Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σύγκριση Ισπανών και Ελλήνων Αγανακτισμένων. Το άσπρο και το μαύρο.



Σε οποιαδήποτε σοβαρή και πολιτισμένη χώρα 
αν είχαν κατασκηνώσει 50.000 άνθρωποι, 
για 10 μέρες έξω από το Κοινοβούλιο,
θα έβγαινε μια αντιπροσωπεία του
(έστω, τυπικά, για το θεαθήναι) 
να τους ρωτήσει:
- Τι θέλετε ρε παιδιά?
- Ποιές είναι οι προτάσεις σας?

Όχι, όμως, στην Ελλάδα, 
την Χώρα της Μούτζας!! 

Εδώ η επικοινωνία γίνεται 
(όπως στους Νεάντερταλ) με χειρονομίες.

Οι "μέσα", οι Βουλευτές,
δεν τολμούν ούτε να εμφανιστούν.
Και τι να πουν άλλωστε? Ότι έχουν κατακλέψει τα πάντα?
Οπότε, με τον τρόπο τους, αγνοώντας δήθεν και την ύπαρξή τους
είναι σαν τους μουτζώνουν.
Οι έξω, οι Αγανακτισμένοι,
που αδυνατούν να υποβάλλουν
ένα στοιχειώδες, αξιοπρεπές πλαίσιο προτάσεων
εκτός από ένα τεράστιο "ΟΧΙ, στα πάντα"
απαντούν με τον ίδιο τρόπο.
Παρακάτω, ακολουθούν τα δύο ψηφίσματα των Αγανακτισμένων Ελλάδας και Ισπανίας.
Μια ματιά στο καθένα δείχνει την τεράστια ποιοτική διαφορά μεταξύ τους.
Αν ένας καθηγητής αξιολογούσε από γραμματικής πλευράς τα δύο ψηφίσματα, θα έπρεπε να βάλει στο Ισπανικό ψήφισμα, βαθμό 15, και στο Ελληνικό, αντίστοιχα 5.
Δείτε πόσο συγκεκριμένο λόγο έχει το Ισπανικό και πόσο νεφελώδες είναι το Ελληνικό (λες και το έγραψαν πεντάχρονα).

--------------------
Το Ελληνικό Ψήφισμα

1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου
Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:
- γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές-το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
- γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
- γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
- γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
- γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
- γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.

Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου..

Άμεση δημοκρατία τώρα!
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011

2. Οι επόμενες Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου να ασχοληθούν με το παρακάτω θέμα: Πώς θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.

3. Το Ράδιο Ένταση 100,1. Προτείνεται η αναστολή των εκπομπών του ραδιοφώνου, να έρθει στην πλατεία και να κάνει τις εκπομπές του από την πλατεία Συντάγματος.

-----------------------------------
Το Ισπανικό Ψήφισμα

1. ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

- Αυστηρός έλεγχος της φυσικής παρουσίας των αιρετών στην τήρηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένες κυρώσεις για παραμέληση καθηκόντων.

- Περιορισμός των προνομίων στην καταβολή φόρων, ετών καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και στο ύψος των συντάξεων. Εξίσωση του μισθού των εκλεγμένων αντιπροσώπων με το μέσο μισθό στην Ισπανία συν τα απαραίτητα επιδόματα για την άσκηση των καθηκόντων τους.

- Άρση της βουλευτικής ασυλίας. Μη παραγραφή των αδικημάτων διαφθοράς.

-Υποχρεωτική δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των δημοσίων λειτουργών.

-Μείωση των θέσεων που υπόκεινται σε καθεστώς διορισμού χωρίς περιορισμούς.

2. ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

- Κατανομή της εργασίας με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει τις μειώσεις των ωρών εργασίας και την εναρμόνιση εργασιακής και οικογενειακής ζωής μέχρι να εξαλειφθεί η δομική (συστημική) ανεργία, δηλαδή μέχρι ο δείκτης ανεργίας να μειωθεί κάτω του 5%.

- Συνταξιοδότηση στα 65 και καμία αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι την εξάλειψη της ανεργίας των νέων.

- Πριμοδότηση των επιχειρήσεων στις οποίες οι συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης δεν υπερβαίνουν το 10%.

-Ασφάλεια στην εργασία: απαγόρευση των μαζικών απολύσεων ή των απολύσεων για λόγους βιωσιμότητας των μεγάλων εταιρειών ενώ παρουσιάζουν κερδοφορία, έλεγχος των μεγάλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν καλύπτουν με προσωρινά απασχολούμενους θέσεις που θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό.

-Επαναθέσπιση του επιδόματος των 426 ευρώ για όλους τους μακροχρόνια ανέργους.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

- Απαλλοτρίωση από την Πολιτεία των νεόδμητων απούλητων κατοικιών για την εισαγωγή τους στην αγορά σε καθεστώς προστατευμένου ενοικίου.

- Παροχή βοήθειας ενοικίου για τους νέους και για όλους όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.

- Να επιτραπεί η επιστροφή των κατοικιών (datio pro soluto) για ακύρωση των υποθηκών.

4.ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

- Περικοπή των άσκοπων δαπανών στις Δημόσιες Υπηρεσίες και θέσπιση ανεξάρτητου ελέγχου προϋπολογισμού και εξόδων.

- Πρόσληψη προσωπικού κλάδου υγείας μέχρι εξάλειψης των λιστών αναμονής.

- Πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για να εγγυηθούν την αναλογία των μαθητών ανά αίθουσα, των ομάδων διπλής βάρδιας και των ομάδων ενισχυτικής διδασκαλίας.

- Μείωση των διδάκτρων σε όλη την πανεπιστημιακή εκπαίδευση εξισώνοντας το ύψος των διδάκτρων μεταπτυχιακών και προπτυχιακών προγραμμάτων.

- Κρατική χρηματοδότηση της έρευνας για να διασφαλιστεί ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της.

- Φτηνά και ποιοτικά μέσα μεταφοράς, με σεβασμό προς το περιβάλλον: επαναφορά των τρένων που αντικαταστάθηκαν από την υπερταχεία (AVE) με τις αρχικές τιμές εισιτηρίων, μείωση τιμών στις κάρτες πολλαπλών διαδρομών, απαγόρευση των ιδιωτικών τροχοφόρων στα κέντρα των πόλεων και κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

- Κοινωνικές παροχές τοπικής εμβέλειας: αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (Ley de Dependencia), δίκτυο δημοτικής κοινωνικής φροντίδας, δημοτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης και κηδεμονίας.

5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

- Απαγόρευση οποιασδήποτε διάσωσης ή κεφαλαιακής στήριξης στα τραπεζικά ιδρύματα: εκείνα τα ιδρύματα με δυσκολίες οφείλουν να πτωχεύσουν ή να κρατικοποιηθούν για να αποτελέσουν μια δημόσια τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο.

- Αύξηση των φόρων ανά τράπεζα με τρόπο ευθέως ανάλογο προς το κοινωνικό κόστος της κρίσης που προέκυψε από κακή διαχείριση.

- Επιστροφή όλων των κεφαλαίων που παρασχέθηκαν στις τράπεζες στο δημόσιο ταμείο.

- Απαγόρευση των επενδύσεων των ισπανικών τραπεζών σε φορολογικούς παραδείσους.

6. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

- Αύξηση των συντελεστών φορολογίας στις μεγάλες περιουσίες και τα τραπεζικά ιδρύματα.

- Κατάργηση των αμοιβαίων κεφαλαίων (SICAV).

- Επαναφορά του φόρου περιουσιακών στοιχείων.

- Πραγματικός και αποτελεσματικός έλεγχος της φορολογικής απάτης και της εξαγωγής κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους.

- Προώθηση σε διεθνές επίπεδο του φόρου διεθνών συναλλαγών (φόρος Tobin).

7. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

- Όχι στον έλεγχο του διαδικτύου. Κατάργηση του νόμου Sinde.

- Προστασία της ελευθερίας της πληροφόρησης και της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

-Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα που σχετίζονται με θέματα μεγάλης εμβέλειας και αφορούν στην αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

-Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα για την εφαρμογή μέτρων που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Τροποποίηση του Εκλογικού Νόμου, για να διασφαλιστεί ένα σύστημα αμιγώς αντιπροσωπευτικό και αναλογικό το οποίο δεν θα κάνει διάκριση ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπου η λευκή και η άκυρη ψήφος θα αντιπροσωπεύονται στο αποτέλεσμα.

- Ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας: μεταρρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του, όχι στο διορισμό των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου από την Εκτελεστική Εξουσία.

- Θέσπιση αποτελεσματικών μηχανισμών που διασφαλίζουν την εσωτερική δημοκρατία στα πολιτικά κόμματα.

8.ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ

Η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία δεν έχουν Γερουσία, η Γερμανία έχει μόνο 100 γερουσιαστές, οι ΗΠΑ μόνο έναν γερουσιαστή ανά πολιτεία. Οι μεγάλοι θεωρητικοί του Διεθνούς και του Συνταγματικού Δικαίου θεωρούν πως η Γερουσία είναι ένα σώμα άχρηστο, μη απαραίτητο, που βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Επομένως γιατί εμείς να εξακολουθούμε να έχουμε 260 γερουσιαστές;

Μ' αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομούμε 3.500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

· Να καταργηθεί η ισόβια σύνταξη σε όλους τους γερουσιαστές, βουλευτές και τους υπόλοιπους εθνοπατέρες.· Να καταργηθούν όλες οι διπλωματικές αποστολές, εκτός από έναν πρέσβη και έναν πρόξενο δε κάθε χώρα. Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουμε σ' αυτά περισσότερο απ' ό,τι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.Έτσι, και με μείωση 30% από τις προτάσεις 4, 6 και 7 στο γενικό κρατικό προϋπολογισμό (εισφορές σε συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, ιδρύματα που δεν υπόκεινται σε καθεστώς διαφάνειας κτλ), θα αποταμιευθούν περισσότερα από 45.000 εκατομμύρια ευρώ και δεν θα είναι απαραίτητο να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε να κοπούν 6.000 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Με τα μισά χρήματα που το κράτος θα αποταμίευε μ' αυτά τα μέσα, θα τέλειωνε η κρίση στην Ισπανία!

Για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο, για μια δημοκρατία πραγματικά συμμετοχική, όπου η δική μας γνώμη, η γνώμη των πολιτών, θα είναι αυτή που κυβερνάει, όχι ένα ψηφοδέλτιο κάθε 4 χρόνια, με το οποίο κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό κι εξηγήσεις! Για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο και για μια δημοκρατία πραγματικά συμμετοχική, ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε σε λήθαργο!

Πηγή:
Ισπανικό ψήφισμα
* Ελληνικό Ψήφισμα

12 σχόλια:

kariatida62 είπε...

H φίλη μας η Βερόνικα μου έφερε τα παρακάτω για να σου τα πω:

Ο/Η Verónica Marsá είπε...

Δεν έχω κανένα επίπεδο στα ελληνικά για να εξηγήσω τι συμβαίνει στην Ισπανία, το τι συμβαίνει στην Puerta del Sol της Madrid, δεν είναι αναπαράσταση όλης της Ισπανίας. Υπάρχουν περίπου 100 με 200 άτομα και σε άλλες πόλεις δεν υπάρχει κανένα. Το κίνημα που ονομάζεται "εξοργισμένοι" γεννήθηκε και προγραμματίστεικε να γίνει πριν από τις εκλογές. Ήδη έχει αποδείξει ότι δεν ήταν ο λαός που το ξεκίνησε, αλλά το δεξιό κόμμα, το PP -Partido Popular- πλειοψηφία στην κυβέρνηση (άχρηστο κόμμα, άχρηστη κυβέρνηση). Είμαι πολύ λυπημένη όταν πιστεύω ότι αυτοί σκέφτονται να αλλάξει τίποτα. Η αθωότητά τους είναι ντροπή για την λογική. Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα, φιλενάδα, και λυπάμαι για αυτό.

Τα φιλιά μου.

Tα φιλιά είναι δικά της προς εμένα...μη μπερδευτούμε!

kariatida62 είπε...

Και για να μάθουμε ακριβώς την ιστορία της μούντζας:

Η χρήση της μούντζας ανάγεται στην εποχή του Βυζαντίου, και συγκεκριμένα σε μία ποινή που εφαρμοζόταν σε περιπτώσεις ασήμαντων παραπτωμάτων. Ο δικαστής έβαζε το χέρι του σε στάχτη και λέρωνε (μουντζούρωνε) το πρόσωπο του τιμωρούμενου, διαπομπεύοντάς τον με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχει ακόμα η άποψη ότι η χρήση της μούντζας χρονολογείται πολύ παλιοτερα, στην Αρχαία Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, μία χειρονομία αντίστοιχη της μούντζας χρησιμοποιόταν αρχικά στα Ελευσίνια μυστήρια και συνοδευόταν από κατάρες που απευθύνονταν προς τον "εχθρό", το "Κακό" κ.λ.π., φράσεις δηλωτικές της αποπομπής στο ανάθεμα. Ωστόσο, αυτή η άποψη για την προέλευση της μούντζας έχει αμφισβητηθεί έντονα.

Πρόκειται για κίνηση ανάλογη με την ρίψη λίθου του αναθέματος σε κολωνό λίθων, που δημιουργούσαν με την ρίψη λίθων κατά του αναθεματιζομένου.

Η κίνηση εκφράζει βαρειά περιφρόνηση, μαζί δε και κατάρα για αποπομπή και εξαφάνιση

IonnKorr είπε...

Κάρυ

Ανεξάρτητα από το κατά πόσον η κίνηση των Αγανακτισμένων σε Ελλάδα και Ισπανία έχει δεξιές ή αριστερές απόψεις ή είναι πολιτικά σωστή ή λάθος, εκείνο που προσπαθώ να επισημάνω είναι η τρομερή ποιοτική διαφορά ανάμεσά τους.

Το Ισπανικό ψήφισμα είναι δομημένο νοητικά έχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες απόψεις (ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι)

ενώ

το Ελληνικό είναι ένα ασυνάρτητο συνονθύλευμα που είναι εντελώς ασαφές με μόνο ξεκάθαρο αίτημα το "όχι στο Μνημόνια"

Αλλά το "Όχι στα Μνημόνια" σημαίνει όχι στα 200 δισεκατομμύρια που προσφέρουν τώρα στην Ελλάδα και δεν μας λέει πως θα αντιμετωπισθεί η έλλειψή τους.

Άλλωστε το "όχι στα Μνημόνια" το λένε σχεδόν όλα τα Κόμματα της Βουλής. Άρα τι περισσότερο προσφέρει??

Ali @ علي είπε...

Kαρυ

"το Ελληνικό είναι ένα ασυνάρτητο συνονθύλευμα που είναι εντελώς ασαφές με μόνο ξεκάθαρο αίτημα το όχι στο Μνημόνια"

Αυτο ακριβως εννοω στην απαντηση που σου γραφω στα κουαρκς οταν λεω "Ας προσγειωθουμε κι ας συζητησουμε συγκεκριμενες και πρακτικες λυσεις με αυτο το λιγο που αυτη τη στιγμη εχουμε για να επιβιωσουμε."

Το τεραστιο δημοσιο χρεος της ελλαδας δεν προκειται να σβηστει με γενικολογα αιτηματα μερικων χιλιαδων ανθρωπων που διαδηλωνουν στις πλατειες. Κανεις δε θα μας χαρισει χρηματα που κατασπαταλησαμε ως κρατος και ως πολιτες. Και με καποιο τροπο πρεπει να ζησουμε και να αρχισουμε να το ξοφλαμε.

IonnKorr είπε...

Άλι

Ακριβώς έτσι.
Αλλά η Κάρυ ... που να ακούσει ...

kariatida62 είπε...

@Iοnnkorr:
το "Όχι στα Μνημόνια" σημαίνει όχι στα 200 δισεκατομμύρια που προσφέρουν
Mέχρι τώρα ξέρεις πόσα έχουμε πάρει?
52 δις! Ε δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρωπουλάκι στην ελληνική αγορά.
Για φαντάσου να είχαν πέσει τα μισά απ'αυτά, η οικονομία μας θα είχε πάρει πορεία όχι απλώς ανοδική αλλά απογείωσης!

Απ το ότι δεν χρειάζεται και είναι αφελές να πιάνουμε τις πλατείες και να φωνάζουμε, προχώρησες ένα βήμα και τώρα δεν σ'αρέσει η συντακτική δομή του ψηφίσματος των λαικών συνελεύσεων!
Γι'αυτό σου λεω, κατέβα κάτω να μας βοηθήσεις....:)

kariatida62 είπε...

@Ali: Eλα καλημέρα Άλι μου!
Ναι θα περάσω και απο σένα...
"Το τεραστιο δημοσιο χρεος της ελλαδας δεν προκειται να σβηστει με γενικολογα αιτηματα μερικων χιλιαδων ανθρωπων που διαδηλωνουν στις πλατειες."
Ο Ελληνικός λαος Άλι μου, δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος. Το χρέος το δημιουργησαν άλλοι ...όχι εγώ ούτε εσύ! Ας πάνε να βρουν αυτούς που έβαλαν υπογραφές και δανείστηκαν για μας να το πληρώσουν! Αυτό Άλι μου δεν είναι γενικόλογα. Είναι μια ξεκάθαρη σκέψη που έχει διατυπωθεί στις γενικές συνελεύσεις και έχει καταγραφεί. Επίσης έχει ψηφιστεί πρόταση κάθε εβδομάδα να μαζευονται όλες αυτές οι προτάσεις και να στέλνονται στο Κοινοβούλιο...ξέρουμε βέβαια πού θα τα χρησιμοποιήσουν τα ψηφίσματά μας αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε όμως να τα στέλνουμε!

IonnKorr είπε...

Κρίμα Κάρυ

Mέχρι τώρα ξέρεις πόσα έχουμε πάρει?
52 δις! Ε δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρωπουλάκι στην ελληνική αγορά.
Για φαντάσου να είχαν πέσει τα μισά απ'αυτά, η οικονομία μας θα είχε πάρει πορεία όχι απλώς ανοδική αλλά απογείωσης!


Αυτά σου έγραφα στα προηγούμενα.
Και όταν θα πάρουμε και τα 200 δισεκατομμύρια ή ακόμη και 500 τίποτα δεν θα γίνει. Θα τα φάνε οι διάφοροι. Αφού η Ελλάδα μοιάζει με τρύπιο τσουκάλι!!!

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Στο είπα δισεκατομμύρια φορές!!!!!!

Η Ελλάδα αν θέλει να στηριχτεί στις δυνάμεις της πρέπει
α) να ιδιωτικοποιήσει σχεδόν τα πάντα
β) να παράγει προϊόντα "υψηλής τεχνολογίας" (τα μόνα που μπορούν να εξαχθούν με κέρδος)


Αλλά εσύ δεν εννοείς να το καταλάβεις.

------------------
Τα κόμματα το καταλαβαίνουν αλλά δεν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση και να χάσουν τα στελέχη τους που έχουν στις ΔΕΚΟ και τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα

kariatida62 είπε...

Όχι Ιonna
Πήγαν όλα στα χέρια των ξένων ωστε να εξαγοράσουμε τα δικά μας ομόλογα ώστε να μη ΄΄σκάσουνε΄΄ στα χέρια τους σε περίπτωση που πτωχεύαμε..

Πήγαινε στου Αλι και της Δήμητρας να δεις πώς σκέφτομαι και τι λέω...
Μόνο μην αρχίσεις πάλι τις κοροιδίες...ο καθένας έχει δικαίωμα να ονειρεύται...

IonnKorr είπε...

Εννοείται ότι πρώτα ξεχρεώνουν τα χρέη των ομολόγων στην Διεθνή Αγορά.

Ότι περισσέψει το δίνουν μισθούς και ένα ή δύο δις το βάζουν στην τσέπη.

kariatida62 είπε...

Δηλαδή μας χρεώνουν για να ξεχρεώσουμε! χαχαχα!
Και μετά θα μας πουν γιοκ λεφτά, και μεις θάχουμε μείνει να μη σου πως πώς!!!!
Ετσι δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε ούτε του Αγίου Φούφουτου!
Και μη μου πεις πάλι για αναπτυξιακά σχέδια και τεχνολογίες και μπαρμπούτσαλα γιατί στο λέω έχω προμηθευτεί εκτός απο καρύδες καρπούζια αγγούρια (όχι τοξικά),και όλα τα ζαρζαβατοειδή!
Με λιγα λόγια είμαστε χαμένοι για χαμένοι, έλα μαζί μας ν'αρχίσουμε τους ελληνικούς χαιρετισμούς να γίνουμε μια ανθρωποαλυσίδα να τους κυκλώσουμε, μπας και φοβηθούν και σταματήσουν τον κατήφορο που μας οδηγουν!
Και μετά βλέπουμε πώς θα πάνε το θέμα και πώς μπορεί ν'αλλάξουμε νοοτροπίες και μαζεψουμε ότι μπορεί να μαζευτεί!

switchblade_sister είπε...

H φίλη Βερόνικα είναι πανασχέτου:) φυσικά και οι αγανακτισμένοι της Ισπανίας δεν είναι του Λαικού Κόμματος, μόνο ένας Ελληνας συνωμοσιολόγος θα μπορούσε να το πιστέψει αυτό. Αν μη τι άλλο, το δεξιό κόμμα υποστηρίζει τους μαγαζάτορες της περιοχής που ήθελαν να φύγουν οι κατασκηνωτές. Επίσης ποιά 100 και 200 άτομα;; Αν περάσεις στις 3 το πρωί, ναι, τόση θα είναι. Αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ περισσότεροι. Επίσης βάλε 5-6 χιλιάδες στις συγκεντρώσεις... Και φυσικά σε άπειρες πλατείες,όχι μόνο στη Μαδρίτη. Αυτή η κοπέλα ζει στη Μαδρίτη, ή σε κανένα χωρίο;;