Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Spacetime's Mapping - 07


Χαρτογράφηση του Χωρόχρονου
Μέρος 07



Το σχήμα του Χωρόχρονου
είναι, οπωσδήποτε, το κεντρικό ζήτημα
για την κατανόησή του.

Αναφέραμε στο προηγούμενο ότι τρία είναι τα πιθανότερα σχήματα που ενδεχόμενα έχει ο Χωρόχρονος (Επίπεδο, Ελλειπτικό, Υπερβολικό).
Έχουν εκδοθεί ποικίλες θεωρίες για διάφορα σχήματα του Χωρόχρονου.

Θα μπορούσαν να κατασκευαστούν άπειρες Χωροχρονικές θεωρίες αφού τα σχήματα είναι ουσιαστικά αναρίθμητα ... και να είναι όλες μαθηματικά σωστές!!

Θα νόμιζε κανείς ότι είναι αδύνατο να βγεί άκρη στο χάος των άπειρων σχημάτων.
Είναι κάτι που οδηγεί σε απελπισία και εγκατάλειψη της περαιτέρω έρευνας.

Ο Θεός βιντεοσκοπούμενος
ενώ δημιουργεί τον Χωρόχρονο.

Όμως, ας σκεφτούμε κάτι διαφορετικό.
Ο Θεός έχει δείξει, μέχρι στιγμής στην Φυσική, ότι απεχθάνεται την "Διάκριση".
π.χ. δεν υπάρχει προνομιούχο Σύστημα Αναφοράς, δεν υπάρχει προνομιούχα θέση (σημείο) στο Χώρο, ούτε προνομιούχα χρονική στιγμή στο Χρόνο.
Θα λέγαμε ότι ο Θεός απεχθάνεται να κάνει "σπατάλη σκέψης".
Οπότε?
Οπότε το πιθανότερο είναι ο Χωρόχρονος να έχει, ανά περιοχή, όλα τα υπάρχοντα σχήματα!

Αυτό όμως και πάλι δεν μας ανακουφίζει.
Αν έχει όλα τα υπάρχοντα σχήματα, τότε δεν αρκούν τρισεκατομμύρια αιώνες για να τα ταξινομήσουμε και να μελετήσουμε και να βρούμε ποιά περιοχή του Χωρόχρονου έχει ποιό.

Όμως, ας σκεφτούμε και πάλι διαφορετικά.
Ο Θεός έχει δείξει,  μέχρι στιγμής στην Φυσική, ότι απεχθάνεται και την "Περιπλοκότητα".
Αυτό σημαίνει ότι προτιμά απλοποιημένους μηχανισμούς και συμμετρίες από το να φτιάχνει καινούργιους Φυσικούς Νόμους για κάθε σημείο και χρονική στιγμή.
Θα λέγαμε  ότι ο Θεός απεχθάνεται την "σπατάλη τρόπων".

(Γενικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι απίστευτα "τσιγκούνης" στα πάντα όλα.
Γιαυτό έθεσε στο Πολυσύμπαν, ως κορυφαία αρχή, την "Αρχή της Οικονομίας της Φύσης" που αποτελείται από τις γνωστές αρχές (Αρχή Διατήρησης Ενέργειας, Αρχή Διατήρησης Ορμής, Αρχής Διατήρησης Στροφορμής), από τις οποίες παράγονται όλοι οι Νόμοι της Φυσικής)

Για να δούμε π.χ. τον απλό τρόπο, με τον οποίο καθορίζει ο Θεός, τα σημεία του Επιπέδου.
Αντί το κάθε σημείο Σ να είναι προνομιούχο και διαφορετικό από τα άλλα μπορεί κάποιος να πάρει στην τύχη ένα από αυτά, να το ονομάσει "αρχή συστήματος συντεταγμένων" (Ο), να πάρει δύο κάθετους άξονες (x) και (y), να ορίσει πάνω στους άξονες, αυθαίρετα, δύο "μοναδιαία διανύσματα" (1) και έτσι αυτόματα να δημιουργηθεί ένα "δικτυωτό" στον 2-διάστατο Χώρο, γεγονός που προσδίδει ένα "αριθμό αστυνομικής ταυτότητας" (π.χ. "2,3") σε κάθε σημείο.


Φανταστείτε, τώρα, να μην είχε φροντίσει ο Θεός να υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Τότε θα έπρεπε να δώσουμε σε κάθε σημείο του Χώρου διαφορετική ονομασία, π.χ. "Ελένη", "Δήμητρα", "Μελπομένη", "Πηνελόπη" κλπ που σημαίνει ατέρμονη δουλειά τρισεκατομμυρίων αιώνων, μόνο και μόνο, για να ονομάσουμε και να ταξινομήσουμε κάθε σημείο στο Χώρο
(κάτι που αναγκαστικά κάνουμε π.χ. στους Αστέρες και στους Πλανήτες, δίνοντας στον καθένα διαφορετικό όνομα εφόσον δεν υπάρχει (εκ των Άνω) κάποιο σύστημα ονοματοθέτησής τους)

Τα ίδια έκανε ο Θεός παντού.
π.χ. στα χρώματα.




Υπάρχουν δισεκατομμύρια αποχρώσεις. Αντί κάτσει ο Θεός να φτιάξει την κάθε μία ξεχωριστά έφτιαξε 3 βασικά χρώματα (Red, Blue, Green) και όλες οι αποχρώσεις δημιουργήθηκαν από ένα συγκεκριμένο κανόνα μίξης τους

π.χ. στις ηχητικές νότες


Υπάρχουν δισεκατομμύρια νότες. Αντί πάλι ο Θεός να δημιουργήσει την κάθε μία ξεχωριστά έφτιαξε 12 βασικές (νότες+ διαστήματα) και όλες οι υπόλοιπες δημιουργήθηκαν από ένα συγκεκριμένο κανόνα επανάληψης τους.

Βλέπουμε λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Θεό που "με πλάγιο τρόπο" (επανάληψη, συμμετρία) έχει "γλυτώσει" άπειρο κόπο κατά την κατασκευή του Κόσμου, καταφεύγοντας σε απίστευτες απλουστεύσεις. Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ "τεμπέλη" και "κουτοπόνηρο" Δημιουργό.

Αυτό, όμως, βολεύει και μας. Θα προχωρήσουμε πατώντας στα ίχνη του, γλυτώνοντας δουλειά τρισεκατομμυρίων ετών.

Καλά όλα αυτά...
Αλλά υπάρχουν "θεμελιώδη" σχήματα που από αυτά να παράγονται όλα τα άλλα???
Ναι... υπάρχουν.

---------------
Και μην ξεχνάμε και την 11x11 μήτρα της Γενικευμένης Στροφής
(που θα εξηγηθεί αργότερα)

           


Δεν υπάρχουν σχόλια: