βέβαια.
Τότε θα μαχόμασταν για την αντρική πρωτοκαθεδρία όπως αυτή προκύπτει από τα "Θέσφατα της Φύσης"!!!

Un par de neuronas... είπε...

Doctor Aparadektos και φίλε μου Ionnkorr: To φαρμακομού..ς (το κατάλαβα γιατί έμαθα όλα τα όμορφα σας αλλά όλα τα κακά...) υπήρχε πραγματικά. Ένα κορίτσι που έτρωγε κάθε μέρα λίγο δηλητήριο σε όχι θανατηφόρες δόσεις από τότε που ήταν μικρή. Όταν ήταν νέα, το σώμα της ήταν θνητός και ο οποίος την φιλήσει ή την ... ταραρί, πέθανε ακαριαία.
Την πούλήσαν για να σκοτώσει έναν αυτοκράτορα, δεν μπορώ να θυμάμαι από πού!

Φιλιά και στους δυο σας.

IonnKorr είπε...

Βρε Βερόνικα

To φαρμακομού..α (το κατάλαβα γιατί έμαθα όλα τα όμορφα σας αλλά όλα τα κακά...) υπήρχε πραγματικά.

Πολύ προχωρημένη σε βρίσκω!!!!

Πολύ προχωρημένη!!!!

χα..χα..

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Μία ανάλυση περί "θεσφάτων της φύσης" μπορώ να έχω ???

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

χα..χα..

Τα "Θέσφατα της Φύσης"????

Ναι, στην επόμενη ανάρτηση
"Σύμπαν, μέρος Γ"

Θα γράψω κάμποσα από δαύτα.

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια και οι άντρες τα ίδια μυαλά έχουν! από τότε έσερνε καράβι. ξέρεις ποιο, δεν χρειάζεται να στο διευκρινίσω… μέχρι και το όνομά τους ξεχνούν χα χα χα χα!!!

όχι πες μου. άδικο έχω;
:))))

kariatida62 είπε...

Aυτή την φοβερή τρομερή γενναία Αταλάντη, που ήταν και θεογκόμενα, ποιος επιτέλους θα την πάρει???

Αχ ευτυχώς που σ'όλες τις εποχές υπάρχουν οι σπάνιες Αταλάντες για να στέκουν άγρυπνοι φρουροί των ιερών σκοπών και να ξυπνούν συνειδήσεις..!
/χα/=απόλυτη τιμή του χα.

a-kentavrou είπε...

Δεν νομίζω ότι θα βρεις άντρα να γουστάρει την Αταλάντη!!!!Πιος θέλει σπάνιες Αταλάντες για να στέκουν άγρυπνοι φρουροί των ιερών σκοπών και να ξυπνούν συνειδήσεις?Άλλα προσόντα μετράνε ρώτα τον Ιονα να σου πει τα προσόντα που γουστάρουμε!!!!!!!

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou:Γουστάρετε? Ξαναρωτώ γουστάρετε(β΄πληθυντικό-όλοι σας?)
Τι μου λες Κένταυρε εξαφανίστηκαν οι Ηρακλείδες? Δεν απέμεινε κανείς???

a-kentavrou είπε...

Βεβαίως και υπάρχουν Ηρακλείδες ,οταν ξεπεράσουν τα ....ήντα αρχίζουν να εμφανίζονται πολλοί Ηρακλείδες!!!!!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Bρε Κένταυρε, πες μου, πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση "Αυτό δεν το περίμενα ποτέ από σένα???" χα χα

Μα φαντάζεσαι τώρα, στο "δια ταύτα", η άλλη να σου προκύψει Αταλάντη ??? Τέλος, ξενέρωσες, πάει το "διαταύτα" άπαξ και -εάν το κήρυγμα συνεχιστεί- και δια παντός!!

Τώρα, εδώ που τα λέμε, και οι γυναίκες ομοίως. Καθότι άμα θες άνδρα να σου ψέλνει το Ευαγγέλιο και να περιφρουρεί τα ιερά και τα όσια, πας και στον παπά της ενορίας !!

:))))

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou: Βρε Αστέρι μου, μετά τα -ήντα δεν είναι Ηρακλείδες, είναι γερομπαμπαλήδες!!!

IonnKorr είπε...

Βίκυ

"έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια και οι άντρες τα ίδια μυαλά έχουν! από τότε έσερνε καράβι."

Οι εποχές αλλάζουν μόνον τεχνολογικά.
Οι άνθρωποι ως προς τα χαρακτηριστικά τους (αγάπη, τρυφερότητα, σεξουαλικότητα κλπ) παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι.

Και προφανώς η φράση "το μουνί σέρνει καράβι" ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει πάντα". Δεν είναι απλά μια φράση της αργκό. Είναι αντρικό χαρακτηριστικό ενσωματωμένο στο DNA κάθε αρσενικού όντος πάνω στον Πλανήτη.

IonnKorr είπε...

Λοιπόν λίγα βιογραφικά για την Αταλάντη.

Παρ' όλο ότι συμμετείχε σε όλες τις "εκδηλώσεις" της εποχής της (Αργοναυτική Εκστρατεία, Θήρα Καλυδωνίου Κάπρου, Άθλα του Πελίου) δεν μπόρεσε να βρεί "αξιοπρεπή σύζυγο" εκεί (δηλ. έναν από τους εκατοντάδες βασιλείς-πρίγκιπες-ήρωες της εποχής.)

Τελικά, προκήρυξε "αγώνα δρόμου" όπου όποιος την ξεπερνούσε θα την παντρευόταν.

Αλλά που να βρεθεί κάποιος καλύτερός της. Κανείς. Έτσι κατέληξε να πάρει έναν άσημο (τον Μελανίωνα) που της πετούσε λουλούδια στο δρόμο που αυτή τα μάζευε και έτσι αργοπορούσε με αποτέλεσμα να χάσει στον τερματισμό.

Το "ηθικό δίδαγμα" της υπόθεσης είναι ότι οι Αρχαίοι είχαν κατανοήσει ότι οι "γυναίκες-Αταλάντες" μένουν στο ράφι και δύσκολα βρίσκουν σύζυγο/σύντροφο.

a-kentavrou είπε...

@ Η δήμητρα♥♥♥q
Γιατί δεν το περίμενες?
Ο κάθε άνθρωπος έχει διπλή φύση ,εξάλλου διαπιστώσεις κάνω δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι άντρες για ένα μεγάλο στόχο θα παρατήσουν την ομορφιά της ζωής.
Eδώ μέσα ο Ιονας που λέει τα πράγματα με το όνομα τους ,δείχνει μέσα από τις αναρτήσεις του πόσο οι άντρες έλκονται από τη γυναικεία ομορφιά.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Bρε συ Κένταυρε, ΕΓΩ το περίμενα μάνα μου. Φυσικά και το περίμενα. Από διπλές φύσεις ξέρω καλά. Έτσι είμαι κι εγώ, άλλωστε. (Και να ήταν μόνο διπλή... χα χα)

Αλλά είμαι σίγουρη πως έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή τη φράση που έγραψα. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζουν τον άνθρωπο με την ιδιότητά του.

Και μου αρέσει που λέτε τα πράγματα με το όνομά τους και γι' αυτό και συμμετέχω. Θα ξενέρωνα απίστευτα αν κάποιος ισχυριζόταν κάτι διαφορετικό.

polidoros είπε...

@Καρυάτιδα
Το ηθικό δίδαγμα το έδωσε Ο Ιονας.

kariatida62 είπε...

Εγώ ξέρω πως πίσω απο μεγάλους άνδρες υπάρχουν και μεγάλες γυναίκες!
Αραγε πώς θα μπορούσαμε να σκιαγραφήσουμε τις καθοδηγητικές-οργανωτικές γυναικείες προσωπικότητες, αν όχι ίδια μ'αυτήν της Αταλάντης?

Οι Αρχαίοι καταννοούσαν πολλά περισσότερα απ'ένα και μόνο "ηθικό δίδαγμα"
Οι πρώτοι που διατυπωσαν τον μεγάλο ρόλο που παίζει μια γυναίκα στην ζωή ενός ανδρός ήσαν και πάλι οι Αρχαίοι! ;)

kariatida62 είπε...

@polidorος που είσαι στα πόδια γρήγορος??! χαχαχα
Διάβασε και δικό μου ηθικό δίδαγμα...βλέπεις εγώ είμαι αρχαία και γνωρίζω διδάγματα περισσότερα απο τον Ionna

IonnKorr είπε...

Πάμε, τώρα, στις προτιμήσεις των αντρών.

Θα χωρίσουμε τις γυναίκες σε τρείς κατηγορίες:
* "Αταλάντες" (33%)
* Μεσαίες (33%)
* "Ροζουλένιες" (33%)


---------------
Σημείωση:
Ως Αταλάντες θεωρούνται γυναίκες και με σωματικά προσόντα και με νοητικά.
Ως "Ροζουλένιες" θεωρούνται αυτές που και σεξουαλικές δεν είναι αλλά διέπονται και από μία "δαντελένια" τάση τόσο στο ντύσιμο όσο και στον χαρακτήρα τους.

----------------
Εδώ πρέπει να ξεχωρίσουμε τον αντρικό στόχο (δηλ. σεξ ή γάμο/σχέση)

Α. Οι αντρικές προτιμήσεις με κριτήριο το σεξ:
* "Αταλάντες" (50%)
* Μεσαίες (30%)
* "Ροζουλένιες" (20%)

Β. Οι αντρικές προτιμήσεις με κριτήριο τον γάμο/σχέση
* "Αταλάντες" (10%)
* Μεσαίες (50%)
* "Ροζουλένιες" (40%)


----------------
Αιτιολόγηση:
Οι άντρες, ποσοστιαία, αρέσκονται σε γυναίκες "Αταλάντες" αλλά μόνον σεξουαλικά.
Μία όμως γυναίκα με προσόντα (σωματικά και νοητικά) προκαλεί ανασφάλεια σε έναν άντρα που προφανώς δεν θέλει να υπάρχει πιθανότητα "share" (μοιράσματος) σε περίπτωση επίσημης σχέσης.
Αν λοιπόν οι άντρες πρόκειται να κάνουν γάμο, προτιμούν υποσυνείδητα τις άλλες κατηγορίες.

kariatida62 είπε...

A!!! χαχαχα! Ναι ως προς την ανάλυσή σου έχεις δίκιο!
Οι πλειονότητα των ανδρών είναι επιφανειακοί και δεν μπορούν να προβλέψουν σωστά!
Γι'αυτό εξ'άλλου οι επιτυχημένοι!
Ατυχείς οι επιλογές τους! :))

kariatida62 είπε...

οι επιτυχημένοι είναι λίγοι!
Φαγώθηκε η λέξη..

kariatida62 είπε...

Αστέρι πού είσαι? Διαφωνείς και μ'αυτά που εγώ αναφέρω?

IonnKorr είπε...

Πάμε, τώρα, στις προτιμήσεις των γυναικών.

Θα χωρίσουμε τους άντρες πάλι σε τρείς κατηγορίες:
* "Ηρακλειδείς" (33%)
* Μεσαίοι (33%)
* "Ροζουλένιοι" (33%)

----------------
Εδώ θα σημειώσουμε ότι οι γυναίκες δεν διακρίνουν (εκτός ασήμαντου ποσοσοστού) προτίμηση ως προς σεξ ή γάμο/σχέση. Μια γυναίκα δεν διακρίνει τέτοια διαφορά. Της αρέσει να κάνει σεξ με αυτόν που έχει σχέση. Άρα λοιπόν οι γυναικείες προτιμήσεις είναι ενιαίες.

Έχουμε:
* "Ηρακλειδείς" (10%)
* Μεσαίοι (85%)
* "Ροζουλένιοι" (5%)

----------------
Αιτιολόγηση:
Ένας άντρας με προσόντα (σωματικά και νοητικά) προκαλεί ανασφάλεια σε μία γυναίκα στον απόλυτο βαθμό.

Θέλει τον εραστή-σύζυγο-σύντροφο αποκλειστικά δικό της.
Γνωρίζοντας, υποσυνείδητα, ότι ο σωματικά και νοητικά υπερέχων δεν ικανοποιεί αυτό το κριτήριο, τον απορρίπτει αναγκαστικά.

Όσον αφορά τον "ροζουλένιο" η γυναίκα που θέλει να θαυμάζει τον άντρα και όχι να θαυμάζεται από αυτόν. Έτσι είναι πολύ δύσκολο να τον αποδεχτεί.

-------------------
Τα ποσοστά δικά μου.
Κατόπιν παρατηρήσεων από "ιδία εμπειρία" αλλά και από το ευρύτερο περιβάλλον.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Τώρα ήθελα να γράψω κάτι... αλλά θα πρέπει να βάλετε προειδοποίηση περιεχομένου μετά.

Οπότε περιορίζομαι στο εξής: ποιος τον χ@ζει το γάμο στο φινάλε όταν υπάρχει το νέκταρ των Θεών ??!!

Ε μα πια..!!!

kariatida62 είπε...

Ροζουλένιε εδώ έχεις πέσει έξω 100%
Η γυναίκα προτιμά τους Ηρακλείδες της τσέπης!
Η γυναίκα έχει ανάγκη απο έμπρακτη στήριξη, η οποία κυρίως έρχεται με το χρήμα, που αυτό συνήθως απορρέει απο την προσωπική του επιτυχία!

IonnKorr είπε...

Κάρυ

χα..χα..

Κατ' αρχάς εγώ δεν είμαι "ροζουλένιος".

Κατά δεύτερον δεν μιλάμε για οικονομικό ζήτημα.

Τα ποσοστά που βάζω αφορούν μόνον "αρέσκεια" ανεξαρτήτως πορτοφολιού.

Εννοείται ότι η οικονομική επιφάνεια κάποιου (είτε άντρας είτε γυναίκα) αλλοιώνει τα ποσοστά δραματικά.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Α... τώρα που το βλέπω.. προς αποφυγή παρεξηγήσεως.

"Ποιος χ@ζει το γάμο"... εννοώ την "αποκατάσταση".

Δεν έχουν σκοπό της ζωής τους όλες οι γυναίκες την αποκατάσταση μέσω ενός κοινωνικού συμβολαίου. Συνεπώς αυτές δεν αγχώνονται να γίνουν μεσαιο-ροζουλένιες.

:)))

kariatida62 είπε...

Πού να σε κατατάξω λεβέντη μου? Στους Μεσαίους? Δεν ήθελα να σε βάλω σε μέτρια κατάσταση εσένα έναν Ιοnna! Tελος πάντων το θέμα μας δεν είσαι εσύ, χαριτολογώντας σε είπα ροζουλένιο γιατί μου άρεσε!
Ακου Ιonna για να ξέρεις και να μαθαίνεις!
Γριες, νιες, ξανθές, μελαχροινές,κουτσές, στραβές,ονειροπόλες και μη , κουλτουριάρες και παροδοσιακές έναν Θεό υμνούν και ερωτεύονται!!!
Τον ΔΙΑ!!! Αυτόν που έχει κεραυνούς στα χέρια και κυβερνά τον κόσμο! Ακόμα κι'αν γνωρίζει πως ο Δίας είναι άτακτος τα ξεχνά όλα, μπροστά στην ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ!!!
Τώρα αυτή την δύναμη στην εποχή μας χαρακτηρισέ την μ'όποιο τρόπο θεωρείς ότι της ταιριάζει,,,

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

Εντάξει σχέση/γάμος/αποκατάσταση είναι το ίδιο πράγμα.

Οι γυναίκες ζητούν κάτι σταθερό.

Και με αυτό θέλουν το σεξ.

Αντίθετα οι άντρες αυτά δεν τα συνδέουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ύπαρξη πορνών-γυναικών.

Ο άντρας δεν νοιάζεται αν αυτή που "πηδάει" τώρα, την άλλη στιγμή τηυν "πηδάει" ο επόμενος.

Προφανώς δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν άντρες-πόρνες. Ποιά γυναίκα θα πλήρωνε μόνον για σεξ?

(Οι "ζιγκολό" και "συνοδοί" δεν είναι το ίδιο. Προσφέρουν εκτός από σεξ και σχέση έστω βραχύχρονη)

a-kentavrou είπε...

@Kαρυάτιδα δεν θα συμφωνήσω ούτε θα διαφωνήσω μαζί σου.
Σε αυτά που λέει ο Ιονας δεν συμφωνώ,διότι η ζωή δεν μπαίνει σε καλούπια αλλά η τοποθέτηση του "το μουνί σέρνει καράβι" ισχύει απόλυτα.

kariatida62 είπε...

@Α-Κενταύρου: ιιιιιιιιιιιιι! Κένταυρε!!! Τι λόγια είναι αυτά απο σένα, δεν το περίμενα...χαχαχαχαχαχαχα!!!!!


Υ.γ. Με μένα Αστέρι μου να συμφωνήσεις...αφού κατά βάθος πάντα συμφωνείς μαζί μου!
Ασε που σε λίγο, δεν βλέπεις? Θα συμφωνήσει και ο Ιonn μαζί μου! χαχαχαχαχαχαχχαχαχα!

a-kentavrou είπε...

@kariatida62
Βιολογικά έχει μελετηθεί η άποψη σου και ισχύει στο ζωικό βασίλειο ,το θηλυκό θα ζευγαρώσει με το κυρίαρχο αρσενικό στην αγέλη για να κάνει υγιείς απογόνους .Η λογική που περιγράφεις δείχνει τη πολυγαμικότητα του ισχυρού άντρα και την υποτακτικότητα του θηλυκού.
Στις σύγχρονες κοινωνίες η αντίληψη αυτή με το φεμινισμό απορρίφθηκε από το γυναικείο πληθυσμό.

kariatida62 είπε...

Α! γειά σου Αστέρι μου!!! Μ'επιβεβαίωσες και μέσω της φύσης!
Τι είπες? Με το φεμινισμό? καλά τώρα θα μ'αναγκάσεις να πω και γω καμμιά κουβέντα και να κάνεις μετά εσύ ιιιιι!

Το Ζωικό Βασίλειο λοιπόν μιας και το ανέφερες, δείχνει και το παρακάτω
Πως φέτος το θηλυκό κάθεται στο αρχηγό της αγέλης τουχρόνου αν είναι ο ιδιος του ξανακάθεται, αλλέως πάει με τον καινούργιο!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Επομένως ούτε το θηλυκό είναι μονογαμικό!!!
Αρέσκεται να πηγαίνει πάντα με τον καλύτερο, πάντα με τον Πρώτο!!!
Και τα αρσενικά τα φουκαριάρικα καταδικασμένα να μάχονται και να κρίνονται στην ζωή τους ολόκληρη!!! Με λίγα λόγια είναι τα πραγματικά θύματα! Αχ, πόσο τα συμπονώ...όλα τα αρσενικά, παντός είδους!

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Γριες, νιες, ξανθές, μελαχροινές, κουτσές, στραβές, ονειροπόλες και μη, κουλτουριάρες και παροδοσιακές έναν Θεό υμνούν και ερωτεύονται!!!
Τον ΔΙΑ!!! Αυτόν που έχει κεραυνούς στα χέρια και κυβερνά τον κόσμο! Ακόμα κι'αν γνωρίζει πως ο Δίας είναι άτακτος τα ξεχνά όλα, μπροστά στην ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ!!!


Λοιπόν κάνεις μεγάλο λάθος!!!!
Οι μυθογράφοι της Αρχαιότητας, σωστά, επισήμαναν αυτήν την "πολύ λεπτή ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ":
Ο Δίας ήταν αποτυχημένος στον ερωτικό τομέα!!!!
Οι γυναίκες δεν τον ήθελαν, εξ αιτίας, ακριβώς, της δύναμής του!

Για αυτό και αυτός κατέφευγε σε απάτες για να τις κατακτήσει:
- Για να κατακτήσει την Λήδα έγινε κύκνος
- Για να κατακτήσει την Ευρώπη έγινε ταύρος
- Για να κατακτήσει την Αλκμήνη (την μητέρα του Ηρακλή) έγινε όμοιος με τον σύζυγό της τον Αγαμέμνονα ενώ αυτός έλειπε σε εκστρατεία
- Η Θέτιδα (η μητέρα του Αχιλλέα) που την ήθελε διακαώς τον απέρριψε κατηγορηματικά.
- Ακόμα και την Ήρα για να την ρίξει χρησιμοποίησε τέχνασμα
Δες εδώ από την Βικιπαίδεια:
"Μετά την εκθρόνιση του Κρόνου, ο Δίας τη ζήτησε σε γάμο. Εκείνη αρνήθηκε. Τρελός από έρωτα, ο Δίας, δεν παραιτήθηκε από τους σκοπούς του. Μια βροχερή, χειμωνιάτικη μέρα, καθώς η θεά περπατούσε ανυποψίαστη στο δάσος, ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κούκο και έπεσε στα πόδια της. Η θεά λυπήθηκε το μισοπαγωμένο πλασματάκι. Έσκυψε, το πήρε στην αγκαλιά της, το χάιδεψε και το ζέστανε στους παρθενικούς της κόρφους. Τότε ο βασιλιάς των θεών πήρε την πραγματική του μορφή."

Βλέπεις λοιπόν??

Γιατί δεν τον ήθελαν όλες αυτές? Γιατί υποσυνείδητα ή ενσυνείδητα σκεφτόταν ότι ο Δίας με τα μεγάλα του προσόντα (ως Υπέρτατος Θεός) θα είχε κι άλλες. Και αυτό είναι καθοριστικός παράγων για μια γυναίκα να μην θέλει ούτε το σεξ.

---------------
Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή της Μάρπησσας.
Την διεκδικούσαν ο θεός Απόλλων και ο θνητός ήρωας Ίδας.
Άρχισαν να παλεύουν για το ποιός θα την απήγαγε όταν επενέβη ο Δίας και είπε ότι θα αφεθεί στην ίδια να διαλέξει.

Ο Απόλλων χάρηκε γιατί νόμιζε ότι η ανωτερότητά του (ως θεού) δεν άφηνε αμφιβολία για την προτίμηση της Μάρπησσας.

Όμως η Μάρπησσα διάλεξε τον Ίδα.

Και όταν, αργότερα, την ρώτησαν είπε ακριβώς αυτό:
"Ήθελα έναν άντρα μόνον για μένα. Ο Απόλλωνας δεν θα έμενε πιστός, θα πήγαινε και με άλλες"!!!!!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Kαι σκέφτομαι εγώ τώρα, πόσο πιο συναρπαστική θα ήταν η ζωή, αν οι άνθρωποι δεν είχαν τέτοιες ανασφάλειες να τους βασανίζουν...

Αλλά, θα συμφωνήσω με τον Κένταυρο στο εξής. Δε μπορώ να κατατάξω τους ανθρώπους τόσο χονδρικά σε 3 μόνο κατηγορίες. Μου φαίνεται υπεραπλουστευτική αυτή η κατάταξη... Υπάρχουν πάρα πολλές διακυμάνσεις του πόσο μια γυναίκα είναι Αταλάντη ή Ρουζουλί και δεν μπορούν όλες αυτές οι διακυμάνσεις να χωρέσουν στην κατηγορία "μέτριες".

kariatida62 είπε...

Kοίτα ΙONN πάντα στους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις! Δεν μπαίνουν όλοι, όπως λέει και το Αστέρι μου σε καλούπια! Υπάρχουν και οι γυναίκες με μικρή αυτοπεποίθηση...
Εμείς εδώ συζητάμε το θέμα βάσει της πλειοψηφίας.
Τώρα όσο για τον Δία που μεταμφιεζόταν, υπάρχουν πολλές ερμηνείες γι'αυτό.
Μεταμφιεζόταν για να μην υπάρχουν αναστολές και φόβοι απο την νύφη για την συνεύρεσή τους.
Βλέπεις ο Δίας ήταν παντρεμένος, γνώριζαν όλοι τι σήμαινε Ήρα...
Ο Δίας ήταν ηλικιακά μεγαλύτερος απ'όλους, ο Δίας δεν είχε ηθικούς φραγμούς,πήγαινε και με την μάνα του που λέει ο λόγος...οπότε για να μην πέσει σε καταστάσεις με τα γκομενάκια, του τύπου "μα δεν είναι σωστό!" -δεν είχε και πολύ χρόνο στην διάθεσή του βλέπεις-μεταμφιεζόταν και κέρδιζε την παρθενία της κόρης με την μία!
Όσο για την Ήρα που αναφέρεις, ο Δίας(ως Δίας που ήταν και τα γνώριζε όλα) ήξερε με τι γυναίκα-κέρατο βερνικωμένο είχε να κάνει, οπότε σου λεει έτσι και της φανερωθώ ως Δίας, γύρευε τι θα μου ζητήσει αυτό το άπληστο και πανέξυπνο θηλυκό για να ξαπλώσει μαζί μου...οπότε κάτσε να παρουσιαστώ ως αδύναμο πουλάκι...
Κατάλαβες τώρα? χαχαχαχαχαχαχα!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Kαι κοίτα και κάτι άλλο.
Σχέση/γάμος/αποκατάσταση ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα.

Μα καθόλου το ίδιο πράγμα. Η σχέση αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα. Είναι περισσότερο ελεύθερη. Αφήνει στο ζευγάρι μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής.

Ο γάμος/αποκατάσταση, θέτει θέματα παντοτινής συμπόρευσης και συγκατοίκησης. Θέματα δηλαδή ισχυρής δέσμευσης. Κι αυτό πολλούς ανθρώπους, για ψυχολογικούς λόγους, τους φοβίζει και τους κουράζει. Κοίτα αν θες πόσα ζευγάρια που συζούσαν χρόνια, χώρισαν μόλις πέρασαν το κατώφλι του γάμου.

Πάντως είναι γνωστό πως "ο γάμος είναι το τίμημα που πληρώνουν οι άνδρες για το σεξ και το σεξ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για το γάμο"!! χα χα

**************************

Κι εν τέλει υπάρχουν και γυναίκες (λίγες, το παραδέχομαι) που θα διάλεγαν τον Απόλλωνα!

kariatida62 είπε...

Ξέχασα ακόμη να σου επισημάνω στην περίπτωση της Μάρπησσας ότι ο Ίδας ήταν θνητός μεν ήρωας δε!
Ήταν ο δυνατότερος και πιο τολμηρός από όλους τους ανθρώπους!!! χαχαχα!

a-kentavrou είπε...

@kariatida
.....παρουσιαστώ ως αδύναμο πουλάκι...
Βρε Κάρυ λες να πήγαινε και με αδύναμο πουλάκι?δεν νομίζω κάτι θα κανε,Πανίσχυρος θεός ήταν,θα το μεταμόρφωνε σε αγγούρι!!!
Τι λέμε τώρα ξεφύγαμε τελείως!!!!!!

zoyzoy είπε...

Μπράβο υπέροχη απόδοση του μύθου!
Μόνο που έπρεπε να την δημοσιεύσεις την ημέρα του Πατέρα που λάκισαν όλοι:))

Τώρα ο Δίας δεν άφηνε θηλυκό που να μην συνευρεθεί μαζί του.
Πως θα επικύρωνε την δύναμή του με την επιβολή του σε όλες με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή εβδομάδα με
φιλιά θαλασσινά:))

Ανώνυμος είπε...

ειπα κι εγω κατι για την εκστρατεια δεν θα γραψει???

fractal είπε...

Ρε παιδιά δεν εχετε ακουσει ποτέ την θεωωρία των Ψυχολόγων?
Ένα ολόκληρο συνέδριο ψυχολόγων ασχολήθηκε μια ολόκληρη μερα πάνω στο θέμα. Και κατεληξε:
Ο ΔΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΙΛΟΦΥΛΟΣ

Είμουν εκεί. Δεν κανω πλάκα..

IonnKorr είπε...

Δήμητρα

"Kαι σκέφτομαι εγώ τώρα, πόσο πιο συναρπαστική θα ήταν η ζωή, αν οι άνθρωποι δεν είχαν τέτοιες ανασφάλειες να τους βασανίζουν..."

Σίγουρα πολύ καλύτερη αλλά τις ανασφάλειες συνήθως τις γεννά η ίδια η ζωή.

IonnKorr είπε...

ζουζού

Ευχαριστώ που με διαβάζεις και για τα καλά σου λόγια.

IonnKorr είπε...

Φρακταλένια

χα..χα..

Γι' αυτό λένε ότι οι ψυχολόγοι χρειάζονται ψυχίατρο!!!

IonnKorr είπε...

Κόκκινο Φουστάνι

Χα..χα..

Τι τραβάς και εσύ με τις αναρτήσεις μου. Ελπίζω ότι τουλάχιστον δεν θα τις διαβάζεις ... γιατί αλλιώς .... σε βλέπω με χάπια να την βγάζεις.

IonnKorr είπε...

Κένταυρε και Κάρυ

Βιολογικά στο ζωικό βασίλειο, το θηλυκό θα ζευγαρώσει με το κυρίαρχο αρσενικό για να κάνει υγιείς απογόνους.
Η λογική που περιγράφεις δείχνει τη πολυγαμικότητα του ισχυρού άντρα και την υποτακτικότητα του θηλυκού.


Σωστά το επισήμανες ότι αυτό ισχύει στα ζώα αλλά ο άνθρωπος (δηλ. οι γυναίκες) σήμερα το έχουν ανατρέψει.

Ανώνυμος είπε...

Οι ανδρείοι ήρωες της εκστρατείας έγιναν λοιπόν πρώτα τσουτσουνόδουλοι.
Μετά απορώ πώς δε συκοφάντησαν την Αταλάντη να την πετάξουν στα σκυλόψαρα που ίσψς τότε θα είχε στη Λήμνο.
Κι αφού το μόνο που τάραξε κάποιους είναι η κοινωνική κριτική, το τότε Ciao και το Xαϊ της εποχής, ξεθόλωσαν.
Κι οι άλλοι, οι πιο άσημοι, δεν πτοήθηκαν γιατί το κοκό είναι γλυκό.
Μέχρι που η Ηθική τους χτύπησε την πόρτα απ'την άλλη μεριά...και πάλι έτρεξαν μακριά.
Κι ο μέγας ηγέτης...χιχιιχι

Κι ύστερα λέμε γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ... Η φάση είναι οτι στο τέλος έγιναν και ήρωες και μόνο ο ΙonnKorr θυμάται αυτές τις "άτυχες" στιγμές.
Την επιμήκυνση μου θυμίζει...
Καλημέρα!

IonnKorr είπε...

AND

Νομίζω ότι έθιξες τα κεντρικότερα σημαία της ανάρτησης:

"Οι ανδρείοι ήρωες της εκστρατείας έγιναν λοιπόν πρώτα τσουτσουνόδουλοι."

"Κι αφού το μόνο που τάραξε κάποιους είναι η κοινωνική κριτική"

"Κι οι άλλοι, οι πιο άσημοι, δεν πτοήθηκαν γιατί το κοκό είναι γλυκό."

"Μέχρι που η Ηθική τους χτύπησε την πόρτα απ'την άλλη μεριά...και πάλι έτρεξαν μακριά."

"Κι ο μέγας ηγέτης..."


Πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασες.

Αν ζήταγα περίληψη της ανάρτησης δεν θα υπήρχε καλύτερη από αυτά τα σημεία που εσύ τόνισες.

Μου άρεσε πάρα πολύ που τα επισήμανες αυτά.

Γιατί, πολλοί είναι αυτοί που ζητωκραυγάζουν τους ήρωες, χωρίς να βλέπουν όμως την "σκοτεινή πλευρά" τους .....

ΗΩΣ είπε...

Εγώ ένα γειά πέρασα να πω φίλε μου, αλλά βλέπω ότι το κλείσαμε το μαγαζί

IonnKorr είπε...

Ηώ

το δικό μου μαγαζί δεν κλείνει.
Θα κλείσει μόνον αν κλείσει η bloggόσφαιρα.

Βλέπω ξαναγύρισες στο blogging. Για πόσο όμως??

ΗΩΣ είπε...

Ionn μου, όσο θα έχω κάτι να πω βεβαίως βεβαίως... Ας μην γίνω σαν κάποιες που κράζω!
Πάντως όντως το μαγαζί σου είναι σταθερή αξία. Και το ξέρεις ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο μόνος λόγος που σε κάνω παρέα....

Sidepap21 είπε...

Εγώ πάλι γιατί ...
κόλησα στο ένστικτο
του γονιού και στο πατρικό καθήκον !!!
Γιατί αρχαιόθεν όλοι οι καμαρωτοί
μποντυμπιλτεράδες την κάνουν με ελεφρά
πηδηματάκια μπροστά στο φόβο της δέσμευσης ;;;