αγνοούν μερικές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες
για τις ποικιλίες του χαβαριού
(ιδιαίτερα του λευκού)
αλλά και τον τρόπο που σερβίρεται.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα
να ξεφτιλιζόμαστε σαν λαός
και να αντιμετωπίζουμε
την χλεύη όλου του Πλανήτη
Κανονικά έπρεπε
όλοι οι Έλληνες
ανεξάρτητα από τάξη ή οικονομική κατάσταση
να γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από αυτό το έδεσμα.
Κόκκινο χαβιάρι |
1) Προέλευση
Το χαβιάρι είναι ένα παρασκεύασμα, προερχόμενο από αλίπαστα αυγά οξύρρυγχου που υποβάλλονται σε μια σχετική ωρίμανση. Ο οξύρρυγχος ζει στη θάλασσα, αλλά την εποχή των πάγων ανεβαίνει στις εκβολές των μεγάλων ποταμών της Ρωσίας και της Ασίας. Σήμερα αλιεύεται σχεδόν αποκλειστικά στην Κασπία και σε ποσοστό 98%.
Ο μεγαλύτερος προμηθευτής χαβιαριού στον κόσμο είναι η Ρωσία και σε πολύ μικρό ποσοστό το Ιράν.
Μαύρο χαβιάρι |
2) Παραγωγή
Η σπανιότητα του προϊόντος προέρχεται από το γεγονός ότι ο οξύρρυγχος για να γεννήσει αυγά πρέπει να ενηλικιωθεί. Γεννά αυγά κάθε έξι έτη περίπου.
Ο οξύρρυγχος από τα αυγά του οποίου παρασκευάζεται το χαβιάρι |
Η παράδοση του χαβιαριού όπως την ξέρουμε εμείς προέρχεται από τη Ρωσία ενώ εισήχθη στη Γαλλία για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920 από τους αδελφούς Πετροσσιάν.
Τα αυγά του οξυρύγχου όταν εξαχθούν από την κοιλιά του θηλυκού, πλένονται, κοσκινίζονται, μπαίνουν σε άλμη και έπειτα στραγγίζονται και συσκευάζονται σε ειδικά μεταλλικά κουτιά.
Λευκό χαβιάρι |
3) Ταξινόμηση
Γενικά, το χαβιάρι είναι τριών ειδών:
*Το μαύρο χαβιάρι
*Το κόκκινο χαβιάρι
*Το λευκό χαβιάρι, το οποίο προέρχεται από οξύρρυγχους αλπίνους.
Αναλυτικότερα διακρίνουμε τις εξής ποικιλίες του.
α) Μπελούγκα : είναι το ακριβότερο όλων με πάνω από 200 ευρώ το 50 γραμμάρια. Οι κόκοι του είναι μεγάλοι σαν φακές , στρογγυλοί, λαμπεροί με χρώμα που κυμαίνεται από γκρι έως γκρι ανοιχτό.
β) Οσιέτρα : Είναι η μεσαία ποιότητα χαβιαριού με έντονα ιωδιούχα γεύση, ενώ το χρώμα των κόκκων του, οι οποίοι είναι λίγο μικρότεροι από του μπελούγκα, κυμαίνεται από γκρίζο σκούρο έως μελανό.
γ) Σεβρούγκα: Το χρώμα του είναι μαύρο οι κόκκοι του είναι μικροί, σχεδόν ψιλοί σαν μικρές χάντρες, ενώ η γεύση του είναι περισσότερο αλμυρή. Είναι φτηνότερο από τα προηγούμενα.
δ) Συμπιεσμένο: Παρότι είναι σχεδόν αλοιφή , δεν παύει να είναι ένα μαύρο χαβιάρι με πολύ δυνατή γεύση συνήθως έντονα αλμυρό. Οι Ρώσοι αλιείς αλείφουν με αυτό κομμάτια ψωμιού.
ε) Λευκό χαβιάρι: Αποτελούσε ιδιαίτερη τροφή για τους αυτοκράτορες της Μαντζού της Κίνας, τους τσάρους της Ρωσίας ενώ στο Ιράν το πρόσφεραν μόνο στο Σάχη. Σήμερα είναι όχι μόνο ιδιαίτερα σπάνιο αλλά και πανάκριβο γι’ αυτό και υπάρχει λίστα αναμονής για την αγορά του καθόσον προέρχεται από οξύρρυγχο άνω των 60 ετών, που τα αυγά του παίρνουν ένα λευκόχρυσο χρώμα.
στ) κόκκινο χαβιάρι (Αυγά σολομού – μπρικ) : Προέρχεται από το σολωμό και τα διασημότερα είναι αυτά της Αλάσκας, της Σκωτίας και της Νορβηγίας. Το αυγό είναι μεγάλο σχεδόν σαν στραγάλι, λαμπερό και πορτοκαλόχροο. Το σωστό φρέσκο μπρικ έχει χρώμα ιδιαίτερα λαμπερό. Οι κόκκοι του δεν είναι μαλακοί και είναι διακριτοί μεταξύ τους. Υπάρχει Ρωσικό σε κονσέρβες το οποίο, όμως, δεν είναι φρέσκο.
Τέλος υπάρχει και το Ελληνικό χαβιάρι, το γνωστό αυγοτάραχο, από τη λίμνη του Μεσολογγίου. Παράγεται σε συσκευασία μικρού μπαστουνιού, όπου τα αυγά του ψαριού είναι σε μορφή αλίπαστου.
4) Επιλογή
Το καλό χαβιάρι χαρακτηρίζεται από κόκκους , οι οποίοι είναι διακριτοί, ιδιαίτερα λαμπεροί ενώ η οσμή τους παραπέμπει σε ιώδιο και αλίπαστο και όχι ψαρίλα "τύπου μουρουνέλαιου".
5) Συντήρηση
Οι μεγαλύτεροι εχθροί του χαβιαριού είναι η ζέστη, ο αέρας και ο χρόνος.
Όσο περνάει ο χρόνος τα αρώματα του βαραίνουν, η γεύση του γίνεται πιο αλμυρή. Πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ 0 – 3 βαθμών και να είναι όσο το δυνατόν αεροστεγώς κλεισμένο.
6) Σερβίρισμα
Το χαβιάρι σερβίρεται
*στο τραπέζι μέσα σε ένα μπολ το οποίο είναι μέσα σε άλλο μπολ που περιέχει πάγο.
*Στην πιο απλή μορφή σερβίρεται πάνω σε μπλινί, μικρά στρογγυλά αμυλώδη καναπεδάκια, πασαλειμμένα με ξινή κρέμα ή σε φρυγανισμένο ψωμί ελαφρά βουτυρωμένο.
*Επίσης σερβίρεται μαζί με φλοίδες καπνιστού σολωμού.
Μερικά από τα συνοδευτικά του χαβιαριού είναι:
*μια σπιρτόζα βότκα,
* μια καλή σαμπάνια (ιδιαίτερα Chardonnay Sauvignon Blanc), έντονα αρωματική και φρουτώδη.
Τέλος, αν θέλετε να το συνοδεύσετε με ουίσκι (που δεν συνίσταται) διαλέξτε ένα γλυκόπιοτο, ελαφρά καπνιστό και φρουτώδες.
Πηγή: www.greekmasa.gr
7) Χαβιάρι και έρωτας.
Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να κάνεις μια γυναίκα να σε ερωτευθεί είναι να την ταΐζεις κάθε πρωί χαβιάρι. Τρεις κουταλιές την ημέρα συνήθως αρκούν. Σε δυσκολότερες περιπτώσεις η δόση μπορεί να αυξηθεί σε πέντε.
8) Χαβιάρι και Happenigs
Ο καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, στα happenigs που διοργανώνετε, είναι το εμφανίσετε σε μια μεγάλη πιατέλα χαβαριού μια γυμνή κοπέλλα. Έτσι τους βάζετε το δίλημμα "χαβιάρι ή γυναίκα"??? Καθώς αυτοί μένουν έκπληκτοι και διστακτικοί, εσείς διασκεδάζετε με την αμηχανία τους.
8) Χαβιάρι και όρεξη
Εάν άτομα της οικογενείας σας ή φίλοι σας πάσχουν από ανορεξία, ο καλύτερος τρόπος να τους ανοίξετε την όρεξη είναι να συμπεριλάβετε στο γεύμα, μαζί με τις διάφορες ποικιλίες χαβιαριού, και μία γυναίκα. Μερικές φορές το τέχνασμα αυτό πιάνει και έτσι, μερικών, τους ξανα-ανοίγει η όρεξη.
9) Χαβιάρι και σεξ
Αν η ερωτική επιθυμία με την σύντροφό σας έχει χαθεί, μπορείτε να την αλείψετε με μαύρο χαβιάρι πριν αρχίσετε οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη μαζί της.
Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, γεμίστε την μπανιέρα σας με κόκκινο χαβιάρι και μπείτε μαζί της μέσα.
Αν και πάλι δεν γίνει τίποτα, γεμίστε την πισίνα σας με λευκό χαβιάρι και κολυμπήστε μαζί της. (Πάντως να ξέρετε, ότι το λευκό χαβιάρι κολλά στα τοιχώματα και το καθάρισμα ίσως καθυστερήσει, στερώντας σας την χρήση της, για μερικές μέρες. Επίσης, θα χρειαστείτε μερικά φορτηγά για να πετάξετε το άχρηστο χαβιάρι και αυτό κοστίζει κάπως).
Αν και πάλι δεν έχετε αποτελέσματα, απλά δεν ταιριάζετε. Οπότε χωρίστε την!
-----
ΣΥΣΤΑΣΗ: Μην πετάτε το περισσευούμενο χαβιάρι στους κάδους. Χάνουν την κανονική τους οσμή, μυρίζουν "χαβιαρίλα" και δεν μπορεί να περάσει κανείς από δίπλα τους. Καλύτερα ειδοποιήστε το δήμο της περιοχής σας να έρθει να το παραλάβει. Οι δήμοι έχουν την τεχνογνωσία να το απομακρύνουν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.
25 σχόλια:
Vive le Caviar-Socialisme! :-)) dans une planète rouge
Υ.Γ.
...έλεος, το e-στομάχι μας..
δεν χωνεύονται τρεις συναρτήσεις
σε μία μέρα και είναι ακόμα απόγεμα
μέχρι τις 12 προλαβαίνεις άλλη μία για το ρεκόρ..:-))
χα..χα..
Πολλά τα λεφτά, Μιχάλη!!!!
Ποιά λεφτά αφού δεν έχεις βάλει
διαφημίσεις... ή στραβός είμαι...
...ή αυτά τα πόστια είναι
promotion για κάποια
επιχειρηματική ή προεκλογική
σου εκστρατεία....
Υ.Γ.
Μια σχετική παρατήρηση.
Μια φορά μπήκα στη Κάρυς
και μου πετάχτηκε διαφήμιση
και μετα μας κατηγορεί τον
καπιταλισμό χαχαχα
Ούτε να το βλέπω δεν θέλω!
Αηδιάζω μόνο στην όψη του αυτή η γεύση του απαίσια!
Μου θυμίζει το μουρουνέλαιο που μας δίνανε παιδιά!
Προτιμώ την σοκολάτα:))
Μιχάλη
Ποιές διαφημίσεις? Αυτές είναι για χαμερπή blogs όπως της Κάρυς.
Εδώ μιλάμε για σοβαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
χα..χα..
Ζουζού
"Ούτε να το βλέπω δεν θέλω!
Αηδιάζω μόνο στην όψη του αυτή η γεύση του απαίσια!"
Μα τι μου λες τώρα???
Δεν σ'αρέσει το χαβιάρι???
Απαράδεχτο!!!!
Προτιμώ το ξαδερφάκι του
το σαρακοστιανό
τον ταραμά με φασολάδα
ραδίκια, βρώμη και λαγάνα!! :-))
Η Κάρυ έχει βάλει στόχο
να φέρει πίσω τα Ελγίνεια
Εσύ απ' ό,τι βλέπω
Don't buy and read newspapers!
Let them die with dignity!
τα 'χεις βάλει με τα μεγαλοεκδοτικά
συγκροτήματα
Ποιός θα αγοράσει εφημερίδες
αν τα διαβάζει από τα blogs
Πρόσεχε μόνο αυτοί οι Χαβιάρηδες
Εξουσιαστές δεν αστειεύονται
Κράτα πισινές! :-))
Εμείς σταθερά αντί για ψωμί με χαβιάρι, τρώμε ψωμί μ'ελιά(ανευ Κώτσου... βέβαια!)
Στο στρατόπεδο της Ζουζούκας κι'εγώ! Μπλιαχ!
Εσύ βρε παλιόπουλο...χαχα,τάχα μου δεν αντέχεις άλλες Ιonnikes αναρτήσεις και έχεις χτίσει φωλιά εδώ μέσα!
Αμ' δεν θάρθεις κατά το δικό μου σπίτι ξανά, θα σε περιποιηθώ καταλλήλως,συκοφάντη! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Ιοnnako έχεις κάνει τρεις αναρτήσεις σήμερα και στα σχόλια μιλάς μόνο για την Κάρυ!
Τι έχεις πάθει αγόρι μου οξεία Καρύαση???
Σου έπεσε βαρύ το Μακεδονικό? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα!
χαχαχα σου πήρα τη θέση
Μα πώς να 'ρθω για να μου λες
ο Μακεδονικός Χαλβάς συνεχίζεται...
διαβάζω και περιμένω το τελευταίο επεισόδιο
όπως βλέπεις Ιοn ο Ελλην
δεν αγαπά τις πολυτέλειες
και τους Ευρωλιγούρηδες
αρκείται με τα λίγα
δεν λέει όχι στη λιτότητα
Ρε παιδιά, τον παρεξηγήσατε τον άνθρωπο! Πολιτική είναι η ανάρτηση!!
Ηλίου Φαεινότερον!!
Θέλει να υπερασπιστεί τον Straus Kahn, που κατηγορείται πως τον φυσάει τον παρά, άρα είναι κατ'όνομα μόνο σοσιαλιστής και άρα κατατάσσεται στην... "χαβιάρι-Αριστερά" !!!!!!!!!!!!
Καλά, εγώ χάνομαι εδώ μέσα... χα χα
βρε ιον τι αναρτησιομανια σε εχει πιασει και κανεις τρεις και τεσσερισ αναρτησεις τη μερα???
μάλλον προσέλαβε Επιτελείο
Αναρτητών και Ποσταδόρων
Σκληρά Εργαζομένων ανευ όρων :-))
επιτέλους μια καθωσπρέπει ανάρτηση ....
σύντροφε ίονν, το τι ξύλο έφαγα μικρός για να συνηθίσω το χαβιάρι, τον καπνιστό σολωμό και τη γαλλική σαμπάνια δε λέγεται... για τα πούρα δε χρειάστηκε να φάω πολύ ξύλο, τα συνήθισα γρήγορα.
δοκίμασε παγωμένο χαβιάρι σε ζεστά φρυγανισμένα ψωμάκια με ανάλατο βούτυρο και σφηνάκια σπιτικής βότκας που μόλις βγήκε απ΄ την κατάψυξη...
στον αγώνα αδέρφια μέχρι να μάθουν οι αδαείς να εκτιμούν το καλό χαβιάρι! ... κι΄ αν στο εγγύς μέλλον δεν έχουμε ψωμί να φρυγανίσουμε, υπάρχει και το παντεσπάνι!
άκου να σου πω, δεν θα μου κάνεις διδαχές εσύ, για το πώς τρώνε το χαβιάρι!
από μικρή με μπελούγκα και μπριός μεγάλωσα. και όσο για το πώς σερβίρεται… ας είναι καλά το περετικόν προσωπικόν! δεν θ’ ασχολούμαι και με τα ευτελή!!!!
kala,h anarthsh einai gamath,h filh mou h sveta,svetlana dhladh,mas fernei apo vladivostok.makran kalytera gia mena,na trwgetai me koutali sketo,an ki egw protimw to brik,oi perles tou na skane sto stoma,sketh apolafsh kai sto kapaki sfhnaki votkas.nasai kala ionn.elenh.
Το να καταντήσει να τρώει κανείς αυγά ψαριού αντί για αυγά στρουθακαμήλου εμείς οι Αφρικανοί το θεωρούμε τουλάχιστον κοινωνική κατάντια.
Λυπούμαι ιδιαίτερα τον Δρ.Απαράδεχτο που υπέστη τόσο σοβαρά παιδικά τραύματα. Ευτυχώς τουλάχιστον που συνήθισε γρήγορα τα πούρα..
Ιονν θα μου επιτρέψεις μια διόρθωση. Νομίζω ότι οι οξύρυγχοι που γεννούνε λευκά αυγά δεν λέγονται "αλπίνοι" αλλά "αλμπίνοι" από το αλμπινισμός (χωρίς χρώμα) alba= αυγή. Δεν είμαι σίγουρος αλλά στους ανθρώπους όμως η πάθηση έτσι λέγεται.
Βάλε τώρα μια σαμπάνια για να ξεκινήσω τη μέρα μου α λα Δρ. Απαράδεχτος......
Καλημέρα!
Πέρασα για να πάρω την κουταλιά μου...:P χαχαχαχαχαχαχα!
Αφού γεύτηκα το μαύρο και το λευκό σας χαβιάρι να σας αφήσω και μερικά νέα του κόσμου μας...
"Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι το πανηγύρι αγώνα στην κεντρική πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης,που δίνει μέσα σε ένα κλίμα απόγνωσης και τέλματος, ελπίδα και αισιοδοξία σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Όσοι θεώρησαν ότι η νεολαία είναι χαμένη γενιά, όσοι πίστευσαν ότι είναι δειλοί και υποταγμένοι, όσοι νόμισαν ότι τα σχέδια τους για μια νεολαία χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αυτοεκτίμηση, χωρίς αξιοπρέπεια μπορούν να περάσουν υπολόγισαν εντελώς λάθος!
Η κινητοποίηση, η αυτοοργάνωση, ο ενθουσιασμός της ισπανικής νεολαίας δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα κίνημα βαθιάς αμφισβήτησης και ανατροπής που μπορεί να αγκαλιάσει και τις άλλες χώρες της Ευρώπης....."
@Kary
Ημείς οι Έλληνες Μπαχαλάκηδες παρακολοθούμε
με ιδιαίτερο προβληματισμό
τον παλιμπαιδισμό της Ισπανικής Νεολαίας που μας ξενερώνει
that's a harmless revolution, dear
Βενζίνα και Μπουκάλι
να χαρούμε πάλι!!
@Μιχάλης Μελιδόνης: To σκεπτικό της φίλης Έλβας το γνωρίζω πριν απο σένα...
Σε πολλά έχει δίκιο και μιλά τη γλώσσα που χτυπά δυνατά με την αλήθεια, αλλά για κείνη όλα είναι μονόδρομος ως λύση...
Και επιτέλους δεν καταλαβαίνω γιατί η φωνή διαμαρτυρίας ντε και καλά να συνοδεύεται με βενζίνα και μπουκάλι?
Εμένα δεν θα με χάλαγε τα βράδυα να δίνουμε όλη ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος τραγουδώντας με τις κιθάρες μας...
όλοι...
Και εδώ το
Το μανιφέστο των Ισπανών διαδηλωτών
"Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.
Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι. Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.
Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου,υποστηρίζουμε ότι:
Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.
Αυτά είναι αναφαίρετες αξίες που πρέπει να ισχύουν στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Η δημοκρατία ανήκει στο λαό το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από κάθε έναν από εμάς. Ωστόσο, στην Ισπανία, τα περισσότερα μέλη της πολιτικής τάξης δεν μας λαμβάνουν καν υπόψη. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή μας στα θεσμικά όργανα, διευκολύνοντας την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω άμεσων καναλιών, κάτι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία. Ο ρόλος τους είναι να πλουτίσουν και να ευημερούν εις βάρος μας, που είμαστε απλοί θεατές της δικτατορίας των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων που έχουν στην κατοχή τους στην εξουσία μέσω του δικομματισμού των PP & PSOE.
Η επιθυμία για εξουσία και η συσσώρευση της σε λίγους δημιουργεί ανισότητα, ένταση και αδικία, η οποία οδηγεί στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε.Το πεπαλαιωμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο ωθεί την μηχανή της κοινωνίας σε έναν συνεχόμενο κύκλο όπου οι λίγοι πλουτίζουν και οι πολλοί γίνονται φτωχότεροι. Μέχρι την κατάρρευση.
Η θέληση και ο σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος, όχι όσον αφορά την απόδοση και την ευημερία της κοινωνίας. Σπαταλώντας πόρους, μολύνοντας τον πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυσαρεστημένους πολίτες.
Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιασμένης για να εμπλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν αφορά τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμοι, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.
Αν ως κοινωνία δεν μάθουμε να εμπιστευόμαστε το μέλλον μας, ζώντας σε μια ανεξέλεγκτη οικονομία η οποία δεν επιστρέφει ποτέ τον παραγόμενο πλούτο στους περισσότερους, δεν θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις αδικία απ’ την οποία υποφέρουμε.
Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω τους ανθρώπους, ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων. Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω ,του λόγου για τον οποίο το αγοράζω, ούτε αυτού από τον οποίο το αγοράζω.
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε .Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε!"
VIVA ESPANA- VIVA KARIATIDA GRECA
Πάω για flamengo στην πλατεία
ταίρι μόνο να βρώ και θα την κάψουμε
the city in flames xaxaxa
Απο φλαμενκοτζούδες ένα σωρό να σου βρω στην μπλογκογειτονιά....χαχαχα!
Δημοσίευση σχολίου